-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ανωτερο από την Xsara την οποία είχα πριν το πάρω και από το focus που οδήγησα αρκετά γιατί ήταν το άλλο υποψήφιο για αγορά.
Golv IV vs Focus Mk1? Φωτιά θα πέσει να μας κάψει...
Προφανώς και δεν εννοώ οδηγικά. Αν δεις ξεκινάω: 'Και ποιοτικά ήταν αρκετά καλό, τίποτα δεν έτριζε, ούτε κάποια βλάβη εβγαλε.'
Ίσως δεν το έχω γράψει εγώ καλά. Πάντως δεν εννοώ οδηγικά το διευκρινίζω.
Και ποιοτικά ήταν αρκετά καλό, τίποτα δεν έτριζε, ούτε κάποια βλάβη εβγαλε. Ανωτερο από την Xsara την οποία είχα πριν το πάρω και από το focus που οδήγησα αρκετά γιατί ήταν το άλλο υποψήφιο για αγορά.
Τη ποιοτητα τη κρινεις π.χ. σημερα μετα απο 15 χρονια...
Δεν μπορώ να σου πω κάτι σε αυτό γιατί το κράτησα μόνο 4 χρόνια / 100χιλ. χλμ..
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
'Εφαμιλοτατη'' ποιοτητα ειχε η 147.. οτι καλυτερο. Χρηστο δεν ειναι μονο η ποιοτητα στο εσωτερικο που εννοειται δεν συγκρινονται τα δυο αυτοκινητα αλλα ακομα και το πλαισιο οπου η συγκοληση της αλφα ηταν για γελια και το ξερεις
εργονομια? μη σου πω και καλυτερη... αμφιβαλλω παρα πολυ
σε χωρους οντως επασχε σαν αμαξι ,οπως και γενικα οι alfa Πες μου τωρα σοβαρα:που πας ρε φιλε με 280 λιτρα πορτμπαγκαζ?Το στρογγυλοφαναρο κορολα μου δεκαετιας του 90 ειχε 286!!!
Τουλαχιστον ισαξια μου χαν φανει σαν αυτοκινητα απο ηχομονωση και συναρμογη. Οποτε γενικα καταληγουμε οτι η alfa εστριβε καλυτερα, επιταχυνε καλυτερα, φρεναρε καλυτερα, κλαση ανωτερο μπροστινο συστημα ειχε, αιωνες καλυτερο τιμονι, κλασεις περισσοτερη αισθηση εδινε, Ολα αυτα που περιγραφεις ειναι σε αυτο που σου ελεγα πριν οτι ειναι ενα στροφοαμαξο οποτε το ιδιο λεμε
εφαμιλη ποιοτικα ηταν το ανελυσα παραπανω πως δεν ηταν, ομορφοτερη ηταν και μου λες οτι θα παιρνες το 5αρι γιατι λες χτυπαγε πιο βαρια η πορτα, θεωρεις οτι ζουλιοταν περισσοτερο το ταμπλω και σ αρεσε το περιστροφικο διακοπτακι των φωτων... Ε νταξ εχεις προβλημα ρε Νικο
Το οτι ηταν πιο στιβαρο το γκολφ δεν αμφισβητειται οπως δεν αμφισβητειται πως ηταν 5αστερο και η αλφα 3αστερη.
Αυτο ειναι πολυ σημαντικο και σκεψου πως τοτε ηταν πιο ευελικτα τα κρας τεστ!!!Φαντασου να εκαναν τωρα τεστ.Αμφιβαλλω αν επαιρνε εστω και 1!
Αρα καταληγουμε οτι αγοραζεις γκολφ γιατι σε σχεση με αλφα:
Ηταν πιο ανετο ακομα και στη σπορ εκδοση,ειχε χωρους μεσα και πορτμπαγκαζ,ασφαλεστερο για οσους εμπαιναν μεσα (5αστερο),ποιοτικοτερο παντου(ακομα και κοκκινο να το επαιρνες μετα απο χρονια δε θα γινονταν ροζ οπως η αλφα),οχι τοσο καλο τιμονι οπως της αλφα αλλα αρκετα καλο. Συνολικα ηταν καλυτερο και οπου υστερουσε ηταν κοντα.Ετσι λοιπον γινεται σημειο αναφοραςΤα ιδια εντωμεταξυ ισχυουν συγκριτικα και για το focus με το IV και υπηρχε και η 147 παλι ως προ fl και ενα 307 καπου εκει! 75 αλογα και τα 2 1.4 (focus-IV) το γκολφ ειχε παραπανω ροπη και στις μεσαιες πηγαινε καλυτερα,παρομοιες ιπποδυναμεις και στα 1.6, ειχες και 1.8 ατμο να διαλεξεις στη φωκια.
