-
βιντεο για τα παιδια εν κινησει, μονο αν το ξεκλειδωσεις μεσω obd γινεται. Αποψη μου οτι δεν υπαρχει λογος. Αν θελουν να δουν βιντεο, ας εχουν μαζι τους ταμπλετες, εχει και θυρες usb πισω, οποτε δεν θα μεινουν απο μπαταρια.
Οταν λες φωνητικες εντολες, αναφερεσαι στο συστημα του αυτοκινητου ή στο android auto; Το android auto μπορει να ανταποκριθει στα πιο πολλα πραγματα που κανει και ο google assistant. π.χ. να βαλεις ειδοποιηση, να του ζητησεις να παρει καποιον τηλεφωνο, να στειλει sms κτλπ.
-
Φωνητικές εντολές με android auto μόνο τον καιρο.τα αλλά πάρε τηλ,βάλε επενθυμιση δεν τα δοκίμασα.. θα δοκιμάσω..
η οθόνη μου βγάζει χαρτες,podcast,μια εφαρμογή youtube music, το μικροφωνο και κάτι αλλα.μονο χάρτες χρησιμοποιώ,την εφαρμογή του youtube music μου λέει κάτι για αναβάθμιση, για τραγουδια ανοίγω από το YouTube. επισης mirrorlink δεν κατάφερα να κάνω.υπαρχει η δυνατότητα;φταίει το κινητό;
Redmi note 4 mediatek δεκαπυρηνο
Θα κάνω δοκιμές και θα επανέλθω
Ευχαριστώ
-
εδω βλειπεις την πληρη λιστα των εφαρμογων συμβατων με android auto. Για το mirror link νομιζω πρεπει να κατεβασεις αλλη εφαρμογη για να παιξει. Δεν το εχω κανει ποτε, διοτι θεωρω το mirror link σαφως υποδεεστερο του android auto.
-
Ενας μηνας απο το τελευταιο ποστ, οποτε ας γραψω κατι
Ειχα καποια μικροπροβληματακια που μου εκαναν εντυπωση και λιγο με απογοητευσαν, αλλα τουλαχιστον λυθηκαν.
Το παραθυρο του συνοδηγου οταν ηταν ημι- ή τελειως ανοιχτο, και εκλεινε η πορτα (μαλακά) εκανε εναν παραξενο θορυβο-δονηση. Ειχα σκοπο να το πηγαινα, αλλα (ευτυχως) ειπα να περιμενω λιγο. Μετα απο λιγες μερες παρουσιαστηκαν αλλα δυο θεματα. Ειδα ξαφνικα στο καθισμα του συνοδηγου ενα ελατηριο. Μετα απο αρκετο ψαξιμο, συνειδητοποιησα οτι προερχοταν απο το χερουλι του συνοδηγου. Το αλλο θεμα ειναι οτι 'βγηκε' απο τον ουρανο ο μηχανισμος του σκιαστρου (το κομματι που ειναι σταθερο και περιστρεφεται, οχι αυτο που 'βγαινει'). Προσπαθησα να το σπρωξω ελαφρα για να μπει μεσα, αλλα ματαια.
Περιττο να σας πω οτι ενιωσα μεγαλη απογοητευση και μπηκα σε σκεψεις για την ποιοτητα συναρμολογησης. Ειναι αυτοκινητο 8 μηνων με 8.000χλμ το οποιο κινειται αποκλειστικα πανω σε δρομους στην πολη και δεν εχει παει ποτε σε κακοτραχαλα μονοπατια.
Το θετικο ειναι οτι η αντιπροσωπεια σταθηκε διπλα μου και επισκευαστηκαν ολα αμεσα. Το χερουλι αλλαχτηκε με νεο, το σκιαστρο λυθηκε και ξαναβιδωθηκε και στο παραθυρο κατι εσφιξαν, δεν καταλαβα ακριβως τι. Ιδανικα το ξερω οτι δεν θα ειχαν δημιουργηθει καν τετοια προβληματα, αλλα τουλαχιστον νιωθω ασφαλεια για το ενδιαφερον του αντιπροσωπου. Χαθηκε μεν χρονος στο πηγαινελα-περιμενε, αλλα τουλαχιστον η δουλεια εγινε.
