-
Εχει φιλος το focus 1000 125.. μετα τα 160 το νιωθεις λιγο να κωλωνει με 2 επιβαινωντες αλλα μεχρι εκει.. δυναμη εχει.
Κατα τ αλλα τι σχεση εχει το sunny με pulsar και μακρια απο 308 ενω το Pulsar ειναι υπερατου με γαλλικο μοτερ... τα χετε αχταρμα στο μυαλο σας ορισμενοι...
Εφοσον απερριψες astra πιστευω οτι 5 πραγματα τα αντιλαμβανεσαι... δοκιμασε και το 308 και θα παιχτει αναμεσα σε focus,leon,308 θεωρω αν και για focus σε βλεπω και ειναι εξαιρετικο πακετακι..
-
Ο χρήστης gshyperion έγραψε:
REALZEUS συγγνώμη που ξαναρωτάω αλλά δε γνωρίζω και πολλά επί του θέματος. Σκέψου φάση στην Εθνική φορτωμένο το αμάξι και με μπαγκαζιέρα να θέλω να προσπεράσω νταλίκα. Θα με βγάλει η θα κολώσει; Αυτή είναι η απορία μου.Σε μια ανηφόρα με 4 άτομα μέσα και φορτωμένο θα με βγάλει; Οι πωλητές μου λένε άνετα αλλά εγώ αναρωτιέμαι.
Είναι σβέλτο και μπορεί να προσπεράσει. Βέβαια πρέπει να έχεις λογικές απαιτήσεις, δεν έχει και 200 άλογα.
-
Σκεφτείτε ότι το Fox που έχω τώρα έχει 55 άλογα! Το focus με τα 125 μου φαίνεται τούμπανο.
Απλά προσπαθώ να καταλάβω αν πρέπει να πάω στα 1500 κυβικά αφού θα φορτώνεται το αμάξι.
-
Update:
Είμαι πλέον μεταξύ SEAT LEON και FORD FOCUS. Τείνουμε προς το LEON λόγω μεγαλύτερου χώρου.
Ειδικά για το LEOΝ σκεφτόμαστε επίσης και το ST που δεν είναι τόσο τέρας με μόλις 27 εκατοστά επιπλέον από το κλασικό 5θυρο. Θα προσπαθήσω να το δω. Καμιά γνώμη για το συγκεκριμένο σε σχέση με το κλασικό μοντέλο; Οδηγική συμπεριφορά , ποιόν κινητήρα να προτιμήσω κλπΕπίσης θέλω για test drive του VOLVO V40 για μια αίσθηση σε πιο premium κατηγορία. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο. Δεν ξέρω αν θα μπει στο παιχνίδι καθώς η entry έκδοση έχει περίπου 21k με πετρέλαιο και 19900 με βενζίνη.
Γνώμες;
-
Το Focus με τα 125 το είχα οδηγήσει και εγώ και πράγματι είχα εντυπωσιαστεί τόσο από τον κινητήρα του όσο και από το πάτημα του στον δρόμο. Οι χώροι του όμως ήταν ένα πρόβλημα (ειδικά ο χώρος αποσκευών). Από την άλλη βέβαια, ακόμη και το Focus έχει πολύ καλύτερους χώρους από το Volvo V40, το οποίο λες και το κατασκεύασαν για να το πουλούν αποκλειστικά σε Κινέζους.
-
Το V40 βασίζεται στο προηγούμενο focus σε ένα σαφώς πιο ποιοτικό περιτύλιγμα… μεγάλο του μειονέκτημα ο χώρος αποσκευών οπότε απορώ πως έφτασες από εκεί που σου φαινόντουσαν λίγα τα 420 λίτρα να κοιτάς ένα αυτοκίνητο με 324 λίτρα! Επίσης και οι χώροι για τους πίσω είναι αρκετά μέτριοι για την κατηγορία… Έχει ορισμένα πολύ ωραία gadget όπως πχ τον υπέροχο ψηφιακό πίνακα οργάνων αλλά όλα κοστίζουν…
Με τους κινητήρες του leon υπάρχει ποικιλία, εγώ θα επέλεγα τον 1000αρη με τα 115hp ή αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω τον 1.4 με τα 150hp. Ουσιαστικά ο 1000αρης του group σιγά σιγά αντικαθιστά τον 1.2 με τα 110 hp… Και για τα leon και focus νομίζω ότι ακόμα και με φορτίο τα 1000αρια δεν θα σε απογοητεύσουν απλά αν πας στα 150hp οι επιδόσεις αρχίζουν να θυμίζουν gti… Ενδεχομένως σε μια ανηφορική διαδρομή με πλήρες φορτίο οι 150hp να κάψουν λιγότερο από τους 100 επειδή απλά θα ζορίζονται λιγότερο.
