-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καινούριο, ούτε από έξω δεν μπορείς να φέρεις. Τα αυτοκίνητα είναι μέσα στην λίστα με τα δασμολογημένα αγαθά και δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνησή τους εντός Ε.Ε.λογικα, αν το εκτελωνίσεις, μπορεις να το εισάγεις μονος σου
το ποσο θα στοιχισει, ειναι αλλο θεμα -
Αν και είμαι φανατικός των Japan στη θέση σου θα έπαιρνα με κλειστά μάτια Superb… Μετά από αυτό το Avensis μου φάνηκε στενάχωρο σαν αυτοκίνητο super mini! Δέχομαι όμως την άποψη σου μιας και εσύ πληρώνεις . 'Oπως είπαν και οι πριν από εμένα πέρασε από μια αντιπροσωπεία και δες το Mondeo… Μάλλον μόνο η τιμή μπορεί να σε προβληματίσει…
Δεν θα μιλήσω για τα Γαλλικά γιατί θα με κράξουν οι Γαλλόφιλοι του forum και επειδή τώρα τελευταία έχουμε και καλές σχέσεις σαν χώρα με αυτούς…
Και επειδή δήλωσα και φαν των Ιαπώνων αν σου φανεί ακριβό το Mondeo γιατί είπες max 23000€ τότε ρίξε μια ματιά και στην Corolla, έχει μεγαλώσει απίστευτα σε διαστάσεις και σε χώρους συνεπώς… Είναι φυσικά μια κατηγορία κάτω από τα άλλα σε όλα (και στην τιμή) όμως δεν παύει να είναι μια πάντα αξιόπιστη επιλογή και σίγουρα τόσα εκατομμύρια καταναλωτές δεν έχουν κάνει όλοι λάθος… Δεν είναι κακό να σου μείνουν στο χέρι και κάποια χρήματα… Δυστυχώς Mazda δεν…
Μεταχειρισμένο diesel = από εξωτερικό με γυρισμένα χιλιόμετρα στο 98% των περιπτώσεων, μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου… -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επίσης υπάρχει και το σενάριο αγοράς βενζινοκίνητου μεταχειρισμενου sedan(πχ mondeo, insignia ) 5ετιας με τιμή κοντά στα 10-12 χιλιάρικα ή και λίγο παραπάνω αν σου αρέσει το Α4.
Το να πάρει ήδη μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και να το κρατήσει και άλλα 15 χρόνια δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
Μια χαρά μπορεί να το κρατήσει όσα χρόνια θέλει ένα μεταχειρισμένο 5ετίας και μια χαρά μπορεί να γλιτώσει 10-12 χιλιάρικα από το budget του...προϋπόθεση φυσικά να είναι σε καλή κατάσταση διότι το ρίσκο πάντα υπάρχει,οποίο μεταχειρισμένο κι αν διαλέξει κανείς .
Gshyperion, επειδή φαίνεσαι μπερδεμένος,πράγμα λογικό, και επειδή η αγορά αυτοκινήτου αφενός είναι μία διαδικασία-ευχάριστος πονοκέφαλος,αφετέρου θα σε συνοδεύει στην καθημερινότητά σου για πολλά χρόνια ακόμα κ καλό είναι να επιλέξεις το σωστό μοντέλο,θα σου πρότεινα να μη βιαστείς πολύ κ να ψαχτείς λίγο περισσότερο.
Στο forum σίγουρα λαμβάνεις πληροφορίες κ απόψεις αλλά αυτές είναι υποκειμενικές...ο ένας σου λέει 'πάρε αυτό,το'χει ο αδερφός μου κ είναι φοβερό ' και ο άλλος σου λέει 'μην κάνεις το λάθος κ πάρεις τον κουβά '!
Πήγαινε με τη σύζυγο,δες από κοντά τα 3-4 μοντέλα που σας αρέσουν,οδήγησέ τα αν μπορείς κ αποφάσισε.
