-
Αγαπητέ Alxnks καταλαβαίνεις νομίζω ότι υπάρχουν στροφές που και τα 50 χλμ είναι πολλά αλλά και κάποιες άλλες που είναι λίγα... Άλλο καλύτερη ενεργητική ασφάλεια και άλλο ότι θα βγαίνεις από το δρόμο επειδή είναι hyundai...
Ξαναλέω 3η ή 4η φορά ότι το getz είναι αργό αλλά το 'αργό' είναι σχετικό όπως είπα... Επίσης αν έψαξες λίγο πιο πάνω θα δεις ότι έγραψα ότι έκανα και ταξίδι με getz 3 άτομα φορτωμένο και κλιματισμό φουλ και ναι έβγαλα όλη την Εγνατία... Αλλά ήταν αργό... Η λέξη συνετός οδηγός ελπίζω να σε καλύπτει. Άλλο πράγμα ποιο αυτοκίνητο είναι καλύτερο και άλλο ότι το getz είναι για πέταμα… Anyway το θέμα μας είναι να βοηθήσουμε αν μπορούμε έναν συμφορουμίτη και όχι η μεταξύ μας 'διαφωνία'.
Και μια καλοπροαίρετη διευκρίνηση στη φράση σου 'Πάντως μεταξύ ενος getz με 4 αερόσακους (γιατί συνήθως έχουν και καλύτερο εξοπλισμό τα hyundai) κι ενος fiesta με 1-2, θα την έβαζα μέσα στο Getz με κλειστά ματια. ABS επίσης δεν ξέρω αν εχει το fiesta (θα περίμενα να εχει), το getz έχει σίγουρα.' Επειδή οι λέξεις 'νομίζω' και 'θα περίμενα να έχει' δεν λένε την αλήθεια να αναφέρω ότι και τα 2 ήταν 4στερα στα crash test, ΑBS είχαν και τα 2 αλλά το getz στη βασική του έκδοση είχε 1 αερόσακο και στην πιο πλούσια 2 (και όχι 4) και το fiesta στάνταρ 2, μη ξεχνάμε μιλάμε για 10+ χρόνια πριν.
Όπως είπα και για τα 2 αυτοκίνητα έχω προσωπική εμπειρία και την παρέθεσα θέλοντας να βοηθήσω. Στο getz είναι σχετικά μικρή μιας και το οδήγησα λίγο και ταξίδεψα μαζί του περίπου 1000 χλμ και τα υπόλοιπα που μεταφέρω είναι άποψη από 2 άτομα, ενός στενού μου συγγενικού προσώπου και ενός φίλου. Για το fiesta η εμπειρία είναι πολύ μεγαλύτερη...
Σε ότι και αν καταλήξει εύχομαι καλή αγορά στην ιδιοκτήτρια, καλοτάξιδο και καλές βόλτες… -
Τώρα το οτι έχουμε στην οικογένεια getz (1300αρι) με 4 αερόσακους...μάλλον μουφα θα ναι τα airbag ταμπελακια στα καθίσματα οδηγου-συνοδηγου ε;
Επίσης...δεν ήμουν εγώ αγαπητέ Gauss αυτός που είπε οτι στη στροφη το fiesta θα στρίψει ενω το getz θα φύγει, αλλά εσύ επικινδυνογενικολογησες!
(Να σημείωσω οτι καταλήξαμε στο getz ενω κοιτουσαμε κι αλλά μοντέλα της κατηγοριας, μεταξύ των οποίων και το fiesta...δεν ήθελα βέβαια να το αναφέρω για να μην λεχθεί οτι μεροληπτω, εγώ απλα παραθέτω την εμπειρία χρήσης του).
Για το sunny τελικα δεν είπες χρονολογία μοντέλου και εαν είχε υδραυλικό τιμόνι ή όχι, γιατί επίσης έχω ιδία πολυετή εμπειρια οδηγησης καινουριου sunny του 93 με υδραυλικό τιμονι και θέλω να δω τι εννοούσε η αδερφή σου (κι εσύ?) με τη σημαντικη διαφορα που είδε και το καλό τιμόνι (μην ξεχνάς βέβαια οτι μιλάς για αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγοριας/βάρους/κτλ, που απο μονο του αυτό παιζει σημαντικό ρολο) -
ειχα νοικιασει getz 1100 για τρεις ημερες και ειναι ακριβως το ιδιο μοντελο που αναφερατε, μετα πιο καινουργιο yaris 1300. μου ειχε φανει γρηγοροτερο το getz και πολύ σπιρτόζικο, σε καμια περιπτωση αργο!!! Μου φανηκε πιο γρηγορο απο το yaris και μου αρεσε πως εστριβε!!! Καλα δε λεμε και σπορ αλλα καλο ηταν
Τι να πω εδω λετε οτι δεν ειναι καλο... Η κοπελα το καταλαβε να ρωτησει αν εχει το fiesta abs??? Για κανενα λογο μην παρει αυτοκινητο χωρις abs, ειναι επικινδυνο τοτε το αμαξι. Να το δοκιμασει ο μηχανικος να δει αν εχει αυτο το συστημα, μην της πουν παραπλανητικα οτι εχει και της πουν ψεματα!
