-
Για το karoq, κάποιος εδώ μέσα είχε πει για 6 μήνες παράδοση. Διαβάζω σε ξένα forum για 7-8 μήνες. Με αυτά τα δεδομένα, οριακά το παραγγέλνεις μέχρι Δεκ-Ιαν και παρακαλάς να σου 'ρθει πριν τον Σεπτ του '19.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Για το karoq, κάποιος εδώ μέσα είχε πει για 6 μήνες παράδοση. Διαβάζω σε ξένα forum για 7-8 μήνες. Με αυτά τα δεδομένα, οριακά το παραγγέλνεις μέχρι Δεκ-Ιαν και παρακαλάς να σου 'ρθει πριν τον Σεπτ του '19.Ήταν αγγλικό σάιτ; Η αλήθεια είναι ότι έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα. Πχ ότι σταμάτησαν να παίρνουν παραγγελίες για την 1.5 του karoq λόγω υπερβολικού φόρτου. Εγώ καταλαβαίνω ότι έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με τις πιστοποιήσεις wltp και για αυτό γίνεται όλος ο χαμός. Πάντως όπως φαίνεται έχουν ξεκινήσει να παίρνουν μπρος. Επίσης έχε υπόψιν σου ότι αν τα διάβασες σε αγγλικό φόρουμ εκεί έχουν την πρόσθετη πολυπλοκότητα του αριστεροτιμονου.
Οι Γερμανοί πάντως λένε ότι τα πρώτα 1.5 Tiguan θα παραχθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.
-
Εσκασε η 400αρα τελικα
Απο τον γερμανικο configurator
164 g/km το 1.5 χειροκινητο (401,8 ευρω)
167 g/km το 1.5 dsg (409,15 ευρω)Μενει μονο να δουμε μηπως γινει κανενα μαγικο και βγει αδεια με ρυπους nedc 2.0 και οχι wltp
Για οποιον θελει να δει και να χαρει και μονος του τα αποτελεσματα, ας παει στον γερμανικο configurator και πρεπει να φτασει εως το τελος την διαδικασια και εκει να πατησει 'technische daten'.
Υποψιν οτι επελεξα comfort line και δεν εβαλα τιποτα extra -
Στα καλα νεα της ημερα για το Tiguan να αναφερω και τις, κατα wltp, καταναλωσεις (συνδυαστικος κυκλος)
7.4l/100km για το dsg
7.2l/100km για το mtΑν ειναι κοντα στα πραγματικα δεδομενα τοτε θεωρω οτι ειναι καλα νουμερα για την κατηγορια αυτη βενζινοκινητου αυτοκινητου
ΥΓ: I'm grasping at straws οπως θα ελεγαν και οι φιλοι μας οι αγγλοσαξωνες
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
αν τα διάβασες σε αγγλικό φόρουμ εκεί έχουν την πρόσθετη πολυπλοκότητα του αριστεροτιμονου.Το γύρισαν οι Άγγλοι;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
αν τα διάβασες σε αγγλικό φόρουμ εκεί έχουν την πρόσθετη πολυπλοκότητα του αριστεροτιμονου.
Το γύρισαν οι Άγγλοι; [emoji38]
LoL
Είπα μια χαζομάρα... Αφήστε να πέσει και τίποτα στο πάτωμα -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Εσκασε η 400αρα τελικαΑπο τον γερμανικο configurator
167 g/km το 1.5 dsg (409,15 ευρω)Μενει μονο να δουμε μηπως γινει κανενα μαγικο και βγει αδεια με ρυπους nedc 2.0 και οχι wltp
Για οποιον θελει να δει και να χαρει και μονος του τα αποτελεσματα, ας παει στον γερμανικο configurator και πρεπει να φτασει εως το τελος την διαδικασια και εκει να πατησει 'technische daten'.
Υποψιν οτι επελεξα comfort line και δεν εβαλα τιποτα extraΣτο Γερμανικό που μόλις το δοκίμασα εξακολουθεί να μου βγάζει 141 ρύπους για χειροκίνητο αλλά με αστερίσκο. Αν είναι έτσι ευχαριστω πολύ αλλά γεια σας. Εσυ ποτέ παραλαμβάνεις; Μίλησες με αντιπροσωπεία για το ποτέ θα ξέρεις ακριβείς ρύπους;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πρέπει να κάνεις το configuration μέχρι το τέλος και στην τελευταία σελίδα πατάς το technische daten. Εκεί κάνεις scroll down και σου βγάζει τα wltp.
