-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα σχολια μου ειχαν καποια βαση απο τα αναλογα ποστ.Αντα γραψε τωρα αλλα δεκα σεντονια σε καθε ενοτηταΑ ρε George. Και σεντονια και παπλωματα. Για εσενα τα γραφω. Για να σκεπαζεσαι και να μην κρυωνεις. Οπως και να χει. Δεν θα συνεχισω γιατι εσυ μπορει εγω ομως δεν θελω να χαλασω το θεμα. Ξερεις, φιλοξενουμαι εδω και για αυτο δειχνω σεβασμο σε αυτους που με φιλοξενουν προσπαθωντας (χωρις παντα να το πετυχενω, αλλα εχοντας καλη προθεση) να μην τους κανω την ζωη δυσκολη ή φερνοντας τους δε δυσκολη θεση. Και τους ευχαριστω για την φιλοξενεια αλλα και για το οτι τα σεντονια μου τα φιλοξενουν και δεν με λογοκρινουν ως προς το μεγεθος των απαντησεων μου. Το εκτιμω πολυ αυτο
Είναι χαρά και τιμή μας να φιλοξενούμε όλες τις απόψεις, αρκεί αυτές να μην προσβάλουν τους άλλους. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον. [Admin]
Το Swift το πετρελαιο θα πρεπει να ειναι αρκετα οικονομικο στην πολη. Το αμαξι για καποιους ειναι ενα μεταφορικο μεσον. Τους ζηλευω. Για αλλους πολλα περισσοτερα και πολλοι απο εμας ανηκουμε εκει. Αν το θεμα ηταν η ζωη με καινουργιο ή με μεταχειρισμενο αμαξι στην πολη, θα επελεγα με καινουργιο γιατι βαριεμαι να τρεχω απροβλεπτα. Εκτος αν εβρισκα που βρηκα ενα καλο μεταχειρισμενο απο ατομο που ηξερα οτι το προσεχε. Η ζωη στην πολη χωρις αυτοκινητο για εμενα ειναι ζωη με δεμενα χερια. Γιατι δεν μπορεις να κανεις ψωνια. Πως θα πας σε ενα σουπερ μαρκετ να γεμισεις το πορτ μπαγκαζ; Με ταξι; Αν εχεις ενα και δυο παιδια πως θα τα πας εδω και εκει; Με το λεωφορειο; Δυσκολο. 1 και 2 χρονων παιδι σε λεωφορειο. Με ταξι; Θα σου κοστισει. Θες με την γυναικα σου να πας μια βολτα το βραδι. Τι θα της πεις; Να παμε ταξι; Δεν βγαινει η δουλεια χωρις αμαξι. Για εμενα και χωρις μηχανη.
-
Φίλε Ανδρέα χαίρομαι που επιβεβαιώνεις όσα λέω.
Πάντως αντί μόνο πώληση σκέφτομαι και την άνταλλαγη με κανα μικρό χρεπακι για κίνηση και εντός κέντρου... Ένα φθηνο οικονομικό που να χωράει παντού και να μην με νοιάζει αν το βαρεσουν. Να αναμένω από κάνα ιδιώτη ή να πάω σε μαντρα; κανας που να κάνει ανταλλαγες χωρίς μεγάλα δαγκωματα;
-
Στιβ όλα όσα αναφέρεις γίνονται και χωρίς αμάξι αν δεν μένεις σε προάστιο. Στην παλια μου γειτονιά (Πατήσια) η αγορά ήταν προσβάσιμη με τα πόδια και σούπερ μάρκετ πήγαινα έτσι.
Τα παιδιά άνετα τα βάζεις και στο μετρό... Να μαθαίνουν
Όσο για τη βραδινή έξοδο εκεί μόνο ταξί φίλε. Πας όπου θες χωρίς άγχος για παρκάρισμα και μπορείς να φας και πιεις όσο θες.... Μόνο με γκομενα και πιτσιρικάς να πάρεις αμάξι για έξοδο προκειμένου μέτα να έχει συνέχεια το βράδυ. Με τη γυναίκα σου γυρνάς σπίτι... -
Ο χρήστης Panteleimonic έγραψε:
Με τι αυτοκίνητο κινείσαι καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας;
Suzuki Swift '12 diesel
Ωραίος. Έχεις ένα αυτοκίνητο με διαστάσεις ιδανικό για αστική χρήση και όχι μόνο.
