-
criuser επειδή φαίνεται ότι το κατέχεις το θέμα και επειδή ακούω διάφορα γύρω μου.
Αν κάποιος βρει κάτι αξιόλογο και σε καλή τιμή αξίζει να προβεί σε αγορά εφόσον έχει και κάποια καλά χρήματα στην τράπεζα ή όχι;;Εγώ συγκεκριμένα, το αποφάσισα ξαφνικά πέρυσι τέτοια εποχή, επειδή φοβήθηκα ότι μπορεί να χάσω κάποιες οικονομίες που μάζευα πολλά χρόνια και σκέφτηκα ότι είναι καλύτερο να τα ρίξω σε ένα δικό μου διαμέρισμα παρά να υπάρχουν σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό.
Είχα ξαναμπεί σε σκέψη αγοράς πριν 10 χρόνια, αλλά τότε τα αντίστοιχα διαμερίσματα ήταν απλησίαστα (πάνω από 140.000e). Οπότε είχα αναγκασθεί να φρενάρω κάθε διαδικασία.
-
Αν εχεις καλη δουλεια στην Ελλαδα και εισαι σιγουρος ότι θα μεινεις τοτε ναι. Αν όχι αλλα δεν εχεις καθολου προσβαση σε αλλα οικογενειακα σπιτια τοτε παλι ναι για να εχεις να βρισκεται κατι στην Ελλαδα.
Αν θελεις να παρεις ένα διαμερισμα 25 χρονων για 'επενδυση' τοτε ΟΧΙ.
Μονο σταθμισε καλα τα οικονομικα σου δεδομενα και υπολογισε ΕΝΦΙΑ και αλλα κοστη για μια 10ετια ώστε να μην μπλέξεις αργοτερα.
Υπαρχουν πολλα σπιτια στην Αθηνα και λογω κρισης εχει φυγει κοσμος αρα δεν θα υπαρξει ανακαμψη στα ακινητα στα επομενα 20-30 χρονια.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για να του κόψει από την τιμή του ενοικίου.Ναι ρε Storm αλλα στο ενδιαμεσο μπορει να βρει διαμερισμα και θα χασει τα προκαταβαλομενα ενοικια.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Για να του κόψει από την τιμή του ενοικίου.
Ναι ρε Storm αλλα στο ενδιαμεσο μπορει να βρει διαμερισμα και θα χασει τα προκαταβαλομενα ενοικια.
Θεώρησα ότι θα μείνει σε ενοίκιο για 12 μήνες, όπως έγραψε.
Αν είναι να μείνει λιγότερο, δεν ξέρω αν θα βρεθεί ιδιοκτήτης που θα νοικιάσει για τόσο μικρό διάστημα. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν εχεις καλη δουλεια στην Ελλαδα και εισαι σιγουρος ότι θα μεινεις τοτε ναι.Εννοείται ότι αναζήτησα διαμέρισμα για να μείνω μόνιμα, αλλά και για να φύγω όσο γίνεται ποιο γρήγορα από το σπίτι που μένω τώρα.
Θα είχα φύγει εδώ και τρεις μήνες αλλά έμπλεξα με δικηγόρο που μου τα έκανε εντελώς σαλάτα και τώρα έχω απευθυνθεί σε άλλο δικηγόρο.
-
Ο criuser είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη.
Κάτι στο οποίο θα διαφωνήσω είναι το κόστος κατασκευής που κυμαίνεται περί €1.000 / τ.μ. και μιλάω για καλή κατασκευή!Το έχω ψάξει από προσωπικό ενδιαφέρον!
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Ο criuser είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη.
Κάτι στο οποίο θα διαφωνήσω είναι το κόστος κατασκευής που κυμαίνεται περί €1.000 / τ.μ. και μιλάω για καλή κατασκευή!Το έχω ψάξει από προσωπικό ενδιαφέρον!
Επειδή και εγώ είμαι σε σκέψη ανέγερσης οικοδομής σε υπάρχον οικόπεδο με λίγο τρέξιμο τα 1000 τα καταφέρνεις εύκολα..
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για να του κόψει από την τιμή του ενοικίου.
Ναι ρε Storm αλλα στο ενδιαμεσο μπορει να βρει διαμερισμα και θα χασει τα προκαταβαλομενα ενοικια.
