-
Εγω τοσα χρονια εχω δει να ανεβαζεις το ιδιο θεμα με την αντισεισμικη προστασια και να σε σνομπαρουν παρα πολλα ατομα σε ολα σχεδον τα φορα επειδη πολυ απλα δεν βγαινουν οι υπολογισμοι σου.
Δεν ειμαι ειδικος σε αυτο τον τομεα αλλα και ο βαρουφακης ειναι τελειος στην θεωρια, στην πραξη τα εκανε κωλο. Μηπως λοιπον πολλοι στην θεωρια εισαστε σωστοι αλλα στην πραξη απλα καποια πραγματα δεν βγαινουν ? Δλδ οκ γιατι καποιος να σνομπαρει καποιον χωρις λογο ? Και αν εκεινος εχει να κερδισει κατι γιατι να το κανουν και αλλοι πολλοι ?
Οπως και να εχει δεν νομιζω πως την Ελλαδα θα την εσωναν ποτε οι Ευρασιτεχνιες οποτε γιατι αναφερεσαι σε αυτο? -
Άκου φίλε μου Ξέρω και μιλώ με τον Παναγιώτη Καρύδη, τον Ευθύμιο Λέκκα πρόεδρο του ΟΑΣΠ τον Β. Λεκίδη πρόεδρο του ΙΤΣΑΚ.
Θα κάνω μία πρόταση. Θα πω στον Ευθύμιο Λέκκα να διοργανώσει ένα συνέδριο με όλους τους ανώτατους επιστήμονες στην Ελλάδα.
Θα τους κολλήσω στον τοίχο όλους. Θα καλέσω και την τηλεόραση.
Οι προσομοιώσεις τα πειράματα και αυτά που λέω στα φόρουμ τόσα χρόνια και δεν έχω πάρει απάντηση άλλα λένε.
Όποιος έχει @@@ ας βγει να μου πει γιατί είναι λάθος αυτά που δείχνουν τα πειράματα και αυτά που λέω.
Θα τους ξεφτιλίσω από εδώ και πέρα δημόσια γιατί απλά είναι λόμπι.
Για αυτό η Ελλάδα δεν πάει μπροστά.
Ότι δεν φτάνουμε το θάβουμε.
Πολλά πράγματα μπάζουν αλλά όταν δεν είσαι άξιος να αιτιολογήσεις αυτά που λες τότε μπάζεις εσύ.
Αν την ευρεσιτεχνία μου την πουλάγαμε σε όλο τον κόσμο δεν θα είχαμε θέσεις εργασίας?
Γκαγκά είσαι? κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις?
Αν η Γερμανία δεν είχε την Μερσεντές το Άουντι την BMW θα ήταν η Γερμανία που ξέρουμε? -
Εγω φιλε λεω απλα τι βλεπω...Χρονια και χρονια εχω δει το ιδιο θεμα και σε αλλα Ελληνικα Φορα και μαλιστα σε πολλα εχεις αρπαχτει με πολλους (λες και εχετε κατι να χωρισετε).
Στην τελικη γιατι δεν την πας σε μια εταιρεια στο εξωτερικο και αν δουν πως αξιζει να την αγορασουν απο σενα ? Νομιζω το πιο σωστο θα ηταν αυτο και οχι να τσακωνεσαι με κοσμο (ειτε εχεις δικιο ειτε αδικο).
Βεβαια και σωστος να εισαι και να βγαλεις εκκατομυρια απο την Ευρασιτεχνια αυτη εκτος αν την παραγεις εδω (πραγμα δυσκολο για παρα πολλους λογους) το κρατος θα βγαλει ελαχιστα οποτε και παλι ασχετο ειναι με το θεμα αυτο. -
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Εγω φιλε λεω απλα τι βλεπω...Χρονια και χρονια εχω δει το ιδιο θεμα και σε αλλα Ελληνικα Φορα και μαλιστα σε πολλα εχεις αρπαχτει με πολλους (λες και εχετε κατι να χωρισετε).
Στην τελικη γιατι δεν την πας σε μια εταιρεια στο εξωτερικο και αν δουν πως αξιζει να την αγορασουν απο σενα ? Νομιζω το πιο σωστο θα ηταν αυτο και οχι να τσακωνεσαι με κοσμο (ειτε εχεις δικιο ειτε αδικο).
Βεβαια και σωστος να εισαι και να βγαλεις εκκατομυρια απο την Ευρασιτεχνια αυτη εκτος αν την παραγεις εδω (πραγμα δυσκολο για παρα πολλους λογους) το κρατος θα βγαλει ελαχιστα οποτε και παλι ασχετο ειναι με το θεμα αυτο.Ο ΟΟΣΑ άλλα λέει φίλε μου.