Ο θεματοθέτης έχει ένα Qashqai.Πολλοί (μα πολλοί, μα πάρα πολλοί) Έλληνες χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αγόρασαν και αγοράζουν τέτοια μεγάλα αυτοκίνητα (ειδικά κάτι μικρομεσαία και μεσαία SUV/Crossover) ως καθημερινό μεταφορικό μέσο.
Πολλοί από αυτούς, μετά την αγορά, διαπιστώνουν ότι τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι κατάλληλα για καθημερινή αστική χρήση, δεν είναι βολικά και αναζητούν λύσεις.
Δυστυχώς οι λύσεις είναι συγκεκριμένες και λίγες. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Στιβ όλα όσα αναφέρεις γίνονται και χωρίς αμάξι αν δεν μένεις σε προάστιο. Στην παλια μου γειτονιά (Πατήσια) η αγορά ήταν προσβάσιμη με τα πόδια και σούπερ μάρκετ πήγαινα έτσι.
Τα παιδιά άνετα τα βάζεις και στο μετρό... Να μαθαίνουν
Όσο για τη βραδινή έξοδο εκεί μόνο ταξί φίλε. Πας όπου θες χωρίς άγχος για παρκάρισμα και μπορείς να φας και πιεις όσο θες.... Μόνο με γκομενα και πιτσιρικάς να πάρεις αμάξι για έξοδο προκειμένου μέτα να έχει συνέχεια το βράδυ. Με τη γυναίκα σου γυρνάς σπίτι...Ice πιστευω πως ολα ειναι συνηθεια. Μπορεις αν οι συνθηκες ειναι αυτες της Αθηνας να προσαρμοστεις οπως περιγραφεις. Το εχω πει οτι δεν μπορεσα να προσαρμοστω ουτε στην Αθηνα, ουτε στη Θεσσαλονικη. Πηγα επαρχια. Εχει και εδω τα κολληματα στην κινηση, αλλα δεν ειναι αυτο της πρωτευουσας και συμπρωτευουσας.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ο θεματοθέτης έχει ένα Qashqai.
Πολλοί (μα πολλοί, μα πάρα πολλοί) Έλληνες χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αγόρασαν και αγοράζουν τέτοια μεγάλα αυτοκίνητα (ειδικά κάτι μικρομεσαία και μεσαία SUV/Crossover) ως καθημερινό μεταφορικό μέσο.
Πολλοί από αυτούς, μετά την αγορά, διαπιστώνουν ότι τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι κατάλληλα για καθημερινή αστική χρήση, δεν είναι βολικά και αναζητούν λύσεις.
Δυστυχώς οι λύσεις είναι συγκεκριμένες και λίγες.Storm, συμφωνώ. Όταν όμως κάποιος αγοράζει αμάξι επειδή π.χ είναι της μόδας ή όμορφο και μέσα σε 1 βδομάδα διαπιστώνει οτι δεν είναι αυτό που πραγματικά ήθελε, με όλο το σεβασμό στο θεματοθέτη, το τελευταίο που φταίει είναι το αυτοκίνητο. Δεν έχω τη διάθεση και γνωρίζω οτι είναι αδύνατο να αλλάξω την άποψη του ice, αλλά στις ερωτήσεις για το τί κακό έχει το αμάξι, απάντησε αυτό:
Λάθος επιλογή και υπερβολικό κόστος (μου τη σπάει πάντα κάτι για το οποίο θεωρώ ότι μου έχουν πιάσει τον κολο) και ένα σωρό ανόητα προβληματακια που βγαίνουν και τα διαβάζεις και εδώ και στα εξωτερικό σε αντίστοιχα ειδικά fora, θέματα που επιλυιονται μεν και άλλους ίσως και να μην ενοχλούν, αλλά εμένα οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές και σε κάθε περίπτωση μου δημιουργούν υποψιες ότι όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσουν και αλλά να βγαίνουν (όπως έχουν βγει και σε αυτό της προηγούμενης γενιάς)
Επειδή λοιπόν τα φοβάμαι αυτά και η νισσαν δεν είναι τογιοτα να έχεις το κεφάλι ήσυχο, καλύτερα να μην μπλέξει κανείς......με πιθανότητα να βλέπω το δέντρο και να χάνω το δάσος, στη δική μου αντίληψη μεταφράζεται ως: πάρα πολύ τίποτα με μπόλικο καθόλου..Ιceman όλα είναι μαθήματα σ αυτή τη ζωή, και οταν με το καλό το πουλήσεις εύχομαι η επόμενή σου επιλογή να είναι πιο σοφή. Γιατί υπο συνθήκες καλά είναι όλα τα υπόλοιπα αλλά..ζωή χωρίς αυτοκίνητο, απλά δεν υπάρχει!