Τριπορτο αυτοκινητο ειχα και λεω ποτε ξανα, μα ποτε. Αντε να δουμε μετα που θα βρει να πουλησει τριπορτο αυτοκινητο. Μετα απο λιγα χρονια θα τραβα τα μαλλια της, θα της χρειαστουν οι πισω πορτες.
Το μονο ειναι ότι το fiesta ειναι πιθανα καλυτερο και θα εχει πιο πολλη καταξιωση με αυτο. Αμα εχει abs καλο και αυτο θα ειναι. Δεν το εχω οδηγησει, αλλα ποτε δε θα ηταν στις επιλογες μου, γιατι προτιμω τα εξαιρετικα αξιοπιστα αυτοκινητα. Παντως δε νομιζω να χαλα ευκολα και αυτο αλλα το getz ειναι αθανατο! -
Κρίνουμε στις λεπτομέρειες δύο μικρά αμάξια μτχ με μπολικα χιλιόμετρα...
Κανένα δεν είναι επικίνδυνο ούτε από την άλλη κάποιο εξάπτει οδηγικά.
Καλοπουλημενα είναι και τα δύο, αξιόπιστα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Ας περιμένουμε το πόρισμα του μηχανικού καλύτερα.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Τώρα το οτι έχουμε στην οικογένεια getz (1300αρι) με 4 αερόσακους...μάλλον μουφα θα ναι τα airbag ταμπελακια στα καθίσματα οδηγου-συνοδηγου ε;
Επίσης...δεν ήμουν εγώ αγαπητέ Gauss αυτός που είπε οτι στη στροφη το fiesta θα στρίψει ενω το getz θα φύγει, αλλά εσύ επικινδυνογενικολογησες!
(Να σημείωσω οτι καταλήξαμε στο getz ενω κοιτουσαμε κι αλλά μοντέλα της κατηγοριας, μεταξύ των οποίων και το fiesta...δεν ήθελα βέβαια να το αναφέρω για να μην λεχθεί οτι μεροληπτω, εγώ απλα παραθέτω την εμπειρία χρήσης του).
Για το sunny τελικα δεν είπες χρονολογία μοντέλου και εαν είχε υδραυλικό τιμόνι ή όχι, γιατί επίσης έχω ιδία πολυετή εμπειρια οδηγησης καινουριου sunny του 93 με υδραυλικό τιμονι και θέλω να δω τι εννοούσε η αδερφή σου (κι εσύ?) με τη σημαντικη διαφορα που είδε και το καλό τιμόνι (μην ξεχνάς βέβαια οτι μιλάς για αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγοριας/βάρους/κτλ, που απο μονο του αυτό παιζει σημαντικό ρολο)To getz 1.3 είχε 4 αερόσακους πράγματι γιατί δεν έβγαινε στην έκδοση base αλλά μόνο στην πιο πλούσια... Το 1.1 είχε 1αερόσακο στην έκδοση base και στις άλλες 2, 2 και 4 αντίστοιχα. Απλά η πιο πλούσια 1.1 είχε σχεδόν ίδια τιμή με το 1.3 και δύσκολα την επέλεγε κάποιος... Προφανώς η επιλογή σας να πάρετε το 1.3 ήταν καλύτερη και φαντάζομαι ότι πήρατε το 1.3 και όχι το 1.1 για τον πιο δυνατό κινητήρα... Στα sunny είχαμε το 1.4 με το μηχανικό και το 1.6 με το υδραυλικό (μιλάμε για το ίδιο μοντέλο 1991-1995 με το ηλεκτρονικό καρμπυρατερ) και η αδερφή μου οδηγούσε το 1.6 γιατί το 1.4 ήθελε μπράτσα στο παρκάρισμα αν και για μένα σε αίσθηση το μηχανικό ήταν καλύτερο (βέβαια μέσα σε πόλη υπέφερες αλλά για εμάς στην επαρχία αυτό δεν ήταν πρόβλημα). Starlet-Sunny τα ανέφερα σαν παράδειγμα για το ότι και κάποιες άπειρες γυναίκες οδηγοί καταλαβαίνουν τη διαφορά ανάμεσα σε αυτοκίνητα... Φυσικά μιλάμε για μια κατηγορία διαφορά και σίγουρα αυτό παίζει μεγάλο ρόλο...
