-
Όπως τα λες αλλά αν τα τέλη πάνε στα 400 από το 2020 να δω πόσοι θα έχουν το κουράγιο να το διαλέξουν, φυσικά δεν αφορά αυτούς που πάνε με κασέρι 30.000 και το αγοράζουν. Σε αυτούς σίγουρα περισσεύουν αυτά τα λεφτά για τελη.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Συγνώμη πως έχουν βγάλει τιμοκατάλογο χωρίς να ξέρουν τα νέα co2 για να υπολογίσουν τους φόρους?
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Όπως τα λες αλλά αν τα τέλη πάνε στα 400 από το 2020 να δω πόσοι θα έχουν το κουράγιο να το διαλέξουν, φυσικά δεν αφορά αυτούς που πάνε με κασέρι 30.000 και το αγοράζουν. Σε αυτούς σίγουρα περισσεύουν αυτά τα λεφτά για τελη.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ξέρεις εσύ αν ο άλλος που θα πάει με το 'κασέρι', αν το μάζευε 10 χρόνια για να πάρει το αμάξι που ονειρευόταν ή τα κληρονόμησε από καμιά θεία του;
Πολύ εύκολα κάνεις υποθέσεις.
-
Δεν ειναι απιθανο αλλα δεν ειναι κ πολυ εξυπνη κινηση να ξοδεψει καποιος ολη τη κληρονομια-περιουσια του σε ενα αυτοκινητο...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Δεν ειναι απιθανο αλλα δεν ειναι κ πολυ εξυπνη κινηση να ξοδεψει καποιος ολη τη κληρονομια-περιουσια του σε ενα αυτοκινητο...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και τα δύο είναι υποθετικά σενάρια. Αυτό που θέλω να θίξω είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Δεν ειναι απιθανο αλλα δεν ειναι κ πολυ εξυπνη κινηση να ξοδεψει καποιος ολη τη κληρονομια-περιουσια του σε ενα αυτοκινητο...
Και τα δύο είναι υποθετικά σενάρια. Αυτό που θέλω να θίξω είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα...
Συμφωνουμε...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Όπως τα λες αλλά αν τα τέλη πάνε στα 400 από το 2020 να δω πόσοι θα έχουν το κουράγιο να το διαλέξουν, φυσικά δεν αφορά αυτούς που πάνε με κασέρι 30.000 και το αγοράζουν. Σε αυτούς σίγουρα περισσεύουν αυτά τα λεφτά για τελη.
Ξέρεις εσύ αν ο άλλος που θα πάει με το 'κασέρι', αν το μάζευε 10 χρόνια για να πάρει το αμάξι που ονειρευόταν ή τα κληρονόμησε από καμιά θεία του;
Πολύ εύκολα κάνεις υποθέσεις.
Εντάξει έχεις δίκιο και εγώ το σκέφτηκα αλλά βαρέθηκα να το αναπτύξω. Ακόμα χειρότερα αν από τους 10 που θα πάρουν το αμάξι οι 5 είναι δόσεις και 5 μετρητα. Οι 5 με δόσεις τους ξεχνάμε και από τους 5 κασέρι αν οι 2 είναι πραγματικά απλες αυτοί μπορούν να σηκώσουν το 400 ένα 20%. Οι άλλοι δύσκολα (ειδικά αυτοί με την κληρονομιά της γιαγιάς τους βλέπω ούτε λεφτά για καύσιμα δεν θα εχουν)!!!!
-
Έχει πάρει κανένας σας το area view?
-
Είναι εξαιρετικό από πολλές απόψεις, με φοβίζουν τα μελλοντικά τέλη κυκλοφορίας (δεν τρέχουν κι απ' τις τσέπες τα λεφτά σήμερα), τουλάχιστον αν είναι να κάνω μια μικρή υπέρβαση και να το πάρω, να μην ακολουθούν κι άλλες 'εκπλήξεις'...
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Είναι εξαιρετικό από πολλές απόψεις, με φοβίζουν τα μελλοντικά τέλη κυκλοφορίας (δεν τρέχουν κι απ' τις τσέπες τα λεφτά σήμερα), τουλάχιστον αν είναι να κάνω μια μικρή υπέρβαση και να το πάρω, να μην ακολουθούν κι άλλες 'εκπλήξεις'...Θεωρώ ότι έχει το πιο πλήρες πακέτο στην κατηγορία suv
-
Ενδιαφέρθηκε φίλος για 2.0 Tdi και τον ενημέρωσαν ότι καταργήθηκαν λόγω ρύπων οι εκδόσεις 190 και 240 ίππων.Οντως στο Γερμανικό configurator δεν υπάρχουν πλέον.Οπως και το Golf 2.0 Tdi των 184 ίππων.
