-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
O τρικύλινδρος ακούγεται και έχει κραδασμούς. Με τους κραδασμούς μπορείς να το διορθώσεις - με άξονες εξισορρόπισης και λοιπά. Με τον ήχο έαν έχει καλά μονωμένη καμπίνα πάλι δεν μπαίνει και πολύ ο ήχος μέσα.Όμως η πραγματικότητα παραμένει οτιο τρικυλίνδρος (τετράχρονος κινητήρας μη ξεχνάμε) έχει θέμα στις χαμηλές στροφές το όποιο μόνο να το μασκαρέψεις μπορείς και όχι να το λύσεις. Ακόμη και σε τέλειες υλοποιήσεις δείτε πως ακούγεται για παραδειγμα στις χαμηλές στροφές .
Να σημειωσω οτι ο μονος κινητηρας που δεν χρειαζεται αξονα εξισορροπησης ειναι 6κυλινδρος σε σειρα. Ολοι οι αλλοι χρειαζονται (ακομα και οι V6, V8). Πχ ο 3 κυλινδρος της BMW εχει εναν ενω ο 4κυλινδρος εχει 2! Οι 3κυλινδροι εχουν το θεμα οτι οι εκρηξεις ειναι πολυ αραιες στις χαμηλες στροφες αλλα με τον αξονα εξισορροπησης ειναι συνηθως ποιο ομαλοι (πανω απο τις 1300 στροφες που αρχιζει να περνει μπρος) απο ενα τυπικο 4κυλινδρο που χρησιμοποιει την αντλια λαδιου για εξισορροπηση μαζας!!
O δικος μου 3κυλινδρος κανει ενα παφ παφ στο ρελαντι και μπορει να συντονισει λιγο το αμαξι αν το αφησεις στο ρελαντι για 5+λεπτα (γιατι εχει καποιους μικροκραδασμους). Ειναι μειον? Σιγουρα, αλλα δεν αξιζει να προτιμησω αλλο αμαξι μονο γιαυτον τον λογο (ειδικα γιατι στα 1.5 λιτρα ειναι αρκετα ελαφρυς στην τσεπη).
-
Σήμερα πέτυχα ένα γκρι με μαύρη ζάντα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό σε αυτό το μέγεθος και σε αυτά τα λεφτά. Το αμάξι είναι καταπληκτικό.
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προσωπικα και απο φωτο και απο κοντα μου φαινεται ασχημο. Κι οχι μονο σε μενα, δεν εχω βρει ακομα φιλο που να του αρεσει. Μονο λενε πως το εκαναν ετσι.
Το επισημο αμαξι του καγκουρα [emoji14]Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δυστυχώς και για μένα, ακόμα και αν έχει καλές μηχανικες επιλογές η ασχημια του τα ξεπερνάει.
-
Τουλαχιστον ειναι κατι διαφορετικό και πρωτότυπο, εστω κ αν δεν ειναι αποδεκτό απο όλους .
Οχι σαν κατι vag που εδώ και 40 χρονια εχουν την ιδια σχεδίαση.
Αν το σιβικ ειναι το αμάξι του καγκουρα, τότε το γκολφ ειναι το αμάξι του νεατερνταλ ή του Homo sapiens -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Να σημειωσω οτι ο μονος κινητηρας που δεν χρειαζεται αξονα εξισορροπησης ειναι 6κυλινδρος σε σειρα. Ολοι οι αλλοι χρειαζονται (ακομα και οι V6, V8, V12)Όχι βέβαια. Ο Ι6 είναι ζυγισμένος από μόνος του, αλλά ο V12 επειδή είναι ουσιαστικά δύο Ι6 σε κοινό στρόφαλο είναι ναι μεν το ίδιο ζυγισμένος, αλλά ακόμα καλύτερος γιατί οι αντίρροπες δυνάμεις εξουδετερώνονται. Για αυτό και είναι ο πιο ραφιναρισμένος κινητήρας (γνωστό το κόλπο που ισορροπούν ένα όρθιο κέρμα πάνω του όταν δουλεύει και γκαζώνει).
Δυστυχώς και για μένα, ακόμα και αν έχει καλές μηχανικες επιλογές η ασχημια του τα ξεπερνάει.
Δεν βλέπεται βασικά!!!