Φιλικά -
Ο χρήστης Panteleimonic έγραψε:
Storm, συμφωνώ. Όταν όμως κάποιος αγοράζει αμάξι επειδή π.χ είναι της μόδας ή όμορφο και μέσα σε 1 βδομάδα διαπιστώνει οτι δεν είναι αυτό που πραγματικά ήθελε, με όλο το σεβασμό στο θεματοθέτη, το τελευταίο που φταίει είναι το αυτοκίνητο.
Μπορεί να είναι αυτό που λες, μπορεί να είναι όμως και κάτι άλλο.
Πολλοί (μέσα σε αυτούς και εγώ) αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε (σκοτώσουμε) αυτοκίνητα, όχι επειδή δεν τα θέλαμε αλλά επειδή η ζωή στη πόλη δεν επιτρέπει την καθημερινή χρήση τους.Οπότε στο δίλημμα 'αυτοκίνητο για κάλυψη αναγκών και εργαλείο' ή 'αυτοκίνητο ευχαρίστηση και ψυχολογική ανάταση' μάλλον καταλήγουμε στο πρώτο.
Τυχερός (και μάγκας) όποιος κατάφερε να συνδυάζει και τα δύο ταυτόχρονα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οπότε στο δίλημμα 'αυτοκίνητο για κάλυψη αναγκών και εργαλείο' ή 'αυτοκίνητο ευχαρίστηση και ψυχολογική ανάταση' μάλλον καταλήγουμε στο πρώτο.
Τυχερός (και μάγκας) όποιος κατάφερε να συνδυάζει και τα δύο ταυτόχρονα.
Ευτυχως που υπαρχει το ΜΧ5 γι αυτα τα δυο
-
Καταρχήν για να μην παρεξηγηθώ επειδή χθες είχα γράψει ότι ο Έλληνας συχνά αγοράζει ότι σκατα του σερβίρουν επιτυχώς, να διευκρινίσω ότι δεν μιλούσα ειδικά για το qq, αλλά ήταν μια γενικότερη διαπίστωση στην οποία νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι τόσο γενικα όσο και στο χώρο του αυτοκινήτου. Σίγουρα το qq δεν ανήκει σε τέτοια περίπτωση, δεν παύει όμως να είναι overpriced του κερατά!!!
Ελέω καλού μάρκετινγκ, hype, επιτυχίας προκάτοχου ή ονόματος μάρκας έχουν κάνει πωλήσεις πολλά αυτοκίνητα που αντικείμενικα δεν το άξιζαν. Το νεο qq χώρις πλέον να αντιπροσωπευει ότι ο προκάτοχος του και με μια τιμή στο Θεό κατόρθωσε να πουλήσει εκμεταλευομενο τα ανωτέρω.
Όσον αφορά τα συμπεράσματα του φίλου panteleiomonic θα διαφωνήσω γιατί ανεξαρτήτως οχήματος για εμένα άνετα ζεις με ένα μικρούλη αμάξι για όλη την οικογένεια. Προφανώς και δεν ζει μια οικογένεια χωρίς καθόλου αμάξι αλλά οι χλιδες και οι επιδείξεις των καιρών προ κρίσης που επέβαλε την κατοχή πολλών και δη τουλάχιστο δύο αυτοκινήτων έχουν παρελθει.
Το να πρέπει να δικαιολογησω με σοβαρά προβλήματα κάτι που απλά δεν αξίζει τα λεφτά του δεν νομίζω ότι χρειάζεται. -
Καταρχήν για να μην παρεξηγηθώ επειδή χθες είχα γράψει ότι ο Έλληνας συχνά αγοράζει ότι σκατα του σερβίρουν επιτυχώς, να διευκρινίσω ότι δεν μιλούσα ειδικά για το qq, αλλά ήταν μια γενικότερη διαπίστωση στην οποία νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι τόσο γενικα όσο και στο χώρο του αυτοκινήτου. Σίγουρα το qq δεν ανήκει σε τέτοια περίπτωση, δεν παύει όμως να είναι overpriced του κερατά!!!