Τελικα αγοραζες ταμπλω και ηχο πορτας οπως βλεπεις Νικο αφου τρωγανε ξυλο γενικοτερα... Αμα εσυ αυτο θες μεγεια σου με χαρα σου αλλα οταν παραβλεπεις ενα εκατομυριο αλλα πραγματα που ο ανταγωνισμος τα κανε καλυτερα εγω σορρυ αλλα γελαω
Τελικα αγοραζω οχι μονο ποιοτητα αλλα πολυ περισσοτερα.Αγοραζω ενα ΣΥΝΟΛΙΚΑ καλυτερο αμαξι απο τον ανταγωνισμο
Κατα πρωτον αλλη η παθητικη ασφαλεια της 147 προ fl και αλλη της fl. Εχω παει με φιλο να παρω τροπετο απο τον Τσεβα και τα βλεπαμε τα σασσι κομμενα. Τα 147 ,οπως και τα 156 fl, εχουν κοιλοδοκους εσωτερικα των μαρσπιεδων και ειναι γενικα ενισχυμενα στα σημεια. Επισης μη μου ξαναγραψεις βλακειες του στυλ στιβαροτητα και συγκολλησεις.. δε μιλας σε μπακαλη.. εκτος αν ξερεις απο ηλεκτροπονταρισματα και μεταλλουργια-μεταλλογνωσια ,ερπυσμο, κοπωσεις, εφελκυσμους-θλιψεις κτλπ οποτε και εισαι συναδελφος αλλα μαλλον δε τα ξερεις καλα... Δεν υφισταται ορος στιβαροτητα πουθενα. Ροζ δε γινοταν η fl. Γενικα το IV συγκρινεται με 147 μεχρι το φεις και μετα με το 5. Σωστες συγκρισεις θελω.
Δηλαδη εχουμε και λεμε:
Golf 5
Ειχε καλυτερο πορτμπαγκαζ
Ειχε καλυτερους χωρους πισω
Ειχε (λες εσυ γιατι επουδενι δεν ισχυει οταν συγκρινεις golf 5 με 147 fl που ειναι και η σωστη χρονολογικα συγκριση) καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου.
Χτυπαγε πιο καλα η πορτα στο κλεισιμο
Ειχε εστω οριακα καλυτερη παθητικη ασφαλεια
Ειχε καλυτερη καταναλωση
Ειχε λες πιο ανετη αναρτηση ( το ιδιο ως οδηγος και ως επιβατης μου ειχαν φανει με 16αρες και τα δυο)147 fl
Ειχε καλυτερο τιμονι
Ειχε οριακα καλυτερα φρενα
Ειχε πιο μελετημενη αναρτηση
Ειχε καλυτερο μπροστινο συστημα σε πληροφορηση και γενικοτερα σε feedback σα αμαξι
Ειχε καλυτερο μοτερ σε αποδοση και ονομαστικη ισχυ
Ειχε πιο ευηχο μοτερ
Ειχε καλυτερη εξωτερικη σχεδιαση
Ειχε οριακα καλυτερη τιμη
Ειχε καλυτερο ηλεκτρογκαζο
Ειχε καλυτερο πλαισιο, γιατι αν δε ειχε οπως ισχυριζεσαι δε θα στριβε και καλυτερα ,αφου ως γνωστον πρωτα με το πλαισιο στριβεις ,μετα με την αναρτηση και τις ρυθμισεις της και τελος με τα ζαντολαστιχα...Και εσυ απ ολα αυτα μας λες οτι αγοραζεις ενα συνολικα καλυτερο αυτοκινητο στο 5αρι... Μαιστα.. Τα συμπερασματα στον αναγνωστη γιατι ειλικρινα αρχιζω να ταυτιζομαι πλεον με αλλα μελη που σου λενε οτι δε βλεπεις περα απο τη φολκσβαγκεν μυτη σου....
Υ.Γ. Τα focus mk1 - golf IV 1.4 75 ειχαν οριακα ακριβως ιδια ονομαστικη ροπη με τη γκολφω να ζυγιζει κανα 50αρι κιλα περισσοτερο....
-
Ο Νικος Golf εχει κανει σωστες παρατηρησεις, το 5αρι Golf ηταν συνολικα καλυτερο αυτοκινητο απο την 147, παροτι οδηγικα η τελευταια ηταν οτι καλυτερο στην κατηγορια και οχι μονο.
