-
Για τα δεινά της χώρας την ακέραια ευθύνη την έχουν οι Έλληνες πολιτικοί ( οι κυβερνήσεις μας των τελευταίων 150 ετών ) και ο Ελληνικός λαός που μέσω αυτών θέλησε να διευκολύνει χωρίς κόπο τη ζωή του ανεχόμενος τα πολιτικά ψέματα και τις υποσχέσεις αδιαφορώντας πάντα για το αύριο και για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για να το επιτύχει, είμαστε όλοι εδώ και 150 χρόνια συνυπεύθυνοι αφού με τα χειροκροτήματα μας τους δίναμε carte blanche να διαχειρίζονται το κράτος ( δημόσιο χρήμα και υπηρεσίες ) κατά το δοκούν και τώρα που βγαίνουμε παραπονούμενοι είναι πλέον αργά γιατί η διάβρωση στο πνεύμα και στο ήθος έχει διασπαρεί οριζόντια.
-
Ισως το έχω γράψει πάλι , αλλά μία εύκολη και φτηνή λύση για την χώρα , είναι να φέρει Ευρωπαίους τηλεργαζόμενους πολίτες για μόνιμη κατοικία στην ηπειρωτική χώρα και Εύβοια και Κρήτη . Αρκεί να βάλει υψηλή ταχύτητα και φτηνό διαδίκτυο και σκεφτείτε 1-2 εκατ κόσμο που θα ξοδεύει τους μισθούς του στην χώρα .
-
Ισως το έχω γράψει πάλι , αλλά μία εύκολη και φτηνή λύση για την χώρα , είναι να φέρει Ευρωπαίους τηλεργαζόμενους πολίτες για μόνιμη κατοικία στην ηπειρωτική χώρα και Εύβοια και Κρήτη . Αρκεί να βάλει υψηλή ταχύτητα και φτηνό διαδίκτυο και σκεφτείτε 1-2 εκατ κόσμο που θα ξοδεύει τους μισθούς του στην χώρα .
Είναι και μια σωστότερη λύση αν και μικρή στον αριθμό, για το δημογραφικό, από τη λύση του Σύριζα που θέλησε να λύσει το δημογραφικό με μουσουλμανικό τρόπο αδιαφορώντας για τα επικείμενα δεινά με την αλλοίωση του πληθυσμού, αλλά σε αυτούς πρυτάνευσε όπως πάντα η λογική της ιδεοληψίας ενάντια στη χώρα. αυτό το εισπράξαμε παντοιοτρόπως επί 4.5 χρόνια με αποκορύφωμα τις Πρέσπες.
-
Το οποίο φυσικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί η Ελλάδα πάσχει σε όλα τα θέματα της τεχνολογίας. Οι υποδομές της είναι για τα μπάζα.
Ούτε τα απλά πράγματα δεν μπορεί να προσφέρει αυτή η χώρα στους κατοίκους της.
Σημείωσε ότι κατάγομαι από ακριτικό νησί (των Δωδεκανήσων) και σχεδόν όλο το νησί δεν έχει πρόσβαση στα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Βλέπουν Τούρκικα.
Ξέρεις τι είναι να υπάρχουν πολίτες που μιλάνε Ελληνικά και να υποχρεώνονται να βλέπουν Τούρκικα κανάλια;
-
To ξέρω . Στην Εύβοια που είναι δίπλα σε μεγάλη πόλη του νησιού έχουμε θέματα με το ιντερνέτ και φωνάζουν τα ξενοδοχεία .
Αλλά αυτά είναι πολύ φτηνά για να τα φτιάξεις . Για αυτό λέω για εύκολη λύση . Το να ψάχνεις επενδυτές να σου φτιάξουν βιομηχανίες με τον δημόσιο τομέα και την δικαιοσύνη που έχεις σαν χώρα είναι σχεδόν αδύνατο .
-
Εδώ δεν έχουμε ίντερνετ στο Χαλάνδρι και εσείς φωνάζετε για την Εύβοια;;;;
Ρε συ δεν πέφτει φράγκο σε επένδυση. Μπαλώματα πάνω σε προπολεμικές υποδομές.
Φράγκα ρίχνουν μόνο στο μάρκετινγκ και στην διαφήμιση για να ψαρεύουν πελάτες, κυρίως νέες ηλικίες. Το B2B απλά ανακυκλώνεται από την μία επιχείριση στην άλλη.
-
Ονειρευεσαι, στην πραγματικοτητα οι μονοι που ερχοντε ειναι αυτοι που περνουν στα νησια. Πολλοι Ευρωπαιοι πανε στην Ισπανια πχ που ειναι ποιο κοντα και ποιο οργανωμενα συν η θρησκεια ειναι ιδια αν ειναι καθολικοι.
-
Σημείωσε ότι κατάγομαι από ακριτικό νησί (των Δωδεκανήσων) και σχεδόν όλο το νησί δεν έχει πρόσβαση στα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Βλέπουν Τούρκικα.
Ξέρεις τι είναι να υπάρχουν πολίτες που μιλάνε Ελληνικά και να υποχρεώνονται να βλέπουν Τούρκικα κανάλια;
Κρητηνια, Ρόδος 2004 (μπορεί να έχει αλλάξει κάτι τώρα που έχουμε ντιγκιταλ τιβι):
Η Καναδέζα μας αδειάζει σε (σημαντικό) φυλάκιο, μακριά από τον πολιτισμό. Ο γράφων αρχιφύλακας και κάμποσοι άλλοι, δε θυμάμαι πια.