Τουλαχιστον ειναι κατι διαφορετικό και πρωτότυπο
Και την Γεωργία Βασιλειάδου 'διαφορετική' θα την περιέγραφες εμφανισιακά;
-
Αγαπητέ Δια, οπως φαντάζομαι πολυ καλα γνωρίζεις, το πιο υποκειμενικό ζήτημα στα αυτοκίνητα και οχι μονο ειναι η εμφάνιση.
Ο παραλληλισμός σου θεωρώ οτι ειναι τουλαχιστον υπερβολικός , αλλα είπαμε γούστα ειναι αυτα.Διαφορετικό ειναι οτιδήποτε αποκλίνει απο το σύνηθες , προς οποσδηποτε κατεύθυνση , οποτε ...υπό αυτο το πρισμα... ναι για τη Βασιλειαδου ναι και για την Ναομι Κάμπελ ναι και για οποσδηποτε άλλη αποκλίνει ειτε αρεσει ειτε δεν αρεσει..
Επι του προκειμένου παντως απο κοντα θεωρώ οτι ειναι πολυ καλύτερο αποτι στις φωτογραφίες και δεν ειμαι ο μόνος που το λέει αυτο.
Απο ενα γκολφ που ειναι σαν την 70αρα που εχει κανει 50 πλαστικές κ σε πιάνει ο ύπνος που το βλέπεις , ναι σαφώς θα το προτιμούσα.
Αλλωστε, υπαρχει κ η ουσία 'πισω απο το πέπλο' κ εκει το σιβικ ειναι πολυ ικανό. -
Φίλε μου όπως θα ξέρεις δεν έχω καμία συμπάθεια προς τα VAG και όντως το Golf είναι εντελώς βαρετό. Καλύτερα όμως βαρετό, παρά να σου πονάνε τα μάτια. Φυσικά συμφωνώ ότι η εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, οπότε δεν υπάρχει λόγος 'αντιπαράθεσης'. Το ότι το Civic είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο δε νομίζω να το αμφισβητεί ουδείς. Ακριβό όμως και θα προτιμούσα ένα Leon 180 ίππων και 7 χιλιάρικα ρέστα στην τσέπη σε σχέση με το Civic.
-
To civic παντως επειδη το εχω δει και ''επεξεργαστει'' απο κοντα στο εξωτερικο αδικειται χαρακτηριστικα απο τις φωτογραφιες. Προσωπικα μου αρεσει αρκετα. Επισης Δια κατι που μου εκανε εντυπωση μεταξυ των δυο και το ειχα παρατηρησει πριν απο κανενα χρονο στην εκθεση αυτοκινητου στο Ελληνικο για το leon, ειναι οτι υπαρχει χαωτικη διαφορα ,μιας και εκανες τη συγκριση μεταξυ leon-civic, στο φινιρισμα και στη προσοχη στη λεπτομερια σε καθε τομεα. Αυτη ειναι ουσιαστικα και η διαφορα στη τιμη μεταξυ golf-leon. Μιλαμε για πολλες φυσσες χωρις μονωσεις, περισσοτερα καλωδια χυμα, διαφορες σε αρμους, ποιοτητα βαφης, πολλα δεματικα-πιαστρακι των 10 cent στο μηχανοστασιο κτλπ. Απο τα χειροτερα αυτοκινητα σε τετοια θεματα τα seat-skoda που δειχνουν μια προχειροτητα που χτυπαει ασχημα χωρις να σημαινει πιθανα προβληματα, αλλα πολυ χυμα κατασταση. Σαφως ανωτερικο ποιοτικα-εμφανισιακα και το εσωτερικο του civic. Γενικα το civic ειναι πολυ πιο προσεγμενη κατασκευη σε σχεση με το leon και το κιβωτιο ειναι απο αλλο πλανητη απ οτι λεγεται. Η διαφορα των 7000 πως προκυπτει και για ποιες εκδοσεις? Ειλικρινα ρωταω. Ειναι πολλα λεφτα οντως για να πας σε civic μονο και μονο για θεματα οπως αυτα που προανεφερα.
Ως γενικο σχολιο το civic σου βγαζει μια premium ιαπωνικη αισθηση ως αμαξι και με την εσωτερικη και εξωτερικη σχεδιαση ειναι απλα love or hate. Αν μπορουσα να διαθεσω χρηματα ανω του μεσου ορου για ενα αμαξι αυτης της κατηγοριας θα επαιζε δυνατα. Μεταξυ golf-civic ας πουμε ασυζητιτι civic...