Mην κοιτάς μόνο την ιπποδύναμη κοίτα και την ροπή για να καταλαβαίνεις πόσο 'δυνατός' είναι ένας κινητήρας… έτσι για σύγκριση σου παραθέτω τα παρακάτω νούμερα…
Avensis 1.6 132 hp 160Nm
Avensis 1.8 147 hp 180Nm
Focus/Leon 1.0 (turbo) 115 hp 200NmΗ ροπή 'εκφράζει' τη δύναμη του κινητήρα ή να το πω απλά όπως το λέω στους φοιτητές μου η ροπή εκφράζει πόσο εύκολα θα κουβαλήσεις κάτι και η ισχύ το πόσο γρήγορα θα το κουβαλήσεις… Βέβαια σε έναν κινητήρα diesel η ροπή είναι σαφώς υψηλότερη από οποιονδήποτε βενζινοκινητήρα με ή χωρίς turbo (πχ για το focus 1.5 diesel 120hp και 270Nm…) ενώ ένας ηλεκτροκινητήρα απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τους υπόλοιπους πχ ο ηλεκτροκινητήρας του Auris/Prius με τους 67hp (50kw) έχει ροπή 400Νm!!!
-
Gauss κοιτάω και μικρότερους χώρους αποσκευών γιατί υπάρχει και η λύση της μπαγκαζιέρας.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Όπως το βλέπω καταλήγω στις παρακάτω επιλογές:
Focus 1.5 EcoBoost 150 HP
Focus Diesel 1.5 120 HP
LEON 1.4 TSI 125 HP
LEON 1.6TDI 110HP EcoMotiveΑπλά έχω ακούσει και διαβάσει τόσα πολλά τις τελευταίες μέρες που ενώ τη μία στιγμή αποφασίζω κάτι την επόμενη αλλάζω πάλι γνώμη!
Κλασικό παράδειγμα το diesel vs βενζίνη. -
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
Η ροπή 'εκφράζει' τη δύναμη του κινητήρα ή να το πω απλά όπως το λέω στους φοιτητές μου η ροπή εκφράζει πόσο εύκολα θα κουβαλήσεις κάτι και η ισχύ το πόσο γρήγορα θα το κουβαλήσεις…Ελπίζω πάντως να λες στους φοιτητές σου και το ότι παρεμβάλλεται το σύστημα μετάδοσης και έτσι η ροπή στον στρόφαλο διαφέρει σημαντικά από αυτήν στους τροχούς. Οι ντίζελ συνδυάζονται παραδοσιακά με μακριά κιβώτια που ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους. Επίσης το φάσμα απόδοσης παίζει σημαντικό ρόλο. Στους ντίζελ η μεγάλη ροπή γίνεται αντιληπτή μόνο σαν μια κλωτσιά στις μεσαίες. Στις χαμηλές και στις ψηλές όμως οι κινητήρες αυτοί χάνουν μέρος της απόδοσής τους. Αυτό διατυπώνεται στο διάγραμμα ιπποδύναμης. Οπότε ναι μεν ο ντίζελ θα ανέβει αγόγγυστα την ανηφόρα χωρίς να κατεβάσεις ταχύτητα, αλλά ο βενζίνης μπορεί να την ανέβει ταχύτερα αν εκμεταλλευτείς την μεγαλύτερη ισχύ του και τον δουλέψεις στις ψηλές στροφές.
