-
Νομίζω πως την αναιρω την δίαιτα αλλά νομίζω ότι δεν ξέρεις πως είναι και πως διαμορφώνονται οι ταξινομησεις τον Ιανουάριο κάθε χρόνο.
Και αν τις χρησιμοποιούσαν οι εταιρίες στο marketing τους θα γελαγε ο κόσμος... -
Περιμενε στη πορεια των.μηνων και θα δεις
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εγω απ την αλλη νομιζω δε θα πουλησει αρκεταΓιατί;
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Περιμενε στη πορεια των.μηνων και θα δειςΜπααα! Δεν έχω να περιμένω τίποτα. Από πίτα που δεν τρωω, τι με νοιάζει κι αν καεί...
-
Σαν κάτοχος του συγκεκριμένου (1,2 GL+) εδω και ένα μήνα+ εχω να πω τα εξής.
Επειδή τα είχα ψάξει ολα της κατηγορίας(ι20,clio,fiesta,fabia) τους χόρους του δεν του βρίσκεις σε κανένα σε αυτο το μήκος και το εύρος τιμής.
Η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι απο 5,5-5,7 lit/100χιλ εκτός πόλης μου εχει γράψει και 4,9 με120-130 χιλ.
σαν οδική συμπεριφορά είναι άψογο εκτός απο τις μεγάλες κλήσεις που ειναι θέμα συνήθειας....
Το αρνητικό του μέχρι τώρα ειναι το μικρο ρεζερβουάρ (37 λιτρα) και δεν ξέρω σε βάθος χρόνου την αντοχή των πλαστικων της καμπίνας. -
Καλοτάξιδο.
Από ηχομόνωση πως τα πάει; Είναι ταξιδιάρικο, άνετο;Δεν νομίζω ότι το μικρό ρεζερβουάρ είναι αρνητικό.
Αλλά αυτό θα φανεί περισσότερο μετά από αρκετή χρήση ώστε να σταθεροποιηθεί η κατανάλωση. -
Από ηχομόνωση όταν ειμαι σταματημένος τις πρώτες μέρες μαρσαριζα γιατί νόμιζα οτι ήταν σβηστή η μηχανή... Γενικα είναι πολύ ήσυχο . Οκ σε υψηλές ταχύτητες (130+) ακούγετε νορμάλ αλλά είναι πολύ πιο υσιχο απο fabia 2011, fiesta2008 που εχω για κριτηριο
-
Δεν ξέρω πόσο σου πήγε τελική τιμή, αλλά θεωρώ ότι σε κάποιους τομείς προσφέρει πολλά περισσότερα από άλλα της κατηγορίας των μικρών.
Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν στις υποψήφιες επιλογές μου στάνταρ.
-
Τελική 13.400€
-
Απίστευτη τιμή. Μπράβο ρε φίλε. Καλή επιλογή.
-
niktak καλοτάξιδο.
Το περιμένω κι εγώ από μέρα σε μέρα, 1.0 turbo. Τελική τιμή σε λευκό χρώμα (+100€) 13.000€. Εγώ είμαι πρακτικός άνθρωπος. Το σκεπτικό της επιλογής ήταν ότι είναι μακράν το φθηνότερο της κατηγορίας του, θεωρητικά από τα πιο αξιόπιστα και κυρίως λόγω χαμηλού βάρους έχει τον καλύτερο συνδυασμό επιδόσεων και κατανάλωσης. -
Καλημέρα σε όλους.
Είδα χθές το πίσω μέρος από ένα Baleno σε κίνηση, και λέω άσχημο είναι.
Τελικά δεν ήταν Baleno, το μπέρδεψα με το Q2 -
Πρώτες εντυπώσεις μετά από 250 χλμ.
Με εντυπωσίασε θετικά η ποιότητα κύλισης και το πόσο αθόρυβο είναι κυρίως το μοτέρ. Καμιά φορά ξεχνάω να αλλάξω ταχύτητα γιατί δεν το ακούω καθόλου. Αυτά που γράφουν στον ειδικό τύπο για την κακή πληροφόρηση από το τιμόνι ισχύουν αλλά δεν είναι deal breaker, συνηθίζεται και μπορώ να ζήσω με αυτό.