Ιανουάριο Φεβρουάριο παραλαμβάνω (θεωρητικά) και μου είχαν πει ότι θα ξέρουμε τα τέλη στο τέλος του χρόνου. Όπως έχω ξανά πει, δεν πιστεύω τίποτα αν δεν δω άδεια κυκλοφορίας >Ο χρήστης louis k έγραψε:Εσκασε η 400αρα τελικα
Απο τον γερμανικο configurator
Υποψιν οτι επελεξα comfort line και δεν εβαλα τιποτα extraΣτο Γερμανικό που μόλις το δοκίμασα εξακολουθεί να μου βγάζει 141 ρύπους για χειροκίνητο αλλά με αστερίσκο. Αν είναι έτσι ευχαριστω πολύ αλλά γεια σας. Εσυ ποτέ παραλαμβάνεις; Μίλησες με αντιπροσωπεία για το ποτέ θα ξέρεις ακριβείς ρύπους;
-
Μόλις το δοκίμασα με r line σε 18’’ ζάντα... 169... χαίρεται και αντίο σας....
-
Ο Louis έγινε λουης...
-
Έχω το Tiguan 1.4-125ps η άδεια κυκλοφορίας είναι 25/5/18 και τα τέλη κυκλοφορίας είναι στα 160 και κάτι .Εγω που αγόρασα αυτοκίνητο με το παλιό σύστημα θα αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας μου;γιατί αν αλλάξουν υποθέτω πως πρέπει να αλλάξει και η άδεια κυκλοφορίας και για να γίνει αυτό πρέπει να παρου τα αυτοκινητα μας και να τα κάνουν όλα δοκιμές νε το νέο σύστημα μέτρησης ρύπων .
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ο Louis έγινε λουης...Κλασσική ατάκα, αλλά πέρα ως πέρα αληθινή. Πάντως δεν το παίρνω και ως δεδομένο, αλλά αν δούμε όλα τα γεγονότα, 'βρώμαγε' αρκετά η δουλειά. Δεν γίνεται οι περισσότεροι αντιπρόσωποι της VW να προσπαθούν να σου 'σπρώξουν' ετοιμοπαράδοτα σώνει και ντε. Η VW να είναι από τις τελευταίες που εναρμονίζονται με το WLTP και με ρυθμούς χελώνας. Δεν ξέρω πως το λένε εκεί στο Wolfsburg, αλλά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το λένε 'damage limitation'...
Υ.Γ. Κάτι T-Roc T-Cross και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σε Τ-Πλαστικούρα δεν τα παίρνω που να μου δώσετε τα service εφ' όρου ζωής. Είμαστε διατεθιμένοι να κάνουμε μια μικρή υπέρβαση ως οικογένεια και να δώσουμε 30-32k για ένα οικογενειακό SUV αλλά όχι και να μας κοροϊδεύετε με εξυπνάδες του τύπου 'πολύ καλή συναρμογή'. Όταν 'πουλάς' ποιότητα πρέπει και να την προσφέρεις.
Υ.Γ.2 Ξέρω ότι θα το μετανιώσω που ρωτάω αλλά το Golf από χώρους και αξιοπιστία τι λέει γενικά ;
-
Δεν υπάρχει συνάρτηση των ρύπων με την κατανάλωση? Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατόχων το εν λόγω μοτέρ είναι αρκετά οικονομικό στην πράξη. Οι ρύποι πώς και φτάνουν τόσο ψηλά?
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Έχω το Tiguan 1.4-125ps η άδεια κυκλοφορίας είναι 25/5/18 και τα τέλη κυκλοφορίας είναι στα 160 και κάτι .Εγω που αγόρασα αυτοκίνητο με το παλιό σύστημα θα αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας μου;γιατί αν αλλάξουν υποθέτω πως πρέπει να αλλάξει και η άδεια κυκλοφορίας και για να γίνει αυτό πρέπει να παρου τα αυτοκινητα μας και να τα κάνουν όλα δοκιμές νε το νέο σύστημα μέτρησης ρύπων .Sent from my iPhone using Tapatalk
Θα συνεχίσεις να πληρώνεις ότι πλήρωνες. Μην ανησυχείς.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δεν υπάρχει συνάρτηση των ρύπων με την κατανάλωση? Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατόχων το εν λόγω μοτέρ είναι αρκετά οικονομικό στην πράξη. Οι ρύποι πώς και φτάνουν τόσο ψηλά?Το καινούριο crv είναι στα 196 g/km και τα Hyundai-kia στα 177, οπότε μια χαρά είναι, αναλογικά το Tiguan
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δεν υπάρχει συνάρτηση των ρύπων με την κατανάλωση? Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατόχων το εν λόγω μοτέρ είναι αρκετά οικονομικό στην πράξη. Οι ρύποι πώς και φτάνουν τόσο ψηλά?Υπάρχει συνάρτηση των ρύπων με την κατανάλωση, αλλά νομίζω ρεαλιστικά πλέον το μάτι πέφτει στη συνάρτηση ρύπων - τελική τιμή - τέλη κυκλοφορίας. Αντικειμενικά να το δεις, είναι εντελώς σουρεαλιστικό να έχεις αυτοκίνητο 1500cc και να πληρώνεις τέλη 400+ . Εννοείται πως ό,τι συζητάμε τώρα είναι από ένα configutation στο Γερμανικό site της VW... Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Το καινούριο crv είναι στα 196 g/km και τα Hyundai-kia στα 177, οπότε μια χαρά είναι, αναλογικά το TiguanΝαι αλλά βγάζουν και περισσότερα άλογα.
