-
otokomae wrote:
vasilas wrote:
piliourits wrote:
Με διάθεση χιούμορ εγώ θέλω να ρωτήσω, αν και άπτεται της προστασίας προσωπικών δεδομένων, εαν υπάρχουν εδώ ιδιοκτήτες (πόσοι είναι, σίγουρα θα υπάρχουν) με ύψος από 180 και πάνω και αναλογικά αυξανόμενα 100 κιλά και πάνω, που το χρησιμοποιούν για καθημερινό τους όχημα ή είστε όλοι slim fit έτοιμοι για κοκπιτ;
Η έρευνα αγοράς μου στη Honda για το Civic, κράτησε 20 δευτερόλεπτα, όσο να μπώ και να βγω μια φορά στο κάθισμα του οδηγού, χωρίς να αμφισβητώ την αξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
1,79 110kg
Πρέπει να αδυνατίσω.
Βασίλα μόλις φθάσεις στα 70κιλα κερδίζεις και 4-5 ίππους στο τροχο. Αυτό κι αν είναι tuning.
Ναι φίλε το ξέρω, απλά μου είναι δύσκολο να σταματήσω τα πιτόγυρα, τις πίτσες και τις μακαρονάδες
Πάντως πρέπει να το σκεφτείς. Από 8.1 κιλά στον ιππο πας κοντά στα 7.7. Αυτό είναι σχεδόν 1 δευτερόλεπτο στο 0-100. Πριν και μετα δυναμομετρηση αλλά τροχό.
-
Yem wrote:
Πονεμένη ιστορία παιδιά, σχεδόν 2 χρόνια δίαιτα - 35 κιλά από 125.9 σε 95 (1.83 ύψος είχα φτάσει και 89κ) αυτός ο υδατανθρακας με τρελαίνει ακόμα, ειδικά το ζυμάρι (πίτες-πίτσες-ψωμιά κτλ) ο υδατανθρακας από άλευρα σε τρελαίνει σου πειράζει το μυαλό...
Μπράβο ρε συ, αξίζει συγχαρητήρια τέτοια προσπάθεια.
Συγνώμη που σας χάλασα το νήμα Χοντάκηδες, αλλά ας πούμε ότι πρόκειται για ελάφρωμα του σασί όπως γράφτηκε παραπάνω
Στα νιάτα μου κωπηλάτης που μια φορά έτρεξα και για τη συμμετοχή στο ελαφρών βαρών (έχω δηλαδή την εμπειρία κι από άσκηση και διατροφή συστηματική), με πολλά κιλά στη συνέχεια λόγω καθιστικής ζωής και επαγγέλματος. Πριν ενα χρόνο είχα ξεπεράσει τα κιλά που έγραψες και μια μέρα μετά τις διακοπές χριστουγέννων, σαν αστείο ενός φίλου που ανέφερε πως ξεκίνησε δίαιτα ΚΕΤΟ μπήκα κι εγώ στη διαδικασία ξανά. Τελικά είδα πως για μας τους 'βαρυκόκκαλους' που έχει ξεφύγει ο δείκτης μάζας, διατροφή που πραγματικά έχει αποτέλεσμα χωρίς να αισθάνεται θύμα και ράκος ο άνθρωπος είναι αν όχι ακριβώς η ΚΕΤΟ, πάντως διατροφή τέτοιου τύπου:
-
προσπάθεια μηδενισμού ζάχαρης σε οποιαδήποτε μορφή της, πλέον κι ο καφές σκέτος (και μετά τις πρώτες μέρες-βδομάδες, πλέον είναι απολαυστικός ακόμη κι ο τούρκικος ή ο εσπρέσο, μου κακοφαίνεται με ζάχαρη)
-
διατροφή με πολλή πρωτεΐνη και αρκετό λίπος σε υγιή επίπεδα. πχ. πρωινό 'αυγά με μπέικον', αλλά
-
ελαχιστοποίηση αν όχι εξάλειψη των υδατανθράκων, στο παράδειγμα τα αυγά παραπάνω χωρίς ψωμί, πατάτες, ρύζια κλπ. μακαρονάδες και πίτες, γενικά ότι μεταβολίζεται σαν ζάχαρη ελαχιστοποίηση τους.