Όσον αφορά τον κινητήρα, μέχρι τις 2.000 στροφές νομίζεις ότι έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο, ειδικά αν έχεις μεγάλη σχέση στο κιβώτιο είναι υπερβολικά αργό. Από κει και πάνω όμως με τη βοήθεια του turbo (που ηχητικά τουλάχιστον δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ) απογειώνεται. Και στο τέλος με μέση κατανάλωση 5,4 l/100km με αστική και ημιαστική χρήση σε άστρωτο αυτοκίνητο δικαιώνομαι για την επιλογή μου. -
Σε εμένα μετά απο 1 μήνα και 1600χιλ το 80% μέσα στην πόλη είμαι σταθερά στο 5,5. Απο θέμα πρακτικότητας και χώρων δεν παίζετε,το τιμόνι με ξένισε λίγο στην αρχή αλλα συνηθίζετε! Σαλόνι ξέρεις οτι δεν αγοράζεις αγοράζεις χώρους οικονομία και πρακτικότητα. Φίλε dhzou πες μου την γνώμη σου για την ποιότητα των πλαστικών της κεντρικής κονσόλας, πόρτες οδηγού συνοδηγού πως τα βλέπεις?
-
Συμφωνώ μαζί σου, το baleno το παίρνεις γιατί είναι πρακτικό και κάνει καλά και οικονομικά τη δουλειά του, όχι επειδή είναι εντυπωσιακό ή 'sexy'.
Με αυτή τη λογική τα πλαστικά μια χαρά μου φαίνονται. Πρακτικά δεν μου προσφέρει τίποτα παραπάνω το έλα χιλιοστό αφρώδους υλικού στο ταμπλό το οποίο θα είχε κόστος +100€ για παράδειγμα. Γιατί, για να έχω αίσθηση πολυτέλειας; Απ τη στιγμή που δεν τρίζουν και δεν κοπανάνε είναι μια χαρά, και αν παραμείνουν έτσι και μετά από 10+ χρόνια ακόμα καλύτερα.
Κατά τη γνώμη μου η πραγματική ποιότητα ενός αυτοκινήτου φαίνεται στην αντοχή του στον χρόνο, όχι στον εντυπωσιασμό την στιγμή που πωλείται.
Υποβραχιόνιο σου βάλανε τελικά; Εγώ το ζήτησα αλλά έφαγα άκυρο. Τώρα μάλλον θα ψάξω κάνα aftermarket.
-
Μπα δεν μου βάλανε υποβραχιονιο... αν βρεις κανένα καλο σε aftermarket ενημέρωσε με
-
Ο χρήστης niktac έγραψε:
Μπα δεν μου βάλανε υποβραχιονιο... αν βρεις κανένα καλο σε aftermarket ενημέρωσε μεΠαρήγγειλα, θεωρητικά το καλύτερο, στην καλύτερη τιμή που βρήκα στο ιντερνετ.
-
Καθώς περνάω την ώρα χαζεύοντας στο Internet έψαξα για το balenaki και θέλω να καταθέσω κάποια στοιχεία μιας μικρής έρευνας και κάποιες απόψεις μιας και δεν κατάφερα να βρω πουθενά τουλάχιστον στα ελληνικά sites τίποτα σημαντικό πέρα από άπλες διαφημιστικές δοκιμές
Λοιπόν, για αρχή το αυτοκίνητο είναι** Maruti Suzuki και όχι Suzuki.** Το γεγονός αυτό θεωρώ πως έχει την σημασία του καθώς η Maruti Suzuki limited είναι μια Ινδική αυτοκινητοβιομηχανία (πρωήν Maruti Udyog Limited) της οποίας η Suzuki κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (54.2%), δημιουργώντας ένα νέο νομικό πρόσωπο εξού και η επίσημη ονομασία Maruti Suzuki.
