-
Έχω ξεκινήσει και το ψάχνω για αυτό ρωτάω. Είχα ακούσει για τις 3Μ ότι είναι οι καλύτερες αλλά εδώ στα Χανιά δεν βάζει κανείς. Μετά είπαμε για τις διάφανες νανοκεραμικές που είναι νόμιμες, αλλά ποια μάρκα είναι αυτές. Δεν θέλω να βάλω ότι βρω εδώ. Προτιμω να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω καλές.
-
Υπάρχουν πολλές εταιρίες που βγάζουν διάφανες νανοκεραμικές πλέον. Llumar, 3M, X-Pel, Madico κ.ά. Όλες τους αξιόλογες. Επίσης οι περισσότερες έχουν εγγύηση (ποιότητας) για αρκετά χρόνια.
Το πιο σημαντικό είναι πόσο καλός και εκπαιδευμένος είναι ο εγκαταστάτης. Ειδικά μπροστά που το παραμικρό λάθος μπορεί να σου κάνει 'νερά'
Επίσης καλός και συνεργάτης της 3Μ είναι ο Μελάς στο Ηράκλειο (MELAS EDITION). Έχει και άλλες μάρκες. Πάρε αν θες τηλέφωνο να μιλήσετε.
Και στους 2 που σου προτείνω έχω πάει αυτοκίνητά μου και το αποτέλεσμα ήταν κορυφή. Το Corsa μου μάλιστα, είναι πλέον 13 ετών και τα φιμέ του είναι όπως την πρώτη μέρα.
-
Καλησπερα σε όλους Έχω το civic 1,5 από τον Οκτώβριο του 20. Σε 6 μήνες εχω κάνει 4300 χλμ και μου δείχνει ειδοποίηση για service A B. Είναι λογικό; Το έχει εμφανίσει σε κάποιον άλλο;
-
Καλησπερα σε όλους Έχω το civic 1,5 από τον Οκτώβριο του 20. Σε 6 μήνες εχω κάνει 4300 χλμ και μου δείχνει ειδοποίηση για service A B. Είναι λογικό; Το έχει εμφανίσει σε κάποιον άλλο;
Έχει συμβεί μετά από συχνή χρήση κοντινών αποστασεων ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Κανε μια επίσκεψη στο θείο Σαρακακη.
-
Στις 12Κ μου ζητάει το 2ο Α. Περίπου δηλαδή κάθε 6.000 χλμ θέλει αλλαγή λαδιών
-
Στις 12Κ μου ζητάει το 2ο Α. Περίπου δηλαδή κάθε 6.000 χλμ θέλει αλλαγή λαδιών
Του πίνεις το αίμα;
-
Δεν μπορώ να πω ότι του πίνω το αίμα αλλά τις 6500 σαλ και 20+ psi τα πιάνει γρήγορα σε μικρό ξέσπασμα εντός πόλεως. Είπαμε η κατανάλωση μου είναι 8.5 λ/100
-
Δεν μπορώ να πω ότι του πίνω το αίμα αλλά τις 6500 σαλ και 20+ psi τα πιάνει γρήγορα σε μικρό ξέσπασμα εντός πόλεως. Είπαμε η κατανάλωση μου είναι 8.5 λ/100
Καλά τα ξεσπάσματα αλλά εκτός πόλης. Σε κάτι ωραίες κλειστές στροφοδιαδρομες προς Κατερίνη (Άγιος Δημήτριος) και ανάβαση Καστανιά προς Κοζάνη όπου το civic ξεδιπλώνει το ταλέντο του όσο επιτρέπει βέβαια ένα ντιζελομοτερ που στις κλειστές ανηφορικές είναι σκέτη απολαυση. Με δύναμη από χαμηλά με τα pirelli να ειναι υποδειγματικά. Το έχω πει από την αρχή. Αυτό το αμάξι είναι μόνο για στροφοδιαδρομη όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό.
Εκεί κάτω και ιδιαίτερα στα Χανιά που γνωρίζω υπάρχουν απολαυστικές διαδρομές. Χρειάζεται μόνο μέτρο σύνεση και προπαντώς παίζουμε χωρίς άλλα παιδάκια.