-
κρέας, αυγό, ψάρι, και λοιπές πρωτεΐνες μαγειρεμένα με 'υγιείς ποσότητες' λίπους όπως ελαιόλαδο ή φυσικό βούτυρο, γενικά να υπάρχουν καλά λιπαρά στη διατροφή, κι όχι εξαφάνισή τους όπως σε άλλες δίαιτες (αποφυγή των πολλών γαλακτοκομικών και τελείως του γάλακτος)
-
πολλά πράσινα λαχανικά μαγειρεμένα ή ωμά και πολλοί ξηροί καρποί (χωρίς αλάτι) που παίρνουν τη θέση των σνακ. όχι γλυκά φρούτα ή τουλάχιστον μικρές μερίδες και όχι συχνά
-
ποσότητες που χορταίνουν, όχι μισές μερίδες, 'μια φετούλα' και άλλες τέτοιες αηδίες
με διατροφή τέτοιου τύπου υπήρχε απώλεια 3 ή και 4 κιλών το μήνα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και εκείνη την εποχή χωρίς γυμναστήριο, μόνο περπάτημα σε βόλτες. Τώρα λίγο καιρό βγήκα εκτός, θα βάλω σειρά πάλι μια και το συζητάμε.
Εσύ καλά τα λες αλλά όταν είσαι 8ωρες στην ψυχιατρική και μετά την άνοιξη πας και άλλες 3 με 4 ώρες στο χωράφι αντε μετά να γυρίσεις σπίτι και να μην φας ψωμί ή μακαρόνια με κιμά. Αμαρτία δεν είναι?
-
-
Όχι δεν είναι ! Τεράστια κουβέντα που θέλει δικό της νήμα! Αν συνεχίσουμε θα χαλάσουμε το νήμα!
-
Όχι δεν είναι ! Τεράστια κουβέντα που θέλει δικό της νήμα! Αν συνεχίσουμε θα χαλάσουμε το νήμα!
Σωστός. Οπότε γυρίζω στα civic. Η απόφαση πάρθηκε Δυστηχως ευτυχώς η αγορά πάει για του χρόνου λόγω άλλων θεμάτων. Αλλά του χρόνου δεν θα έχω θέμα με καύσιμα δηλαδή diesel και θα μπορώ άνετα να πάρω και βενζινη οπότε civic δαγκωτο(αν προλάβω ή αν ξεκινήσει να έρχεται από Japan).
-
Μου αρέσουν και μένα τα σεντόνια που γράφεις. Όμως εδώ που γράφουμε διαμορφώνονται και κάποιες απόψεις. Και το να λες ότι τα φρένα και τα λάστιχα δεν έχουν σχέση με την ιπποδύναμη αλλά με το τρόπο οδηγησης εκτος απο λάθος είναι και περίεργο αλλά κυρίως επικινδυνο. Αλήθεια σου έχει τύχει να μείνεις από φρένα λόγω υπερθέρμανσης;; Κατά τα άλλα σου ευχομαι να το χαίρεσαι με πολλά καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
Ναι μου έχει συμβεί να ζεσταίνονται τα φρένα αρκετές φορές. Όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα ένα Atos το οποίο ζέσταινε φρένα κάθε φορά που ανεβοκατέβαινα βουνό. Ποιο μετά, η υπερθέρμανση των φρένων ήταν πολλές φορές ο λόγος που τερμάτιζα ένα tracking date (αφού κατέληγα στα χωράφια).
Αυτό που λέω είναι ότι οι συνθήκες καθιστούν τα φρένα μη επαρκή και όχι τα άλογα. Μπορεί κάποιος να έχει 60 άλογα και τα φρένα να μην επαρκούν (διότι αποφάσισε να βάλει το αυτοκίνητο σε πίστα ή να πάρει τα βουνά) ή και το αντίστροφο. Να έχει κάποιος 1000 άλογα και να πηγαίνει με αυτά τα παιδιά στο σχολείο.
Επίσης μου έχει συμβεί και το αντίστροφο: Πολύ μεγάλα φρένα που δεν πιάνουν μέχρι να ζεσταθούν. Γενικά η αναβάθμιση των φρένων με μεγαλύτερα δεν είναι πάντα αναβάθμιση και σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια.