Τα 23 χιλιάρικα που διαθέτεις είναι ένα πολύ καλό κεφάλαιο για αγορά ΙΧ κ αν κάνεις τη σωστή επιλογή με ένα αμάξι που ταιριάζει στις ανάγκες σου,στην πορεία θα νιώσεις την ικανοποίηση ότι το έχεις 'επενδύσει' σωστά -
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
Αν και είμαι φανατικός των Japan στη θέση σου θα έπαιρνα με κλειστά μάτια Superb… Μετά από αυτό το Avensis μου φάνηκε στενάχωρο σαν αυτοκίνητο super mini! Δέχομαι όμως την άποψη σου μιας και εσύ πληρώνεις . 'Oπως είπαν και οι πριν από εμένα πέρασε από μια αντιπροσωπεία και δες το Mondeo… Μάλλον μόνο η τιμή μπορεί να σε προβληματίσει…
Δεν θα μιλήσω για τα Γαλλικά γιατί θα με κράξουν οι Γαλλόφιλοι του forum και επειδή τώρα τελευταία έχουμε και καλές σχέσεις σαν χώρα με αυτούς…
Και επειδή δήλωσα και φαν των Ιαπώνων αν σου φανεί ακριβό το Mondeo γιατί είπες max 23000€ τότε ρίξε μια ματιά και στην Corolla, έχει μεγαλώσει απίστευτα σε διαστάσεις και σε χώρους συνεπώς… Είναι φυσικά μια κατηγορία κάτω από τα άλλα σε όλα (και στην τιμή) όμως δεν παύει να είναι μια πάντα αξιόπιστη επιλογή και σίγουρα τόσα εκατομμύρια καταναλωτές δεν έχουν κάνει όλοι λάθος… Δεν είναι κακό να σου μείνουν στο χέρι και κάποια χρήματα… Δυστυχώς Mazda δεν…
Μεταχειρισμένο diesel = από εξωτερικό με γυρισμένα χιλιόμετρα στο 98% των περιπτώσεων, μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου…το Superb αρκετα καλο ,μια κατηγορια πανω σε αμαξωμα, αλλά σε diesel μονο 2λιτρο
ποιο Avensis εχεις? γιατι και τα Avensis δεν τα λες στεναχωρα
τα Γαλλικα τι εχουν? ειχες ποτε σου Γαλλικο?παντως το Corolla αρκετα καλο, αλλά οπως ειπες μια κατηγορια αμαξωματος κατω, αλλά και μοτερ μια κατηγορια κατω νομιζω (απο αποψη δυναμης = 1,4, 90 αλογα)
εγω θα επελεγα το Avensis, αν πηγαινα σε Toyota -
Καλησπέρα και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Έχουμε και λέμε.
Το Corolla μπορεί να είναι καλό αλλά το θεωρώ άσχημα αυτοκίνητο. Γούστα είναι αυτά. γι'αυτό και το έχω απορρίψει.
Τα Skoda δεν αρέσουν στη γυναίκα μου. Τι να κάνουμε συμβαίνουν κι αυτά και πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση.Όπως είπα σκέφτομαι κυρίως για πετρέλαιο καινούριο. Αρα δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Passat, 508, Mondeo, C5, καινούριο Avensis και τι άλλο;
Παράλληλα όμως κοιτάω μήπως και βρώ κάτι καλό σε βενζίνη μέχρι 12-13000. Τι λέτε γι αυτά:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6660688/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6630305/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6498042/ -
To s60 που εχεις βαλει ειναι 2λιτρο. Το insignia ως 1.6Τ ξεχασε το ,καιει τον αμπακο.. καιει παραπανω ακομα και σε συγκριση με τα υπολοιπα 1.6 τουρμπο της γενιας του.. το 1.4T που εβαλες δε το ξερω. Το c5 ως thp ειναι καλη λυση γιατι εχει καλες τιμες και εξαιτερικη αναρτηση η υδροπνευματικη του. Βρισκεις και 159 tbi εντος του μπατζετ, αλλη εξαιτερικη λυση. 508 τουρμπατο δυσκολο να βρεθει.
