-
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους,
στο θέμα μας...τα δεδομένα για το Focus Station Wagon έχουν ως εξής : η έκδοση Business 1.5 diesel 120ps + 16'' ζάντες = 22300€. Η τιμή είναι προφανώς πάνω από το όριο των 20000€!
Όσον αφορά τα πολυμορφικά, είναι εκτός κάδρου λόγω σχεδίασης...το μόνο πολυμορφικό που μου αρέσει κάπως είναι το Touran το οποίο λογικά είναι ακριβότερο από 20k και θα υπάρχει στην αγορά μετά τον 10/2015.
Το Octavia sedan είναι όντως μια πολύ καλή περίπτωση, πάσχει όμως και αυτό από 5αρι κιβώτιο...το οποίο μάλλον δεν θα το γλιτώσω (δυστυχώς φίλε Gauss). -
Άρα είσαι ανάμεσα σε leon st, astra s/t και οctavia sedan... Δεν θα σου πρότεινα το astra οπότε έστω και με 5αρι κιβώτιο θα έλεγα octavia... Tα station είναι παρεξηγημένα στην Ελλάδα (και προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσαν σαν σχήμα) οπότε θα σου έλεγα octavia ή και το seat toledo...
Εγώ θα έπαιρνα την octavia με τους πραγματικά μεγάλους χώρους (ο δε αποσκευών είναι τεράστιος...).
Βέβαια εσύ θα το οδηγείς και θα το βλέπεις οπότε εσένα θα πρέπει να σου αρέσει περισσότερο…ΥΓ Μπράβο στη σύζυγο πάντως που δεν αντιδρά στα station γιατί οι περισσότερες…
-
Η σύζυγος δεν έχει θέμα με τα station...το octavia sedan δεν της αρέσει!!! Πάντως και εγώ θα συμφωνήσω ότι η καλύτερη επιλογή από θέμα χώρων είναι το Octavia...τελική δυάδα λοιπόν --> Seat Leon ST Skoda Octavia sedan
-
αυτά τα 2 οχήματα, έχουν ίδιο μεταξόνιο ?
-
έχω την εντύπωση ότι βασίζονται και τα δύο στην πλατφόρμα MBQ του VAG...
https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswage ... rm#Current -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αυτά τα 2 οχήματα, έχουν ίδιο μεταξόνιο ?To leon έχει μεταξόνιο 2636mm και η octavia 2686mm 5 εκατοστά υπέρ της octavia λοιπόν η οποία υπερέχει ξεκάθαρα σε χώρους...
Περίμενα να της αρέσει η octavia και όχι το leon σε station αλλά επιλογές του καθενός είναι αυτά, περί ορέξεως...
Για μένα η octavia είναι καλύτερο αυτοκίνητο απο τα 2 αλλά αν δεις ότι η σύζυγος 'αντιδρά' μήπως να βλέπατε και το toledo?
Και ο τελευταίος προβληματισμός από μένα, μόνο αν υπάρχει πρατήριο κοντά σου, Skoda Octavia G-Tec (χάνει λίγο σε χώρο αποσκευών αλλά κερδίζει απίστευτα σε οικονομία...)... -
Ναι το G-TEC είναι πολύ οικονομικό αλλά δεν κατάφερα να βρω μια έγκυρη πηγή που να μου δείχνει που έχει πρατήρια!
Το toledo είναι αρκετά οικονομικό μοντέλο αλλά απέχει πάρα πολύ ποιοτικά από τα άλλα δύο... -
Ο χρήστης Νίκος Αργυρόπουλος έγραψε:
Ναι το G-TEC είναι πολύ οικονομικό αλλά δεν κατάφερα να βρω μια έγκυρη πηγή που να μου δείχνει που έχει πρατήρια!
Το toledo είναι αρκετά οικονομικό μοντέλο αλλά απέχει πάρα πολύ ποιοτικά από τα άλλα δύο...Ισχύει αυτό για το Toledo.
