-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@Sbr Δηλαδή πάω για ibiza...Τo fiesta ηταν απο τα πρωτα που απεκλεισα λογω των περιορισμενων χωρων που (δεν) διαθέτει. Γνώμες για ibiza? Από αξιοπιστία λέει τίποτα?
Δεν θεωρω τον ομιλο VAG αξιοπιστο. Βεβαια αυτη ειναι η γνωμη μου. Δεν ειναι νόμος. Εγω δλδ ετσι οπως ειναι τωρα τα αυτοκινητα της VAG δεν θα εδινα χρηματα. Ομως αντικειμενικα ειναι πρωτη σε πωλησεις παγκοσμιως. Οπως το δει ο καθενας δλδ. Απο τη αλλη ειναι ενα αυτοκινητο με καλη ποιοτητα ωραιο πατημα απο οσο διαβαζω στο δρομο. Ζυγισε τα και δες προς τα που γερνει η ζυγαρια.
Πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως είναι η Toyota Steve.
Εχω μεινει πισω. Τωρα ειδα στο bloomberg ηταν πρωτη το πρωτο εξαμηνο του 2015. Σκανδαλιαρα. Μαλλον μετα το σκανδαλο πηρε την κατηφορα.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-07-28/vw-overtakes-toyota-for-global-sales-lead-in-first-half
Βρηκα και τα τελικα. Οντως 1 Toyota, 2 VW, 3 GM
http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/industry/11360994/Toyota-stays-out-in-front-in-as-worlds-best-selling-auto-company.html -
Cosneo αμα τον προκαλεις καλα σου κανει... Ειλικρινα δε καταλαβαινω γιατι τον επιασες απο τα μουτρα με το που εγραψε!
-
Και εμένα αδικαιολόγητα προκλητικός μου φάνηκε ο cosneo.
-
Αδικαιολόγητος όχι. Παραβλέποντας το υφάκι του @cosneo αντιλαμβάνομαι και εγώ ότι πρόκειται για συζήτηση ή ανίδεου στην αυτοκίνηση ή troll. Συγκριση του Ibiza 140hp με το Yaris των 100 ίππων?!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Cosneo αμα τον προκαλεις καλα σου κανει... Ειλικρινα δε καταλαβαινω γιατι τον επιασες απο τα μουτρα με το που εγραψε!Βρε ας κάνει ότι θέλει....
Τι σχεση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο αυτοκίνητα? Ο πιτσιρίκος θέλει να γίνει γρήγορος και δύο ολόκληρα χρόνια οδηγάει 50ρακι. Μιλάμε για εμπειρία...
Πιστεύεις ότι αν του ελεγες για Yaris με βάση την αξιοπιστία και την οικονομία θα κοίταζε το Yaris?!Συγνώμη mod!
-
Ο χρήστης Manker έγραψε:
Αδικαιολόγητος όχι. Παραβλέποντας το υφάκι του @cosneo αντιλαμβάνομαι και εγώ ότι πρόκειται για συζήτηση ή ανίδεου στην αυτοκίνηση ή troll. Συγκριση του Ibiza 140hp με το Yaris των 100 ίππων?!σορρυ αλλα που ακριβως ειδες την συγκριση; προφανως και προκειται για δυο εντελως διαφορετικου τυπου και αμαξια και ειμαι διχασμενος σε ποιον να παω. ο μεν εχει αξιοπιστια,χωρους και ο αλλος επιδοσεις,στυλ...και για αυτο ζητησα την αποψη του forum..τωρα τι καταλαβαινει ο καθενας αλλο θεμα..ζητησα αποψεις απο ΚΑΤΟΧΟΥΣ των 2 αυτοκινητων..ο cosneo και ο καθε cosneo τι πεταγεται δεν καταλαβαινω..
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Cosneo αμα τον προκαλεις καλα σου κανει... Ειλικρινα δε καταλαβαινω γιατι τον επιασες απο τα μουτρα με το που εγραψε!
Βρε ας κάνει ότι θέλει....
Τι σχεση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο αυτοκίνητα? Ο πιτσιρίκος θέλει να γίνει γρήγορος και δύο ολόκληρα χρόνια οδηγάει 50ρακι. Μιλάμε για εμπειρία...
Πιστεύεις ότι αν του ελεγες για Yaris με βάση την αξιοπιστία και την οικονομία θα κοίταζε το Yaris?!Συγνώμη mod!