Αυτο περα απο το οτι ισχυει συμφωνα με τα περισσοτερα αρθρα-δοκιμαστικα, ειναι κατι το οποιο μπορω να επιβεβαιωσω, εχοντας προσωπικη οδηγικη εμπειρια και με τα δυο αυτοκινητα, συγκεκριμενα ενα Golf V 1.6 FSI MY2004 και μια 147 1.6 ΤS fl, αν θυμαμαι καλα της ιδιας χρονιας ή της επομενης, και τα δυο σε εξαιρετικη κατασταση οταν τα ειχα οδηγησει.
Προσθετω και δυο χαρακτηριστικα που ισως δεν τονιστηκαν τοσο πολυ, σχετικα με τις διαφορες τους.
Το 5αρι Golf αλλα και γενικοτερα η καθε γενια για την εποχη του, σε σχεση με την 147 και αντιστοιχα τις AR που συγκρινονταν, ειχε παντα καλυτερο-στιβαροτερο πλαισιο, σε σχεση με το πλαισιο...πλαστελινη της 147.
Οσο καταπληκτικη μπροστινη αναρτηση -με διπλα ψαλιδια- και εαν εχει η 147, οσο τρομερο σε αισθηση και πληροφορηση τιμονι να διαθετει, οταν το πλαισιο δεν ειναι σε αντιστοιχο επιπεδο, ειναι δυο φορες κριμα και μειωμενη η ευχαριστηση αλλα και η συνολικη ακριβεια-πληροφορηση που επιτυγχανεται σε γρηγορη οδηγηση.Το δευτερο εχει να κανει με το κιβωτιο της 147. Ενω η 120αρα εχει ενα πιο ψυχωμενο και καθαροαιμο σε ηχο -και στροφαρισμα ψηλα- μοτερ, αυτο υποβιβαζεται απο το πολυ μετριο σε αισθηση και σε ταχυτητα αλλαγων, κιβωτιο, ειτε στην απλη μετακινηση, ειτε ακομα περισσοτερο σε σπορ οδηγηση.
Στο Golf η αισθηση ηταν εξαιρετικη, το κουμπωμα στιβαρο, η ολη διαδικασια αλλαγων ηταν ευκολη-αγχολυτικη στην χαλαρη βολτα και με την απαραιτητη ακριβεια, χωρις να δειχνει την παραμικρη δυσφορια στις ταχυτερες αλλαγες.Σε οτι αφορα την γενικοτερη κουβεντα με τα Golf, ναι το 4ης γενιας ηταν το χειροτερο ever, σε συναρμογη, αξιοπιστια, οδηγικη αισθηση, -ακομα και εμφανιση για εμενα τουλαχιστον- εχοντας ισως ως μοναδικο ατου, την ποιοτητα κυλισης, ηχομονωση, σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Το 6αρι ομως οντως εφτασε σε συνολικη αισθηση, ποιοτητα να ειναι τοσο καλυτερο απο το 5αρι, που δεν θα ηταν υπερβολη να ειπωθει οτι θυμιζε μια μικρη Merc. Οσοι εχουν μετακινηθει ακομα και στο πισω καθισμα σε ενα 6αρι Golf, αυτο μπορουν να το αντιληφθουν, αν οχι πληρως, σιγουρα σε μεγαλο βαθμο...
P.S ...και ναι, ολα αυτα δεν τα εχω διαβασει μονο σε περιοδικα, καθοτι τυχαινει να εχω οδηγησει πολλες και διαφορετικες εκδοσεις Golf απο την 3η γενια, μεχρι και την 7η την τωρινη. (πριν την Fl φυσικα)
-
Η 147 θέματα ακαμψίας; Που βρε Γρηγόρη μου; Το πλαίσιο άντεχε άνετα ακόμα και τα 250 άλογα του Busso! Στην γρήγορη οδήγηση δεν είχε καμία σχέση με Golf! Μόνο το Focus πλησίαζε κάπως...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κατα πρωτον αλλη η παθητικη ασφαλεια της 147 προ fl και αλλη της fl. Το αποτελεσμα μετρα και αυτο ειναι κατω απο το golf
Εχω παει με φιλο να παρω τροπετο απο τον Τσεβα και τα βλεπαμε τα σασσι κομμενα. Τα 147 ,οπως και τα 156 fl, εχουν κοιλοδοκους εσωτερικα των μαρσπιεδων και ειναι γενικα ενισχυμενα στα σημεια. Επισης μη μου ξαναγραψεις βλακειες του στυλ στιβαροτητα και συγκολλησεις.. δε μιλας σε μπακαλη.. εκτος αν ξερεις απο ηλεκτροπονταρισματα και μεταλλουργια-μεταλλογνωσια ,ερπυσμο, κοπωσεις, εφελκυσμους-θλιψεις κτλπ οποτε και εισαι συναδελφος αλλα μαλλον δε τα ξερεις καλα... Δεν υφισταται ορος στιβαροτητα πουθενα. Για αλλη μια φορα θα σου πω πως πλαισιο σωστο δεν ηταν δε πα να ειχε κοιλοδοκους και μεσα απο κοιλοδοκους
Ροζ δε γινοταν η fl. Το εφτιαξαν?