cosneo έχεις δίκιο γιατί σε αυτοκίνητα δεκαετίας είναι πάρα πολύ σημαντική η κατάσταση στην οποία βρίσκονται...
antonn το yaris 1.3 είναι σίγουρα πιο γρήγορο από το getz 1.1 λογικό με τη διαφορά δύναμης που έχουν... Σαν κράτημα βέβαια το yaris δεν... Για το ΑΒS συμφωνώ επαυξάνω, δεν υπάρχει πιο χρήσιμο στοιχείο σε ένα αυτοκίνητο...
Για 3θυρο ή 5θυρο είναι ζήτημα επιλογής του καθενός, σχεδόν δεκαετία είχα 4θυρο και τις πίσω πόρτες τις χρειάστηκα 3-4 φορές, άχρηστες ήταν ουσιαστικά... Τώρα που είμαι στα άντα όμως δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο χωρίς πίσω πόρτες...
ΥΓ προς την ενδιαφερόμενη, όπου και αν καταλήξεις μη ξεχάσεις να μας το γράψεις έτσι απλά για να το ξέρουμε. Πολύ μου τη δίνει όταν κάποιος ρωτάει στο forum εμείς 'διαφωνούμε' μεταξύ μας και στο τέλος δεν ξέρουμε και που κατέληξε ο ενδιαφερόμενος… Είναι σαν ταινία που χάνεις τα τελευταία λεπτά… -
@Gauss (είμαστε και σε παρόμοια ηλικία είδα) φαίνεται να αρχίζουμε να συμφωνούμε σε κάποια πραγματα
Καταρχήν οτι έβγαινε 1.1 με 4 αερόσακους. Εμείς το 1.3 ναι το πήραμε λόγω μεγαλύτερου κινητηρα, γιατί αν κι εκτελεί χρέη δεύτερου αυτοκινήτου θέλαμε να μπορεί να κανει και κάνα ταξίδι πιο οικονομικά απο το μεγαλο (γι αυτό και πάρθηκε και 5πορτο, μετα απο 3πορτο saxo που ηταν πιο fun αλλά κάθε τόσο αποδεικνυόταν δύσχρηστο λόγω των 3 θυρων), μάλιστα εδώ και κάτι μηνες έχει μπει και υγραέριο καθώς αυτό κινείται κατα 95% και η οικονομία έχει παει στο θεό...άσχετο βέβαια το τελευταίο με το θέμα μας. Στους εξοπλισμούς...κι εγώ πχ απορω γιατί το πήρε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης φουλ έξτρα (μέχρι ηλιοροφή, ζάντες, αεροτομή κτλ κτλ) καο δεν έβαλε το trip computer πχ...αγνωσται λοιπον αι βουλαι των αγοραστών ως προν τον εξοπλισμό, μπορεί κάποιος πχ να ήθελε αυστηρα 1.1 αλλά φουλ εξτρα με 4 αερόσακους.
Κατα τα αλλα, συμφωνούμε και στο τιμόνι του sunny, εμας ξεκίνησε τη ζωή του το 93 ως καινούριο με υδραυλικο τιμόνι (και a/c) και κάπου στο 2004 αναβαθμίστηκε σε 1600. Το υδραυλικό του τιμόνι ηταν αρκετά ελαφρύ και σε υψηλές ταχύτητες δεν ενέπνεε πολύ εμπιστοσυνη, απο την αλλη το μηχανικό (είχε συγγενής απλή εκδοση μερικούς μήνες πριν το παρουμε) όντως ηταν καλυτερο στην πορεία, αλλά στην πόλη δράμα, οποτε έπαιρνες υδραυλικό κι ελεγες κι ευχαριστώ (δεν μιλάμε άλλωστε και για mercedes της εποχής που το υδραυλικό της τιμόνι βάραινε ανάλογα την ταχύτητα..τι να κάνουμε). Αλλά οκ, είπαμε, μεταξύ starlet και sunny λογικό να υπάρχει διαφορά.Ps. Μπορεί να λέω για το μεγαλο της οικογένειας (σεντάν), για το μικρο της οικογένειας (5θυρο)...αλλά εγώ έχω coupe (και σε οποιον συνεπιβάτη μου αρέσει...ειδικα στους πίσω!)