καταρχας μασε λιγο το υφακι 'μεγαλε' ..και στο κατω κατω αν δε σου αρεσει το θεμα, μην απαντας καν.. edit [mod]
-
Δεν ήταν ωραία,σωστή θα έλεγα η παραπάνω αντιμετώπιση....''δεν κανει,δεν κανει'' που έλεγε και ο Σταυρίδης
-
Gianno εγώ σαν νέος οδηγός θα έκαιγα δίσκο συμπλέκτη κάθε 2η εβδομάδα ξεκινώντας στην ανηφόρα του σπιτιού μου αν είχα την ροπή ενός κινητήρα με 140 ίππους. Αν εσύ έχεις άνεση με τα πετάλια, ξεκινήματα σε ανηφόρα, κλπ δεν κάνει διαφορά να πάρετε 140 ή 100 άλογα. Αλλιώς να μείνεις σε κάτι φθηνό έως 100 ίππους κι αργότερα αλλάζεις.
Για δες και το swift που είναι πιο φθηνό.
Στο Ίμπιζα πίσω κάποιος πάνω από 1.80 μπορεί να είναι μόνο σκυφτός και με το κεφάλι σφηνωμένο στην οροφή. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Gianno εγώ σαν νέος οδηγός θα έκαιγα δίσκο συμπλέκτη κάθε 2η εβδομάδα ξεκινώντας στην ανηφόρα του σπιτιού μου αν είχα την ροπή ενός κινητήρα με 140 ίππους. Αν εσύ έχεις άνεση με τα πετάλια, ξεκινήματα σε ανηφόρα, κλπ δεν κάνει διαφορά να πάρετε 140 ή 100 άλογα. Αλλιώς να μείνεις σε κάτι φθηνό έως 100 ίππους κι αργότερα αλλάζεις.
Για δες και το swift που είναι πιο φθηνό.
Στο Ίμπιζα πίσω κάποιος πάνω από 1.80 μπορεί να είναι μόνο σκυφτός και με το κεφάλι σφηνωμένο στην οροφή.Αμαξι πανω απο 120 hp δεν εχω οδηγησει, οποτε δε με λες και εμπειρο οσον αφορα την διαχειριση της δυναμης του αυτοκινητου. Αρα δηλαδη παω για yaris. Το swift το ειχα στα υποψιν αλλα 1) το οικογενειακο μας toyota μου εχει αφησει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εντυπωση για την toyota ( 205.000 χλμ , δεν εχει καψει ουτε λαμπακι και ο συμπλεκτης πηγαινει ακομα) 2) εμπιστευομαι τη suzuki , αλλα εμφανισιακα το swiftακι δεν μου κανει κλικ σε αντιθεση με το f/l yaris...ασε που πλεον δε συμφερει το ταξιδι με 5ταχυτο..
-
To swift (αν το βρεις) είναι πάμφθηνο (γύρω στις 10.000) και έχει εξαιρετικό στήσιμο (ανάρτηση) για να μάθεις να οδηγείς, δηλαδή να καταλαβαίνεις τι κάνει το αυτοκίνητο και να εξελίσσεσαι σαν οδηγός. Μετά 2-3 χρόνια το πουλάς 2-3 χιλιάδες λιγότερα και παίρνεις swift sport (1.6) ή Fiesta SΤ ... η ιδανική εκδοχή!
Αν μπεις μέσα σε swift θα σου κάνει κλικ, είναι πολύ οδηγοκεντρικό.To Yaris έχει κορυφαίους χώρους (οικογενειακό τύπου Corolla) και είναι ένα αυτοκίνητο που θα το έχετε για χρόνια στην οικογένεια. Αποκλείεται να πάνε χαμένα τα χρήματα αν το αγοράσετε!
Υ.Γ. Το γεγονός ότι το Toyota σας δεν έχει αλλάξει συμπλέκτη έχει να κάνει με τον οδηγό του κι όχι με τη Toyota
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
To swift (αν το βρεις) είναι πάμφθηνο (γύρω στις 10.000) και έχει εξαιρετικό στήσιμο (ανάρτηση) για να μάθεις να οδηγείς, δηλαδή να καταλαβαίνεις τι κάνει το αυτοκίνητο και να εξελίσσεσαι σαν οδηγός. Μετά 2-3 χρόνια το πουλάς 2-3 χιλιάδες λιγότερα και παίρνεις swift sport (1.6) ή Fiesta SΤ ... η ιδανική εκδοχή!
