-
Έχει βρει κανένας κουκούλα για το μπαλένο;
-
Ποιος ξέρει που ακριβώς είναι η θύρα obd? και τι μπορούμε να δούμε και να τσεκάρουμε με αυτήν? Επίσης είναι όλα τα Interface ίδια που συνδέονται με bt ή δεν έχουν όλα τις ίδιες δυνατότητες? Παίζουν διάφορα app ή είναι όλα ίδια?Βλέπω κάποια με 4-10€ και είμαι έτοιμος να χτυπήσω ένα απο Κίνα μεριά.
-
Ο χρήστης niktac έγραψε:
Ποιος ξέρει που ακριβώς είναι η θύρα obd? και τι μπορούμε να δούμε και να τσεκάρουμε με αυτήν? Επίσης είναι όλα τα Interface ίδια που συνδέονται με bt ή δεν έχουν όλα τις ίδιες δυνατότητες? Παίζουν διάφορα app ή είναι όλα ίδια?Βλέπω κάποια με 4-10€ και είμαι έτοιμος να χτυπήσω ένα απο Κίνα μεριά.Κατω απο το τιμονι, δες δεξιά απο τον λεβιε που ανοιγει το καπω, ειναι καθετος
Το app που χρειαζεσαι ειναι ενα, το torque για android. Νομιζω κάπου 5 στην εκδοση pro που εχει τα παντα.
Για τον obd adapter μην πάρεις- Μεγάλο (θα βρισκει το πόδι σου)
- Χωρίς auto power off, στα ιαπωνικά, οταν σβημεις μηχανη, δινει ρευμα ακόμη στην obd. Αν μείνει μέρες θα σου στεγνωσει η μπαταρια. Υπάρχουν λιγο ακριβότερες που αν δεν υπαρχει κινηση στον διαυλο, πεφτουν σε standby αυτοματα.
δες εδώ
https://www.trop.gr/diagnostika-autokin ... eep-detail
Το τι βλέπεις?
Πάρε μια ιδέα...
https://www.google.gr/search?q=torque+p ... 64&dpr=1.1 -
Σε ευχαριστώ για την απάντηση gatoz . Παίζει σε μεταχειρισμένο να μπορώ δω τα πραγματικά του χιλιόμετρα?
-
Kαλησπέρα σε όλους. Έγινα πολύ πρόσφατα μέλος, ο λόγος προφανής. Σκοπεύω να αγοράσω το Baleno. Θα ήθελα λοιπόν από κάποιον που το έχει αγοράσει ήδη, αν είχε την καλοσύνη, να πει τη γνώμη του για το ποια έκδοση να προτιμήσω. Τη δεδομένη χρονική στιγμή έχω προσφορά για την έκδοση 1.2 GL+ , 13670 E. Αξίζει να πάει κανείς στον 1.0 τ. κινητήρα; Δεδομένου ότι δεν πρέπει να γίνεται διαφήμιση (φαντάζομαι) στις αντιπροσωπείες κλπ, τι αξίζει να ζητήσει κανείς από την Χ αντιπροσωπεία σε αυτήν την τιμή, εκτός από συναγερμό (για τον οποίο δεν ενδιαφέρομαι); Ή να το θέσω καλύτερα, τι αναμένεται να κάνει 'δώρο' μια τυπική αντιπροσωπεία; Οι ερωτήσεις ίσως ακούγονται πολύ συγκεκριμένες, αλλά γίνονται γιατί φαίνεται από πολύ πρόσφατα ποστ ότι κάποιοι εδώ αγόρασαν το Μπαλενάκι, οπότε κάθε συμβουλή τους είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ.