Ελέω καλού μάρκετινγκ, hype, επιτυχίας προκάτοχου ή ονόματος μάρκας έχουν κάνει πωλήσεις πολλά αυτοκίνητα που αντικείμενικα δεν το άξιζαν. Το νεο qq χώρις πλέον να αντιπροσωπευει ότι ο προκάτοχος του και με μια τιμή στο Θεό κατόρθωσε να πουλήσει εκμεταλευομενο τα ανωτέρω.
Όσον αφορά τα συμπεράσματα του φίλου panteleiomonic θα διαφωνήσω γιατί ανεξαρτήτως οχήματος για εμένα άνετα ζεις με ένα μικρούλη αμάξι για όλη την οικογένεια. Προφανώς και δεν ζει μια οικογένεια χωρίς καθόλου αμάξι αλλά οι χλιδες και οι επιδείξεις των καιρών προ κρίσης που επέβαλε την κατοχή πολλών και δη τουλάχιστο δύο αυτοκινήτων έχουν παρελθει.
Το να πρέπει να δικαιολογησω με σοβαρά προβλήματα κάτι που απλά δεν αξίζει τα λεφτά του δεν νομίζω ότι χρειάζεται.Και εμενα με μπερδεψες εχτες οταν το διαβασα. Δεν ειναι ψεματα πως υπαρχουν σε πολλα θεματα ανθρωποι που αγοραζουν χωρις να σκεφτονται. Μονον και μονο γιατι ειναι ονομα το ταδε παντελονι, μπλουζα, ρολοι, αμαξι, κινητο κλπ. Το μαρκετινγκ οπως λες και εσυ κανει πλυση εγκεφαλου. Δεν θα πω τον τροπο γιατι θα απλωσω τραχανα (σεντονι) Ομως ολοι εχουμε τα κοληματα μας και κατα καιρους πιανομαστε κοτσος. Μπορει να ειναι υπεριμολογημενο. Ειχα παρουσιασει εναν πινακα για τις πωλησεις των μοντελων των εταιριων στην Ευρωπη. Ηταν μεσα στις 10 πρωτες θεσεις. Οσο αυξανεται η ζητηση, αυξανεται και η τιμη. Αν δεν ειχε τις αναμενομενες πωλησεις, θα αρχιζανε οι εκπτωσεις, μειωσεις κλπ.
-
Καλημερα φιλε Iceman. Θελω να σου γραψω και εγω την γνωμη μου για το θεμα σου. Απο μερες ηθελα αλλα δεν προλαβαινα λογω δουλειας.
Η απαντηση μου ξεκαθαρα ειναι οτι δεν υπαρχει ζωη χωρις αυτοκινητο. Χανεις πολλα πραγματα. Δεν μπορω να διανοηθω την ζωη μου αν δεν οδηγουσα. Απο μικρος θυμαμαι ηθελα να μεγαλωσω πως και πως για να οδηγησω. Πλεον οδηγαω γυρω στα 11 χρονια (25 ειμαι) και δεν υπαρχει μερα τα τελευταια χρονια (ως επι το πλειστον) που να μην εχω γραψει εστω και ενα χιλιομετρο. Εστω για βολτα ειτε για να παω δουλεια ειτε για να παω να ψωνισω ψιλοπραγματα που θα μπορουσα να παω με τα ποδια εγω θα παρω το αυτοκινητο αν δεν ειχα οδηγησει εκεινη την ημερα.
Ομως στην περιπτωση σου υπαρχει αλλο αυτοκινητο (εκεινο που κινειται η γυναικα σου) που εσενα αποτι διαβασα σε βολευει και μαλιστα παρα πολυ. Πιστευω οτι ο καθενας θα ηθελε να εχει στο γκαραζ του ενα δευτερο αυτοκινητο, που θα το γουσταρει εστω και μονο εκεινος οσο δεν παει, και οταν το οδηγαει εστω και για ενα χιλιομετρο θα αισθανεται σαν αρχοντας του πλανητη
Απο τη στιγμη που δεν αισθανεσαι την αναγκη ουτε καν να το κουνησεις εστω και 2 βδομαδες, αν θυμαμαι καλα που ειχες γραψει, τοτε ειναι ξεκαθαρο για μενα οτι σε εχει ξενερωσει αφανταστα το QQ και κακως το κρατας ακομα στη κατοχη σου.Φαινεται οτι σε τρωει μεσα σου και δεν θα σταματησει να σε τρωει μεχρι να το ξεφορτωθεις.