Αν μπεις μέσα σε swift θα σου κάνει κλικ, είναι πολύ οδηγοκεντρικό.To Yaris έχει κορυφαίους χώρους (οικογενειακό τύπου Corolla) και είναι ένα αυτοκίνητο που θα το έχετε για χρόνια στην οικογένεια. Αποκλείεται να πάνε χαμένα τα χρήματα αν το αγοράσετε!
Αν επαιρνα swift θα το πουλουσα σε 2-3-4 χρονια οπως λες και θα επαιρνα yaris πραγματικα το αμαξι με εχει σαγηνευσει αλλα ζητανε πολλα μαρουλια το αυτοκινητο θα το εχω αποκλειστικα για προσωπικη χρηση
ΥΓ. ευχαριστω παρα παρα πολυ για τις συμβουλες σου
-
θα σου προτεινα το yaris
και το λεω γιατι:- για την αξιοπιστια της toyota τα ξερεις και μονος σου δεν χρειαζεται να πω κατι παραπανω.
- σε ενα νεο οδηγο θα προτεινα το yaris γιατι ενταξει αντικειμενικα 140 αλογα μονο λιγα δεν ειναι και τωρα στην αρχη βγαινεις με μεγαλη ορεξη στον δρομο με αποτελεσμα να εισαι πιο επιρρεπης στην ταχυτητα και σε μια πιο επιθετικη οδηγηση, ετσι με το ibiza ας πουμε πως θελει μια παραπανω εμπειρια.
Περα απο εκει η επιλογη ειναι στο χερι σου, αναλογως τι ζητας απο το αυτοκινητο.Αναμφιβολα και τα 2 ειναι καλα αμαξια.
-
yaris, μόνο αν του βάλουν το νέο μοτέρ 1.2Τ .
+1 στο fiesta 1.0 (100hp-125Hp-140hp)
-
Αυτό που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι το yaris είναι ασφαλέστερο για έναν νέο οδηγό επειδή έχει έχει λιγότερα άλογα δεν το καταλαβαίνω....
Επειδή ακριβώς είναι νέος οδηγός και μπορεί σε μια προσπέραση να εκτιμήσει λάθος την απόσταση, πιο έχει καλύτερες ρεπρίζ / καλύτερη ενεργητική ασφάλεια??
Πιο έχει καλύτερα φρένα??
Πιο έχει πιο προβλέψιμη οδική συμπεριφορά αν δεν εκτιμήσει σωστά μια στροφή και πηγαίνει με 20χλμ. παραπάνω??
Δεν έχω ψάξει νούμερα απλά θέτω ερωτήματα που θα μπορούσαν να αφορούν οποιοδήποτε αυτοκίνητο, όχι αποκλειστικά αυτά τα δύο.Η λογική 'είσαι νέος πάρε αυτοκίνητο με 80 άλογα για να σέρνεται και να είσαι ασφαλής', είναι μάλλον παράλογη.
-
@ Andreas-Qashqai
Είναι πολύ λογικό αυτό που λες.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Αυτό που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι το yaris είναι ασφαλέστερο για έναν νέο οδηγό επειδή έχει έχει λιγότερα άλογα δεν το καταλαβαίνω....Επειδή ακριβώς είναι νέος οδηγός και μπορεί σε μια προσπέραση να εκτιμήσει λάθος την απόσταση, πιο έχει καλύτερες ρεπρίζ / καλύτερη ενεργητική ασφάλεια??
Πιο έχει πιο προβλέψιμη οδική συμπεριφορά αν δεν εκτιμήσει σωστά μια στροφή και πηγαίνει με 20χλμ. παραπάνω??
Δεν έχω ψάξει νούμερα απλά θέτω ερωτήματα που θα μπορούσαν να αφορούν οποιοδήποτε αυτοκίνητο, όχι αποκλειστικά αυτά τα δύο.Η λογική 'είσαι νέος πάρε αυτοκίνητο με 80 άλογα για να σέρνεται και να είσαι ασφαλής', είναι μάλλον παράλογη.