-
Οδήγησα και τους 2 κινητήρες σε Σουιφτ (με αυτόματο κιβώτιο). Με κάθε επιφύλαξη λοιπον, θα έλεγα οτι αν η κίνηση ειναι χαλαρή, δηλαδή μέσα σε πόλη και σε ανοιχτό δρόμο σε ήπιους ρυθμους (και χωρίς πολύ κόσμο/βάρος μέσα) νομίζω θα σε καλύψει. Ειναι αρκετά ελαστικός και δε θα πει όχι και σε κάποιο πιο απαιτητικό προσπέρασμα σε επαρχιακό δρόμο. Τον 1.0 τον οδήγησα λιγότερο, δεν κατάλαβα αμέσως ιδιάιτερες διαφορές. Ισως αν ανεβάζεις στροφές αρκετά εκεί να βλέπεις πιο έντονα τις διαφοές των 2 κινητήρων, υπερ του 1.0. Προσωπικά, για νορμάλ χρήση, θα έπαιρνα τον 1.2 και δε θα χάλαγα χρήματα για τον 1.0, που νομίζω καίει και λίγο παραπάνω.
Οσο για δώρα, στο Σουιφτ που έκλεισα από Κορφιάτη Καλλιθεα μου έδωσαν συναγερμό, πατάκια, υποβραχιόνιο, τρίγωνο-φαρμακείο-πυροσβεστήρα.
Το καλύτερο φυσικά θα ειναι να οδηγήσεις και τους 2 κινητήρες. Καλή απόφαση -
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
-
Κάνε έναν κόπο να διαβάσεις μερικές σελίδες πριν. Εγώ έχω το χιλιάρι και δεν το μετάνιωσα ποτέ παρότι δεν υπάρχει ενδιάμεση έκδοση οπότε ή πας στην φτωχή ή στην GLX που φτάνει κάτι πάνω από 16 χιλιάρικα. Το μοτέρ είναι το μεγάλο ατού του αυτοκινήτου. Το 1.2 μου είχε φανεί πολύ αργό χαμηλά. Είναι σβέλτο λόγω χαμηλού βάρους, αλλά αν το πάρεις για οικογένεια και το φορτώνεις θα είναι πολύ λίγο το 1.2 με τη χαμηλή ροπή και τη δύναμη να βγαίνει ψηλά.
Εγώ σου προτείνω να γυρίσεις αντιπροσωπείες και να δεις αν πωλείται κάποιο χιλιάρι εκθεσιακό. Είχα δει πριν ένα μήνα στο car με 7000χμ την glx έκδοση και το έδιναν 12χιλιάρικα. Σκότωμα 4χιλιάρικα κάτω και πρακτικά είναι καινούριο. Αυτόν το μήνα παίζει και 700ε έκπτωση και δώρο το μεταλλικό. -
Σε ευχαριστώ. Στο θέμα εκδόσεων και κινητήρα έχω κάποια σχόλια. Για παράδειγμα, μόνο η GLX δίνει πίσω δισκόφρενα. Σημειώνω εδώ ότι στα έντυπα των αντιπροσωπειών αναφέρονται τα πίσω δισκόφρενα σαν στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, κάτι που δεν ισχύει, το βρίσκεις στο σάιτ της Σουζούκι αυτό σαν πληροφορία. Διάβασα προσεκτικά τα περισσότερα ποστ, κάποιες σελίδες πίσω εσύ και κάποιος άλλος κάτοχος αναφέρατε το θέμα με τα μέτρια φρένα του. Θεωρώ ότι αν και ουσιαστικά αναγκάζεσαι να πληρώσεις όλα τα έξτρα με την GLX έκδοση, τα φρένα είναι πολύ σημαντικό έξτρα. Όσον αφορά τους κινητήρες, λόγω τιμής και αναγκών θα προσανατολιστώ στον 1.2 κινητήρα, οι εκδρομές θα είναι ελάχιστες. Θα πάρω προσφορές αυτή τη βδομάδα, θεωρώ ότι η GLX 1.2 έκδοση θα είναι λίγο κάτω από 15χιλιάδες, η ανώτατη προτεινόμενη στο σάιτ της Σουζ είναι 13870.