Η διαδικασια αυτη ομως, αν και δυσαρεστη, ειχε και μια θετικη παρενεργεια Με ενημερωσε η αντιπροσωπεια οτι υπηρχαν δυο updates, ενα για το front assist και ενα ακομη (δεν θυμαμαι πως μου το χαρακτηρισε). Πριν το update, σε συγκεκριμενο δρομο και οταν πλησιαζα στο προπορευομενο αμαξι, το front assist εβγαζε error. Εχω την εντυπωση οτι εχει να κανει με τον συνδυασμο φωτεινοτητα του δρομου και αντανακλαση των φωτων μου απο το μπροστα αυτοκινητο, διοτι μου το εκανε ΜΟΝΟ εκει. Μετα το update το εχει κανει μονο 1 φορα (σε διαστημα περιπου ενος μηνα)
Παμε τωρα στο δευτερο και πολυ πιο σημαντικο update. ΜΑΛΛΟΝ ειναι αυτο που βγηκε για το καγκουρο αν και ο τεχνικος με τον οποιο μιλησα δηλωσε αγνοια. Εχω dsg οποτε το καγκουρο δεν με ειχε ενοχλησει ιδιαιτερα. Μετα το update ομως, η αποκριση στο γκαζι ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη (σε κανονικο mode και οχι σε sport), νιωθω το πενταλ πιο σφιχτο/σκληρο και εχει εξαφανιστει η πλαδαροτητα και το 'νεκρο σημειο' που ειχε στην αρχη.
Επισης, αν θυμαστε απο τις εντυπωσεις μου για το αυτοκινητο, ειχα παραπονεθει για το start-stop οτι ηταν αργο, με αποτελεσμα να το θετω εκτος λειτουργιας κατευθειαν οταν εμπαινα στο αμαξι. Τωρα, το start-stop εχει αμεση αποκριση και δεν με ενοχλει ακομα και οταν πρεπει να κανω διελευση απο σταυροδρομια με STOP. Ο τροπος που εχει βελτιωθει η λειτουργια του ειναι διπλος, απο τη μια το γκαζι ειναι πιο αμεσο και απο την αλλη λυνει το ηλεκτρικο χειροφρενο πιο γρηγορα. Αυτος ο συνδυασμος εχει ως αποτελεσμα, το αυτοκινητο να αρχιζει να κινειται απο σταση, πολυ πιο γρηγορα σε σχεση με πριν.
-
Εφόσον στα έφτιαξαν όλα καλα!
Έχεις πάρει επέκταση εγγύησης; Αν συμβεί κάτι τέτοιο στα 2 χρόνια και 1 μήνα πχ θα σε βοηθήσουν;
-
Μεταφερω κατι που διαβασα σε αγγλικο φορουμ. Ρωτησε μελος του φορουμ αντιπροσωπεια στην αγγλια για το επερχομενο facelift 2020 του tiguan και του ειπαν οτι θα υπαρχουν μικρες αλλαγες, κυριως στον 'κωλο' του αυτοκινητου και θα αλλαξει το τιμονι (φανταζομαι θα μπει το νεο τιμονι της εταιρειας, οπως ειναι του T-Cross). Μιλουν για πρωτες παραλαβες 9/2020 και ανοιγμα παραγγελιων απο 03/2020.
Ολα αυτα τα αναφερω με καθε επιφυλαξη, διοτι ειναι λιγο φαση 'του ειπα-μου ειπε' και ακομα και αν δεν ειναι αποκυηματα της φαντασιας, υπαρχει παντα η πιθανοτητα η ιδια εταιρεια να αλλαξει το χρονοδιαγραμμα. Επισης, μην ξεχναμε οτι προκειται για αγγλια οπου τα χρονοδιαγραμματα ειναι ετσι και αλλιως διαφορετικα, εξαιτιας των διαφοροποιημενων γραμμων παραγωγης (λογω των αριστεροτιμονων).
-
Όλα καλά αφού λύθηκαν τα προβλήματα.
Αν θες πες και σε ποιο αντιπρόσωπο πήγες,γιατί εκτός από τους αντιεπαγγελματικούς και προβληματικούς,γνώμη μου πρέπει να μαθαίνονται και ποιοι στο χώρο είναι πρόθυμοι,με γνώσεις κι εξυπηρετικοί να βοηθήσουν και να προσφέρουν λύσεις.
-
Γρατσιας στην αγ. παρασκευη.
-
Εφόσον στα έφτιαξαν όλα καλα!