Tα πρατήρια είναι πάρα πολύ λίγα αρχικά αλλά αυξάνονται, επίσημα μπορείς να τα δεις απο εδώ http://www.fisikon.gr/diktuo-pratirion.html
Αν σε βολευει κάποιο είναι ότι πρέπει αν οχι τότε δεν έχει νόημα η αγορά... Εϊναι σαν να πήρες βενζίνη και ένα 'σπάνιο καύσιμο' -
-
υπαρχει και το civic βεβαια ε ... με 20700-22000 ευρω http://www.honda-cars.gr/civic/price/ ισως με λιγη πιεση και μετρητα να πεσεις στα 20000
(ΜΥ14 1.6 dtec ) εγω θα το προτιμουσα απο τους ψευτες τους γερμανους και την ομορφη μεν ιταλιδα δε julietta
-
Και εγώ θα το προτιμούσα conkal αλλά με μεταλλικό χρώμα πινακίδες κτλ δεν νομίζω να βρεθεί με τίποτα σε αυτά τα επίπεδα... Σαρακάκης είναι αυτός...
-
Αχ ρε παιδιά, εκεί που πονάω χτυπάτε...honda civic sedan 2001 (το λεγόμενο και 'Ιαπωνικό') έχω αλλά η γριούλα μου τα έχει φάει τα ψωμιά της και άρχισε να ζητάει (μετά από 300000 χλμ). Αν με κάλυπτε το civic από χώρους θα έβγαινα και εκτός budget (να ούμε) για να το αποκτήσω...αλλά από χώρους μόνο το Tourer μου κάνει και δεν μπορώ να πάω στα 28000...άτιμε Σαρακάκη...να σου καεί το router
-
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
Και εγώ θα το προτιμούσα conkal αλλά με μεταλλικό χρώμα πινακίδες κτλ δεν νομίζω να βρεθεί με τίποτα σε αυτά τα επίπεδα... Σαρακάκης είναι αυτός...τι ειναι πια ο σαρακακης ? μαφια ?
αν δεν κανει στον ανθρωπο απο χωρους οκ αλλα γενικα ειμαι της αποψης οτι αν θες κατι και μπορεις να περιμενεις 2-3-6 μηνες για να το παρεις αντι για καποιο αλλο που δεν σε ικανοποιει τοσο, ισως να αξιζει. τωρα για 20 vs 28 ειναι μεγαλη η διαφορα, πραγματι να του καει το router....
-
Γεια σου φίλε. Κάτοχος Leon 5D 1.6 ΤDI από τότε που βγήκε το 2013 με 70.000 km ήδη στο κοντέρ, δεν έχω λόγο να μη στο προτείνω, εκτός από την ιστορία με τους κινητήρες (λόγω VW). Νομίζω πως είναι ο καλύτερος all-around παίχτης αυτή τη στιγμή. Δεν ξεχωρίζει τρελά σε καμιά κατηγορία, αλλά δεν απογοητεύει κιόλας πουθενά, όντας - υποκειμενικά - αρκετά όμορφο εμφανισιακά.
Στα τεχνικά, νομίζω πως ο νέος κινητήρας με τα 110 άλογα (ο προηγούμενος είχε 105) έρχεται με 6αρι κιβώτιο. Ωστόσο, ακόμα και το 5αρι, αν και όχι ό,τι καλύτερο, δε νομίζω να σε προβληματίσει. Κάνω κι εγώ γύρω στα 70 χλμ/ημέρα τουλάχιστον και έχω κατανάλωση κοντά στο 5 lt/100km, ενώ θόρυβος δε με έχει κουράσει ποτέ(η ηχομόνωση είναι κατά την κρίση μου αρκετά καλή).
Κατά τ'άλλα, νομίζω κάτι σημαντικό που υπολείπεται το σέατ είναι η εγγύηση. 2 χρόνια είναι πολύ λίγα, οπότε θα σε συμβούλευα να παζαρέψεις τα επιπλέον 3 που σου δίνουν επί πληρωμή.