Γενικα το IV συγκρινεται με 147 μεχρι το φεις και μετα με το 5. Σωστες συγκρισεις θελω.**Παλι ομως δε ειναι σωστες αφου το iv βγηκε το 1997 και η 147 το 2000
**
Δηλαδη εχουμε και λεμε:Golf 5
Ειχε καλυτερο πορτμπαγκαζ
Ειχε καλυτερους χωρους πισω
Ειχε (λες εσυ γιατι επουδενι δεν ισχυει οταν συγκρινεις golf 5 με 147 fl που ειναι και η σωστη χρονολογικα συγκριση) καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου.
Χτυπαγε πιο καλα η πορτα στο κλεισιμο
Ειχε εστω οριακα καλυτερη παθητικη ασφαλεια
Ειχε καλυτερη καταναλωση
Ειχε λες πιο ανετη αναρτηση ( το ιδιο ως οδηγος και ως επιβατης μου ειχαν φανει με 16αρες και τα δυο)147 fl
Ειχε καλυτερο τιμονι (απο του golf που ηταν και αυτο καλο)
Ειχε οριακα καλυτερα φρενα
Ειχε πιο μελετημενη αναρτηση θυσιαζοντας ανεση
Ειχε καλυτερο μπροστινο συστημα σε πληροφορηση και γενικοτερα σε feedback σα αμαξι
Ειχε καλυτερο μοτερ σε αποδοση και ονομαστικη ισχυ Ροπη καλυτερη δεν ειχε.Κανω λαθος?
Ειχε πιο ευηχο μοτερ Αδιαφορο
Ειχε καλυτερη εξωτερικη σχεδιαση
Ειχε οριακα καλυτερη τιμη Αυτο ειναι θετικο τωρα?
Ειχε καλυτερο ηλεκτρογκαζο
Ειχε καλυτερο πλαισιο, γιατι αν δε ειχε οπως ισχυριζεσαι δε θα στριβε και καλυτερα ,αφου ως γνωστον πρωτα με το πλαισιο στριβεις ,μετα με την αναρτηση και τις ρυθμισεις της και τελος με τα ζαντολαστιχα...**Δεν ειχε λεμε αφου λογω τιμονιου-αναρτησεων καταφερνει να κρυψει αυτο το προβλημα
**
Και εσυ απ ολα αυτα μας λες οτι αγοραζεις ενα συνολικα καλυτερο αυτοκινητο στο 5αρι... Μαιστα.. Τα συμπερασματα στον αναγνωστη...**Στον αναγνωστη και μετα στις πωλησεις
**
Υ.Γ. Τα focus mk1 - golf IV 1.4 75 ειχαν οριακα ακριβως ιδια ονομαστικη ροπη με τη γκολφω να ζυγιζει κανα 50αρι κιλα περισσοτερο....Εχεις ανοιξει με 2αρα ρολαριστη και με τα δυο?Ανοιξε και μετα ελα να μου πεις τι ειδεςΤα φιλια μου και σε ευχαριστω για το αλλο θεμα μας
-
Σε παραπεμπω ΚΑΙ εσενα Γρηγορη στο τελευταιο παραπανω ποστ. Απο που προκυπτει βασει οσων εγραψα οτι το 5αρι ηταν συνολικα καλυτερο αυτοκινητο? . Μιλαμε τωρα για το φειςλιφτ μοντελου που εφτασε να παιζει να ισα φρεσκοπαρουσιασμενο μοντελο εντωμεταξυ...
Αμα το πλαισιο δεν ηταν καλο πολυ απλα δε θα ειχε την οδικη συμπεριφορα που εχει η Αλφα. Πρωτα με το πλαισιο στριβεις. Εννοειται απο προσωπικη εμπειρια οτι γραφω, μη τα ξαναλεμε.
Τουλαχιστον συμφωνουμε για το μετριοτατο IV.