«Patent-based indicators provide a measure of the output of a countryΆs R&D, i.e. its inventions. The methodology used for counting patents can influence the results. Simple counts of patents filed at a national patent office are affected by various kinds of limitations, such as weak international comparability (home advantage for patent applications) and highly heterogeneous patent values. The OECD has developed triadic patent families, which are designed to capture all important inventions only and to be internationally comparable.»Κατά τον ΟΟΣΑ αποτελούν την κορυφή αυτού που ονομάζουμε καινοτομία, αντικατοπτρίζουν το τεχνολογικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας χώρας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και αποτελούν την σπίθα που εκτοξεύει τις εξαγωγές μιας χώρας.
Η χώρα μας σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ παράγει ένα μέγιστο αριθμό 15 τριαδικές πατέντες τον χρόνο (την τελευταία δεκαετία), άλλες αναπτυγμένες χώρες παράγουν από μερικές εκατοντάδες μέχρι μερικές χιλιάδες τον χρόνο. Μόνο μια από αυτές (τις 15 ελληνικές) κάθε χρόνο προέρχεται από δημόσιο ερευνητικό ίδρυμα ή είναι αποτέλεσμα πανεπιστημιακής έρευνας. Η χώρα μας έχει έως και δέκα φορές χαμηλότερη απόδοση κεφαλαίων στην έρευνα (την επένδυση που κάνουμε στην έρευνα σε σχέση με τις τριαδικές πατέντες που παράγουμε) σε σχέση με άλλες χώρες. Δηλαδή το 1δις ¤ παράγει μόνο 8.8 πατέντες/έτος ενώ στην Φινλανδία παράγονται 59 ανά 1 δις ¤
Βεβαίως το νούμερο είναι ακόμα μικρότερο μιας και το ποσό που καταγράφεται από τον ΟΟΣΑ ως επένδυση, αφορά μόνο την χρηματοδότηση των δημοσίων ερευνητικών κέντρων, έτσι αν αφαιρέσουμε τις πατέντες των ιδιωτών που αποτελούν το 93% (σταθερά την τελευταία δεκαετία, 14 από τις 15) του συνόλου από τις ελληνικές τριαδικές πατέντες, στην πραγματικότητα το νούμερο είναι: 1δις ¤ παράγει μόνο 0,5 πατέντες/έτος, αυτό προκύπτει από την επένδυση του 0,57% του ΑΕΠ για την παραγωγή μιας και μόνο πατέντας ¦ Απίστευτο, 1,7δις για μια τριαδική πατέντα
Ενδεικτικά να αναφέρω, πως σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Κοκαλη αν κάνουμε τις 15 πατέντες 45, θα ανέβουμε στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMF, κατά 40 θέσεις!!
Στο εξωτερικό η κατοχή ενός διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας και δη τριαδικής πατέντας, αποτελεί τίτλο ανωτέρω ενός Διδακτορικου είναι αυτό που ξεχωρίζει έναν απλό ερευνητή από ένα πραγματικά σημαντικό ερευνητή.
Στην Ελλάδα η εισήγηση της ευρωπαϊκής ένωσης για το πότε ένας ερευνητής γίνεται κατηγορίας Α απαιτούσε την κατοχή διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας, όπως είναι κατανοητό, έγινε επανάσταση μεταξύ των καθηγητών και απλώς προστέθηκε στον νόμο πως μπορούν να γίνουν και με μόνο «πολύ σοβαρές» δημοσιεύσεις!!!
Αν έχετε ερωτήσεις είμαι στην διάθεση σας να τις απαντήσω μιας και έχω καταφέρει να κάνω τον πλήρη κύκλο αυτού που λέγεται κατοχυρωμένη διεθνής ευρεσιτεχνία.
Στους επιστημονικούς κύκλους στο εξωτερικό, στα φυλλάδια αυτοαξιολόγησης των ερευνητών υπάρχει ειδικό section για τις πατέντες που συνήθως η σχέση αριθμού πατεντών με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά είναι 1/500 Αν ήμουν ερευνητής στο MIT ίσως αλλά στην Ελλάδα είμαι ο τρελός του χωριού.
Το κόστος για εμένα μέχρι στιγμής έχει ανέλθει στα 60.000 και είναι σαφώς μια επένδυση. Μια σοβαρή εφεύρεση, δηλαδή μια τριαδική πατέντα, είναι πάντα μια μεγάλη επένδυση που την κάνεις μόνο αν πιστεύεις στην αξία της πραγματικά.
Τα χρήματα αυτά τα έδωσα από την τσέπη μου
Η ευρωπαϊκή επιτροπή στο SME handbook έκδοσης 25/2/2009 υπάρχει ειδικό μετρό που χρηματοδότει μέχρι 100% την διαδικασία μιας πατέντας και ιδιαίτερα μιας Ευρωπαϊκής.