Θεώρησα ότι θα μείνει σε ενοίκιο για 12 μήνες, όπως έγραψε.
Αν είναι να μείνει λιγότερο, δεν ξέρω αν θα βρεθεί ιδιοκτήτης που θα νοικιάσει για τόσο μικρό διάστημα.Sorry δεν ηξερα οτι θα μενει για 12 μηνες.
-
Οσοι παλιοί έχουν μείνει στο φόρουμ , ξέρουν τι δουλειά κάνω , οπότε καλό θα ήταν να με ακούτε όσοι ξεκινάτε το εγχείρημα σήμερα . Αλλωστε όποιος δεν έκτισε και δεν πάντρεψε δεν ξέρει τι θα πει ζωή λέει η παροιμία .
Ετσι όσοι ξεκινάτε να χτίσετε σήμερα και έχετε άδεια μετά το 2010 , οπότε έχετε και ΚΕΝΑΚ , τα περί 1000 να τα ξεχάσετε .
Ακόμη να ξεχάσετε τις γενικότητες .
Εχει τεράστια σημασία στο κόστος , το ποσοστό , η αναλογία δηλαδή των βοηθητικών χώρων ως προς το κυρίως σπίτι .
Δηλαδή μια και μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα , ένα σπίτι 100 τμ , ισόγειο χωρίς υπόγειο , μπορεί να κατασκευαστεί με κόστος κοντά στα 1000 € .
Αν το συγκεκριμένο έχει υπόγειο και αυτό είναι βγαλμένο έξω το μισό , τότε τα τμ που χτίζεις είναι 100 σπιτιού ισογείου και έχεις 50 υπογείου για γκαράζ , αποθήκη και λεβητοστάσιο , δεξαμενή και άλλα 50 σαν σπίτι . Αν υπολογίσεις τα 50 με 500 €/τμ και τα άλλα 50 με 1000 €/τμ και 1000 €/τμ το ισόγειο , τότε το σύνολο πάει στις 175000 και η αναλογία πάει στο 1750 €/τμ . Αν τώρα αντί για υπόγειο μισό έξω , κάνεις πιλοτή πάλι το κόστος πάει λίγο παραπάνω .Αυτά όμως είναι εντελώς ενδεικτικά , γιατί δεν είμαι σίγουρος πόσο θα κοστίσει ένα σπίτι με τις νέες προδιαγραφές .
Ετσι για να είμαστε συνεπείς με την παροιμία , πάντα όταν κάνουμε προυπολογισμό , ξεκινάμε με ένα 20-25 % παραπάνω με απρόβλεπτα , γιατί στην καλύτερη θα μας μείνουν λεφτά , ενώ στην χειρότερη δεν θα μείνουμε χωρίς λεφτά και με ένα ατέλειωτο σπίτι .
Ακόμα σκεφτείτε ότι κάποια ζημιά , αλλιώς χάνεται σε ένα έργο 1000 τμ και αλλιώς σε ένα 100 τμ .
Οσο για το αν αξίζει να αγοράσει κάποιος , ο κανόνας δεν έχει αλλάξει ποτέ .
Να έχει τα λεφτά , τουλάχιστον το 50-60 % , να βρεί το σπίτι που του αρέσει , να ξέρει ότι θα πρέπει να το κρατήσει τουλάχιστον 15 χρόνια για να έχει κέρδος από την υπεραξία και βέβαια να ξέρει ότι έχει βάσιμες πιθανότητες να έχει δουλειά τα επόμενα χρόνια .
Ακόμα και τώρα την εποχή της κρίσης , τα σπίτια που αγοράστηκαν από το 2000 και πριν , δηλαδή είναι 15 ετών τουλάχιστον , η τιμή που είχαν αγοραστεί ήταν 60 % και περισσότερο χαμηλότερο από ότι έκαναν το 2008 . Δηλαδή αν κάποιος πουλήσει σήμερα ένα σπίτι του 2000 , 40 % χαμηλότερα από όσο έκανε το 2008 , θα έχει 20 % κέρδος κεφαλαίου και ενοίκια 15 χρόνων που με μια απόδοση του αρχικού κεφαλαίου 3 % είναι με τους τόκους άνω του 50 % , σύνολο 70 % , όταν ΟΛΕΣ οι άλλες εναλλακτικές επενδύσεις έχουν καταστραφεί , η έχουν αστείες αποδόσεις αν έχουν βγεί στο εξωτερικό .