-
Ο χρήστης tsotsos έγραψε:
Ενδιαφέρθηκε φίλος για 2.0 Tdi και τον ενημέρωσαν ότι καταργήθηκαν λόγω ρύπων οι εκδόσεις 190 και 240 ίππων.Οντως στο Γερμανικό configurator δεν υπάρχουν πλέον.Οπως και το Golf 2.0 Tdi των 184 ίππων.Ο γερμανικός configurator μάλλον έχει οποίες εκδόσεις έχουν πάρει έγκριση wltp. Λείπουν όλες οι εκδόσεις βενζινοκινητήρων.
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Είναι εξαιρετικό από πολλές απόψεις, με φοβίζουν τα μελλοντικά τέλη κυκλοφορίας (δεν τρέχουν κι απ' τις τσέπες τα λεφτά σήμερα), τουλάχιστον αν είναι να κάνω μια μικρή υπέρβαση και να το πάρω, να μην ακολουθούν κι άλλες 'εκπλήξεις'...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Σχετικά με τους ρυπους μου είπαν σε όσες αντιπροσωπείες ρώτησα ότι όντως περιμένουν μια αύξηση αλλά δεν θα είναι πολύ μεγάλη και ότι σίγουρα θα κρατηθεί κάτω από τα 160g co2 που είναι το σκαλί που ανεβαίνουν πολύ τα τέλη κυκλοφορίας.
Η kosmocar έχει κλειδώσει τιμές οπότε τουλάχιστον ότι και να γίνει με τους ρυπους, η τιμή αγοράς δεν θα αλλάξει (λόγω αλλαγών στο τέλος ταξινόμησης όπως αυτό επηρεάζεται απο ρύπους). Κανένας δεν υπόσχεται για τελική τιμή λόγω ενδεχόμενης αύξησης τελών κυκλοφορίας αλλά αυτή θεωρητικά θα είναι μικρή. Θεωρητικά πάντα...Ιδανικά δεν θα ήθελα καμία αύξηση, βλέπεις ούτε σε μένα αλλά ούτε και στη σύζυγο έκαναν αύξηση Και από τους περίπου 130 να πάει στους 160 ρύπους δεν το λες και τίποτα. Δεν γκρινιάζω, αλλά η VW (αλλά και η κάθε εταιρία), έχει και μπορεί να σε δελεάσει με πολλούς τρόπους, απλά δεν το κάνουν, μόνο αν ζοριστούν να πετύχουν στόχους, κακά τα ψέματα.
Σκοπεύω η επόμενη αγορά να είναι 10ετίας, άρα θα εξετάσω κάθε λεπτομέρεια μέχρι τέλους. Το Tiguan είναι το αγαπημένο μου δεν το κρύβω, αλλά αν είναι να 'βογκήξω' στις δόσεις και να μην βάλω μέσα αυτά που πραγματικά θέλω, τότε καλό είναι και το ΤRoc... Μη σου πω και το Clio....
-
Σε τιποτα δεν εχεις αδικο, αλλα τα τελη κυκλοφοριας δεν ειναι κατι που εξαρταται απο αυτους, οποτε δεν εχουν και μεγαλο περιθωριο ελιγμων. Κλειδωσαν την τιμη οποτε τουλαχιστον δεν θα εχουμε μεχρι του χρονου τον σεπτεμβριο εκπληξεις με το penalty του τελους ταξινομησης (αναλογα με εκπομπες ρυπων).
Απο την αλλη ο ανταγωνισμος (σε αντιστοιχα κυβικα-ιπποδυναμη) εχει τελη κυκλοφοριας 400αρες (crv, tucson, sportage). Εψαξα αρκετο το θεμα διοτι και εγω σκοπευω να το κρατησω το αυτοκινητο 8-10 χρονια, αλλα δεν μπορεσα να βρω καλυτερο 'πακετο' απο το tiguan (για τις δικες μου αναγκες). Ιδανικα ισως να πηγαινα σε μια λυση skoda octavia scout, αλλα η υπαρξη μονο του διλιτρου ντηζελ με σκοτωνει. -
Υπάρχει και το 3008 που δεν έχει καμία σχέση με τις 400αρες...