Γνωμη μου ειναι δωστο και παρε τα λεφτα. Μην το ανταλλαξεις με καποιο χρεπι που διαβασα οτι σκεφτεσαι να κανεις. Ειναι κριμα απ το θεο για τα τοσα λεφτα που εδωσες να πανε ετσι τζαμπα για σενα. Δωστο, παρε τα λεφτα και μην σταματησεις να ψαχνεις για το αυτοκινητο που θα γουσταρεις να εχεις εστω και για τα 2000 χλμ το χρονο που ειπες. Τι σοι petrolheads ειμαστε εδω?? Και μετα υπολοιπα λεφτα αν περισσεψουν παρε και ενα χρεπι για να μην φοβασαι να το χτυπησεις.Ελπιζω να βοηθησα.
Φιλικα ολα αυτα.
Καλη σου μερα! -
Petran17 σε ευχαριστώ για τη γνώμη που όμορφα εξέθεσες!
Στην ηλικία σου ήμουν και έγω κάπως έτσι! Όλα με το αυτοκίνητο ακόμα και τη διαδρομή από Πατήσια στη Νομική στο Κέντρο (ευτυχώς ο πατέρας μου ποτέ δεν είχε τα κολλήματά μου και μου έδινε όποτε ήθελα το αμάξι του, ενώ το 1996, που ήμουν 22 χρονών, μου είχε πάρει και δικό μου (peugeot 205 που ναι μεν είχε ωραιο κράτημα και γκάζι, αλλά μου είχε βγάλει τόσα θέματα, που έκτοτε ακούω γαλλικό και αλλάζω πορεία!)
Ωστόσο στα 42 με 2 μικρά παιδιά (έξοδα για σχολεία, δραστηριότητες κλπ), μεγάλους γονείς με κομμένες συντάξεις και προβλήματα υγείας, και γενικά την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι κρίμα να έχεις πεταμένα λεφτά στο δρόμο, μόνο και μόνο επειδή μας αρέσει να οδηγούμε!
Προέχουν άλλες ανάγκες, εκτός αν έχεις πάρα πολλά λεφτά για πέταμα!Οπότε, ξενέρωμα ή μη με το QQ, δεν θέλω να ξαναδώσω άλλα λεφτά για αμάξι... (ενδόμυχα ίσως γι' αυτό δεν το έχω σκοτώσει ακόμα να φύγει)....
Ουσιαστικά το λάθος έγινε πέρυσι που έδωσα το Rav λόγω παλαιότητας και κυρίως παγίων εξόδων (δυσανόλογων με τα χλμ που έκανα) και αντί να κρατήσω τα λεφτάκια, έβαλα άλλες 1,5 φορές όσα πήρα και αγόρασα το qq γιατί μου άρεσε εμφανισιακά και γούσταρα ότι είχε χαμηλό κόστος χρήσης.
Το θέμα αυτοκίνητο ειδικά αν το θες για την κ@υλα σου είναι πλέον ακριβό σπορ και οφείλουμε όλοι να το αξιολογήσουμε διαφορετικά, καθώς και λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και αφορμές για να κάνεις την κ@υλα σου δεν υπάρχουν.
Πόσες εκδρομές να πας με μικρά παιδιά; Ξέρεις τι ετοιμασία θελει; νομίζεις ότι και με τα παιδιά να πας θα ευχαριστηθείς όταν τα ακούς να τσακώνονται συνέχεια στο πίσω κάθισμα ή όταν δεν σε αφήνουν σε ησυχία πουθενά; Εχει κανείς γονιός νομίζεις χρόνο να πάρει το αμάξι να πάει μια βόλτα να ξεσκάσει; δυστυχώς όχι....
Γι αυτό και τα αμάξια σε αυτές τις ηλικίες είναι ανθρωποκουβαλητές και μόνο ή εργαλεία για να πας στη δουλειά σου! -
Καταλαβαινω σχεδον (γιατι δεν τα εχω βιωσει ακομα) απολυτα την κατασταση σου. Τα παιδια παντα ειναι η προτεραιοτητα του καθε γονιου και στις μερες μας οπως ειπες με την δυσκολη κατασταση της χωρας πολυ δυσκολα κανεις τετοιες αγορες διοτι και το καθε ευρω μετραει πλεον.