Στην Ελλάδα απλός δεν υφίσταται κάτι τέτοιο ποιος φταίει; Άγνωστο, από την εμπειρία μου οι καθηγητές που τρέχουν την ΓΓΕΤ δεν ξέρουν καν τι είναι η τριαδική πατέντα… άρα γιατί να ασχοληθούν; Την στιγμή που παράγουν μόνο μια πατέντα τον χρόνο με τον πακτωλό της χρηματοδότησης; Γιατί να ενισχύσουν την εικόνα και την τσέπη κάποιου πατεντιάρη; Που μπορεί να μην έχει καν πτυχίο μηχανικού;
Στην Γερμανία είναι συνήθης πρακτική να απονέμονται τιμής ένεκεν Διδακτορικά διπλώματα σε εφευρέτες ακόμα και αμόρφωτους, ένας από τους πρώτους που του απονεμήθηκε τιμής ένεκεν Διδακτορικό στην Μηχανική το 1969, είναι ο εφευρέτης Felix Wankel για τον πασίγνωστο κινητήρα εσωτερικής καύσης Wankel που φέρουν σήμερα τα Mazda RX-7. Ο Felix Wankel ήταν παντελώς αμόρφωτος, πρόκειται για έναν αυτοδίδακτο μηχανικό που κατάφερε να κατασκευάσει τον πρώτο περιστροφικό κινητήρα στον κόσμο.
Αν γινόταν κάτι ανάλογο ας πούμε στην δική μου περίπτωση, κανονικά θα έπρεπε να έχω Διδακτορικό τίτλο Engineering αυτό όμως θα προκαλούσε αλλεργικό σοκ στην ακαδημαϊκή κοινότητα πως γίνεται ένας δομικός να παίρνει Διδακτορικό?
Όσοι έχουν πάρει διδακτορικό γνωρίζουν πως στην θεωρία πρέπει να παράγουν νέα γνώση αυτό όμως δεν συμβαίνει συνήθως
Στις πατέντες είναι απολύτως απαραίτητο να παράγεται νέα γνώση και ειδικά στις τριαδικές πατέντες που έχουν περάσει τα σαράντα κύματα της διεθνούς κατοχύρωσης.
-
Ολα ωραια και καλα, εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν κατοχυρωνεις την 'πατεντα' σου (εστω στα πρωτα σταδια ωστε να μην την παρει καποιος αλλος) και να την βγαλεις στο εξωτερικο για να δεις εστω αν ΟΝΤΩΣ ειναι εφικτη. Δεν νομιζω πως απο τοσες εταιρειες στο εξωτερικο ΚΑΜΙΑ δεν θα ενδιαφερθει για κατι που εχει βαση και μπορει να της φερει τρελα κερδη.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Ολα ωραια και καλα, εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν κατοχυρωνεις την 'πατεντα' σου (εστω στα πρωτα σταδια ωστε να μην την παρει καποιος αλλος) και να την βγαλεις στο εξωτερικο για να δεις εστω αν ΟΝΤΩΣ ειναι εφικτη. Δεν νομιζω πως απο τοσες εταιρειες στο εξωτερικο ΚΑΜΙΑ δεν θα ενδιαφερθει για κατι που εχει βαση και μπορει να της φερει τρελα κερδη.Την έχω κατοχυρώσει εδώ και επτά χρόνια με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και Ελληνικό και διεθνή.
Η απορία η δική σου είναι και δική μου. Εγώ δεν μιλάω για εταιρείες, που αυτές ναι μεν θέλουν αλλά επικαλούνται την κτίση.
Το ίδιο το κράτος ή τα κράτη τα άλλα τι κάνουν?
Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες δηλαδή για δημόσιο συμφέρον.
Ακόμα έχω αποδείξει πειραματικά την χρησιμότητα. Δεν χρειάζεται περαιτέρω άλλα πειράματα.
Έχω λύσει το πρόβλημα του σεισμού μια για πάντα. Μπορώ να κατασκευάσω έργα 20 φορές πιο γερά στον σεισμό
από ότι είναι η επόμενη πιο γερή κατασκευή στον κόσμο. -
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Κατά τα άλλα μας φταίνε οι καναλαρχες και οι εφοπλιστές. Όχι ότι αυτοί είναι άγιοι (το αντίθετο μάλιστα), αλλά πρώτα πρέπει να έχεις εσύ (εγώ) το κούτελο καθαρό και μετά να πας να την πέσεις στον μεγάλο (με το δίκιο σου). Το να παίρνεις δάνεια για να κάνεις τη ζωή του εφοπλιστή, χωρίς να μπορείς να τα πληρώσεις, δεν είναι η λύση. Και αυτό το βλέπουμε τώρα.
-
απλα δε μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να νοιαστω για καποιον που πηρε τετοιο δανειο (μονο τα στεγαστικα θεωρω απαραιτητα)
-
Εδώ είναι όλη η αλήθεια.