-
Αυτο που κατάλαβα με τη Σουζουκι (πρώτη φορά αγοράζω αυτοκίνητο εκτος του Γερμανικού γκρουπ) ειναι οτι έχουν αναταγωνιστικές τιμες στις βασικές εκδόσεις γιατί κόβουν αρκετά πράγματα και ναι, στις φτηνες εκδόσεις έχουν καλό value for money αλλά όσο πας πιο πάνω, δεν δικαιολογούν τις τιμες παρά τα ηλεκτρονικά που προσθέτουν.
Ετσι και εγω με το Σουιφτ, για λόγους ασφάλειας (βλέπε ρυθμιζομενα πισω προσκέφαλα και αυτόματο με χειροκινητες αλλαγές) αναγκάστηκα να παω στην 1.0 glx έκδοση που εκέι πια τα δίνει όλα αλλά καθολου φτηνά για το τι παίρνεις ως τελικό προϊον. -
Α, μπράβο, γι αυτό ψάχνω τις εκδόσεις. Αν είναι βασικό κριτήριο τα δισκόφρενα πίσω, τότε οι επιλογές είναι ελάχιστες. Ο χιλιάρης GLX και ο 1.2 GLX. Στις αντιπροσωπείες δεν ξέρω καν αν τους προτείνουν τους 1.2 GLX. Oι μέχρι τώρα προσφορές δεν αφορούσαν καμία 1.2 έκδοση. Δεν μιλάω καν για την υβριδική, την απλή 1.2 GLX.
-
Τα φρένα είναι μέτρια ακόμα και με τα δισκόφρενα πίσω. Θεωρώ ότι έχει κακό τακάκι. Το χιλιάρι θα το αγαπήσεις πάντως. Δες για εκθεσιακό.
-
Σε ευχαριστώ και πάλι.
-
Ο χρήστης overakias1982 έγραψε:
Α, μπράβο, γι αυτό ψάχνω τις εκδόσεις.Θέλει καλό ψάξιμο γιατι μπορεί να εκπλαγείς με το τι μπορει να μην έχει μια βασική έκδοση (καλά τα ταμπουρα πισω ειναι πρακτική σε πολλούς κατασκευαστες). Στο Σουιφτ δε διναν χειρολαβές οροφής για παράδειγμα, που εμένα δε με ενοιαζε αλλά καποιος που τις θέλει θα παει να παρει gl+ και αφου παραλάβει θα το καταλάβει καποια στιγμή στο δρόμο. Εγω σοκαρίστηκα με την ελλειψη ρυθμιζόμενων προσκέφαλων στις gl και gl+... απαράδεκτο! Ψαξε μην ειναι το ιδιο και στο Μπαλένο γιατι αν έχεις μεγάλα/ψηλα παιδιά ή βαλεις ενηλικα πισω και έχεις καποιο απο πίσω να σε χτυπήσει, ισως να υπάρχει θεμα με τον αυχένα.
Πραγματικά απορώ πως παίρνουν εγκρίσεις κυκλοφορίας με τετοια πράγματα. Ετσι, μειωνουν τα κόστη φυσικά..Παντως, παλι, σε Σουιφτ που οδήγησα τα φρενα δισκοι/ταμπουρα στο gl+ και δισκοι/δισκοι στο glx, μου φανηκαν μια χαρά και στις 2 εδκόσεις.
-
Αν αναφέρεσαι στα 'προσκέφαλα πίσω καθισμάτων', στο Baleno τα βλέπω στάνταρ 3 σε όλες τις εκδόσεις. Η σελίδα του Swift έχει κάποιο θέμα τώρα, αλλά με μια πρόχειρη αναζήτηση επιβεβαίωσα ό,τι έγραψες για το Swift. Πίσω προσκέφαλα 3, μόνο στην GLX.