-
εχεις δικιο (αν τα 131 g/km που δινει ο τιμοκαταλογος για την 1.6 180, ειναι κατα wltp). Αλλα ξεκινα στα 36700 και χωρις εξοπλισμο που θελω. Πιθανοτατα να ειναι εξαιρετικη επιλογη για καποιον αλλον, αλλα εμενα δεν με καλυψε.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Σε τιποτα δεν εχεις αδικο, αλλα τα τελη κυκλοφοριας δεν ειναι κατι που εξαρταται απο αυτους, οποτε δεν εχουν και μεγαλο περιθωριο ελιγμων. Κλειδωσαν την τιμη οποτε τουλαχιστον δεν θα εχουμε μεχρι του χρονου τον σεπτεμβριο εκπληξεις με το penalty του τελους ταξινομησης (αναλογα με εκπομπες ρυπων).
Απο την αλλη ο ανταγωνισμος (σε αντιστοιχα κυβικα-ιπποδυναμη) εχει τελη κυκλοφοριας 400αρες (crv, tucson, sportage). Εψαξα αρκετο το θεμα διοτι και εγω σκοπευω να το κρατησω το αυτοκινητο 8-10 χρονια, αλλα δεν μπορεσα να βρω καλυτερο 'πακετο' απο το tiguan (για τις δικες μου αναγκες). Ιδανικα ισως να πηγαινα σε μια λυση skoda octavia scout, αλλα η υπαρξη μονο του διλιτρου ντηζελ με σκοτωνει.Ναι, τα τέλη κυκλοφορίας δεν εξαρτώνται από αυτούς, αλλά η τιμή πώλησης των πακέτων-εκδόσεων των αυτοκινήτων που πουλάνε εξαρτάται. Κάνε ένα 'μπαμ' και πούλα την R-Line όχι πολύ, 2 χιλιαρικάκια κάτω (ξέρω, είμαι εκτός πραγματικότητας, τουλάχιστον Ελληνικής) ή πες εσύ που βάζεις την εξωτερική R-Line πάρε μια έκπτωση στην εσωτερική R-Line για να μη σου πάει στο Θεό η τελική τιμή. Είπα μια 'χαζοϊδέα', αυτό που θέλω να πω είναι ότι πάντα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις γενναίες προσφορές και να 'σαρώσεις' την αγορά. Γυρίζει το μάτι σου παντού και βλέπει Qashqai, χωρίς να έχω κάτι εναντίον της εταιρίας ή του μοντέλου. Και δες και λίγο μπροστά, αν για το 'χ' μοντέλο σου δεις ότι τα τέλη πάνε στο Θεό, γίνε πιο ανταγωνιστικός. Θα μου πεις εδώ δεν ιδρώνει το αυτί τους για τα 2λιτρα, στα τέλη θα κολλήσουν ;
Τεσπα, επειδή είμαι εκτός έρευνας αγοράς εδώ και μια 5ετία, στην έκθεση αυτοκινήτου παίζει να γίνονται προσφορές όπως τον παλιό καλό καιρό ή ματαιoδωξώ ;
-
χαζοιδεα δεν ειναι, αλλα η αληθεια ειναι οτι αυτα που γραφεις ειναι περισσοτερο ευχες ενος υποψηφιου αγοραστη παρά ρεαλιστικη προσεγγιση. Κουμαντο στο μαγαζι αλλου δεν μπορουμε να κανουμε. Οι τιμες καθοριζονται απο τον εισαγωγεα και υπαρχουν καποια μικρα περιθωρια ελιγμων απο τις επιμερους αντιπροσωπειες.
Απο την μια, δεν βλεπω να γινεται κατι τετοιο οπως το περιγραφεις διοτι πολυ απλα α. ο ανταγωνισμος δεν εχει να προσφερει κατι πολυ καλυτερο, β. μια χαρα εχει πουλησει το tiguan σε ολες του τις εκδοσεις και γ. αν ανεβουν τοσο πολυ τα τελη κυκλοφοριας που να πονεσουν τοσο πολυ τις πωλησεις, αν γινει καποια προσαρμογη του τιμοκαταλογου, αυτο θα συμβει αρκετα αργοτερα. Ακομα και να 'πονεσουν' στο tiguan ομως, σκεψου ποσα αλλα μοντελα εχει o καταλογος της Kosmocar ομως.