Έχεις πάρει επέκταση εγγύησης; Αν συμβεί κάτι τέτοιο στα 2 χρόνια και 1 μήνα πχ θα σε βοηθήσουν;
ναι εχω παρει επεκταση εγγυησης +2 χρονια. Για να απαντησω στην ερωτηση σου , θα πρεπει να περιμενουμε 1.5 ακομη χρονο , αλλα η μεχρι στιγμης αντιμετωπιση που εχω στα 2 αυτοκινητα που εχω αγορασει απο εκει, με καθιστα αισιοδοξο. Υποψιν οτι την επεκταση την ειχα ζητησει απο την αρχη, οποτε ειναι η εργοστασιακη και οχι μεσω ασφαλιστικης εταιρειας.
-
Μια χαρά. Με τα 4 χρόνια παλεύεται η κατάσταση.
-
Παμε τωρα στο δευτερο και πολυ πιο σημαντικο update. ΜΑΛΛΟΝ ειναι αυτο που βγηκε για το καγκουρο αν και ο τεχνικος με τον οποιο μιλησα δηλωσε αγνοια. Εχω dsg οποτε το καγκουρο δεν με ειχε ενοχλησει ιδιαιτερα. Μετα το update ομως, η αποκριση στο γκαζι ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη (σε κανονικο mode και οχι σε sport), νιωθω το πενταλ πιο σφιχτο/σκληρο και εχει εξαφανιστει η πλαδαροτητα και το 'νεκρο σημειο' που ειχε στην αρχη.
Επισης, αν θυμαστε απο τις εντυπωσεις μου για το αυτοκινητο, ειχα παραπονεθει για το start-stop οτι ηταν αργο, με αποτελεσμα να το θετω εκτος λειτουργιας κατευθειαν οταν εμπαινα στο αμαξι. Τωρα, το start-stop εχει αμεση αποκριση και δεν με ενοχλει ακομα και οταν πρεπει να κανω διελευση απο σταυροδρομια με STOP. Ο τροπος που εχει βελτιωθει η λειτουργια του ειναι διπλος, απο τη μια το γκαζι ειναι πιο αμεσο και απο την αλλη λυνει το ηλεκτρικο χειροφρενο πιο γρηγορα. Αυτος ο συνδυασμος εχει ως αποτελεσμα, το αυτοκινητο να αρχιζει να κινειται απο σταση, πολυ πιο γρηγορα σε σχεση με πριν.
Δώσανε άραγε περισσότερη ροπή χαμηλά; Για τσέκαρε μήπως τώρα είναι πιο αδύναμο ψηλά ή αν 'λαχανιάζει' πιο νωρίς. Γιατί συνήθως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Εκτός αν είναι κάτι τόσο ελάχιστο που περνάει απαρατήρητο.
-
Δώσανε άραγε περισσότερη ροπή χαμηλά; Για τσέκαρε μήπως τώρα είναι πιο αδύναμο ψηλά ή αν 'λαχανιάζει' πιο νωρίς. Γιατί συνήθως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Εκτός αν είναι κάτι τόσο ελάχιστο που περνάει απαρατήρητο.
Ελαχιστον δεν ειναι. Αν και δεν ηξερα τι αλλαξαν, με το που παρελαβα το αμαξι, μου εκανε αμεσως εντυπωση. Πρωτα απο ολα, 'σκληρυνε' το γκαζι σε αισθηση. Δεν νομιζω οτι αλλαξαν χαρτογραφηση. Κατα πασα πιθανοτητα αλλαξαν την ευαισθησια του πενταλ. Πριν ηταν πολυ μαλακα και για τα πρωτα χιλιαστα-εκατοστα βυθισης ειχε πολυ μικρη αποκριση.
-
sargus wrote:
Ελαχιστον δεν ειναι. Αν και δεν ηξερα τι αλλαξαν, με το που παρελαβα το αμαξι, μου εκανε αμεσως εντυπωση. Πρωτα απο ολα, 'σκληρυνε' το γκαζι σε αισθηση. Δεν νομιζω οτι αλλαξαν χαρτογραφηση. Κατα πασα πιθανοτητα αλλαξαν την ευαισθησια του πενταλ. Πριν ηταν πολυ μαλακα και για τα πρωτα χιλιαστα-εκατοστα βυθισης ειχε πολυ μικρη αποκριση.
Καλησπέρα,
Αν σου είναι εύκολο μπορείς να μας πείς αν με το νέο update ανεβαίνουν οι στροφές στο ρελαντί στις 900+ και εμφανίζονται κραδασμοί όπως αναφέρεται στο αγγλικό φόρουμ?