Μακροχρόνιες προβλέψεις όπως έκανε κάποιος άλλος , δεν θα κάνω γιατί δεν τις θεωρώ σοβαρές .
Απλά θα πω ότι όπως συμβαίνει παντού και πάντα , όταν η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει , από τα πρώτα που θα αρχίσουν να ανεβαίνουν είναι οι τιμές των σπιτιών , γιατί τα σπίτια είναι πραγματική ανάγκη και τώρα 6 χρόνια δεν χτίζεται κανένα .
Ακόμα αν θέλετε να δείτε , υπάρχει και μια περσινή μελέτη της ΑΛΦΑ τράπεζας , που δείχνει ότι την δεκαετία του 2000 χτίστηκαν μόλις 7 % περισσότερα σπίτια , από όσα την δεκαετία του 90 και ότι μόλις το 17 % των νοικοκυριών έχει στεγαστικό και άλλο ένα 15 % πληρώνει ενοίκιο .
-
Ωραίος!
Εγώ καλύφθηκα!...
Σε ευχαριστούμε!... -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οσοι παλιοί έχουν μείνει στο φόρουμ , ξέρουν τι δουλειά κάνω , οπότε καλό θα ήταν να με ακούτε όσοι ξεκινάτε το εγχείρημα σήμερα . Αλλωστε όποιος δεν έκτισε και δεν πάντρεψε δεν ξέρει τι θα πει ζωή λέει η παροιμία .Ετσι όσοι ξεκινάτε να χτίσετε σήμερα και έχετε άδεια μετά το 2010 , οπότε έχετε και ΚΕΝΑΚ , τα περί 1000 να τα ξεχάσετε .
Ακόμη να ξεχάσετε τις γενικότητες .
Εχει τεράστια σημασία στο κόστος , το ποσοστό , η αναλογία δηλαδή των βοηθητικών χώρων ως προς το κυρίως σπίτι .
Δηλαδή μια και μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα , ένα σπίτι 100 τμ , ισόγειο χωρίς υπόγειο , μπορεί να κατασκευαστεί με κόστος κοντά στα 1000 € .
Αν το συγκεκριμένο έχει υπόγειο και αυτό είναι βγαλμένο έξω το μισό , τότε τα τμ που χτίζεις είναι 100 σπιτιού ισογείου και έχεις 50 υπογείου για γκαράζ , αποθήκη και λεβητοστάσιο , δεξαμενή και άλλα 50 σαν σπίτι . Αν υπολογίσεις τα 50 με 500 €/τμ και τα άλλα 50 με 1000 €/τμ και 1000 €/τμ το ισόγειο , τότε το σύνολο πάει στις 175000 και η αναλογία πάει στο 1750 €/τμ . Αν τώρα αντί για υπόγειο μισό έξω , κάνεις πιλοτή πάλι το κόστος πάει λίγο παραπάνω .Αυτά όμως είναι εντελώς ενδεικτικά , γιατί δεν είμαι σίγουρος πόσο θα κοστίσει ένα σπίτι με τις νέες προδιαγραφές .
Ετσι για να είμαστε συνεπείς με την παροιμία , πάντα όταν κάνουμε προυπολογισμό , ξεκινάμε με ένα 20-25 % παραπάνω με απρόβλεπτα , γιατί στην καλύτερη θα μας μείνουν λεφτά , ενώ στην χειρότερη δεν θα μείνουμε χωρίς λεφτά και με ένα ατέλειωτο σπίτι .
Ακόμα σκεφτείτε ότι κάποια ζημιά , αλλιώς χάνεται σε ένα έργο 1000 τμ και αλλιώς σε ένα 100 τμ .
Οσο για το αν αξίζει να αγοράσει κάποιος , ο κανόνας δεν έχει αλλάξει ποτέ .
Να έχει τα λεφτά , τουλάχιστον το 50-60 % , να βρεί το σπίτι που του αρέσει , να ξέρει ότι θα πρέπει να το κρατήσει τουλάχιστον 15 χρόνια για να έχει κέρδος από την υπεραξία και βέβαια να ξέρει ότι έχει βάσιμες πιθανότητες να έχει δουλειά τα επόμενα χρόνια .