-
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Το 1.2 μου είχε φανεί πολύ αργό χαμηλά..Πολύβιε, εμένα και ο 1.0 μου φάνηκε οτι τραβάει από κάποιες στροφές και πάνω, αντίστοιχα με τον 1.2 περίπου, απλά ο 1.0 από κάποιες ακόμα παραπάνω στροφες δίνει κάπως περισσότερη ένταση αλλά δε κατάλαβα τα παραπάνω άλογα (καμια 20αρια πάνω σωστα;). Δε ξέρω τις διαφορές στις τιμες στο Μπαλένο, αλλά μαξ θα έδινα κανα 500ρικο για αυτό το κάτι παραπάνω αν πραγματικά δεν επιζητώ το κάθε ίχνος δύναμης που μπορει να μου δώσει το αυτοκίνητο.
-
Αλέξανδρε ο χιλιάρης τραβάει από τις 1700 πολύ δυνατά. Εντάξει τουρμπομοτέρ είναι θα μου πεις, αλλά το καλό του είναι ότι δεν λαχανιάζει ψηλά, όπως τα vag. Βέβαια ο κόφτης του είναι χαμηλά (5900) αλλά δεν σου λείπει δύναμη πουθενά. Επίσης λόγω μακριάς κλιμάκωσης μπορεί και ταξιδεύει με μεγάλες ταχύτητες πανεύκολα. Μπορείς να πηγαίνεις με 170 φορτωμένο και πηγαίνει. 200αρίζει πολύ εύκολα.
Από την άλλη, ο 1.2 είναι τρομερά ραφιναρισμένος (καμία σχέση με τον τρικύλινδρο) κατάτι πιο οικονομικός, αλλά δεν νομίζω να είναι πιο οικονομικός με πολλά χμ (λόγω έλλειψης ροπής, και πιο κοντού κιβωτίου). Δεν λέω ότι είναι τάφος, καμία σχέση, ζωντανό μοτέρ, χαμηλό βάρος κτλ, απλά είναι άλλη κατηγορία από τον 1000αρη σε επιδόσεις και ειδικά ρεπρίζ. Επίσης πηγαίνεις πολύ σβέλτα και έχεις μόνο 2500 στροφές π.χ. (ελέω τούρμπο).Σχετικά με τον εξοπλισμό προσωπικά μου φάνηκε πολύ φτωχό το το GL. Το 1000αρι επωφελείται σε σχέση με τον 1.2 στην φτωχή έκδοση μιας και του δίνουν ζάντες 16αρες ακόμα και στην φτωχή κάτι που δεν ισχύει στην 1.2. Εμένα μου φάνηκε πολύ φτωχό και φτηνό (π.χ. πίσω οι πόρτες σε διάκοσμο, που είναι όλο πλαστικό χωρίς καν υφασμα, όχι ηλεκτρικά κτλ.) Η πλούσια έκδοση στο baleno έχει πραγματικά τα πάντα. Αν είσαι και γκατζετάκιας θα γουστάρεις με τις ενδείξεις στην οθόνη στο ταμπλό κτλ
-
Φίλε overakias1982 μετά από 6 μήνες συμβίωσης με το baleno 1.2 gl+ εχω να σου πω τα εξής : μετά από αρκετό ψάξιμο πριν κάνω την αγορά , τα είχα δει σχεδόν όλα i20, clio, ibiza, rio, fiesta, corca, πιστεύω οτι ει ναι το πιο value for money στην αγορά με τα δικά μου κριτήρια. Απο επιδόσεις είναι πολύ καλό τα 160 -170 τα έχει πολύ εύκολα (σε ευθεία και με 2 άτομα και δεν ήθελα να το πιέσω παραπάνω)/ Η συγκεκριμένη εκδοση ειναι αρκετά πλήρης δεν του λυπεί κάτι, οκ αν θες οθόνες αφής (δεν είχα καλές εμπειρίες με οθόνες αφής) κτλ. πας πιο επάνω GLX. Οι χώρου του.... απλά δεν παίζουν σε κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας με εξαίρεση ίσως το jazz μαζί με 16,000€ .μετα απο 6000+ χλμ τα περισσότερα εντός πόλης έχει κάτσει στο 5,5 και πίστεψέ με το πιέζω..... Το μείον του για εμένα είναι το τιμόνι το οποίο είναι αρκετά ελαφρύ σε σύγκριση με άλλα μοντέλα και το οποίο γίνετε αντιληπτό στο ταξίδι εκτός πόλης . Σχετικά με τις αντιπροσοποιες, στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον είναι αρκετά 'σφιχτοί' εδώ μόνο συναγερμό πατάκια και αισθητήρες παρκαρισματος όσο και αν τους πίεσα για υποβραχιόνιο φύμε τζάμι δεν....