-
Η 147 θέματα ακαμψίας; Που βρε Γρηγόρη μου; Το πλαίσιο άντεχε άνετα ακόμα και τα 250 άλογα του Busso! Στην γρήγορη οδήγηση δεν είχε καμία σχέση με Golf! Μόνο το Focus πλησίαζε κάπως...Αφου εχει φοβερο τιμονι και αναρτησεις λεμε και κρυβει αλλες αδυναμιες
-
Μην εκτίθεστε. Όπως λέει και ο nonos που είναι μηχανολόγος, ένα αυτοκίνητο με το πλαίσιο στρίβει πρώτα και κύρια. Τις καλύτερες αναρτήσεις αν βάλεις σε ένα μέτριο πλαίσιο, δεν θα στρίβει όπως πρέπει.
-
Δεν ειναι χαλια της 147 απλα του γκολφ ειναι ακομα καλυτερο
-
Η 147 θέματα ακαμψίας; Που βρε Γρηγόρη μου; Το πλαίσιο άντεχε άνετα ακόμα και τα 250 άλογα του Busso! Στην γρήγορη οδήγηση δεν είχε καμία σχέση με Golf! Μόνο το Focus πλησίαζε κάπως...
Αφου εχει φοβερο τιμονι και αναρτησεις λεμε και κρυβει αλλες αδυναμιες
Αδυναμια του σασσι ν ανταποκριθει δε κρυβεται με περιφερειακα. Ολα πανω εκει κουμπωνουν. Βαλε τα καλυτερα αλουμινια οταν εχεις τσιγκουνευτει οπλισμο, στο σεισμο θα πεσει, δε θα το κρατησουν τ αλουμινια...
Το οτι εχουν διαφορες σαν αμαξια στο σασσι η 147 φλ και προ φλ ειναι πολυ ευκολο αντιληπτο αν ειχες οδηγησει και τις 2....
-
Σ αυτα που σχολιασες στο σεντονι:
-Δε μπορω να βρω ncap για την fl να δεις τι λεω...
-Στο υπερκαλυψα για το σασσι. Και δεν ειναι κατι που διαπραγματευεται καν...
-Ναι η 147 φλ δε γινεται ροζ. Αποκατασταθηκε.
-Κατι λιγοτερο απο 1 χιλιογραμμομετρο κατω η ιταλιδα.
-Κλαση καλυτερο τιμονι η αλφα ,το καλυτερο της κατηγοριας και πολυ καλυτερο σε αμεσοτητα και ακριβεια απο της γκολφως.
-Προς τι το σχολιο? ναι αλλα εστριβε καλυτερα ειναι η απαντηση...
-Αδιαφορος για σενα ο ηχος, για εμενα και πολλους αλλους ενα ακομα +
-Δηλαδη δεν ειναι σημαντικο οτι κοστιζε πιο σωστα? Θα μου πεις εχετε μαθει να τα σκατε στον ομιλο
-Αντε παλι με τις πωλησεις εσυ και η Ουρσους Χεστηκε η φοραδα στ αλωνι. Μην αρχισω και απαριθμω αμαξια εξαιρετικα που δε πουλησαν. Και η corolla μοσχολουλαγε, σιγα τ αμαξι....
-Εχω ανοιξει με το zx με outlander 2.4 και τον εχω παρει. Μαντεψε ποιο ειναι πιο γρηγορο αμαξι ομως... -
Η 147 θέματα ακαμψίας; Που βρε Γρηγόρη μου; Το πλαίσιο άντεχε άνετα ακόμα και τα 250 άλογα του Busso! Στην γρήγορη οδήγηση δεν είχε καμία σχέση με Golf! Μόνο το Focus πλησίαζε κάπως...Aπο απλο ανεβασμα σε μια ραμπα σε πεζοδρομιο, μεχρι και σε επιθετικο στριψιμο σε σφιχτη στροφοδιαδρομη...
Οχι οτι ηταν χαρχαλο, αλλα συγκριτικα με του Golf V εδειχνε ξεκαθαρα λιγοτερο ακαμπτο.Καμμια σχεση δεν ειχε στην αμεση πληροφορηση και αισθηση τιμονιου. Αλλο το ενα ομως και αλλο το αλλο...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
...Πρωτα με το πλαισιο στριβεις. Εννοειται απο προσωπικη εμπειρια οτι γραφω, μη τα ξαναλεμε.Τουλαχιστον συμφωνουμε για το μετριοτατο IV.
Δεν στριβεις πρωτα με το πλαισιο.... Οι αναρτησεις και το τιμονι, ερχονται απο πισω δηλαδη?
(καταλαβα οτι το εννοεις σε ποσοστοση, πλακα κανω... )Απλως οταν εχεις μπροστα ανωτερη υλοποιηση στην αναρτηση (διπλα ψαλιδια) -σε σχεση με το Golf- που ενισχυει την ακριβεια και πληροφορηση του μπροστινου, μαζι με ενα αριστα ρυθμισμενο σε αισθηση και ακριβεια τιμονι, εξισορροπειται σε ενα βαθμο το συνολικο feedback που εισπρατεις στην οδηγηση.