Ακόμα και τώρα την εποχή της κρίσης , τα σπίτια που αγοράστηκαν από το 2000 και πριν , δηλαδή είναι 15 ετών τουλάχιστον , η τιμή που είχαν αγοραστεί ήταν 60 % και περισσότερο χαμηλότερο από ότι έκαναν το 2008 . Δηλαδή αν κάποιος πουλήσει σήμερα ένα σπίτι του 2000 , 40 % χαμηλότερα από όσο έκανε το 2008 , θα έχει 20 % κέρδος κεφαλαίου και ενοίκια 15 χρόνων που με μια απόδοση του αρχικού κεφαλαίου 3 % είναι με τους τόκους άνω του 50 % , σύνολο 70 % , όταν ΟΛΕΣ οι άλλες εναλλακτικές επενδύσεις έχουν καταστραφεί , η έχουν αστείες αποδόσεις αν έχουν βγεί στο εξωτερικό .
Μακροχρόνιες προβλέψεις όπως έκανε κάποιος άλλος , δεν θα κάνω γιατί δεν τις θεωρώ σοβαρές .
Απλά θα πω ότι όπως συμβαίνει παντού και πάντα , όταν η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει , από τα πρώτα που θα αρχίσουν να ανεβαίνουν είναι οι τιμές των σπιτιών , γιατί τα σπίτια είναι πραγματική ανάγκη και τώρα 6 χρόνια δεν χτίζεται κανένα .
Ακόμα αν θέλετε να δείτε , υπάρχει και μια περσινή μελέτη της ΑΛΦΑ τράπεζας , που δείχνει ότι την δεκαετία του 2000 χτίστηκαν μόλις 7 % περισσότερα σπίτια , από όσα την δεκαετία του 90 και ότι μόλις το 17 % των νοικοκυριών έχει στεγαστικό και άλλο ένα 15 % πληρώνει ενοίκιο .
Ωραία ανάλυση..
-
storm, cruiser, sbr ευχαριστώ για τις πληροφορίες/προτάσεις.
Η προπληρωμή κάποιων ενοικίων δεν ειναι κακή ιδεά. Πόσα όμως θα θεωρούνταν καλή προπληρωμή; 3-4; 6;
Τώρα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δε θεώρησα οτι θα φέρω χρήματα απο εξωτερικό και θα βρω εξαθλιωμένους κατασκευαστες να με παρακαλάνε να ξεφορτωθούν τα σπίτια. Ο cruiser έκανε μια ανάλυση που μου έλυσε αρκετές απορίες σχετικά με τη κατάσταση.
Ερχόμαστε Ελλάδα διευρευνητικά και γι'αυτό λέμε ενοίκιο πρώτα για να δουμε επαγγελματικά πως θα πάνε τα πράγματα (ελευθεροι επαγγελαμτίες με πελάτες και στο εξωτερικό αλλά περιμένουμε και κάποια ανταπόκριση από την Ελληνική αγορά) αλλά και οικογενειακά. Θα μπορεί η γυναίκα μου να ζήσει Ελλάδα; Θα ξεκινήσουμε με παιδιά κλπ (γιατί παίζει ρόλο το πού και πόσο μεγάλο θα ειναι το σπίτι).
Η ιδεά για επιπλωμένο ειναι καλή απλά τα επιπλωμένα σπίτια που βλέπω ειναι κάπως τραγικά (σκρίνια, λουϊ κενζ καναπέδες κλπ κλπ όμορφα πράγματα). Μάλλον το εξοπλισμένο (κουζινες, κλιματιστικά κλπ) ειναι προτιμότερο.
Αλήθεια, πέρα απο τα spitogatos κλπ γνωστά σαϊτ υπάρχει τίποτε πιο ψαγμένο να κοιτάζω όσο ειμαι εξω και πριν ερθω από Ελλάδα και αρχίσω το ψάξιμο επί τόπου; -
Χρυσή Ευκαιρία περισσότερο γιατί έχει και αγγελίες ιδιωτών και όχι μόνο μεσιτών όπως τα άλλα που λες .