ΓΙΑΥΤΟ Κ το σωστο ειναι να παρει ενα αμαξακι που α) να το εχει για τιν δουλεια που το θελει! και β) δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο τα 100 αλογα στο γιαρις γιαβ νεο οδηγο(εγω δεν θα επελεγα γιαρις παντος. υπαρχουν καλητερα μοντελα i20-swift-ιβιζα 1,2τσι) το 1,4τσι εχει πολυ γκαζι και πιστευω οτι και τα 105 αλογα ειναι αρκετα για εντος πολης κ τα ταξιδια που θες, δεν εχει νοημα για εμενα εκτος κ αν εισαι καγκουρακος να πας στο 1,4 με τα 140...
κανενα απ τα δυο που επειλεγεις δεν λειτουργει σωστα με υγραεριο + οτι τα τσι θελουν υγρου τυπου αν το σκεφτεις καποια στιγμη καθος με βενζινες ειναι ασυμφωρα ολα πλεων..παντος εγω με το γκολφ μου (τσι 122 αλογα) ειχα υπερεκτιμησει 2 φορες στροφη και μαλιστα μετα απο 2 χρονια διπλοματος κ οχι με το φιεστα του '85 που ξεκινησα ,που και 45 μουλαρια ειχε και τα φρενα ηταν ανυπαρκτα..
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Yaris : + είναι toyota, είναι ευρύχωρο, δεν μασάει πουθενά και για πολλά χρόνια, - ακριβό, υπολείπεται σε επιδόσεις. Ibiza : + επιδόσεις, φρένα, τιμή, - είναι του ομίλου, δεν είναι ευρύχωρο.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Αυτό που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι το yaris είναι ασφαλέστερο για έναν νέο οδηγό επειδή έχει έχει λιγότερα άλογα δεν το καταλαβαίνω....
Επειδή ακριβώς είναι νέος οδηγός και μπορεί σε μια προσπέραση να εκτιμήσει λάθος την απόσταση, πιο έχει καλύτερες ρεπρίζ / καλύτερη ενεργητική ασφάλεια??
ΓΙΑΥΤΟ Κ το σωστο ειναι να παρει ενα αμαξακι που α) να το εχει για τιν δουλεια που το θελει! και β) δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο τα 100 αλογα στο γιαρις γιαβ νεο οδηγο(εγω δεν θα επελεγα γιαρις παντος. υπαρχουν καλητερα μοντελα i20-swift-ιβιζα 1,2τσι) το 1,4τσι εχει πολυ γκαζι και πιστευω οτι και τα 105 αλογα ειναι αρκετα για εντος πολης κ τα ταξιδια που θες, δεν εχει νοημα για εμενα εκτος κ αν εισαι καγκουρακος να πας στο 1,4 με τα 140...
κανενα απ τα δυο που επειλεγεις δεν λειτουργει σωστα με υγραεριο + οτι τα τσι θελουν υγρου τυπου αν το σκεφτεις καποια στιγμη καθος με βενζινες ειναι ασυμφωρα ολα πλεων..παντος εγω με το γκολφ μου (τσι 122 αλογα) ειχα υπερεκτιμησει 2 φορες στροφη και μαλιστα μετα απο 2 χρονια διπλοματος κ οχι με το φιεστα του '85 που ξεκινησα ,που και 45 μουλαρια ειχε και τα φρενα ηταν ανυπαρκτα..
καλύτερα μοντέλα και μου βάζεις το hyundai που ακούς το όνομα και τρέχεις , και το swift που δε χωράει ούτε 6αδα νερά στο πορτ-μπαγκαζ (αν και κατά τα άλλα είναι πολύ συμπαθητικό, ειδικά η τιμή του)..
-
σε ι20 και ι30 που εχω μπει φιλου κ συγγενη αντιστοιχα ειναι τουλαχιστον σε απτη ποιοτητα αντιστιχα του vw group με το ατου οτι δινουν φωβερη τιμη αγορας,αρκετα φτηνη συντηρηση και στον δρομο πατανε παρα πολυ καλα. αλλα δεν σου λεω πολλα γιατι μαλλον εχεις παρει τιν αποφαση σου υπερ του 'εκχιονιστικου' ..αν κ διακρυνω ενα υφακι ειρωνιας πιτσιρικο δν θα ασχοληθω αλλο..φιλικα Χρηστος
Πρώτο αυτοκίνητο - Νέος οδηγός