-
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
Focus/Leon 1.0 (turbo) 115 hp 200Nmτο Focus το 1000αρι εχει 170Nm παντως
-
Αλέξανδρε έχεις δίκιο για τη ροπή του focus…
REALZEUS δε διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λες απλά η εμπειρία μου με τους ηλεκτροκινητήρες μου λέει ότι αν μπορούσα να έχω αυτοκίνητο **μόνο **με ηλεκτροκινητήρα δεν θα σκεφτόμουν **ποτέ **τη βενζίνη ή το diesel…
gshyperion focus και leon είναι μάλλον τα 2 καλύτερα αυτοκίνητα της κλάσης όσον αφορά τα οδηγικά τους χαρακτηριστικά… Με κανέναν από τους 4 κινητήρες δεν θα έχεις νομίζω θέμα επιδόσεων (ειδικά μετά το fox θα σου φαίνονται πύραυλοι…).
Στο δίλλημα βενζίνη ή diesel αφού οδήγησες και τα 2 στο seat πάρε αυτό που σου άρεσε περισσότερο…
ΥΓ Από τα 4 εγώ θα είχα πρώτη επιλογή το focus EcoBoost 5d και δεύτερη και πιο 'οικογενειακή' το LEON ST 1.6TDI 110HP EcoMotive… Άλλη εξαιρετική λύση όταν η απόφαση είναι δύσκολη και είσαι μπερδεμένος είναι να αφήσεις τη γυναίκα να διαλέξει για να 'δείξεις' και τη μεγάλη αγάπη σου προς αυτήν (οι περισσότερες το εκτιμάν…)
-
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
Άλλη εξαιρετική λύση όταν η απόφαση είναι δύσκολη και είσαι μπερδεμένος είναι να αφήσεις τη γυναίκα να διαλέξει για να 'δείξεις' και τη μεγάλη αγάπη σου προς αυτήν (οι περισσότερες το εκτιμάν…)και μετα να τη βριζεις οτι φταιει αυτη κτλ κτλ αν δεν σου βγει καλο
-
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
Mην κοιτάς μόνο την ιπποδύναμη κοίτα και την ροπή για να καταλαβαίνεις πόσο 'δυνατός' είναι ένας κινητήρας… έτσι για σύγκριση σου παραθέτω τα παρακάτω νούμερα…
Avensis 1.6 132 hp 160Nm
Avensis 1.8 147 hp 180Nm
Focus/Leon 1.0 (turbo) 115 hp 200NmΗ ροπή 'εκφράζει' τη δύναμη του κινητήρα ή να το πω απλά όπως το λέω στους φοιτητές μου η ροπή εκφράζει πόσο εύκολα θα κουβαλήσεις κάτι και η ισχύ το πόσο γρήγορα θα το κουβαλήσεις… Βέβαια σε έναν κινητήρα diesel η ροπή είναι σαφώς υψηλότερη από οποιονδήποτε βενζινοκινητήρα με ή χωρίς turbo (πχ για το focus 1.5 diesel 120hp και 270Nm…) ενώ ένας ηλεκτροκινητήρα απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τους υπόλοιπους πχ ο ηλεκτροκινητήρας του Auris/Prius με τους 67hp (50kw) έχει ροπή 400Νm!!!
Η ροπη δεν 'εκφραζει' τη δυναμη του κινητηρα..σωστα βεβαια η ροπη εκφραζει το ποσο 'ξεκουραστα' θα κανεις τη δουλεια σου..απο εκει και περα η ιπποδυναμη ειναι αυτη που μετραει.. απλα οι κατοχοι ντιζελ νομιζουν οτι εχουν παρει 'οπλο' επειδη κολλανε στο καθισμα, συνερχονται οταν κοιτανε τι γραφει το ταχυμετρο.... Εκει που εχει νοημα η συγκριση ροπης ειναι σε ιδια κυβικα ειτε βενζινη ειτε diesel ή σε παρομοιες ιπποδυναμεις.. εκει σαφως και προτιμας το πιο 'ροπατο'!