-
Ο χρήστης gshyperion έγραψε:
Το Corolla μπορεί να είναι καλό αλλά το θεωρώ άσχημα αυτοκίνητο. Γούστα είναι αυτά. γι'αυτό και το έχω απορρίψει.για να το σιγουρέψουμε..... μιλαμε γι αυτο ετσι?
http://www.toyota.gr/new-cars/corolla/i ... on#galleryαπο οτι ειδα κοιτας και 2λιτρα?
δεν σε πτοεί η φορολογια τους? -
Όχι όχι ήταν λάθος το δίλιτρο. Προφανώς και με πτοεί!
Και ναι γι'αυτό το corolla λέμε.
-
Επίσης ας προτείνω και ένα μάλλον παρεξηγημένο αυτοκίνητο, το SEAT TOLEDO. Πολύ καλοί χώροι και εξαιρετικές πραγματικά τιμές για ένα συμπαθητικό sedan…
Ανάμεσα στο μεταχειρισμένο βενζίνης στα 12000€ έως καινούριο diesel στα 23000€ το χάσμα είναι τεράστιο… Για να κάνουμε μια ερώτηση, πόσα χιλιόμετρα κάνεις περίπου το χρόνο? Αν πχ 10000 τότε το diesel είναι υπερβολή αν 20000+ τότε μάλλον μονόδρομος
Προσωπικά αν τα χρήματα μου φτάνουν για καινούριο δεν κοιτώ ποτέ μεταχειρισμένο, προτιμώ πχ Mondeo καινούριο παρά Mercedes ή Bmw μεταχειρισμένα εκτός αν ξέρεις πολύ καλά το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο...
Επίσης να πω στον φίλο ότι γενικά τα ford είναι αρκετά αξιόπιστα αλλά εικόνα για το νέο Mondeo δεν έχουμε μιας και είναι αρκετά 'νέο'… -
κοιτα gshyperion, και μεταχειρισμενο μπορεις να αγορασεις, αρκει να το θες, δλδ να μην εχεις προβλημα στο να αγορασεις μεταχειρισμενο
απο την αποψη οτι μερικοι δεν θελουν μεταχειρισμενα....
απο εκει και περα, θελει λιγο ψαξιμο παραπανω το μεταχειρισμενο
και για να βρεις καποιο μοντελο που σου κανει, και για να διαπιστωσεις αν ειναι ενταξει μηχανικα, αν εχει τρακαρει κτλ κτλ
αν εισαι διατεθειμένος να το ψαξεις λιγο παραπανω, μπορεις να παρεις και μεταχειρισμενο
(βενζινη κυριως γιατι τα ντιζελ συνηθως ειναι εισαγωγη απο Ευρωπη και πολλα και γυρισμενα χλμ)για τα καινουρια, τι επιλογες εχεις, πανω κατω τα ειπαμε....
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
κοιτα gshyperion, και μεταχειρισμενο μπορεις να αγορασεις, αρκει να το θες, δλδ να μην εχεις προβλημα στο να αγορασεις μεταχειρισμενο
απο την αποψη οτι μερικοι δεν θελουν μεταχειρισμενα....
απο εκει και περα, θελει λιγο ψαξιμο παραπανω το μεταχειρισμενο
και για να βρεις καποιο μοντελο που σου κανει, και για να διαπιστωσεις αν ειναι ενταξει μηχανικα, αν εχει τρακαρει κτλ κτλ
αν εισαι διατεθειμένος να το ψαξεις λιγο παραπανω, μπορεις να παρεις και μεταχειρισμενο
βενζινη κυριως γιατι τα ντιζελ συνηθως ειναι εισαγωγη απο Ευρωπη και πολλα και γυρισμενα χλμγια τα καινουρια, τι επιλογες εχεις, πανω κατω τα ειπαμε....
Συνήθως το μεταχειρισμένο δεν θέλει λίγο αλλά αρκετό ψαξιμο εκτός αν σου κάτσει με την πρώτη . Συμφωνώ απόλυτα στα άλλα που λες...