Οι διαφορες ομως λογω υψηλοτερου επιπεδου ακαμψιας ειναι ξεκαθαρες, η πληροφορηση, η ακριβεια στην χαραξη της ιδανικης γραμμης κατα το στριψιμο, μεταξυ του μπροστινου και πισω αξονα του αυτοκινητου, ειναι σε ανωτερο επιπεδο, παροτι και στις δυο περιπτωσεις οι πισω αναρτησεις ειναι ανεξαρτητες...(Το IV ηταν και ειναι το μαυρο προβατο στην ιστορια των Golf. Yπερεκτιμημενο, αναξιοπιστο, με πανακριβα ανταλλακτικα-after sales, με απτη ποιοτητα που...ξεθωριαζε συντομοτερα απο τον ανταγωνισμο.
Kαι οι πρωτες παρτιδες στα 5αρια ειχαν καποια θεματα, με το μεγαλυτερο να αφορα τον twincharger κινητηρα, ο οποιος ταλαιπωρησε πολλους κατοχους, αφενως απο αστοχια υλικου/θεμα προμηθευτη με την γνωστη βαλβιδα Ν75 -εγινε βεβαια η απαιτουμενη ανακλιση, αλλα με καθυστερηση...- αφετερου απο την ελλειπη/προβληματικη επικοινωνια με τα Ελληνικα εξουσιοδοτημενα συνεργεια, που εκαναν τους...Κινεζους, διογκωνοντας ακομα περισσοτερο το προβλημα, μεχρι να αποδεχτουν τις επισημες οδηγιες της μητρικης...Επρεπε να περασουν σχεδον 4 χρονια, να φτασουμε στα μεσα του 2009, απο την πρωτη παρουσιαση του twincharger στην αγορα, ωστε τα θεματα αξιοπιστιας του να εχουν λυθει οριστικα, -απο το εργοστασιο, oxι με ανακλησεις- στα τελευταιας παρτιδας 5αρια και πλεον στην 6η (λεγεται και 5.5 οχι τυχαια... ) γενια του Golf) -
Αυτα που λεω και γω στην ουσια οτι ειναι τοσο καλη στο τιμονι-αναρτηση η 147 που καλυπτει το χαμενο εδαφος απο το πλαισιο
-
Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο. Σε προσωπικο επιπεδο ειναι συντριπτικο το ποσοστο οδηγων που εχουν επιβεβαιωσει τα συμπερασματα μου. Χαιρομαι που τουλαχιστον καναμε μια καλη κουβεντα ,σε πιο υψηλους τονους, που προσωπικα το προτιμω ετσι.
Υ.Γ. ΓΚ ρωτα οποιονδηποτε οδηγο αγωνων να σου πει πως στριβει ενα αυτοκινητο.
-
Αυτα που λεω και γω στην ουσια οτι ειναι τοσο καλη στο τιμονι-αναρτηση η 147 που καλυπτει το χαμενο εδαφος απο το πλαισιοαν εξαιρέσεις οτι ανα 50Κ χλμ σκορπάει,όντως πολύ καλή.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο. Σε προσωπικο επιπεδο ειναι συντριπτικο το ποσοστο οδηγων που εχουν επιβεβαιωσει τα συμπερασματα μου. Χαιρομαι που τουλαχιστον καναμε μια καλη κουβεντα ,σε πιο υψηλους τονους, που προσωπικα το προτιμω ετσι.Υ.Γ. ΓΚ ρωτα οποιονδηποτε οδηγο αγωνων να σου πει πως στριβει ενα αυτοκινητο.
Το να επιβεβαιωνουν ακομα πχ και 15-20 κατοχοι, δεν αποτελει εγγυηση για την πραγματικοτητα.
Αντιθετα, το να συγκλινουν 5-10 αρθρα απο αξιολογα περιοδικα αυτοκινητου, σε διαβεβαιωνω οτι εχει πολυ μεγαλυτερη βαρυτητα. Το πως και γιατι, ειναι μια αλλη κουβεντα, ευχαριστως να την κανω, αλλα νομιζω ηδη εχουμε βγει εκτος...Σε οτι αφορα οδηγους αγωνων, εχω την τυχη και χαρα να μου εχουν πει, να με εχουν παει και σε γυρολογια καποια γρηγορη βολτα, αλλα και σε ορεινη διαδρομη.