Η ροπή 'εκφράζει' τη δύναμη του κινητήρα ή να το πω απλά όπως το λέω στους φοιτητές μου η ροπή εκφράζει πόσο εύκολα θα κουβαλήσεις κάτι και η ισχύ το πόσο γρήγορα θα το κουβαλήσεις…
Ελπίζω πάντως να λες στους φοιτητές σου και το ότι παρεμβάλλεται το σύστημα μετάδοσης και έτσι η ροπή στον στρόφαλο διαφέρει σημαντικά από αυτήν στους τροχούς. Οι ντίζελ συνδυάζονται παραδοσιακά με μακριά κιβώτια που ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους. Επίσης το φάσμα απόδοσης παίζει σημαντικό ρόλο. Στους ντίζελ η μεγάλη ροπή γίνεται αντιληπτή μόνο σαν μια κλωτσιά στις μεσαίες. Στις χαμηλές και στις ψηλές όμως οι κινητήρες αυτοί χάνουν μέρος της απόδοσής τους. Αυτό διατυπώνεται στο διάγραμμα ιπποδύναμης. Οπότε ναι μεν ο ντίζελ θα ανέβει αγόγγυστα την ανηφόρα χωρίς να κατεβάσεις ταχύτητα, αλλά ο βενζίνης μπορεί να την ανέβει ταχύτερα αν εκμεταλλευτείς την μεγαλύτερη ισχύ του και τον δουλέψεις στις ψηλές στροφές.
+1
-
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
REALZEUS δε διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λες απλά η εμπειρία μου με τους ηλεκτροκινητήρες μου λέει ότι αν μπορούσα να έχω αυτοκίνητο μόνο με ηλεκτροκινητήρα δεν θα σκεφτόμουν ποτέ τη βενζίνη ή το diesel…Η Audi πριν λίγα χρόνια είχε βγάλει ένα ηλεκτρικό R8 σαν πρωτότυπο. Είχε κοντά 350 κιλά ροπής!!! Όμως είχε κάτω από 400 άλογα και σε συνδυασμό με το αυξημένο βάρος ήταν πιο αργό από το V8 των 420 ίππων. Δεν συζητάμε καν για το V10 των 510... Επίσης τα ηλεκτρικά έχουν άλλα μειονεκτήματα για εμάς τους βενζινοαίματους. Έλλειψη ήχου κινητήρα, έλλειψη χαρακτήρα στην απόδοση της ισχύος (έχουν 100% της ροπής στις 0 στροφές και μετά αρχίζουν και πέφτουν) και το αντικειμενικό πρόβλημα της εμβέλειας.
-
Παιδιά μάλλον θα κάνω μια μικρή υπέρβαση. Πήγα και οδήγησα Volvo V40 1.6 D2.
Πήρα προσφορά 20500. Έχω ψηθεί να ξέρετε. Και ήταν και τρομερή η αίσθηση του αυτοκινήτου. Παρόμοια τιμή πήρα για το Focus 1.5D στα 120 άλογα.
Ερώτηση σχετικά με αυτό. Τι παίζει με τα service των volvo; Είναι πανάκριβα;
-
Παιδιά μάλλον θα κάνω μια μικρή υπέρβαση. Πήγα και οδήγησα Volvo V40 1.6 D2.Εμ, έτσι είναι φίλε μου! Νόμος της αγοράς: όσο ανεβαίνουν τα λεφτά, το προιόν είναι πιο ελκυστικό.
Είναι ωραίο αμάξι το βολβο. Και με πολύ ωραίο κλασσάτο πάτημα στο δρόμο και πολύ ωραία αίσθηση όταν βρίσκεσαι στην καμπίνα του. Έχει βέβαια αρκετά μειονεκτήματα αλλά νομίζω ότι είναι ένα σκαλί πάνω σαν σύνολο από τα υπόλοιπα που κοιτάς. Εγώ προσωπικά το συγκρίνω με BMW και ALFA. -
Ποια είναι δηλαδη τα μειονεκτήματα του volvo εκτός από το μειωμένο χώρο αποσκευών?