Ξανασκέψου το δύο και τρείς φορες για μεταχειρισμένο diesel για μένα είναι τραγική επιλογή, θα πάρεις αυτοκίνητο με 250.000 χλμ και θα σου πουν ότι έχει 50.000... -
Φίλε μου στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά τη λύση του Βολβο S60 ως μεταχειρισμένου για τους παρακάτω λόγους:
- Τρομερή απαξίωση στην τιμή του. Είναι ακριβό για αγορά καινούργιου (επίπεδα BMW, Mercedes) αλλά αναλογικά πέφτει η τιμή του μεταχειρισμένου εξωφρενικά πολύ (μάλλον τα γνωστά κομπλεξ του Έλληνα). Άρα παίρνεις περισσότερο αμάξι σε λιγότερα λεφτά. Value for money.
- Είναι αμαξάρα! Μου το είχαν δώσει test drive ολόκληρης ημέρας και το καταευχαριστήθηκα. Επειδή εκείνες τις ημέρες έκανα test drive και την καινούργια c class, θα σου πω ότι θα διάλεγα το Βόλβο χωρίς καν να το σκεφτώ.
Από ότι είδα στο car.gr ίσως πρέπει να ανέβεις λίγο προς τα 15 χιλ. (ή ακόμη παραπάνω κατά τη γνώμη μου) για να βρεις ένα καλό.
-
Επίσης ας προτείνω και ένα μάλλον παρεξηγημένο αυτοκίνητο, το SEAT TOLEDO. Πολύ καλοί χώροι και εξαιρετικές πραγματικά τιμές για ένα συμπαθητικό sedan…
Ανάμεσα στο μεταχειρισμένο βενζίνης στα 12000€ έως καινούριο diesel στα 23000€ το χάσμα είναι τεράστιο… Για να κάνουμε μια ερώτηση, πόσα χιλιόμετρα κάνεις περίπου το χρόνο? Αν πχ 10000 τότε το diesel είναι υπερβολή αν 20000+ τότε μάλλον μονόδρομοςΕίπαμε εξετάζω όλες τις εναλλακτικές και ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Το Toledo με ψήνει αλλά είναι ίδιο Rapid και τσινάει η σύζυγος!Προφανώς και το χάσμα είναι μεγάλο μεταξύ μεταχειρισμένου βενζίνης και καινούριου πετρελαίου στα χρήματα που λες αλλά τα σκέφτομαι όλα. Ανέφερα και πιο πάνω ότι κάνω περίπου 10.000 χλμ το χρόνο. Το Fox το έχω από το 2005 και τώρα είναι στα 112.000.
Φίλε μου στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά τη λύση του Βολβο S60 ως μεταχειρισμένου
Πολύ καλή επιλογή και το σκέφτομαι. Αλλά ειλικρινά τι διαφορά θα έχει η κοροιδία που θα φάω από τον κάθε μαντρά είτε ψάξω για πετρέλαιο είτε για βενζίνη. Γιατί τα μεταχειρισμένα βενζίνη δεν τα πειράζουνε;
Προφανώς και προτιμώ καινούριο γι'αυτούς τους λόγους. Ποιάς χρονιάς ήταν το S60 που δοκίμασες; Τελευταία έκδοση; Το τελευταίο βλέπω ότι έχει πολύ μικρό χώρο αποσκευών γμτ 380 λίτρα. Αν είναι δυνατόν... -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Φίλε μου στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά τη λύση του Βολβο S60 ως μεταχειρισμένου για τους παρακάτω λόγους:- Τρομερή απαξίωση στην τιμή του. Είναι ακριβό για αγορά καινούργιου (επίπεδα BMW, Mercedes) αλλά αναλογικά πέφτει η τιμή του μεταχειρισμένου εξωφρενικά πολύ (μάλλον τα γνωστά κομπλεξ του Έλληνα). Άρα παίρνεις περισσότερο αμάξι σε λιγότερα λεφτά. Value for money.
- Είναι αμαξάρα! Μου το είχαν δώσει test drive ολόκληρης ημέρας και το καταευχαριστήθηκα. Επειδή εκείνες τις ημέρες έκανα test drive και την καινούργια c class, θα σου πω ότι θα διάλεγα το Βόλβο χωρίς καν να το σκεφτώ.