-
Νονέ δεν θα διαφωνήσω στα περί προχειρότητας. Δεν τα έχω δει προσωπικά, αλλά για να τα είδες εσύ σημαίνει ότι υπάρχουν, μόνο άσχετος δεν είσαι! Αν όμως δεν επηρεάζουν την αξιοπιστία δεν με ενοχλούν. Από εκεί και πέρα όμως το Leon είναι καλύτερο (για τα δικά μου κριτήρια αυτοκίνητο). Θυμάμαι στις Σέρρες που έμπαινε πολύ πιο ωραία στις στροφές και φυσικά έγραψε καλύτερο χρόνο ως αποτέλεσμα.
Η διαφορά των 7.000 είναι μεταξύ του Leon 1.8 180 ίππων των €18.000 και του Civic 1.5 182 ίππων των €25,000.
Μεταξύ Golf και Civic κι εγώ Civic, αλλά γενικά Giulietta ή Focus.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ως γενικο σχολιο το civic σου βγαζει μια premium ιαπωνικη αισθηση ως αμαξι και με την εσωτερικη και εξωτερικη σχεδιαση ειναι απλα love or hate.
Ποτέ δεν μπόρεσα να την αντιληφθω αυτή την premium αίσθηση σε ιαπωνικό αυτοκίνητο...
Η Nissan κατα κύριο λόγο δεν βοηθησε και πολυ για αυτο αλλά και σε άλλες δεν μπόρεσα να την δω. [emoji2]
Κάπως στην Lexus το είχα δει αλλά δεν θα αγόραζα αυτοκίνητο επειδή έχει premium αίσθηση.
Αντίθετα ακόμα και τα παλιά Ε34 και W202 έως όλα σχεδόν τα τωρινα γερμανικά το έχουν. -
Δια συγνωμη αλλα στη σύγκριση που έκανες και μια και ανέφερες την αείμνηστη ηθοποιό, το Λέον ειναι η Βασιλειαδου των εσωτερικών! Σεν εχω δει πιο βαρετό εσωτερικό και υπάρχουν σημεία που εμφανώς φαινεται κατώτερο ποιοτικά, οπως σωςτα έγραψε και ο Νονός.Τα παραπάνω λεφτα που ζηταει το σιβικ (χωρις να σημαίνει οτι ειναι φτηνό βεβαια) θα στα γυρίσει
πισω σε βάθος χρόνου. Έπισης, εχει σαφώς καλύτερους χώρους, ενω ειναι ξεκάθαρα πιο ποιοτική κατασκευή .
Αλλα είπαμε , η ουσία του ειναι 'κάτω απο το φουστάνι' -
Βρε βαρετότατο είναι, δεν διαφωνώ. Αλλά τουλάχιστον δεν θα ντρέπομαι να μπω μέσα μην με δει κανένα μάτι όπως με το Civic.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βρε βαρετότατο είναι, δεν διαφωνώ. Αλλά τουλάχιστον δεν θα ντρέπομαι να μπω μέσα μην με δει κανένα μάτι όπως με το Civic.Βρε φίλε μου, νομιζω οτι εισαι υπερβολικός. Δηλαδή , εγω που το έκανα TD και μετα μπήκα στην Α , μαλλον θα πρεπει να εξομολογηθώ, ετσι;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Δια συγνωμη αλλα στη σύγκριση που έκανες και μια και ανέφερες την αείμνηστη ηθοποιό, το Λέον ειναι η Βασιλειαδου των εσωτερικών! Σεν εχω δει πιο βαρετό εσωτερικό και υπάρχουν σημεία που εμφανώς φαινεται κατώτερο ποιοτικά, οπως σωςτα έγραψε και ο Νονός.Τα παραπάνω λεφτα που ζηταει το σιβικ (χωρις να σημαίνει οτι ειναι φτηνό βεβαια) θα στα γυρίσει
πισω σε βάθος χρόνου. Έπισης, εχει σαφώς καλύτερους χώρους, ενω ειναι ξεκάθαρα πιο ποιοτική κατασκευή .