Αυτό που λες όμως ότι “είναι επικίνδυνο και περίεργο” δεν το καταλαβαίνω.
Αν ανησυχείς για την ασφάλειά μου, σε ευχαριστώ πολύ. Να γνωρίζεις ότι έχω κάνει την έρευνά μου και έχω λάβει τα μέτρα μου.
Αν ανησυχείς ότι κάποιος θα διαβάσει αυτά που γράφω και ότι θα κινδυνεύσει, πραγματικά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Είναι άξιος της μοίρας του όπως έγραψα και πιο πριν. Άσε που μάλλον θα πρέπει να είναι 15 χρονών επομένως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ.
Αν ρωτάς την γνώμη μου σχετικά με το αν το tuning του Civic απαιτεί αναβάθμιση των φρένων σε επίπεδο big brake kit, η απάντηση είναι αρνητική εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το tracking και απλά το αυτοκίνητο είναι για καθημερινή χρήση. Είναι αχρείαστο και οικονομικά ασύμφορο. Ίσως μια αναβάθμιση στα τακάκια…
Αν ρωτάς με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος να αναβαθμίσει τα φρένα του Civic (ή αν ενδιαφέρει κάποιον άλλον), θα πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω:
-
Όλες οι ΟΕΜ ζάντες του Civic (εκτός του type R) είναι ακατάλληλες για μεγάλα φρένα (δεν χωράνε)
-
Για την ιστορία, οι ΟΕΜ ζάντες είναι 17x8 +50 και ζυγίζουν 21,5Kg μαζί με το ελαστικό Michelin Primacy 3 [235/45/17]. Δηλαδή είναι εξαιρετικά βαριές και δεν βοηθάνε σε κατανάλωση και επιδώσεις.
-
Επομένως αναβάθμιση των φρένων συνεπάγεται αντικατάσταση της ζάντας (ότι αυτό σημαίνει οικονομικά).
-
Βέβαια μια αναβάθμιση της ζάντας σε 18x8.5 +35 με το αντίστοιχο ελαστικό νομίζω ότι θα έκανε το αυτοκίνητο πιο ασφαλές στις υψηλές ταχύτητας και θα βελτίωνε το ήδη καλό πάτημα.
-
Αν παρόλα αυτά κάποιος προχωρήσει, οι επιλογές του είναι:
<li>Να εγκαταστήσει τα φρένα του TypeR (μεγάλο κόστος και εξαιρετικά δυσεύρετα)
-
Να εγκαταστήσει Brembo δαγκάνες με τους δίσκους του Nissan 350Z (324x30). Είναι τίμια λύση με κόστος λιγότερο από 1000 Ευρώ.
-
Να αγοράσει aftermarket big brake kit με κόστος πάνω από 1000 Ευρώ. PRL και 27Won έχουν καλές λύσεις.
</li>
-
-
Αυτό που λέω είναι ότι οι συνθήκες καθιστούν τα φρένα μη επαρκή και όχι τα άλογα. Μπορεί κάποιος να έχει 60 άλογα και τα φρένα να μην επαρκούν (διότι αποφάσισε να βάλει το αυτοκίνητο σε πίστα ή να πάρει τα βουνά) ή και το αντίστροφο. Να έχει κάποιος 1000 άλογα και να πηγαίνει με αυτά τα παιδιά στο σχολείο.
Α γεια σου!
Καμιά φορά πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα...
-
Ο βελτίωσης phearable έχει τα πιο καλά έτοιμα προγράμματα για το civic στην Αμερική.
Δεν ισχύει.
Το Phearable κυκλοφόρησε πριν από 40 ημέρες για το Si και πριν από 10 για το 1.5Τ. Δεν έχει δοκιμαστεί όπως το TSP (που εγώ το έχω 15 μήνες). Επίσης δεν υποστηρίζει τους ευρωπαϊκούς εγκεφάλους.