Από ότι είδα στο car.gr ίσως πρέπει να ανέβεις λίγο προς τα 15 χιλ. (ή ακόμη παραπάνω κατά τη γνώμη μου) για να βρεις ένα καλό.
Αυτο το αυτοκίνητο είναι αλλά ο φίλος θέλει χώρους οπότε δεν μου φαίνεται καλη επιλογή... Κάτι τέτοιο πάντως http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6747553/ μετά το fox θα σου φανεί απλά όνειρο...
-
Ναι έχει πολύ μικρό χώρο αποσκευών. Είναι και το μόνο μειονέκτημα που του βρήκα.
-
'Αρα μιλάμε για 11000 χλμ περίπου το χρόνο. Εγώ θα ξεχνούσα το diesel και θα πήγαινα σε βενζίνη…
Όμορφο και sedan είναι και το cruze αλλά κάπως παλιό… όπως και το astra
O μαντράς θα τα πειράξει όλα… Απλά αν είναι πολύ καινούριο το αυτοκίνητο ίσως να μην έχει λόγο να το κάνει… πχ κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6676183/ ή http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6586950/
Ακόμα και ο ιδιώτης μπορεί να το πειράξει απλά η πιθανότητα είναι μικρότερη… -
Δηλαδή Gauss λες δεν αξίζει πετρέλαιο; Δε θα κερδίσω αφού σκέφτομαι να έχω το αυτοκίνητο για 15 χρόνια τουλάχιστον;
Επίσης οι πετρλαιοκινητήρες δε χρειάζονται λιγότερα service; Τα τέλη δεν τα αναφέρω γιατί είναι ελάχιστη η διαφορά πλέον. -
Πάμε ξανά από πρώτη σελίδα :
500 ευρώ το χρόνο χοντρικά είναι η διαφορά σε καύσιμο από βενζίνη σε πετρέλαιο γι' αυτά τα αυτοκίνητα και για 10.000 χλμ. Βάλε χαλαρά 2 λίτρα παραπάνω ότι θα καίει η βενζίνα, συν τη διαφορά τιμής ανά λίτρο, δεν είναι δύσκολη η αριθμητική. Δεν υπάρχει δίλημμα αν είναι πιο οικονομική στη χρήση η επιλογή του πετρελαίου.
Το μόνο ερώτημα, και αυτό πρέπει να το απευθύνεις στον εαυτό σου, είναι εσένα πόσο σημαντικά σου είναι τα 500 ευρώ επί 15 χρόνια. -
Σχετικά με τα diesel και αν είναι οικονομικά ας έχουμε κατα νου ότι ανα πάσα στιγμή στην χώρα που ζούμε μπορεί να αυξήσουν την τιμή του πετρελαίου με επιπλέον φόρους και να χαθεί το όποιο όφελος.
Επίσης αν δεν γίνονται πολλά χιλιόμετρα ανά ημέρα/ εβδομάδα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας μπορεί να υπάρξει θέμα με το περιβόητο φίλτρο dpf..
Αν δεις υπάρχουν περιπτώσεις που για να κάνει αναγέννηση το αυτοκίνητο πρέπει να είσαι σε δρόμο ταχείας με 90-100 χλμ για περίπου 10 λεπτά.. Έχω διαβάσει ήδη για μερικούς κατόχους που συνεχίζουν μια διαδρομή μόνο και μόνο για να μην κόψουν την αναγέννηση.. με αποτέλεσμα να χάνεις και χρόνο και χρήμα..