Αλλα είπαμε , η ουσία του ειναι 'κάτω απο το φουστάνι'+1
Πάντα απορούσα πως αντέχουν οι κάτοχοι των seat και κάθονται εκεί μέσα! -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Βρε βαρετότατο είναι, δεν διαφωνώ. Αλλά τουλάχιστον δεν θα ντρέπομαι να μπω μέσα μην με δει κανένα μάτι όπως με το Civic.
Βρε φίλε μου, νομιζω οτι εισαι υπερβολικός. Δηλαδή , εγω που το έκανα TD και μετα μπήκα στην Α , μαλλον θα πρεπει να εξομολογηθώ, ετσι;
Έχεις άφεση επειδή έχεις αυτοκίνητο-κούκλα!
Ντάξει, ελαφριά συζήτηση κάνουμε και ίσως υπερβάλω, αλλά όντως μου φαίνεται τρομακτικά άσχημο ρε γμτ! Αντιθέτως το προ-προηγούμενο (το 1ο διαστημικό) μου άρεσε πολύ! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βρε φίλε μου, νομιζω οτι εισαι υπερβολικός. Δηλαδή , εγω που το έκανα TD και μετα μπήκα στην Α , μαλλον θα πρεπει να εξομολογηθώ, ετσι;
Έχεις άφεση επειδή έχεις αυτοκίνητο-κούκλα!
Ντάξει, ελαφριά συζήτηση κάνουμε και ίσως υπερβάλω, αλλά όντως μου φαίνεται τρομακτικά άσχημο ρε γμτ! Αντιθέτως το προ-προηγούμενο (το 1ο διαστημικό) μου άρεσε πολύ!Ευχαριστω πατερ, δεν θα αμαρτάνω ξανα .
Εννοειται οτι ειναι ελαφριά και η πλάκα πανω απο ολα, αλλωστε είπαμε περί ορέξεως...
Παντως δεν ξερω αν το εχεις δει απο κοντα, κ μένα μου φαινόταν άσχημο απο τις Φωτο, αλλα απο κοντα σου δινει τελείως διαφορετική αίσθηση.Αλλα να σου πω κατι; Η αίσθηση που σου δινει στη δεξιά πλευρά του σώματος (δεξί χέρι - κιβώτιο κ πόδι -γκάζι φρένο) σε κανει να ξεχνάς το απέξω. Κανε ενα κόπο να οδηγήσεις ενα κ νομιζω θα με θυμηθείς!
Πολυ θα θέλα να τα ειχα στην Α σε συνδυαςμο με το τιμόνι της Ιταλίδας... -
Το είδα από κοντά, αλλά θέλω να το οδηγήσω είναι η αλήθεια.
-
Έτσι είναι το civic,σε άλλους αρέσει (και εγω μέσα) και άλλοι το βλέπουν σαν το μπασταρδο του optimus prime.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
η διαφορα στη τιμη μεταξυ golf-leon. Μιλαμε για πολλες φυσσες χωρις μονωσεις, περισσοτερα καλωδια χυμα, διαφορες σε αρμους, ποιοτητα βαφης, πολλα δεματικα-πιαστρακι των 10 cent στο μηχανοστασιο κτλπ. Απο τα χειροτερα αυτοκινητα σε τετοια θεματα τα seat-skoda που δειχνουν μια προχειροτητα που χτυπαει ασχημα χωρις να σημαινει πιθανα προβληματα, αλλα πολυ χυμα κατασταση.μου κάνει φοβερή εντύπωση πολύ ειλικρινά
αλλά είσαι σίγουρος πως τα ίδια δεματικα-πιαστρακι των 10 cent δεν βρίσκονταν και στο μηχανοστασιο ενός Golf αντίστοιχης έκδοσης κινητήρα-μετάδοσης,
οι ίδιες φύσες 'χωρίς μονώσεις', τα ίδια καλώδια χύμα, οι ίδιες ποιότητες γενικά;ειδικά σε τέτοια θέματα ηλεκτρομηχανολογικά δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε διαφορές ανάμεσα σε seat- skoda και vw
και θα ήθελα να αναφερθούμε συγκεκριμένα για να δούμε κωδικό προς κωδικό τα εξαρτήματα που αναφέρειςplacebo effect θεωρώ
ειδικά όταν μιλάμε για το μηχανοστάσιο ή για τη μη απτή ποιότητα κατασκευής
Νέο Honda Civic 2017