-
vasilas wrote:
Καλά τα ξεσπάσματα αλλά εκτός πόλης. Σε κάτι ωραίες κλειστές στροφοδιαδρομες προς Κατερίνη (Άγιος Δημήτριος) και ανάβαση Καστανιά προς Κοζάνη όπου το civic ξεδιπλώνει το ταλέντο του όσο επιτρέπει βέβαια ένα ντιζελομοτερ που στις κλειστές ανηφορικές είναι σκέτη απολαυση. Με δύναμη από χαμηλά με τα pirelli να ειναι υποδειγματικά. Το έχω πει από την αρχή. Αυτό το αμάξι είναι μόνο για στροφοδιαδρομη όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό.
Εκεί κάτω και ιδιαίτερα στα Χανιά που γνωρίζω υπάρχουν απολαυστικές διαδρομές. Χρειάζεται μόνο μέτρο σύνεση και προπαντώς παίζουμε χωρίς άλλα παιδάκια.
Σε επαρχιακό δρόμο εννοούσα, εκτός πόλης. Απλά είναι μικρή η πόλη και λέγεται όλη η περιοχή πόλη. Μια 2ρα ή και 3η μέχρι 100 δεν είναι τίποτα. Πάντως είναι περίεργο που ζητάει κάθε 6Κ αλλαγή λαδιών. Δε λέω είναι πιο safe. Ίσως επηρεάζεται από το πρόγραμμα ο υπολογιστής service. Σήμερα πάτησα μια 3η λίγο απότομα και σπίναρε αρκετά ώστε μετρίασα για να σταματήσει, ΕΦ όσον σε ελαφριά στροφή πήγαινε ευθεία. Χρειάζομαι μπλοκέ, λάστιχα και inercooler. Με αυτά θα είναι οκ το αυτοκίνητο
-
Όριο περιστροφής λόγω προγράμματος λίγες θερμοκρασιες. Μετρήσιμα στοιχεία αυτά άρα πιο συχνές αλλαγες.
-
Όριο περιστροφής λόγω προγράμματος λίγες θερμοκρασιες. Μετρήσιμα στοιχεία αυτά άρα πιο συχνές αλλαγες.
Ελπίζω τώρα που θα πάω να έχουν τα 0-20 λάδια. Γιατί την προηγούμενη μου είχαν βάλει ότι είχαν, 0-30
-
Με αρχιμηχανικό του Σαρακακη πρότεινε για τα θερμά κλιματα και πολλές ώρες λειτουργίας κοινώς ταξιδιαρικα χιλιόμετρα το 0/30. Για χρήση πόλης σε συνθήκες χειμώνα και άναψε σβήσε ενδείκνυται 0/20. Και αυτό έχει να κάνει με το ότι οι φθορές ενός μοτερ εν λειτουργία είναι μεγαλύτερες στη φάση προθερμανσης.
Υ.γ Επιπλέον η επιλογή 0/20 έχει να κάνει και με στόχους μείωσης εκπομπών και καταναλωσης.
-
Βάλε καλά λάστιχα και θα βελτιωθει η κατάσταση. Χωρις πρόσφυση δεν σε σώζει ούτε το μπλοκε. Το αμάξι αυτό είναι φτιαγμένο και για μια γρήγορη βόλτα. Όχι πάντως για truck day. Και το λέω αυτό γνωρίζοντας ότι μετά από 10 παρατεταμένα φρεναρίσματα θα έχεις γύρω στο 30% μειωση πέδησης. Στα 20 ποσα; Θα έχεις μείνει από φρένα. Ο συνδιασμός τακάκια δισκόφρενα είναι για καθημερινή χρηση και δεν σηκώνει μεγάλες αλλαγές στη διαβάθμιση της πάστας των τακακιων γιατί δεν αντέχουν οι δισκοπλακες. Κοινώς θα στρεβλωσουν λόγω υπερθέρμανσης. Βλέπεις λοιπόν ότι ο ένας παράγων βελτίωσης φέρνει και έναν άλλο στο προσκηνιο. Η βελτίωση είναι αλυσίδα με πολλούς κρικους και το εξοδολογιο βαρύτερο κατά πολύ. Ίσως να έφθανε και σε επίπεδα μεγαλύτερα από μια αγορά εξ αρχής ενός πραγματικού gt
-
Αυτό.