-
Ποια είναι δηλαδη τα μειονεκτήματα του volvo εκτός από το μειωμένο χώρο αποσκευών?Μικροπράγματα. Αυτά έτσι που θυμάμαι πρόχειρα είναι:
Εμένα μου φαίνονται πολύ μικροί οι χώροι του μέσα. Ένιωθα σχεδόν κλειστοφοβικά. Βέβαια μπήκα μετά από συμβίωση μιας μέρας με το S60 οπότε ίσως και να είμαι επηρεασμένος. Λίγοι χώροι για αντικείμενα ενώ δε θυμάμαι εαν έχει να αφήσεις τον καφέ σου.
Είναι πολύ βαρύ (σχεδόν 1,5 τόνο) και έχει νομίζω λόγω αυτού τις χειρότερες επιδόσεις. Έχω διαβάσει για κακή συμπεριφορά σε στροφιλίκια λόγω της μετατόπισης του βάρους που το νιώθεις πολύ έντονα (δεν είχα τη δυνατότητα να το δω προσωπικά αυτό).
Φοράει το πάτωμα του προηγούμενου Focus και κινητήρα renault εαν δε κάνω λάθος (αυτά βέβαια είναι πιο πολύ ψυχολογικά). Ας μας πουν και άλλοι που τα ξέρουν καλύτερα.Όμως, αυτά που σου λέω είναι κάνοντας βασικά την τρίχα τριχιά. Το αμάξι είναι εξαιρετικό σαν σύνολο. Εγώ προσωπικά εαν έπαιρνα βολβο θα έπαιρνα το s60 που μου άρεσε πολύ περισσότερο οπότε όπως καταλαβαίνεις έβρισκα μειονεκτήματα στο μικρό για να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τα παραπάνω λεφτά του s60.
-
Ποια είναι δηλαδη τα μειονεκτήματα του volvo εκτός από το μειωμένο χώρο αποσκευών?_κλειστοφοβικό στον χώρο των πίσω επιβατών
_νομίζω ότι θα ήθελε επιπλέον δύναμη/ροπή για τα κιλά του...πιο απλά δεν έχει γκάζι
_αρκετά extra στην τιμή που για τους άλλους είναι στην βασική τιμή (και για μένα απαραίτητα, όπως πχ κανονική ρεζέρβα)
_όταν το έψαχνα και εγώ για αγορά ο πωλητής μου είχε πει κάτι για τον κλιματισμό (ότι έχει 2 εκδόσεις, μια ακριβή, μια φθηνή).έχει και τα θετικά του άλλα αυτά είναι τα αρνητικά που είχα εντοπίσει εγώ.
Επίσης η τιμή του όταν το έψαχνα εγώ (πριν 1 χρόνο) ήταν σχεδόν ίδια με την bmw1. Θα το περίμενα λίγο φθηνότερο το v40.
*** τα παραπάνω τα έγραψα χωρίς να δω το μήνυμα του sargus (προφανώς γράφαμε ταυτόχρονα), και όπως βλέπετε συμφωνούμε....
-
Εντάξει, όντως μικροπράγματα.
Πίσω καθήσαν 2 φίλοι και ένιωθαν μια χαρά. Βέβαια μπορεί να εντυπωσιάστηκαν από το αυτοκίνητο γενικότερα και να χάζευαν. Αν κάθονται 3 ίσως είναι στριμωχτά όντως.
Σε ότι αφορά τα extra έχετε δίκιο αλλά δε με πειράζει και η βασική έκδοση. Πλέον φέρνουν σα βασική την kinetic που έχει στάνταρ ζάντες αλουμινίου και άλλα καλούδια.
Σχετικά με τις επιδόσεις οκ δε με απασχολούν οι τρελές επιδόσεις ούτε θα τρέχω πολύ. Μια χαρά μου φάνηκε όσο το οδήγησα.
-
Άρα είσαι κομπλέ.
Πάρτο λοιπόν αφού σου αρέσει και είσαι ωραίος!Εν τω μεταξύ, είναι πολλά τα θέματα εδώ μέσα που είναι άλλος ο τίτλος (με άλλα στο μυαλό του ξεκινάει κάποιος) και διαφορετικό τελικά το αμάξι στο οποίο καταλήγει. Έχει την πλάκα του.
Αγορά οικογενειακού sedan diesel