Υπάρχει συνάρτηση των ρύπων με την κατανάλωση, αλλά νομίζω ρεαλιστικά πλέον το μάτι πέφτει στη συνάρτηση ρύπων - τελική τιμή - τέλη κυκλοφορίας. Αντικειμενικά να το δεις, είναι εντελώς σουρεαλιστικό να έχεις αυτοκίνητο 1500cc και να πληρώνεις τέλη 400+ . Εννοείται πως ό,τι συζητάμε τώρα είναι από ένα configutation στο Γερμανικό site της VW... Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο.
Δυστυχώς τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας (τουλάχιστον οι βενζίνες) εκεί θα παίζουν πλέον. Εκτός και οι εταιρείες βρουν τρόπους (όπως με τα νέα φίλτρα που θα φοράνε τα καινούρια μοτέρ) να ρίξουν τα νούμερα.
Βέβαια έχεις απόλυτο δίκιο να τα βρίσκεις υπερβολικά. -
Το σύστημα μέτρησης άλλαξε ώστε να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Υπάρχει οδηγία της ΕΕ προς τις κυβερνήσεις να προσαρμόσουν τον τρόπο φορολόγησης στα νέα δεδομένα ώστε να μην ζημιωθεί ο καταναλωτής. Εδώ βεβαίως γελάμε. Ξέρουν πολύ καλά ότι στην Ελλάδα θα πουν 'ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε', θα πάρουν τα φράγκα και γεια σας
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Το σύστημα μέτρησης άλλαξε ώστε να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Υπάρχει οδηγία της ΕΕ προς τις κυβερνήσεις να προσαρμόσουν τον τρόπο φορολόγησης στα νέα δεδομένα ώστε να μην ζημιωθεί ο καταναλωτής. Εδώ βεβαίως γελάμε. Ξέρουν πολύ καλά ότι στην Ελλάδα θα πουν 'ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε', θα πάρουν τα φράγκα και γεια σαςΔυστυχώς κάπως έτσι συμβαίνει πάντα στη χώρα μας... Υπάρχει μια μικρή ελπίδα νομίζω, αλλά κανείς δεν θα στην πει με σιγουριά τώρα. Υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής μέχρι του χρόνου τον Σεπτέμβριο όπου νομίζω (και εδώ θέλω τη βοήθεια όποιου το ξέρει πραγματικά καλά και όχι παπαγαλάκια) πως ισχύει ο ενδιάμεσος τρόπος μέτρησης και ίσως υπάρχει ένα τελευταίο ίσως παράθυρο ενδιάμεσων ρύπων. Νομίζω πως από όλο το forum είσαι αυτός που θα μάθει πρώτος (σε Tiguan πάντα) τι ρύπους και τέλη θα πληρώσεις, σωστά ;
Y.Γ. Μόλις ξαναέκανα ένα config με 19'' τώρα και βγήκε 170... -
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Ο Louis έγινε λουης...
Κλασσική ατάκα, αλλά πέρα ως πέρα αληθινή. Πάντως δεν το παίρνω και ως δεδομένο, αλλά αν δούμε όλα τα γεγονότα, 'βρώμαγε' αρκετά η δουλειά. Δεν γίνεται οι περισσότεροι αντιπρόσωποι της VW να προσπαθούν να σου 'σπρώξουν' ετοιμοπαράδοτα σώνει και ντε.
Το σπρώξιμο αυτό πάντως είναι προς συμφέρον του καταναλωτή αφού θα πληρώνει τα παλιά τέλη.
VW Tiguan 2016