Και τα 3 tunes (Ktuner Stage 2, TSP, Phearable) αποτυγχάνουν να είναι ιδανικά αφού δεν παρουσιάζουν γραμμικότητα σε όλο το εύρος στροφών. Το Ktuner State 2 και τo Phearable ενισχύουν τις χαμηλές στροφές σε αντίθεση με το TSP το οποίο είναι τρομερό σε υψηλές στροφές και μεγάλες ταχύτητες. Το Phearable επίσης είναι πολύ πιο ευκολοδήγητο στις χαμηλές στροφές ενώ το TSP κλοτσάει (αν και αυτό διορθώνεται εύκολα).
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες μου λέει.
Και συγκεκριμμένα τα παρκάτω που κάνω copy-paste (μου λέει όποιος δεν καταλαβαίνει ή θέλει μετάφραση):
Survey stats (as of 11/2/20):
Total tuned vehicles: 391
Total tuned miles driven: 5,712,250 (reported)
Car with most tuned miles: choo (101,000)Cars with major failures: 11 (2.8%) *
Failures by model: Si: 4; non-Si: 7; CTR: 0; 2.0 NA: 0
Percentage of survey cars running reliably: 97.2% **Transmission type: CVT (117); Manual (274)
Hondata used as tuning device: 94
KTuner used as tuning device: 315JB4 used as tuning device: 3
RaceChip used as tuning device: 2
Motec used as tuning device: 1Pro custom tune file used: 73
Most popular OTS tune: TSP Stage 1 (164)
Other popular OTS tune: Phearable Stage 1.5 (44)Survey submissions by model: Si (182); 1.5T Non-Si (168); Type R (28); 2.0 NA (13)
Most used fuel: 93 octane (216)
Most added bolt-ons: PRL Cobra intake, PRL intercooler
-
Με διάθεση χιούμορ εγώ θέλω να ρωτήσω, αν και άπτεται της προστασίας προσωπικών δεδομένων, εαν υπάρχουν εδώ ιδιοκτήτες (πόσοι είναι, σίγουρα θα υπάρχουν) με ύψος από 180 και πάνω και αναλογικά αυξανόμενα 100 κιλά και πάνω, που το χρησιμοποιούν για καθημερινό τους όχημα ή είστε όλοι slim fit έτοιμοι για κοκπιτ;
Η έρευνα αγοράς μου στη Honda για το Civic, κράτησε 20 δευτερόλεπτα, όσο να μπώ και να βγω μια φορά στο κάθισμα του οδηγού, χωρίς να αμφισβητώ την αξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Είμαι 1,85 και 108 κιλά. Η θέση οδήγησης είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο (όχι όμως το κάθισμα το οποίο θα ήθελα να είχε περισσότερη ενίσχυση).
-
Απαντάω σε μερικά ερωτήματα που μου έγιναν με προσωπικά μηνύματα.
- Το Facelift όσο αφορά το Headunit απλά πρόσθεσε φυσικά buttons αντί για τα touch που είχε μέχρι τότε. Δεν υπάρχει καμία άλλη αλλαγή στο HU ή γενικά στον ήχο. Είναι εξαιρετικά εύκολο το retrofit του νέου HU στο παλαιό μοντέλο.
Η απαίτηση για φυσικά κουμπιά ήταν απαίτηση των Αμερικανών και το συναντούσα μπροστά μου σε όλα τα reviews όταν έκανα την έρευνα αγοράς το 2018. Πιστεύω ότι είναι υπερβολικό και προσωπικά επιλέγω το touch έναντι του φυσικού κουμπιού. Βέβαια να λάβετε υπόψη ότι είμαι εξοικειωμένος με την τεχνολογία λόγω επαγγέλματος. Εδώ να κάνω και ένα λειτουργικό σχόλιο: Ο οδηγός μπορεί να ελέγξει το HU από τα κουμπιά στο τιμόνι επομένως δεν του χρειάζονται τα φυσικά κουμπιά στο HU. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον συνοδηγό. Τα φυσικά κουμπιά είναι διευκόλυνση για τον συνοδηγό.
-
Τα δώρα που ζήτησα κατά την αγορά και έλαβα ήταν
-
Ατμοσφαιρικός Φωτισμός Κονσόλας: Είναι εξαιρετικός.