Το Baleno κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην** Ινδία με 99% localization** (ποιο είναι άραγε το 1% συμπληρωματικό εισαγωγής;;;;) ενώ ακόμα και ο κινητήρας του K12C (δηλ. ο 1,2 λίτρων ο οποίος πιστεύω είναι ένας εξαιρετικός εμμέσου ψεκασμού κινητήρας με διπλά μπεκ και αναβαθμισμένη θερμοδυναμική απόδοση) κατασκευάζεται εξολοκλήρου και αυτός στην Ινδία. Ακόμα και κάποια εξαρτήματα του που προέρχονται** από τη Bosch κατασκευάζονται και αυτά στο εργοστάσιο της Bosch στο Bidadi, Ινδία. (o K10C DITC δηλ, ο 1,0 turbo κατασκευάζεται από ότι βρήκα αποκλειστικά στην Ιαπωνία με πολύ εξυπνες πατέντες και διαφορετικη λειτουργία της τουρμπινας απο τους ανταγωνιστικούς τρικύλινδρους τουρμπο)
Τα πρώτα Baleno κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Maruti Suzuki στο Manesar, Ινδία. Από 1 Φεβρουαρίου 2017 το Baleno θα κατασκευάζεται σε ένα νέο εργοστάσιο το οποίο αποτελεί 100% θυγατρική της Suzuki, το Suzuki Motor Gujarat (SMG), Ινδία και θα τροφοδοτεί το δίκτυο της Maruti Suzuki στην τοπική αγορά αλλά παράλληλα θα τροφοδοτεί τη ζήτηση σε όλες τις χώρες που θα πωλείται. Γενικά το αυτοκίνητο παρουσιάζεται ως ένα made in India **αυτοκίνητο με εξαγωγή από την Ινδία ακόμα και προς στην αγορά της μεγαλομετόχου Suzuki (Ιαπωνίας)!!!. (πρώτη φορά στην ιστορία της Maruti Suzuki)Τα 3αστερια που πήρε τον Απρίλιο του 2016 ως βαθμολογία στο euroncap λόγω της μη έγκυρης ανάπτυξης των αερόσακων κατά την σύγκρουση ενδέχεται (πιθανόν θα έπρεπε να ξαναεξετασθεί;;;) να μην ανταποκρίνεται στα Baleno που κατασκευάστηκαν μεταγενέστερα καθώς η maruti suzuki είχε κάνει μια γενική ανάκληση τον** Μαϊο του 2016** αναβαθμίζοντας το software του εγκεφάλου των αερόσακων (airbag controller software).
Πολύ δύσκολο να εξετάσει κανείς αν τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά. -
Lap, τι βρήκες για τη λειτουργία του 1.0 της suzuki;
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον στον μικρό τρικύλινδρο turbo κινητήρα είναι το ΄΄Turbocharger Wastegate Valve Open Control΄΄
Γενικά το τουρμπάκι είναι** made by ΙΗΙ** και λειτουργεί με 1.0 bar ! (πολυ χαμηλό νούμερο) με σκοπό την εξάλειψη του lag (ξέσπασμα ροπής).
Η θέση του δε, βρίσκεται ακριβώς πάνω στην εξαγωγή (καλά αυτό δεν είναι και τόσο πια πρωτοποριακό)
Το ενδιαφέρον είναι πως η Wastegate του Turbo είναι μονίμως ανοιχτή ( Το ανάποδο δηλαδή από το σύνηθες!) και κλείνει μόνο όταν ο κινητήρας λειτουργεί με υψηλότερο φορτίο.
Με αυτόν τον τρόπο ξεδιπλώνεται η δύναμη του κινητήρα απαλά στον δρόμο και επιπλέον δεν ξεφουσκώνει ψηλά θυμίζοντας την συμπεριφορά (όπως λέει η suzuki) ενός 1.6 λίτρων ατμοσφαιρικού κινητήρα.
Στις απότομες αλλαγές στην βύθιση του γκαζιού (μαρσάρισμα) χρησιμοποιείται μια air-bypass valve.Η αναλογια δε ίππων και βάρους είναι γύρω στο 8 και κάτι.... σφεντόνα δηλαδη
Suzuki Baleno II