-
Πολύβιε (άσχετο, είσαι ο 2ος που ξέρω με αυτό το όνομα πέρα απο ένα συμμαθητή που έιχα πριν χρόνια... φοβερό όνομα) θα εχεις δίκιο. Οπως έιπα, εγω οδηγησα το 1.0 σε Σουιφτ για λίγα χιλιομετρα και δε το πάτησα ιδιαίτερα για να δω τη συμπεριφορά του κινητηρα. Απλά σε κινηση μέσα σε δρόμους και στη Βουλιαγμένης σε ψιλοεπιταχύνσεις δε μου φάνηκε τόσο έντονη η διαφορά. Εσυ θα ξέρεις καλύτερα.
Μου κανει εντυπωση ομως το 1.2 βενζίνη Α1 με 85 άλογα που οδηγώ τωρα πόσο συμπαθητική κλιμάκωσει έχει που μεχρι 3η δίνει ψιλοέντονα και με 4η ενα ελαφρυ boost. Αντιθετα ο 1.0 της Σουζουκι δε τον κατάλαβα να δίνει πουθενα ακόμα και σχεδον 2000στροφες. Γι'αυτο αμφιβάλω αν ο 1.0 αξίζει τόσο πολύ τα λεφτά του αν καποιος δεν έχει ιδιαιτερες απαιτήσεις.
Εγω για παράδειγμα με το Σουφτ, αν διναν το 6ταχυτο αυτόματο με τον 1.2 θα επαιρνα αυτό με κλειστά τα ματια και όχι το 1.0 που πήρα τελικά. -
Niktac, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Και εδώ Αθήνα τα ίδια δίνουν στην αντίστοιχη έκδοση. Θα πάρω προσφορά για την 1.2 GLX κυρίως λόγω των πίσω δισκόφρενων που προσφέρει και της κάμερας οπισθοπορείας. Θα είναι 1 χιλιάρικο παραπάνω σίγουρα, αλλά θα είναι μέσα στο όριο των 15χιλ μαξ που θέλω να δώσω, ελπίζω. Μαξ σε αυτά τα χρήματα, μέχρι δλδ 15χιλ δεν βρίσκω κι εγώ κάτι άλλο που να τα προσφέρει όλα. Ελπίζω στην 1.2 GLX (όχι υβριδική) να μην ξεφύγει πάνω από 15χιλ. Οι μεγάλοι χώροι, η πρακτικότητα του πορτμπαγκάζ του με τα πίσω καθίσματα να πέφτουν flat χωρίς σκαλοπάτι είναι στα μεγάλα + του αυτοκινήτου. Πιθανόν, όπως ειπώθηκε και παραπάνω τα πίσω δισκόφρενα που κοιτάω να κάνουν ελάχιστη διαφορά στον δρόμο, μιας και έτσι κι αλλιώς τα τακάκια του Baleno δεν είναι καλά, αλλά δεν παύει να είναι στο μυαλό μου τουλάχιστον αρκετό για να νιώθεις έστω λίγο ασφαλέστερος από τα ταμπούρα. Η Σουζούκι φτιάχνει πρακτικά αυτοκίνητα, πολύ παλιότερα είχα ένα Swift Sedan του 1990, κράτησε 15+ χρόνια και για την εποχή του ήταν αξιόπιστο και τίμιο.
Suzuki Baleno II