-
Φωτισμός στα πόδια οδηγού συνοδηγού: H ένταση είναι περιορισμένη. Θα το ήθελα πιο έντονο.
-
Φωτισμός στις μπροστά πόρτες (2 σημείων): Είναι ΟΚ. Θα μπορούσε να είναι πιο προκλητικός και πιο έντονος
-
Μεταλλική προστασία στους μαρσπιέδες (όχι φωτιζόμενο, μπρος-πίσω). Αξίζει.
Αυτά έχουν αξία γύρω στα 600-700 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Θα προτιμούσα να τα έβαζα aftermarket όλα με 100-150 Ευρώ και να λάμβανα τα υπόλοιπα ως έκπτωση. Προφανώς τα κόστη της αντιπροσωπείας είναι εξωπραγματικά. Την τοποθέτηση την έκανε η αντιπροσωπεία κυρίως για να αποφύγω τριγμούς. Γενικά δεν έχω παρατηρήσει τριγμούς ή άλλα προβλήματα από την τοποθέτησή τους.
- Το αυτοκίνητο δεν έχει συναγερμό. Δηλαδή έχει, αλλά …. δεν έχει. Έχει τον υποτυπώδη συναγερμό χωρίς αισθητήρες κίνησης εσωτερικού ή θραύσης κρυστάλλου που χτυπάει χρησιμοποιώντας την κόρνα του αυτοκινήτου αντί για σειρήνα.
Πιστεύω ότι επιβάλλεται κάποιος σοβαρός aftermarket συναγερμός ιδανικά με GPS tracker. Δεν γνωρίζω τι περνάει ο Σ όμως οι καλοί συναγερμοί δεν μπορούν να εγκατασταθούν από τις αντιπροσωπίες γιατί δεν έχουν την τεχνογνωσία (και την άδεια).
Πιστεύω ότι οι καλύτερες επιλογές ακούν στους Startline και στους Pandora. Προτιμώ τους πρώτους γιατί έχω περισσότερα στοιχεία τους διαθέσιμα. Πάντως να γνωρίζετε ότι δεν λειτουργούν όλες τους οι δυνατότητες στο Civic Sport Plus. Για παράδειγμα δεν λειτουργεί το remote engine start και το remote control παραθύρων, καλοριφέρ, θερμαινόμενων καθισμάτων κα. Επίσης σε έρευνα του περασμένου Ιουνίου, δεν βρήκα κάποιον γνωστό εγκαταστάτη που να τους έχει εγκαταστήσει σε Sport Plus.
-
Κ γω 1.82 ύψος κ καμία 115 κιλά πρέπει να είμαι τώρα.
Μια χαρά τη βρίσκω τι θέση, σκέτη απόλαυση οδήγησης!
Βέβαια στο μπες βγες, κάνω ένα 'όπα'... -
Ρε παιδιά, είναι αποδεκτό για σας το 3% να τινάζει κιβώτια, μπιέλες, βάσης μηχανής και όλα αυτά που διαβάζεις κι ανατριχιάζεις;
Αυτά τα ποσοστά αστοχίας θα είχαν χρεοκωπήσει οποιοδήποτε κατασκευαστή... εγώ δεν βλέπω tunning, ξεκούρδισμα βλέπω αν το λαχείο κληρώνει σε τόσο κόσμο. Πόσοι από σας δίνετε 25 με 30 χιλιάρικα για να παίζετε λες και είναι κάρτα γραφικών που την υπερχρόνισες και μπορεί να πάει και για πέταμα; πολύ αμφιβάλω πως είναι το 3% και πολύ αμφιβάλω πως θα τινάξει κάποιος το κιβώτιό του και θα του το αντικαταστήσει δωρεάν ο αντιπρόσωπος...
-
Ωραίος ο Misa33, θα βρεις τον μπελά σου από το πρήξιμο με τόσα που ξέρεις. Αν δεν σου κάνει κόπο, θα μπορούσες να προτείνεις aftermarket προϊόντα για φωτισμό και λοιπά καλούδια που έχεις τοποθετήσει;
Επίσης ένα σάιτ hondadirectparts.co.uk γνωρίζετε αν είναι legit?