Να σου πω ότι οι μεσίτες στην Ελλάδα σε ποσοστό πολύ μεγάλο ΔΕΝ είναι επαγγελματίες . Είναι άσχετοι άνθρωποι , χήρες , ζωντοχήρες , συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι , απόστρατοι και συνταξιούχοι ΔΕΚΟ που έχουν βγεί σε μικρή ηλικία και μέσω αυτού κάνουν μια περιστασιακή και εν πολλοίς παρασιτική δουλειά .
Ολοι αυτοί προσπαθώντας να κάνουν την οποιαδήποτε πώληση σε οποιαδήποτε τιμή , συνήθως δεν έχουν καλές συνεργασίες με τους ιδιοκτήτες και δεν είναι και η καλύτερη επιλογή .
Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να υπολογίσεις τι αξία αγοράς θέλεις να δώσεις , σε ποιές περιοχές και με βάση αυτά να αρχίσεις να κοιτάς τα σάιτ .
Αλλά η καλύτερη διαδικασία είναι να βγείς μόνος σου στις περιοχές που θέλεις και να κοιτάς . Αλλωστε αν ψάχνεις καινούργιο , θα υπάρχει ταμπέλα στην οικοδομή και έτσι μπορείς να έρθεις μόνος σου σε επαφή με τον πωλητή και να γλυτώσεις 2-3 % της αξίας του ακινήτου , μόνο από τα μεσιτικά .
Από την άλλη , αφού θέλεις να δεις πως θα πάει η δουλειά σου πρώτα , βρες και νοίκιασε κάποιο σπίτι , κατά προτίμηση σε περιοχή που σου αρέσει για αγορά και στο θέμα των επίπλων τα βασικά πράγματα , όπως κρεβάτια , σαλόνια μπορείς να τα αγοράσεις , γιατί με κάποιο τρόπο είναι εύκολο να βολευτούν σε κάθε σπίτι . Επιπλα κουζίνας θα υπάρχουν , μόνο με την ηλεκτρική κουζίνα μπορεί να έχεις κάποιο θέμα , αν στο δικό σου θέλεις εντοιχιζόμενη , η τον φούρνο ψηλά και μην πάρεις τραπεζαρία , γιατί είναι ένα ψιλοάχρηστο και δύσχρηστο έπιπλο και δεν χωράει σε όλες τις διαρρυθμίσεις .
-
Πάντως και η Χρυσή Ευκαιρία θέλει προσοχή και κυρίως υπομονή.
Εγώ το διαμέρισμα που έκλεισα, δεν το βρήκα από την Χρυσή Ευκαιρία.
Έτυχε με το ψάξιμο που έκανα μέσω της Χρυσής Ευκαιρίας να γνωρίσω πολλά μεσιτικά γραφεία. Δυστυχώς οι αγγελίες ιδιωτών ήταν ελάχιστες.
Από όλους τους μεσίτες, ένα παλικάρι ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα και εκτίμησε που πραγματικά με ενδιέφερε η αγορά διαμερίσματος.
Οπότε μου είπε να μην ανησυχώ και μόλις εντοπίσει κάτι πραγματικά καλό που ταιριάζει σε αυτά που θέλω, πριν βγει σε αγγελία θα με ενημερώσει.
Και έτσι έγινε. Ο άνθρωπος κατάλαβε εξαρχής τι θέλω και μία μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε:
'Νομίζω ότι το βρήκα. Είναι πώληση ενός πολύ καλού διαμερίσματος που ξενοικιάστηκε πριν 4 μήνες και οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να το ξανανοικιάσουν. Πάμε να το δούμε, πριν το βγάλουμε αγγελία; Και αν σου αρέσει το συζητάμε.'... το είδα μία φορά. Ενθουσιάστηκα. Ήταν ότι ακριβώς ζητούσα.
Το είδα και 2η φορά. Ενθουσιάστηκα εις διπλούν.
Την δεύτερη φορά είχαν έρθει και άλλοι υποψήφιοι αγοραστές από το μεσιτικό και κάποιοι γνωστοί των ιδιοκτητών που ενδιαφερόντουσαν. Γενικά έγινε παρέλαση.Δεν το σκέφτηκα και πολύ. Το έκλεισα μετά από 4 ημέρες.