Λέγετε Γερμανία και είναι η χώρα που κατέστρεψε την Ελλάδα και την Ευρώπη δύο φορές.
Για την κατάσταση που βρίσκετε η Ελλάδα σήμερα ευθύνεται 100% και κάποτε θα πρέπει να την πάμε στο διεθνή δικαστήριο για τα εγκλήματα που διέπραξε και εξακολουθεί να διαπράττει με την πολιτική της πάνω στους Έλληνες.
Youtube Video -
ακουσα πως θα φυγει ο καμμενος και θα παει ο θοδωρακης. ε ρε γλεντια
-
Ποιο πιθανό είναι να φύγει ο Τσίπρας και να μείνει ο Καμμένος με τον Λαφαζάνη δεμένοι πάνω στη καρέκλα.
Ήδη ο Λαφαζάνης είπε ότι απλά γαβγίζει, αλλά την κυβέρνηση δεν τη ρίχνει.
Είναι γλυκιά η καρεκλάρα...
Ο παράγοντας Λαφαζάνης
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του iefimerida, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκλήθη προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου για να πεισθεί να ψηφίσει τα μέτρα και να μη ρίξει την κυβέρνηση. Κι ο ίδιος φέρεται να απάντησε:
«Εγώ θα βγαίνω και θα λέω αυτά που πιστεύω αλλά δεν θα καταψηφίσω. Εγώ δεν θα ρίξω την κυβέρνηση».Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/216333/o- ... i-symfonia
-
ο ενας ελεγε λεφτα υπαρχουν, ο αλλος πως σκιζει τα μνημονια και ο αλλος πως θα κανει τις αγορες να χορευουν. και η δυσκολη ερωτηση. ποιος ελεγε αληθεια;
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
ο ενας ελεγε λεφτα υπαρχουν, ο αλλος πως σκιζει τα μνημονια και ο αλλος πως θα κανει τις αγορες να χορευουν. και η δυσκολη ερωτηση. ποιος ελεγε αληθεια;Κανένας! Η ανάπτυξη για να γίνει χρειάζεται να επικροτήσουμε τους έξυπνους και καινοτόμους !
Βλέπεις ή ακούς κάποιο πολιτικό να τους επικροτεί?
Αν δεν το δεις αυτό, όλοι ψέματα λένε! -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
ο ενας ελεγε λεφτα υπαρχουν, ο αλλος πως σκιζει τα μνημονια και ο αλλος πως θα κανει τις αγορες να χορευουν. και η δυσκολη ερωτηση. ποιος ελεγε αληθεια;Έβαλαν όλα τα αθέμιτα μέσα κοροϊδίες και ψέματα για να γίνουν πρωθυπουργοί, όταν πήραν την καρέκλα έκαναν τα εντελώς αντίθετα με την δικαιολογία οτι δεν μπορούσαν αλλιώς λες πριν δεν ήξεραν τίποτα αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα αναγκάζονται να φύγουν ταπεινωμένοι απο την οργή του κόσμου πρώτα ο ΓΑΠ, μετά ο Σαμαράς τώρα με τον Αλέξη θα τριτώσει το κακό?
-
Να θυμίσω και τον Καραμανλή (τον νεότερο τον μπουχέσα, τον εκ Ραφήνας ορμώμενο) να λέει ότι θα επανιδρύσει το κράτος με ταπεινότητα και μεθοδικότητα...
Συμππερασματικά: Μας έχουν τάξει ότι θα επανιδρυθεί το κράτος, με λεφτά που υπάρχουν, ώστε να σκίσουμε τα μνημόνια και να κάνουμε τις** αγορές να χορεύουν**.
Τώρα τι μας μένει να κάνουμε?
-
- Ισχυρή Ελλάδα
-
Τελικά ρε πούστη μου το όχι μήπως σήμαινε οτι τα μέτρα που πρότειναν οι δανειστές δεν ήταν αρκουντως επωδυνα για τον λαό και θέλαμε χειρότερα;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τελικά ρε πούστη μου το όχι μήπως σήμαινε οτι τα μέτρα που πρότειναν οι δανειστές δεν ήταν αρκουντως επωδυνα για τον λαό και θέλαμε χειρότερα; -
Δυστυχώς φάνηκε ξεκάθαρα οτι τα ελληνικά πολιτικά λυκόσκυλα του παρελθόντος σε συνδυασμό με τη φασιστική γερμανία (πάντα τέτοια θα είναι δεν αλλάζει) έφτιαξαν μια 'πυρηνική οικονομική βόμβα' και την έδωσαν στα χέρια ενος νέου ανθρώπου να σκάσει. Λυπάμαι πολυ αλλα είμαστε καταδικασμένοι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Δημοψήφισμα...