-
Ωραίος ο Misa33, θα βρεις τον μπελά σου από το πρήξιμο με τόσα που ξέρεις. Αν δεν σου κάνει κόπο, θα μπορούσες να προτείνεις aftermarket προϊόντα για φωτισμό και λοιπά καλούδια που έχεις τοποθετήσει;
Επίσης ένα σάιτ hondadirectparts.co.uk γνωρίζετε αν είναι legit?
Δεν έχω τοποθετήσει aftermarket προϊόντα φωτισμού επομένως δεν μπορώ να προτείνω κάτι. Ο λόγος που ήθελα ο φωτισμός να είναι ο ΟΕΜ είναι για να μπορεί να ελέγχεται από το άνοιγμα των πορτών και των φώτων. Από την άλλη, τα aftermarket έχουν τηλεχειριστήριο για την φωτεινότητα και μερικοί και για το χρώμα και γενικά αναμένω να έχουν καλύτερη απόδοση από το OEM. Όπως είπα και σε άλλο post, αν δεν το κάνει δώρο η αντιπροσωπεία δεν αξίζει τα χρήματά του.
Κατά τα άλλα έχω βάλει ελάχιστα καλούδια:
-
Αλλαγή όλου του εσωτερικού φωτισμού με LED. Κόστος 20E, εγκατάσταση μόνος μου.
-
Τοποθέτηση ΗΕΙΚΟ ανεμοθραύστες. Κόστος 50Ε, εγκατάσταση μόνος μου. Είναι τύπου που μπαίνει μέσα στο αυλάκι της πόρτας με αποτέλεσμα να μου χαράζουν τις μεμβράνες. Όποιος έχει μεμβράνες ας προτιμήσει εξωτερικούς. Και οι ΟΕΜ είναι καλοί αλλά έχουν κόστος 200 Ευρώ
-
Μεμβράνες LLymar. Κόστος 200 Ευρώ.
Έχω παραλάβει τα παρακάτω:
-
Κάμερα Viofo 129 Pro Duo (κόστος 250Ευρώ). Σκοπεύω να την εγκαταστήσω μόνος μου με την πρώτη ευκαιρία.
-
Εισαγωγή αέρα 27Won. Αγορά από Αμερική. Κόστος 600 ευρώ με μεταφορικά και τελωνείο. Σκοπεύω να την εγκαταστήσω μόνος μου.
Για το μέλλον βλέπω:
-
Αγορά intercooler της Wagner (κόστος 690 χωρίς μεταφορικά). Αν βρω διαθέσιμο κανέναν φίλο να βοηθήσει θα το εγκαταστήσω εγώ.
-
Θα ήθελα να αγοράσω το sort shifter της Acuity αλλά είναι «υπερβολικό» gadget ακόμα και για εμένα που είμαι gadgetάκιας. Θα εξαρτηθεί και από το αν πέσει η τιμή του το Black Friday και θα το φέρω από Αμερική.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω τα έχω αγοράσει από ebay/amazon.
Το http://hondadirectparts.co.uk/ δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Σκοπεύω να ποστάρω ένα ακόμα σεντόνι που θα αφορά τις απόψεις μου σχετικά με την ποιότητα του Civic. Μετά απλά θα απαντάω σε ερωτήματα. Αν κάποιος θέλει πιο τεχνική βοήθεια ή θέλει να αναλύσω περισσότερο κάποιο θέμα ας μου πει.
-
-
Το Mishimoto intercooler το έβρισκα στην Αθήνα 600 κάποια στιγμή. Είναι το πιο μεγαλο, ακόμη και από το prl. Αισθητό lag δεν προσθέτει.
Αξίζει η εισαγωγή για 600;
-
Το Mishimoto intercooler το έβρισκα στην Αθήνα 600 κάποια στιγμή. Είναι το πιο μεγαλο, ακόμη και από το prl. Αισθητό lag δεν προσθέτει.
Το Mishimoto είναι τύπου bar and plate, ενώ το wagner είναι tube and fin. Επειδή μόνο αυτά τα δύο είναι σοβαρά και υπάρχουν Ευρώπη, έχω εξαντλήσει την έρευνά μου μεταξύ τους. Αποφάσισα να προχωρήσω με tube and fin.