Για το Octavia δεν έχω ιδιαίτερη άποψη, στα πλην η εμφάνιση που για μένα είναι αδιάφορη, στα συν οι χώροι. Κατά τ' άλλα μιλάμε για ίδιο κινητήρα, οπότε η επιλογή είναι ποιο σου αρέσει περισσότερο.
-
Καλησπέρα φίλε astrageo, σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας. Ο νέος κινητήρας για το ST έχει όντως 110 άλογα αλλά είναι πάλι με 5αρι...στην τιμή που μου έδωσαν περιλαμβάνεται και 4 χρόνια εγγύηση (20500 με απόσυρση)
-
Συγγνώμη που το ξαναρωτάω αλλά αυτό http://www.seat.gr/leon-st.php?act=ecomotive σταμάτησε να εισάγεται? Γιατι είναι με 6αρι κιβώτιο...
-
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους,
στο θέμα μας...τα δεδομένα για το Focus Station Wagon έχουν ως εξής : η έκδοση Business 1.5 diesel 120ps + 16'' ζάντες = 22300€. Η τιμή είναι προφανώς πάνω από το όριο των 20000€!
Όσον αφορά τα πολυμορφικά, είναι εκτός κάδρου λόγω σχεδίασης...το μόνο πολυμορφικό που μου αρέσει κάπως είναι το Touran το οποίο λογικά είναι ακριβότερο από 20k και θα υπάρχει στην αγορά μετά τον 10/2015.
Το Octavia sedan είναι όντως μια πολύ καλή περίπτωση, πάσχει όμως και αυτό από 5αρι κιβώτιο...το οποίο μάλλον δεν θα το γλιτώσω (δυστυχώς φίλε Gauss).Κάποια πράγματα για το octavia sedan 1.6 tdi, που το πήρα πριν λίγες εβδομάδες.
Καταρχάς φοράει κινητήρα euro 6, 110 άλογα.
Κατά δεύτερον, οι χώροι του είναι απίστευτοι. Εμείς με τα δίδυμα (2 ετών) είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι.
Το 5άρι είναι μια χαρά, δε πάσχει καθόλου. Έχει πάρα πολύ καλή κλιμάκωση, με μοναδική παραφωνία από 2α σε 3η που αν την αλλάξεις νωρίς του πέφτει λίγο μακριά.
Επίσης έχει φοβερή ποιότητα κύλισης. Πάρα πολύ άνετο και εξαιρετικά ήσυχο. Μοτέρ σβέλτο, ροπάτο και στον ανοιχτό δρόμο δε καίει τίποτα, μόνο στη πόλη.
-
Καλησπέρα φίλε astrageo, σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας. Ο νέος κινητήρας για το ST έχει όντως 110 άλογα αλλά είναι πάλι με 5αρι...στην τιμή που μου έδωσαν περιλαμβάνεται και 4 χρόνια εγγύηση (20500 με απόσυρση)Μια χαρά... όπως ειπε κι ο φίλος με το οκταβια, δε νομιζω να εχεις θέμα... παρεπιπτόντως, κι εγώ το ίδιο λαγκάρισμα έχω από 2α σε 3η, λόγω θεόμακρης σχέσης, κατά τ αλλα όλα οκ.
20500 τελική τιμούλα?? Πολλά μου φαίνονται... το 5θ το έκλεισα στα 17850 με απόσυρση δική μου και έκδοση style. Είναι τόσο ακριβά τα βάγκον??
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
ομορφη μεν ιταλιδα δε juliettaΤο πρόβλημα της Giulietta στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι χώροι της, όχι η καταγωγή! Έχει αποδειχτεί πολύ πιο αξιόπιστη από πολλά άλλα και φυσικά καλύτερη οδηγικά.
-
Σε αυτα τα χρηματα δεν σκεφτεσαι αλλο στυλ αυτοκινητου ;
Πχ ενα suzuki vitara ?
SEAT Leon ST TDI 1.6 ή Opel Astra S/T 1.6 ή τι;