Νομιζω οτι δεν διαφωνουμε στο οτι το πλαισιο σε ενα αυτοκινητο και ειδικοτερα τα υψηλοτερα δυνατα επιπεδα ακαμψιας ειναι η 'μαγια', η βαση για να πετυχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα, σε οτι αφορα τα δυναμικα του χαρακτηριστικα.Σε αυτο, καλως/κακως η 147 συγκριτικα με το Golf V υστερει. Περα απο μια ενδεικτικη μετρηση που βρηκα
(16,600ΝΜ /degree για την 3θυρη 147 vs 18,400NM /degree για το Golf V) εδω:
http://blogs.youwheel.com/2014/04/25/ca ... sive-list/δεν στεκομαι τοσο στην οποια αρχικη διαφορα -η οποια μπορει να ισχυει, μπορει και οχι, δεν εχω διασταυρωσει την πηγη...- καθοτι θα μπορουσαν πχ να εχουν παρομοιες αρχικες τιμες, αλλα με την ιδια καταπονηση πχ στους δυσκολους δρομους μας, το πλαισιο της 147 να αντιστεκεται λιγοτερο στο χρονο, σε σχεση με του Golf, κατι που θεωρω και πιο πιθανο, σε σχεση με την οποια αρχικη -μικρη/μεγαλη(?)- διαφορα μπορει να υπαρχει στα νουμερα ακαμψιας.
Στεκομαι ομως αφενως σε ποικιλα αρθρα, αλλα και στην προσωπικη εμπειρια που εχω με τα δυο αυτοκινητα.
Η στιβαροτητα του πλαισιου του Golf V, ειναι σε υψηλοτερα επιπεδα, το ενιωθα πολυ περισσοτερο αυτο που λεμε 'ενα κομματι' και αυτο βοηθα περισσοτερο στο να αντιληφθει καποιος, ειδικα σε ανησυχη οδηγηση, την φορτιση των αναρτησεων αλλα και των ελαστικων... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αυτα που λεω και γω στην ουσια οτι ειναι τοσο καλη στο τιμονι-αναρτηση η 147 που καλυπτει το χαμενο εδαφος απο το πλαισιο
αν εξαιρέσεις οτι ανα 50Κ χλμ σκορπάει,όντως πολύ καλή.
Ναι βεβαια δε βλεπεις.. μετα απο 17 χρονια στην ελλαδα της κρισης, μαλακες και πλουσιοι ειναι που τις κρατανε και βλεπεις σε καθε τετραγωνο
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το να επιβεβαιωνουν ακομα πχ και 15-20 κατοχοι, δεν αποτελει εγγυηση για την πραγματικοτητα.
Αντιθετα, το να συγκλινουν 5-10 αρθρα απο αξιολογα περιοδικα αυτοκινητου, σε διαβεβαιωνω οτι εχει πολυ μεγαλυτερη βαρυτητα.Για εμενα εχει πολυ μεγαλυτερη σημασια η πρωτη προταση απο τη στιγμη που ο τυπος στην Ελλαδα ειναι μια πονεμενη ιστορια...ιδιως απεναντι στη vw...
Σε αυτο, καλως/κακως η 147 συγκριτικα με το Golf V υστερει. Περα απο μια ενδεικτικη μετρηση που βρηκα
(16,600ΝΜ /degree για την 3θυρη 147 vs 18,400NM /degree για το Golf V) εδω:
http://blogs.youwheel.com/2014/04/25/ca ... sive-list/δεν στεκομαι τοσο στην οποια αρχικη διαφορα -η οποια μπορει να ισχυει, μπορει και οχι, δεν εχω διασταυρωσει την πηγη...- καθοτι θα μπορουσαν πχ να εχουν παρομοιες αρχικες τιμες, αλλα με την ιδια καταπονηση πχ στους δυσκολους δρομους μας, το πλαισιο της 147 να αντιστεκεται λιγοτερο στο χρονο, σε σχεση με του Golf, κατι που θεωρω και πιο πιθανο, σε σχεση με την οποια αρχικη -μικρη/μεγαλη(?)- διαφορα μπορει να υπαρχει στα νουμερα ακαμψιας.
Στεκομαι ομως αφενως σε ποικιλα αρθρα, αλλα και στην προσωπικη εμπειρια που εχω με τα δυο αυτοκινητα.
Η στιβαροτητα του πλαισιου του Golf V, ειναι σε υψηλοτερα επιπεδα, το ενιωθα πολυ περισσοτερο αυτο που λεμε 'ενα κομματι' και αυτο βοηθα περισσοτερο στο να αντιληφθει καποιος, ειδικα σε ανησυχη οδηγηση, την φορτιση των αναρτησεων αλλα και των ελαστικων...Τα νουμερα δεν αμφισβητουνται και μου κανει και εντυπωση γιατι βασει της τελευταιας σου προτασης το συμπερασμα μου δεν εδειχνε καποια διαφορα , και σιγουρα δε μου φανηκε καλυτερο το 5αρι. Η πηγη σου δε ξερουμε σε ποιο MY αναφερεται εντωμεταξυ...
