-
Καλή διαδρομή όμως ε;
Εγώ ζηλεύω όσους κάθε πρωί ξυπνάνε στην εξοχή και πάνε για δουλειά σε άλλη περιοχή μέσα από επαρχιακούς δρόμους. Ευχαριστιέσαι οδήγηση, αναπνέεις και οξυγόνο και ανοίγει και το μάτι σου βρε αδελφέ...
Στην Αθήνα ξυπνάς το πρωί ήδη με πονοκέφαλο, μπαίνεις σαν μαστουρωμένος στο αυτοκίνητο, ούτε όπισθεν δεν μπορείς να κάνεις.
Μόλις βγεις στο δρόμο... κατευθείαν είτε πέφτεις σε μποτιλιάρισμα ή στα φανάρια. Ειδικά αν μένεις σε γειτονιά θα πέσεις σε απορριματοφόρα και σχολικά λεωφορεία. Και αμέσως ξεκινά ο γολγοθάς.Πας στη δουλειά κάποια στιγμή μέσα στη μέρα και ξεκινάς να βρίζεις γιατί κάπου πρέπει να παρατήσεις το αυτοκίνητο.
Αν είσαι τυχερός και βρεις, αφού έχεις γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα, τρέχεις να πας στο γραφείο σαν τον ξελιγωμένο.Μπαίνεις στο γραφείο. Επί 9 με 10 ώρες σου τα κάνουν τσουρέκια και είσαι έτοιμος να πέσεις κάτω. Ξεκινάς τα PANADOL EXTRA, τα TONOTIL, τους καφέδες μπας και συνέλθεις από τον πονοκέφαλο και τον στομαχόπονο.
Όταν είναι φύγεις, τρέχεις από την χαρά σου... Αν βρεις το αυτοκίνητό σου εκεί που το πάρκαρες ξεκινά ο άλλος γολγοθάς... Της επιστροφής. Κατά την 7 το βράδυ επιτέλους μπαίνεις στο σπίτι.
Και τότε συνηδιτοποιείς ότι πρέπει γρήγορα να κάνεις ότι είναι να κάνεις στο σπίτι για να πέσεις να κοιμηθείς νωρίς, γιατί την άλλη μέρα ξανά τα ίδια από την αρχή...Οπότε τι συζητάμε για αυτοκίνητα τύπου ELANTRA;
Μάλλον την διακτίνηση θα πρέπει να εφεύρουμε στο Αθηνιστάν. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλή διαδρομή όμως ε;Καλή και ξεκούραστη. Αλλά πήγαινες με 160 για να προλάβεις να περάσεις στις 7 π.μ. από την Κεντρική Πύλη και σε περνούσαν συνάδελφοι με 200 που ήταν ακόμα πιο αγχωμένοι ή που είχαν πιο γρήγορα αυτοκίνητα.
Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο. Αυτή η ρουτίνα είναι που σε κατατρώει στις μεγαλουπόλεις.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν φταινε οι μαούνες επειδή είναι άνετες και καλοταξιδες αν στις πόλεις και ειδικά στην Αθήνα που ξερω κυριαρχεί η χούντα των δικύκλων που δεν σέβονται τιποτα και κανένα.
Αυτός που θα καταργήσει τα δίτροχα θα θεοποιηθεί ......lol οχι ρε παικτη τοσο μενος για τους δικυκλιστες. ανθρωποι ειναι και αυτοι. το κακο ειναι οτι την πιατσα την χαλανε κατι κανγκουροι που τη βλεπουν ηρωες και κανουν τανζανιες και ακομη και εγω με το μοτορι μου ερχεται να παω διπλα τους και να τους στειλω για σκουπισμα του δρομου. υπαρχουν ομως και σωστοι.
ωραιο το Elantra. αυτα τα μεγεθη και τα αμαξια ειναι για ταξιδι. εκει το χαιρεσαι. αν εχει και ψυχη το πατας και το χαιρεσαι περισσοτερο. για παρτη σου, οχι για να την δεις κοντρακιας. θελω ομως να εχει ηχομονωση πολλη καλη. αξιοπρεπες κρατημα και να μην γινει σε λιγο καιρο κουδουνιστρα.
Storm - Αλεξανδρε Αθηνα και Θεσσαλονικη ειναι κολαση my friends. δεν παλευεται με αμαξι για εμενα και για αυτο τα παρατησα και ειμαι στην επαρχια οπου ευτυχως η εταιρια εχει γραφειο (τα κεντρικα δλδ). αλλα αναγκαζομαι να πηγαινω και στη σαλονικα συχνα - πυκνα. δλδ τι να πω ρε γμτ. κανανε τις πολεις αυτες (και οχι μονο) χωρις προβλεψη. αερα πατερα οπως να ναι χωρις να σκεφτουν τις μελλοντικες αναγκες στο κυκλοφοριακο. -
Μένος θα εχω γιατι μου κόβουν μέρες ζωής κάθε φορα που κυκλοφορώ. Σώνει και καλα να περάσουν μπροστά.... Αν μπορούσαν να μας καβαλάνε κιόλας θα ηταν τέλειο. Τα μάτια μου τετρακόσια αριστερά και δεξιά μπρος και πισω να αφήσω χώρο μην με ακουμπήσουν .... Αηδία κατάσταση. Αν δε πετύχεις και τα καγκουρια που λες αστά καλύτερα....
Σεβασμός μονο σε σοβαρούς δικυκλιστές που θα πάρουν τη μηχαναρα τους να πάνε τη βόλταρα τους στην εξοχή η θα βγουν ήσυχα στην παραλιακή ... Όπως στο εξωτερικό, όχι όπως εδω και στο Πακιστάν..... -
Απλά μια σημείωση:
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ θεωρείται μικρομεσαίο και 'παίζει μπάλα' απεναντι σε Φόκους σεντάν, Τζέτα, Dogde Dart, Τογιότα Κορόλα κλπ.
Για τις ΗΠΑ μικρό αυτοκίνητο θεωρείται ένα σεντάν κοντά στα 4.5-4.6 μέτρα.
Για το VW Πασάτ η Χιουντάι έχει το μεγαλύτερο και πιο κατάλληλο για την μεσαία κατηγορία, Σονάτα.
Ουσιαστικά αυτά τα αυτοκίνητα έχουν τον ίδιο ρόλο όπως στην Ευρώπη τα hatch-back Γκόλφ, Αστρα, 308, C4, Civic, Φόκους κλπ
Το μοναδικό αυτοκίνητο που στην Ευρωπή θα θεωρούνταν κατά κάποιον τρόπο ανταγωνιστής είναι απο όσο θυμάμαι η Οκτάβια-5.
-
Και στην Ευρώπη έτσι είναι. Το Accent είναι οριακά μεταξύ supermini με μικρομεσαίο και το Elantra μικρομεσαίο στα μεγέθη της Octavia και Jetta που θεωρούνται τα μεγαλύτερα μικρομεσαία.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το μεταξονιο του θα μας πει και σε ποια κατηγορια ανηκει. Αλλα η αισθηση μου ειναι πως ανταγωνιζεται τα jetta,cruze,focus/astra sedan κτλπ.
-
Επίσημα ναι.
Ανεπίσημα δεν είναι λίγοι που πχ την Octavia λόγω περίσσειας ποσότητας λαμαρίνας την ανεβάζουν κατηγορία και ανταγωνισμό.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Hyundai Elantra 2016