Βασικά, είχα κι εγώ παρεμφερή κριτήρια. Έψαχνα για 5πορτο, από 2010 και μετά, μέχρι 50.000 χιλιόμετρα, καλά εξοπλισμένο και με αξιοπρεπές μοτέρ. Η διαφορά είναι ότι στο σπίτι υπάρχει δεύτερο αυτοκίνητο. Οπότε, τα μεν χιλιόμετρα που κάνω είναι λιγότερα από 10.000, αφετέρου δε ήταν βασική παραμέτρος τα χαμηλά πάγια κόστη του αυτοκινήτου.
Στα υπόψιν μου είχα: A3, Giulietta, Bravo, Delta, Megane, Astra, Golf και Yeti.
Το ψάξιμο ξεκίνησε τον Ιούλιο και περαιώθηκε με επιτυχία στα μέσα Οκτώβρη, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του συμφορουμίτη gns.
Ξεκίνησα έχοντας σαν στόχο το να μην ξεπεράσω τα 8.000 ευρώ.
Δυστυχώς όμως, τα αξιοπρεπή αυτοκίνητα ήταν λίγα και τα πραγματικά καλά ήταν ελάχιστα...
Το budget αναγκαστικά ανέβηκε, αλλά και πάλι έπαιζε τρελή σκαρταδούρα.
Το Bravo του Σφακιανάκη το είχα δει, αλλά αφενός μεν τα σχεδόν 290 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, αφετέρου δε η τιμή που το έδιναν τότε, με κράτησαν μακριά του.
Προς τον Σεπτέμβρη ήμουν στο παρα πέντε να πάρω ένα εξαιρετικό Astra από ιδιώτη σε επαρχιακή κωμόπολη. Μοντέλο 09/2010, 1.4 με 140 hp, έκδοση sport, με πραγματικά 47.000 χιλιόμετρα, το οποίο δεν χρειαζόταν ούτε ευρώ επιπλέον. Δεν τα βρήκαμε όμως για 500 ευρώ.
Το ψάξιμο συνεχίστηκε και στα μέσα Οκτώβρη αγόρασα το επόμενο εξαιρετικό αυτοκίνητο που βρήκα. Ένα Megane 1.2 tce, με 115 hp, έκδοση Gt-line, μοντέλο 12/2012, με 52.000 χιλιόμετρα.
116 ευρώ τέλη κυκλοφορίας (με τις καινούριες τιμές!!!) και 74 ευρώ το εξάμηνο ασφάλεια στην Eurolife. Κατανάλωση 8 λίτρα εντός πόλης, 6 λίτρα σε ανοιχτό δρόμο και με νορμάλ ταχύτητες και 8 λίτρα σε ανοιχτό δρόμο και με το δεξί πόδι να με γαργαλάει.
Και ησύχασα!!!