Αυτα τα λάδια έχουν να κάνουν με τις ελάχιστες δυνατές αντιστάσεις για μείωση των co2.
Κατά τα άλλα. Είδα πάλι σήμερα ένα σε αυτό το ελαφαντι. Με τις μπουκες πίσω, λογικά 1.5. Λες και βγήκε σήμερα είναι το σχέδιο του.
Και τα θηλυκά στην παρέα ακόμα και σήμερα το θαυμάζουν. 'Αυτό είναι ζμπορρρρ αμάξι' έλεγαν.
'Αχ!' Ελεγα εγώ και εαταζαν τα σάλια μου.
-
Αυτό.
Αυτα τα λάδια έχουν να κάνουν με τις ελάχιστες δυνατές αντιστάσεις για μείωση των co2.
Κατά τα άλλα. Είδα πάλι σήμερα ένα σε αυτό το ελαφαντι. Με τις μπουκες πίσω, λογικά 1.5. Λες και βγήκε σήμερα είναι το σχέδιο του.
Και τα θηλυκά στην παρέα ακόμα και σήμερα το θαυμάζουν. 'Αυτό είναι ζμπορρρρ αμάξι' έλεγαν.
'Αχ!' Ελεγα εγώ και εαταζαν τα σάλια μου.
Πέφτει πολύς θαυμασμός. Έχω πετύχει και πετυχαίνω συνέχεια κόσμο να κοιτάει και να λέει διαφορά! Τραβάει πολύ τα βλέμματα.
Καλο ήταν το ελεφαντί από κοντά; Αυτό ήθελα και έκανα λάθος στην παραγγελία μου. -
Θυμίζει σαν tuning car απο Ιαπωνίμε αυτο το χρωμα. Για εμένα αν είχε και λεπτές κόκκινες λεπτομέρειες να σπάει την ελαφαντιλα, κάπου μπροστά στην μασκα ή και στις ζαντες, θα ηταν απίστευτο.
-
Θυμίζει σαν tuning car απο Ιαπωνίμε αυτο το χρωμα. Για εμένα αν είχε και λεπτές κόκκινες λεπτομέρειες να σπάει την ελαφαντιλα, κάπου μπροστά στην μασκα ή και στις ζαντες, θα ηταν απίστευτο.
Το Type R έχει κόκκινες γραμμούλες χαμηλά
-
Sonic grey pearl είναι ίσως το μόνο low contrast σε σχέση με τα πλαστικά του civic. Πάντως πέρα από την σχεδιαστική αποδοχή που είτε αρέσει η δεν αρέσει ο Π.Ο που θα το οδηγήσει θα βγει από το αμάξι με χαμογελο. Παραπομπή σε παλαιότερα σχόλια.
-
Sonic Grey Pearl … ή αλλιώς Battleship Grey !
Eίναι το χρώμα με το οποίο βάφονται τα πολεμικά πλοία (παλαιότερα και τα Mirage 2000). Kι αυτό γιατί προσομοιώνει το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, όταν συναντιούνται στον ορίζοντα, καθιστώντας τα, αόρατα με γυμνό μάτι.
Πανέμορφο, με έντονη πράσινη πέρλα. Αλλάζει απόχρωση, ανάλογα τον εξωτερικό φωτισμό και δε χρειάζεται συχνά πλύσιμο.
Αλλά …
Σε 27 μήνες που έχω το αυτοκίνητο, έχω χτυπήσει 7 φορές πτηνά. Το ένα μου έκανε και ζημιά. Ευτυχώς μικρή.
Απλά, δε το βλέπουν και καρφώνονται πάνω στο αμάξι μου …
Μπρος τα κάλλη τι ειν΄ο πόνος …
-
Σε 27 μήνες που έχω το αυτοκίνητο, έχω χτυπήσει 7 φορές πτηνά. Το ένα μου έκανε και ζημιά. Ευτυχώς μικρή.
Απλά, δε το βλέπουν και καρφώνονται πάνω στο αμάξι μου …
Μπρος τα κάλλη τι ειν΄ο πόνος …
Αδεια κυνηγιου, εχεις ??
Νέο Honda Civic 2017