Βολευομαστε, μου δείχνει ο λοχαγός ό,τι χρειάζεται (αυτό που υπέγραφα χρεωστικό μέχρι και για τα μαχαιροπίρουνα...) και φεύγουν οι παλιοι. Τέλος πάντων έρχεται το βράδυ και ανοίγουμε τηλεόραση. Νοοοοτ. Τίποτα από Ελλάδα. Όπως ψάχνουμε κανάλια πέφτουμε στο TRT (όχι το Θεσσαλικό) και παίζει το Driven (...) με το Σταλόνε. Τουλάχιστον θα δούμε ταινία σκεφτόμαστε. Σκηνή κυνηγητού και έρχεται η ώρα να μιλήσει ο Συλβέστρος...
ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ μέχρι και τις ταινίες του Χόλιγουντ τα μεμετια! Ααααχαχαχ! Μιλάμε γονατισαμε στο γέλιο. Triple combo ηθοποιου-ταινιας-στιγμης.
Η βραδιά κύλησε με χαουζαρες φρέσκιες (να βλέπεις μονο θάλασσα και να ακούς πχ αυτον τον ύμνο https://youtu.be/yexS7qlC7es) και οι μέρες που ακολούθησαν με πολύ Championship Manager, να 'ναι καλά το λάπτοπ του διαβιβαστη. Τηλεόραση δεν ξαναδαμε όπως καταλαβαίνετε, πώς να δεις ανθρώπους που ανοιγοκλείνουν τον κωλο τους αντί για το στόμα τους για να μιλήσουν;
(Κάναμε και δουλειές βεβαιως-βεβαιως όπως να εντοπίζουμε καμία μπανιέρα με κόκκινο σημαιάκι, αλλά επειδής είμεθα και εθνομηδενισται δεν αφήναμε σκοπό έξω να τρώει ακτινοβολία από το ραντάρ)
Κάο πάκα κατά τα άλλα και όπως ακούσαμε από τον σουπερ σέξι-ματσο υφυπουργό μας, θα λέμε στο μέλλον ότι 'ημασταν και εμείς εδω σε αυτο τον πόλεμο', οπότε ορίστε, γίναμε και εμεις μια γενιά που πολέμησε, κατάλαβες Δια; Τσάμπα καθοσουν μέσα στο σαρδελοκουτι, τώρα Ράμπο και ο Βαγγέλης απ'το Μπουρνάζι με το χαμηλωμένο 80αλογο 20ετιας...
-
Τόσα χρόνια πέρασαν και ακόμη Τούρκικα βλέπουν σε αυτά τα νησιά. Το TRT το θυμάμαι και εγώ. Το χάζευε η γιαγιά μου και ο παππούς μου χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα. Απλά κοιτούσαν...
Ένα εξαμηνάκι πάντως το πέρασα και εγώ σε μονάδα στο νησί... Δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι. Μόνο εγώ εκδήλωσα ενδιαφέρον στην 2η βασική εκπαίδευση ειδικότητας και όλοι με κοιτούσαν περίεργα. Λογικό. Ποιος άλλος θα ήθελε να πάει σε μονάδα 'φάντασμα' στο πουθενά;
Ένα βράδυ λοιπόν εκεί στο πουθενά, Φεβρουάριος ήταν, αρχές του 90 με βάζουν σκοπιά 8 χιλιόμετρα μακρυά από το σημείο του στρατοπέδου. Με πάνε με ένα τζιπ σε κάτι βράχια και γκρεμούς δίπλα στη θάλασσα και μου λένε: 'Πρόσεχε, εδώ μέσα στο βουνό είναι οι δεξαμενές ανεφοδιασμού των πλοίων μας. Πρόσεχε γιατί έρχονται Τούρκοι με βάρκες και προσπαθούν να πλησιάσουν τις δεξαμενές. Αλλά είσαι τυχερός γιατί έχει κακοκαιρία και με τόσο αέρα και φορτούνα δεν θα πλησιάσει κανείς'.
Με έβαλαν να κάτσω πάνω στους αγωγούς των καυσίμων, μου έδωσαν και ένα προβολέα και με παράτησαν και έφυγαν. Όλο το βράδυ εκεί σαν τον φαροφύλακα. Με πήγαν στις 10 το βράδυ και με πήραν στις 6 το πρωί.
Κρύο; Αέρας; Κύματα να σκάνε στα βράχια; Τα χρειάστηκα!!!! Ούτε φως, ούτε καν μία λάμπα!! Σκοτάδι εντελώς!!!
Και ξαφνικά ακούω και μπουμπουνητά, αστραπές, βροντές και ξεκινάει και μία χειμωνιάτικη καταιγίδα!!!!!
Εντάξει τα χρειάστηκα εις διπλούν. Σαν να έπαιρνα μέρος σε ταινία τρόμου. Ούτε να κρυφτώ κάπου δεν είχα!
Εκείνη τη βραδιά γεννήθηκε και το nickname Storm.
Όλες οι σκοπιές έτσι ήταν σε αυτό το στρατόπεδο φάντασμα. Μία τεράστια περιοχή δίπλα στη θάλασσα με γκρεμούς και απόκοσμα τοπία σαν να μην έχει ξαναπατήσει άνθρωπος.
Κάποια στιγμή θα περάσω φωτογραφίες...
-
Για αυτό δεν μίλησα για νησιά , πέραν των δύο μεγάλων...
Στόρμ στο σπίτι στο Χαλάνδρι έχω 4 ταχύτητα . Στο γραφείο που είναι κολλητά στο πίσω κτίριο αλλά παίρνει από τον πίσω δρόμο έχουμε 10 .
Ο λόγος είναι οι γραμμές από το ΚΑΦΑΟ μέχρι τα σπίτια . Αρχαίες στο ένα που είχε σπίτια από παλιά και νέες στον άλλο δρόμο που δεν είχε σπίτια ...
Στορμ ήταν τρέλα εκεί λέει...
Συμφωνία-Τρίτο μνημόνιο...