Και ιδιως με μικρα παιδια οπως τα δικα σου ξεχνας και την οποια ευχαριστηση του αυτοκινητου για σπορ οδηγηση και να κανεις την κ@υλα σου.Απο τη στιγμη που το θετεις ετσι τοτε και παλι ειναι προτιμοτερο για την τσεπη σου να το δωσεις γιατι οσο καθεται ακινητο χανει την αξια του εκεινο επομενως και εσυ χανεις χρηματα οσο δεν το πουλας.
Ελπιζω και στο ευχομαι να παρεις την σωστη αποφαση για ΣΕΝΑ οσο αφορα το θεμα αυτοκινητο με το QQ σου.
-
Petran17 σε ευχαριστώ για τη γνώμη που όμορφα εξέθεσες!
Στην ηλικία σου ήμουν και έγω κάπως έτσι! Όλα με το αυτοκίνητο ακόμα και τη διαδρομή από Πατήσια στη Νομική στο Κέντρο (ευτυχώς ο πατέρας μου ποτέ δεν είχε τα κολλήματά μου και μου έδινε όποτε ήθελα το αμάξι του, ενώ το 1996, που ήμουν 22 χρονών, μου είχε πάρει και δικό μου (peugeot 205 που ναι μεν είχε ωραιο κράτημα και γκάζι, αλλά μου είχε βγάλει τόσα θέματα, που έκτοτε ακούω γαλλικό και αλλάζω πορεία!)
Ωστόσο στα 42 με 2 μικρά παιδιά (έξοδα για σχολεία, δραστηριότητες κλπ), μεγάλους γονείς με κομμένες συντάξεις και προβλήματα υγείας, και γενικά την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι κρίμα να έχεις πεταμένα λεφτά στο δρόμο, μόνο και μόνο επειδή μας αρέσει να οδηγούμε!
Προέχουν άλλες ανάγκες, εκτός αν έχεις πάρα πολλά λεφτά για πέταμα!Οπότε, ξενέρωμα ή μη με το QQ, δεν θέλω να ξαναδώσω άλλα λεφτά για αμάξι... (ενδόμυχα ίσως γι' αυτό δεν το έχω σκοτώσει ακόμα να φύγει)....
Ουσιαστικά το λάθος έγινε πέρυσι που έδωσα το Rav λόγω παλαιότητας και κυρίως παγίων εξόδων (δυσανόλογων με τα χλμ που έκανα) και αντί να κρατήσω τα λεφτάκια, έβαλα άλλες 1,5 φορές όσα πήρα και αγόρασα το qq γιατί μου άρεσε εμφανισιακά και γούσταρα ότι είχε χαμηλό κόστος χρήσης.
Το θέμα αυτοκίνητο ειδικά αν το θες για την κ@υλα σου είναι πλέον ακριβό σπορ και οφείλουμε όλοι να το αξιολογήσουμε διαφορετικά, καθώς και λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και αφορμές για να κάνεις την κ@υλα σου δεν υπάρχουν.
Πόσες εκδρομές να πας με μικρά παιδιά; Ξέρεις τι ετοιμασία θελει; νομίζεις ότι και με τα παιδιά να πας θα ευχαριστηθείς όταν τα ακούς να τσακώνονται συνέχεια στο πίσω κάθισμα ή όταν δεν σε αφήνουν σε ησυχία πουθενά; Εχει κανείς γονιός νομίζεις χρόνο να πάρει το αμάξι να πάει μια βόλτα να ξεσκάσει; δυστυχώς όχι....
Γι αυτό και τα αμάξια σε αυτές τις ηλικίες είναι ανθρωποκουβαλητές και μόνο ή εργαλεία για να πας στη δουλειά σου!Μπορεί αυτά να ισχύουν στην περίπτωση σου, αλλά μη γενικεύεις γιατί για πολλούς άλλους ισχύουν τα αντίθετα. Και εκδρομές πηγαίνουν οικογενειακα και χαίρονται την οδήγηση μόνοι τους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπορεί αυτά να ισχύουν στην περίπτωση σου, αλλά μη γενικεύεις γιατί για πολλούς άλλους ισχύουν τα αντίθετα. Και εκδρομές πηγαίνουν οικογενειακα και χαίρονται την οδήγηση μόνοι τους.Δεν γράφω κανόνες αλλά συνήθεις καταστάσεις, με βάση όσα βλέπω στον κύκλο μου, σε γνωστούς και φίλους.