Μιλαω για συνθηκες φορτισης του αυτοκινητου και οχι απλη μετακινηση και μιλαω παντα για 5 fsi και ts fl, η οποια και εχει μια διαφορα απο την προ fl. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για εμενα εχει πολυ μεγαλυτερη σημασια η πρωτη προταση απο τη στιγμη που ο τυπος στην Ελλαδα ειναι μια πονεμενη ιστορια...ιδιως απεναντι στη vw...
Eιναι θεμα...προπονησης στο να αποκωδικοποιησεις τον τροπο γραφης -των αξιολογων οπως ειπα, Ελληνικων/ξενων
αρθρων-. Εαν καποιος ασχολειται αραια και που, -ή με συνεχη προκαταληψη, για ολους και ολα- το πιο πιθανο ειναι να αντιληφθει αυτο που λες.Οταν ομως καποιος - ο οποιοσδηποτε οχι μονο εγω...- που εστω απο περιεργεια(?) ενημερωνεται αδιαλλειπτα, οχι σποραδικα για τουλαχιστον 20 χρονια απο Ελληνικο/ξενο τυπο και πλεον ηδη πανω απο 10 χρονια και ιντερνετικα, μπορει να καταλαβει καλυτερα, εως και πληρως, τι ειναι καλυτερο και που, ακομα και οποτε ο εκαστοτε αρθρογραφος δημοσιευει με διπλωματικο τροπο τυπου 'ναι μεν αλλα', ή ακομα και πληρωμενο...
Και φυσικα δεν προδικαζω οτι οι περισσοτεροι αρθρογραφοι μπορουν να ειναι καλυτεροι σε καταγραφη εντυπωσεων απο τον εκαστοτε ανησυχο οδηγο. Εχουν σιγουρα ομως -λογω επαγγελματος- πιο σφαιρικη, πιο ολοκληρωμενη και εμπεριστατωμενη αποψη, οταν οδηγουν αφενως σχεδον ΤΑ ΠΑΝΤΑ, απο ολες τις κατηγοριες και επιπλεον καταγραφουν με οργανα μετρησης καθορισμενες και προβλεπομενες διαδικασιες. Μπορει οχι ολοι σωστα, οχι ολοι ακριβοδικαια, σιγουρα ομως διασταυρωνοντας περισσοτερα απο 2-3 αρθρα Ελληνικα/ξενα εισαι πιο κοντα στην αληθεια, σε σχεση και με 15-20 κατοχους που μπορει να ρωτησεις...Ειδικα εαν ειναι και φανατικοι, οπως της AR, αλλα και Βmw, Porsche, Ferrari πχ.
Τα νουμερα δεν αμφισβητουνται και μου κανει και εντυπωση γιατι βασει της τελευταιας σου προτασης το συμπερασμα μου δεν εδειχνε καποια διαφορα , και σιγουρα δε μου φανηκε καλυτερο το 5αρι. Η πηγη σου δε ξερουμε σε ποιο MY αναφερεται εντωμεταξυ...
Μιλαω για συνθηκες φορτισης του αυτοκινητου και οχι απλη μετακινηση και μιλαω παντα για 5 fsi και ts fl, η οποια και εχει μια διαφορα απο την προ fl.Aυτα των μετρησεων που εβαλα εννοεις? Αν ναι, συμφωνω, εφοσον οντως ειναι σωστα, καθοτι η πηγη δεν ειναι διασταυρωμενη...Αυτο που αναφερεις στην συνεχεια 'γιατι βασει της τελευταιας σου προτασης το συμπερασμα μου δεν εδειχνε καποια διαφορα' δεν το καταλαβα ακριβως...
Σε οτι με αφορα, οπως ειπα και πριν, η οποια αισθηση/διαφορα που αποκομμισα, ηταν απο απλως ενα χαλαρο -διαγωνιως- ανεβασμα σε ραμπα με πεζοδρομιο, μεχρι και πιεση στο οριο -και λιγο πιο πανω ενιοτε- της προσφυσης
σε στροφοδιαδρομες. Τα αυτοκινητα ηταν και τα δυο 5θυρα, το Golf V 1.6 FSi του 2004 και η 147 1.6 ΤS 120 νομιζω της ιδιας χρονιας ή της επομενης (παντως Fl αυτο το γνωριζω σιγουρα) και τα δυο χειροκινητα.
Νέο...Golf??