Επίσης, είδες αλλαγή στην κατανάλωση?
Ευχαριστώ πολύ
-
Να σου πω την αληθεια, το ρελαντι ειναι λιγο δυσκολο να το δω τωρα, διοτι μετα το update εχει γινει χρηστικο το start-stop, οποτε το εχω ενεργοποιημενο σχεδον μονιμα. Θα προσπαθησω να θυμηθω το βραδυ να το απενεργοποιησω και να δω τι παιζει. Παντως δεν παρατηρησα κατι. Κραδασμους σιγουρα δεν εχω παρατηρησει.
Μπορεις να ποσταρεις λινκ απο το αγγλικο φορουμ για το συγκεκριμενο θεμα, ωστε να δω ακριβως τι γραφουν;
Σχετικα με την καταναλωση, το σκεφτηκα και εγω οτι ισως να εχει διαφορα, αλλα δεν εχω δει κατι αξιοσημειωτο. Αν ειναι κατι γυρω στο 0.5λ/100χλμ, συγνωμη αλλα δεν μπορω να το παρατηρησω. Παντως τοσο σε καθημερινη χρηση (10l/100km), οσο και σε μονοημερη (3ενηλικες-2παιδια επαρχιακος δρομος+εθνικη οδος = 7,2l/100km) δεν εχω δει διαφορα με πριν.
-
did the upgrade yesterday. It is about TPI 2054430/3, released on Sept 3rd.
I owe a VW Tiguan 1.5 TSI DSG, 2019, week 20, with a DADA engine, ECU 05E 906 018 AF.
I have updated the software version from 7418 to 9834The things have improved from the Roo perspective, the issue is not entirely fixed. It is just harder to reproduce. (sad face)
My OBDeleven device shows a change in terms of the rpms at idle. I.e. it now shows ~930 rpm, instead of ~800 as it was previously if I am not mistaken.
So, I am not sure if I am delivering good or bad news. The car behaves better, but I am not happy with the rpm settings change. I am not sure if I want to fight more with the dealer and VAG. Maybe I will, I don't know.
Επισης:
I did the software update as well to my 1.5 tsi dsg, I can confirm that the throttle response is way better in 1st and 2nd gear, but the annoying part for me is that I have now on idle strong vibration in the cabin, it feels like being diesel. Does anyone encounter this issue after the software update? I am planning to go to the dealership again and have this checked...
As a side note, if you don't know already, some people were advised to run 1000 km (600 miles) before the fix is fully functional. I don't think it will change in time, but let's see
-
Ευχαριστώ για την απάντηση, δες αν μπορείς αύριο στροφές στο ρελαντί. Την Πέμπτη έχω ραντεβού για σέρβις και αν κι έχω ζητήσει το update δεν είμαι σίγουρος αν θα το βάλω.
Οσο για το χερούλι της οροφής το έκανε και το δικό μου καθώς και παρά πολλά στο αγγλικό φόρουμ, απορώ γιατί δεν έχει κάνει ανάκληση η vw καθώς βρίσκω επικίνδυνο να κρέμεται και να εξέχει σε περίπτωση ατυχήματος..
-
Vw και ανάκληση; Ρωτάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Η vw δεν έκανε ανακλήσεις όταν πέφτανε οι ηλεκτρικοί μηχανισμοί από τα παράθυρα ο ένας μετά τον άλλον και θα κάνει τώρα; Vw mafia
-
Κοίταξα το ρελαντί και το είδα περίπου στις 750rpm, όσο για κραδασμούς τέτοιου τύπου, όχι δεν έχω παρατηρήσει τίποτα. Τέτοιους κραδασμούς αν τους έχεις, δεν γίνεται να μην τους παρατηρήσεις.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το update, δεν είχα μεν αξιοπρόσεκτο θέμα καγκουρό, αλλά μετά το update, θεωρώ ότι το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα.
Για το χερούλι, μαλακία, αλλά αφού το έφτιαξαν χωρίς να πουν το παραμικρό, δεν έχω να πω τίποτα.
-
Έχεις ιδέα που φαίνονται αυτές οι version του 'firmware' που αναφέρουν οι Άγγλοι; Πρέπει να έχεις obd11 για να το δεις;
-
Οκ ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου..
750 στροφές έχει και σε μένα χωρίς το update...
Ναι χρειάζεσαι OBD..
VW Tiguan 2016