Η εισαγωγή της 27Won είναι η καλύτερη που υπάρχει για κάποιον που δεν θέλει θόρυβο και φοβάται το hydrolocking όπως εγώ.
-
vasilas wrote:
Το Mishimoto είναι τύπου bar and plate, ενώ το wagner είναι tube and fin. Επειδή μόνο αυτά τα δύο είναι σοβαρά και υπάρχουν Ευρώπη, έχω εξαντλήσει την έρευνά μου μεταξύ τους. Αποφάσισα να προχωρήσω με tube and fin.
Η εισαγωγή της 27Won είναι η καλύτερη που υπάρχει για κάποιον που δεν θέλει θόρυβο και φοβάται το hydrolocking όπως εγώ.
Γιατί προτιμήσεις tube and fin;
Τι είναι το hydrolocking;
-
Ρε παιδιά, είναι αποδεκτό για σας το 3% να τινάζει κιβώτια, μπιέλες, βάσης μηχανής και όλα αυτά που διαβάζεις κι ανατριχιάζεις;
Αυτά τα ποσοστά αστοχίας θα είχαν χρεοκωπήσει οποιοδήποτε κατασκευαστή... εγώ δεν βλέπω tunning, ξεκούρδισμα βλέπω αν το λαχείο κληρώνει σε τόσο κόσμο. Πόσοι από σας δίνετε 25 με 30 χιλιάρικα για να παίζετε λες και είναι κάρτα γραφικών που την υπερχρόνισες και μπορεί να πάει και για πέταμα; πολύ αμφιβάλω πως είναι το 3% και πολύ αμφιβάλω πως θα τινάξει κάποιος το κιβώτιό του και θα του το αντικαταστήσει δωρεάν ο αντιπρόσωπος...
Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα έχουν περάσει πρόγραμμα τουλάχιστον 20 Civics. Στην λίστα που διατηρούνε οι Αμερικάνοι, εμφανίζονται 2 μόνο Έλληνες (εγώ για παράδειγμα δεν ανήκω στην λίστα ούτε και ο vasilas από αυτό το forum) και ο ένας από τους δύο έχει HRV και όχι Civic. Με άλλα λόγια να υπολογίζεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία που έχει αναβαθμίσει το civic δεν εμφανίζεται στην λίστα. Αντίθετα οι 11 περιπτώσεις με πρόβλημα δεν είναι πολύ περισσότερες διότι όταν γίνεται ζημιά σε ένα αυτοκίνητο αυτό μαθεύεται εύκολα.
Παραθέτω μεταφρασμένη την σύντομη περιγραφή των προβλημάτων.
2 περιπτώσεις με πρόβλημα στο κιβώτιο CVT (αλλάχθηκαν μέσα στην εγγύηση)
1 περίπτωση με πρόβλημα στους ψεκαστήρες και σπάσιμο στο καπάκι
1 περίπτωση σπάσιμο μηχανής. Χρησιμοποιούσε μίγμα καυσίμου E35/meth (σημ: οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα και ειδικά αιθανόλη)
1 περίπτωση σπάσιμο μηχανής. Ο ιδιοκτήτης μπερδεύτηκε και χρησιμοποίησε λάθος καύσιμο.
1 περίπτωση σπάσιμο μηχανής. Ο ιδιοκτήτης ρίχνει την ευθύνη στον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
1 περίπτωση σπάσιμο μηχανή. Ο ιδιοκτήτης παραδέχεται ότι κακοποιούσε το αυτοκίνητο.
1 περίπτωση σπάσιμο μηχανή. Ο ιδιοκτήτης έκανε χρήση ακατάλληλου καυσίμου
1 περίπτωση πρόβλημα στο κιβώτιο. Ο ιδιοκτήτης έκανε χρήση αιθανόλης. Το κιβώτιο άλλαξε στην εγγύηση και το αυτοκίνητο δεν παρουσίασε πρόβλημα για τα επόμενα 70.000 μίλια.
1 περίπτωση με μπιέλες κάτω από παράξενες συνθήκες (πιθανή κακοποίηση ή ανθρώπινο λάθος).