Βεβαια ξαναλέω αν κάνεις καθημερινά πολλά και γρήγορα χιλιομετρα φυσικά και συμφέρει
-
Ότι το πετρέλαιο είναι πιο οικονομικό στην κατανάλωση αυτό δεν το συζητάμε. Και τα 500€ το χρόνο είναι ένας μισθός έτσι πως καταντήσαμε. Επίσης εμένα μου αρέσουν περισσότερο στην οδήγηση λόγω ροπής αλλά θα το σκεφτόμουν μόνο αν έκανα πολλά χιλιόμετρα (πάνω από 20000 χλμ το χρόνο). Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν τους αρέσουν καθόλου σαν κινητήρες οπότε τίθεται και θέμα γούστου…
Αναλύω οικονομικά βασιζόμενος στις μέσες τιμές κατανάλωσης του spritmonitor, diesel κατανάλωση 6 λίτρα, ας πούμε τιμή λίτρου 1,10€ για 11.000 χλμ το χρόνο θες 726€ περίπου, για βενζίνη θες 7,17 λίτρα με τιμή 1,5€ 1183€ το χρόνο. Άρα το κέρδος είναι 1183-726 = 457€ (κοντά στα 500 που είπε και ο φίλος. Το diesel είναι ακριβότερο κατά 2770€ με απόσυρση, (χωρίς η διαφορά είναι στα 3000+) άρα απόσβεση θα γίνει σε 6 χρόνια περίπου… Κανένας δεν σου εγγυάται στην Ελλάδα ότι μετά από 2 χρόνια τώρα που τα diesel αυξάνονται ότι η διαφορά diesel και αμόλυβδης θα είναι πάντα στα 40 λεπτά το λίτρο, μπορεί να είναι παραπάνω μπορεί και λιγότερο… Βέβαια τα 2 λίτρα περίπου μικρότερη κατανάλωση θα τα έχεις για πάντα…
Να απαντήσω και στην ερώτηση ότι όχι από τα service δεν θα είσαι κερδισμένος γιατί κοστίζουν λίγο ακριβότερα αυτά των diesel. Αναφέρω ενδεικτικά το κόστος των service ως τα 90.000 χλμ βενζίνη 917€ και πετρέλαιο 1044€…
Υπάρχει και μια παράμετρος που μόνο ιδιοκτήτης πετρελαιοκίνητου θα σε καταλάβει… Η νοθεία στο πετρέλαιο είναι πολύ χειρότερη από ότι στη βενζίνη, στην οικογένεια μου την πατήσαμε 2 φορές και να φανταστείς ότι ο πατέρας μου προσέχει το hilux σαν κόρη οφθαλμού… Και οι ζημιές στα diesel πονάνε πιο πολύ… Θα μου πεις επειδή έτυχε σε εσάς δεν σημαίνει ότι θα τύχει σε όλους, όμως με τις βόλτες στα συνεργεία βλέπεις ότι δεν είσαι ο μόνος που έτυχε… Και θα με ρωτήσεις και γιατί τότε οι ταξιτζίδες έχουν πετρέλαιο? Ε αν κάνω και εγώ 40-50000 χιλιόμετρα το χρόνο και κερδίζω 2500-3000€ σε καύσιμα τότε καλύπτω και μια δυο στραβές που μπορεί να μου τύχουν… Μακάρι να μην σου τύχει πάντως και έτσι θα πρέπει να σκέφτεσαι…
Αν επιμένεις σε πετρέλαιο πάλι αν και αλλάζει μοντέλο σε λίγο το astra sedan σου αρέσει? Λάβε υπόψιν σου ότι ένα μοντέλο που αλλάζει έχει σχεδόν πάντα το πλεονέκτημα της καλής τιμής και αρκετά καλή αξιοπιστία… (μιλάμε φυσικά για μια κατηγορία κάτω από το passat). Αντίστοιχη περίπτωση είναι και η citroen c5 (αρκετά χρόνια στην αγορά)…
Αφού όμως σου αρέσει το passat γιατί να μην το πάρεις σε βενζίνη? Με 2 παιδιά στο αυτοκίνητο οι ρυθμοί που θα κινείσαι θα είναι τέτοιοι που οι διαφορές στην κατανάλωση δεν θα είναι πολύ μεγάλες… Εκτός αν κάνεις ταξίδια και μόνος σου οπότε εκεί να ξέρεις ότι αν το πατήσεις όλα τα μικρά turbo μεταμορφώνονται και καίνε…
ΥΓ Νομίζω ότι αντί να σε διαλευκάνω σε μπέρδεψα περισσότερο …
Αγορά οικογενειακού sedan diesel