Και αφού το έκλεισα βγήκαν οι αγγελίες στην φόρα και ακόμη από ότι μαθαίνω παίρνουν ενδιαφερόμενοι και θέλουν να δουν το διαμέρισμα.Η Χρυσή Ευκαιρία ακόμη έχει αγγελίες του διαμερίσματος.
Ακόμη όμως δεν ξέρω αν τελικά θα γίνει η μεταβίβαση ή αν τελικά χάσω τα χρήματα που έχω δώσει τόσο καιρό για τις διαδικασίες και για την προκαταβολή.
Η δικηγόρος που έβαλα και είχε αναλάβει την μεταβίβαση, δυστυχώς δημιούργησε πολύ σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα να κωλυσιεργήσει όλη τη διαδικασία και σχεδόν την τίναξε στον αέρα. -
storm, καλορίζικό!
cruiser, ευχαριστώ και παλι για τις συμβουλές. Είμαστε και του μινιμαλισμού, οπότε λίγα πράματα θα πάρουμε αν είναι και όπως λες βασικά κομμάτια που θα μπορούν να μπούν σε κάθε σπίτι. Εδώ βέβαια θα μπω στο δίλημμα να πάρω σχετικά φτηνά (που ίσως να σκοτωθούν αν τελικά δε προχωρήσει το πράγμα) ή να 'επενδυσουμε' μια και καλή σε κάποιο λίγο αλλά καλό εξοπλισμό-επιπλα που θα ειναι βασικά κομμάτια και του σπιτιού που θα αγοράσουμε. Νομίζω δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό, ειναι 'ρίσκο'. -
Σε ευχαριστώ και με το καλό να βρείτε και εσείς αυτό που θέλετε...
-
storm, να είσαι καλά. Ε, σπίτι πιστεύω κάτι θα βρούμε κάποια στιγμή. Η γενικότερη εγκατάσταση πίσω στα πάτρια εδάφη, ο εγκλιματισμός της γυνάικας μου να είναι ομαλός και να καταφέρουμε να έχουμε κάποιες δουλειές ειναι τα πρώτα.
Πάντως, χωρις διαφήμιση, κοιταξα και ΧΕ και λοιπα σαϊτ αγγελιών, εκτός από σπιτόγατο, η λειτουργικότητά τους ειναι απαράδεκτη... -
Δυστυχώς η ΧΕ είναι χάλι μαύρο.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε (εφόσον φτιάξετε ένα λογαριασμό) είναι να κάνετε αναζήτηση με φίλτρα και να σώσετε την αναζήτηση στις 'ειδοποιήσεις' ώστε να μην μπαίνετε σε διαδικασία κάθε φορά να βάζετε φίλτρα. Με το τρόπο αυτό θα ορίσετε να σας έρχονται και email με νέες αγγελίες ανά διαστήματα που θα ορίσετε π.χ. κάθε βδομάδα.Αν δεν τα κάνετε αυτά, θα χαθείτε σε χιλιάδες αγγελίες που είτε αφορούν τα ίδια σπίτια, είτε είναι αγγελίες πολύ παλιές, είτε σπίτια που έχουν πωληθεί προ πολλού.
Επίσης, από την δική μου εμπειρία διαπίστωσα ότι η ΧΕ αρκεί για αναζήτηση. Με 'Σπιτόγατους' κλπ... δεν ασχολήθηκα.
-
ευχαριστώ για τη πληροφορία στορμ... καλό τιπ για ΧΕ γιατί έχασα την υπομονή μου.
-
Καλό είναι να αρχίσεις να κοιτάς όταν είσαι κοντά να αποφασίσεις . Γιατί δεν έχει νόημα να κοιτάς κάτι σαν τουρίστας , γιατί στο τέλος θα βαρεθείς .
Ακόμα είναι βασικό να ξεκαθαρίσεις σε ποιά περιοχή θέλεις να μείνεις . Γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε πολύ κοντινές περιοχές .
Αμα θέλεις βοήθεια , πες ποιές περιοχές σε ενδιαφέρουν και όλο και κάποιος θα έχει κάποια στοιχεία να σε βοηθήσουν .
Ιδιοκατοικηση ή ενοικιο?