Για να απολαμβάνεις όσα γράφεις αναγκαστικά θυσιάζεις κάτι άλλο (χρόνο με παιδιά, ένα καλύτερο σχολείο, κάποιες ώρες ξεκούρασης)... Γενικά τίποτα στη ζωή δεν είναι τσάμπα, όλα έχουν το κόστος τους!
Προσωπικά προτιμώ τα παραπάνω αυτή τη στιγμή, από το να σουλατσάρω με το όποιο αμάξι!
Εσύ ας πούμε τι κάνεις; μπορείς να τα συνδυάζεις; ποιες οι οικογενειακές και επαγγελματικές σου ανάγκες; -
Κι εγώ στον κύκλο μου βλέπω οικογενειάρχες που δίνουν τα πολυμορφικα για να πάρουν πισωκινητα σπορ σεντάν για να ξεσκασουν. Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή άλλωστε... Δεν γενικεύω όμως. Απλα δέξου ότι δεν σκέφτονται όλοι όπως εσύ.
-
Επισης σκεψου και την εκδοχη του οταν μεγαλωσουν τα παιδια σου και λειπουν πολλες ωρες απ το σπιτι αρα μπορει να υπαρχει ελευθερος χρονος, μπορει να θελεις να θυμηθεις τα παλια και εσυ..
-
Κι εγώ στον κύκλο μου βλέπω οικογενειάρχες που δίνουν τα πολυμορφικα για να πάρουν πισωκινητα σπορ σεντάν για να ξεσκασουν. Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή άλλωστε... Δεν γενικεύω όμως. Απλα δέξου ότι δεν σκέφτονται όλοι όπως εσύ.Ναι βρε προφανώς! Δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάππα ...
Απλά και αυτοί κάπου αλλού θα τον κάνουν το συμβιβασμό! (άσε που το να πάρεις ένα mx5 λ.χ. από το να χωρίσεις τη γυναίκα που σου τα πρήζει, μάλλον πιο οικονομικό βγαίνει )Επισης σκεψου και την εκδοχη του οταν μεγαλωσουν τα παιδια σου και λειπουν πολλες ωρες απ το σπιτι αρα μπορει να υπαρχει ελευθερος χρονος, μπορει να θελεις να θυμηθεις τα παλια και εσυ..
Ναι βρε τότε το ξαναβλέπεις το θέμα, αν βαστάνε τα κότσια σου κιόλας!
Τις προάλλες είχα πελάτη (από τη νομική προστασία) παππού 90 χρονών, που κυκλοφορεί ακόμα και δη με merc σπορ δίπορτη (το ότι δεν είδε το φορτηγό δίπλα του βέβαια, άλλη ιστορία ) και στην ερώτηση του δικαστή αν οδηγεί ακόμα, βρωντοφώναξε ΝΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ!!!!!!Σε κάθε περίπτωση πάντως οφείλουμε όλοι, δεδομένων των συνθηκών, να σκεφτούμε ξανά τη σχέση μας το αυτοκίνητο.... Πάνε οι εποχές που κάθε μέλος της οικογένειας είχε και από ένα αμάξι! Ξέρω ότι σας τη σπάω, αλλά έτσι είναι πλέον
-
Εξαρτάται από τις ανάγκες και τις συνθήκες. Αν ζεις σε προάστιο όπου το σούπερ μαρκετ είναι χιλιόμετρα μακριά και η δουλειά σου στον παραδιπλανο Δήμο, χρειάζονται όλοι απο ενα αυτοκίνητο.
-
Εξαρτάται από τις ανάγκες και τις συνθήκες. Αν ζεις σε προάστιο όπου το σούπερ μαρκετ είναι χιλιόμετρα μακριά και η δουλειά σου στον παραδιπλανο Δήμο, χρειάζονται όλοι απο ενα αυτοκίνητο.Σωστος αλλά και πάλι supermarket μπορείς να πας το Σάββατο με το ένα αυτοκίνητο της οικογένειας, ή το απόγευμα μόλις γυρίσεις απο τη δουλειά, άσε που υπάρχουν και τα ΜΜΜ για τη δουλειά!
Επίσης για τη χρήση που λες στο προάστιο επαρκούν και 2 μικρά... δεν εξυπηρετεί ουτε το σπορ, ούτε η μαούνα SUV....
(μην με παρεξηγείς... με δικηγόρο έμπλεξες στην κουβέντα, μπορώ για όλα να επιχειρηματολογήσω!)
Η ζωή χωρίς αυτοκίνητο