Παρολα αυτά βάζω στην άκρη προσωπικά γούστα και παραδεχομαι την ευχρηστία/οικονομία αλλων αμαξωμάτων/μεγεθων/κινητήρων κτλ. Για το getz μας πχ εγώ ήμουν μεγαλος υπέρμαχος του.Ας τα δει λοιπον σε μηχανικό (νόμιζα οτι είχε γίνει αυτό το βήμα, καθώς είναι το πρωτο και κύριο σε αγορά αυτοκινήτου) και μετά βλέπει
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να στο πω αλλιώς. Την ασφάλειας της αδερφής ή της κοπέλας σου θα την εμπιστευόσουν περισσότερο στο κράτημα του Fiesta ή του Getz? Εγώ πάντως θα ήθελα να είναι πίσω από το τιμόνι του Ford όταν θα έρθει η δύσκολη στιγμή.
εγω σε κανενα απο τα δυο παντως... το fiesta μπορει να ειναι ισως ενα κλικ καλυτερο αμαξι στην παθητικη και ενεργητική ασφαλεια αλλα και τα δυο δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο. Με κανενα δεν θα μπορεις να κανεις εστω σβελτη οδηγηση, και τα δυο θα ζοριζονται με κοσμο μεσα. αλλα ετσι ειναι τα μικρα πολης.
Crash test fiestahttp://www.theaa.com/allaboutcars/ncap/ncap_car_results.jsp?make=Ford&model=Fiesta&year=2003&publicationDate=2002-11-01
Crash test getzhttp://www.theaa.com/allaboutcars/ncap/ncap_car_results.jsp?make=Hyundai&model=Getz&year=2004&publicationDate=2004-11-01 -
Μίλησα για ενεργητική ασφάλεια και αποκλειστικά ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Άλλωστε δεν έχουμε άλλες επιλογές από ότι φαίνεται...
-
δεν ξερω για το fiesta, αλλα γιατι γνωριζω για το getz θα το επαιρνα με κλειστα ματια αν το ελεγχε και μηχανικος. το αμαξι ειναι πραγματικα σκυλι, δεν εχει ζητησει τιποτα και τα service του ειναι φθηνα. οικονομικο στην καταναλωση και οτι πρεπει για την πολη (και για μερικα μικρα ταξιδακια)
-
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους που μπήκατε στον κόπο να μου πείτε την γνώμη σας και για όλες τις απόψεις!Τα διαβάζω όλα και τα σκέφτομαι.Μέσα στην εβδομάδα θα έχω τις απαντήσεις του μηχανικού, κ για τα δύο ελπίζω, και θα έχω αποφασίσει.Εκτός αν μου τα βγάλει σκάρτα και τα 2 οπότε ξεκινάω εκ νέου αναζήτηση!!!!Εννοείται πως θα σας πώ τι θα πάρω αλλά και γιατί!Η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο!!!:)
-
μια άποψη και απο μένα: μην πέσεις στην παγίδα 'εγώ είμαι νέα οδηγός, πάνω απο 80 χλ/ώρα δεν θα πάω ποτέ....'
σιγά,σιγά όταν θα συνηθίσεις θα θελήσεις να τρέξεις και λίγο παραπάνω (σε ανάλογο δρόμο και σε σωστές συνθήκες πάντα).
-
Αυτό είναι το πρόβλημα με όλους τους νέους οδηγούς... συμπεριλαμβάνω και τις μαλ***ιες που έκανα εγω όταν ήμουν 2 μηνών οδηγός.
Τεσπα, σχετικά με την κοπέλα που ξεκίνησε το θέμα: άκου τι θα σου πει ο μηχανικός αλλά παράλληλα δες και τι εξοπλισμό έχουν: ακόμη και αν είναι σε καλή κατάσταση κάποιο από τα 2, να ΜΗΝ το πάρεις αν δεν έχει ABS (ρώτα το μηχανικό). Αν έχουν αερόσακους ακόμη καλύτερα (το Getz έχει σίγουρα).
Επίσης προσπάθησε να μπεις και να βγεις μέσα στο τρίπορτο σχετικα γρήγορα, όπως αν έχεις σταματήσει κάπου αντικανονικά για να κατεβάσεις κόσμο ή αν έχεις παρκάρει πολύ κοντά σε τοίχο.Τέλος ρώτα τον μηχανικό να σου πει πότε βλέπει να θελουν την επόμενη μεγάλη συντήρηση (ιμάντα χρονισμού, δίσκο συμπλέκτη, αμορτισερ). Σχετικά με τα αμορτισερ: αν τυχόν είναι σε κακη κατάσταση θα πρέπει να υπολογίζεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να τα αλλάξεις και το κόστος θα είναι σημαντικό.
Νέα οδηγός