Αναλυτικά εδώ: https://www.civicx.com/forum/threads/failures-from-the-tuning-survey.54181/
Γενικά οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ανθρώπινο λάθος ή συμπεριφορά. Να λάβετε υπόψη σας επίσης ότι οι Αμερικάνοι δεν γνωρίζουν να οδηγούν (κυριολεκτικά), ειδικά αν το αυτοκίνητο δεν είναι αυτόματο. Από την άλλη έχουν πάει το tuning σε άλλα επίπεδα πειράγματος. Αν παρατηρήσετε εδώ: https://www.civicx.com/forum/threads/how-much-have-you-or-do-you-plan-on-spending-on-your-build.53320/ θα δείτε ότι σκάνε εξωπραγματικά χρήματα σε αναβαθμίσεις (και ας υπολογίσουμε ότι ανταλλακτικά και αυτοκίνητα κοστίζουν σημαντικά φθηνότερα εκεί).
Εδώ κανονικά ίσως θα έπρεπε να γράψω ένα σεντόνι για την ανθρώπινη βλακεία, αλλά επειδή αυτή είναι απύθμενη δεν θα τελειώσω ποτέ. Αυτό πάντως που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι τα αυτοκίνητα σπάνε συνήθως από την ανθρώπινη βλακεία και όχι (μόνο) από το tuning.
Και επειδή ένα video είναι 1000 λέξεις δείτε το παρακάτω σπάσιμο μηχανής ενός Civic.
-
Misa33 wrote:
vasilas wrote:
Hydrolock είναι η εισαγωγή νερού σε μια μηχανή εσωτερικής καύσης ενώ βρίσκεται σε λειτουργία. Απλά την καταστρέφει. Δες εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrolock
Από όσο γνωρίζω στην Κρήτη έχετε αρκετές πλημύρες.
Οι τύποι intercooler διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής. Οι διαφορές τους είναι πολλές. Κανένα από τα δύο δεν είναι καλύτερο, αλλά έχουν κάποια χαρακτηριστικά που κάποιος θα πρέπει να λάβει υπόψη τους κατά την επιλογή. Δες τον πρώτο πίνακα εδώ: https://www.onallcylinders.com/2015/09/17/intercooler-guide-part-2-intercooler-construction-and-how-it-affects-performance/
Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι το BarAndPlate αργεί να ζεσταθεί και αργεί να κρυώσει αφού ζεσταθεί, ενώ το TubeAndFin ζεσταίνεται γρήγορα και κρυώνει γρήγορα.
-
Misa33 wrote:
vasilas wrote:
Hydrolock είναι η εισαγωγή νερού σε μια μηχανή εσωτερικής καύσης ενώ βρίσκεται σε λειτουργία. Απλά την καταστρέφει. Δες εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrolock
Οι τύποι intercooler διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής. Οι διαφορές τους είναι πολλές. Κανένα από τα δύο δεν είναι καλύτερο, αλλά έχουν κάποια χαρακτηριστικά που κάποιος θα πρέπει να λάβει υπόψη τους κατά την επιλογή. Δες τον πρώτο πίνακα εδώ: https://www.onallcylinders.com/2015/09/17/intercooler-guide-part-2-intercooler-construction-and-how-it-affects-performance/
Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι το BarAndPlate αργεί να ζεσταθεί και αργεί να κρυώσει αφού ζεσταθεί, ενώ το TubeAndFin ζεσταίνεται γρήγορα και κρυώνει γρήγορα.
Edit: το TubeAndFin είνια πιο ευαίσθητο στα πετραδάκια του δρόμου, δηλαδή χαλάει ευκολότερα.
-
vasilas wrote:
Misa33 wrote:
vasilas wrote:
Edit: το TubeAndFin είνια πιο ευαίσθητο στα πετραδάκια του δρόμου, δηλαδή χαλάει ευκολότερα.
Απίστευτα επικίνδυνη για εισαγωγή νερού είναι η cobra CAI που κατεβαίνει χαμηλά.
Από τη μάνα του το intercooler τι τύπου ειναι;
Στο θέμα των στατιστικών βελτίωσης έχεις καλύψει το θέμα 1000%
Νέο Honda Civic 2017