Απο την αλλη ομως, οταν η bmw εβγαλε την προσφορα με την εκπτωση των 5-6000 για συγκεκριμενο πακετο εξοπλισμου και η ford τοποθετησε σε ελκυστικο σημειο το Kuga, και τα δυο μοντελα πουλησαν καταπληκτικα. Ειδικα μαλιστα η Χ1 θεωρω οτι σαρωσε μιας και 32-36χιλιαρικα που κοστιζουν αυτες οι εκδοσεις της προσφορας, δεν τα λες και λιγα.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
χαζοιδεα δεν ειναι, αλλα η αληθεια ειναι οτι αυτα που γραφεις ειναι περισσοτερο ευχες ενος υποψηφιου αγοραστη παρά ρεαλιστικη προσεγγιση. Κουμαντο στο μαγαζι αλλου δεν μπορουμε να κανουμε. Οι τιμες καθοριζονται απο τον εισαγωγεα και υπαρχουν καποια μικρα περιθωρια ελιγμων απο τις επιμερους αντιπροσωπειες.Απο την μια, δεν βλεπω να γινεται κατι τετοιο οπως το περιγραφεις διοτι πολυ απλα α. ο ανταγωνισμος δεν εχει να προσφερει κατι πολυ καλυτερο, β. μια χαρα εχει πουλησει το tiguan σε ολες του τις εκδοσεις και γ. αν ανεβουν τοσο πολυ τα τελη κυκλοφοριας που να πονεσουν τοσο πολυ τις πωλησεις, αν γινει καποια προσαρμογη του τιμοκαταλογου, αυτο θα συμβει αρκετα αργοτερα. Ακομα και να 'πονεσουν' στο tiguan ομως, σκεψου ποσα αλλα μοντελα εχει o καταλογος της Kosmocar ομως.
Απο την αλλη ομως, οταν η bmw εβγαλε την προσφορα με την εκπτωση των 5-6000 για συγκεκριμενο πακετο εξοπλισμου και η ford τοποθετησε σε ελκυστικο σημειο το Kuga, και τα δυο μοντελα πουλησαν καταπληκτικα. Ειδικα μαλιστα η Χ1 θεωρω οτι σαρωσε μιας και 32-36χιλιαρικα που κοστιζουν αυτες οι εκδοσεις της προσφορας, δεν τα λες και λιγα.
Θα ξεκινήσω αντίστροφα. Με την τελευταία σου παράγραφο ενισχύεις το επιχείρημά μου, ότι με επιθετική πολιτική φέρνεις αποτέλεσμα και κερδίζουν και οι εταιρίες και ο καταναλωτής. Σε έναν ιδανικό κόσμο έτσι θα ήταν πάντα, αλλά όπως είπα και πιο πριν, μόνο όταν ζορίσουν τα πράγματα προχωρούν σε γενναίες προσφορές.
Προφανώς κουμάντο δεν κάνουμε εμείς στο μαγαζί κάποιου άλλου, αλλά στο μέτρο που μπορούμε να επηρεάσουμε καταστάσεις δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνουμε. Δυστυχώς όμως η πράξη έχει δείξει, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ότι οι περισσότεροι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και όχι μπροστά από αυτές. Οι εταιρίες περιμένουν να δουν να χαντακώνονται οι πωλήσεις και κάνουν προσφορές μόνο για να ξεστοκάρουν (και άμα), ή για να πετύχουν στόχους. Εκεί που τους δίνω ένα μεγάλο δίκιο είναι πως σε μια τόσο πεσμένη αγορά, πόσο μεγάλο 'άνοιγμα' να κάνουν.
Προφανώς και είμαι υποψήφιος αγοραστής και κυρίως οικογενειάρχης (πλέον). Αλλιώς αγόρασα το Scirocco πριν 8 χρόνια κι αλλιώς 'χαλβαδιάζω' το Tiguan τώρα Είναι λίγο long shot αυτή τη στιγμή για μένα, αλλά όχι άπιαστο όνειρο και επειδή σκοπεύω να είναι αμάξι τουλάχιστον 10ετίας (πραγματικά το έχω ξεχωρίσει, αυτό και το Χ1), λέω να περιμένω λίγο.
VW Tiguan 2016