-
Αναρωτιέμαι αν πράγματι γίνουν αυτά που διαρρέουν από το Μαξίμου:
**
'Τι διάολο δημοψήφισμα ήταν αυτό, επανάσταση, αντίσταση, αγώνας και δικαίωση αν όλα έγιναν για μία ίδια πρόταση/συμφωνία πιθανά με χειρότερους όρους;
Δηλαδή τώρα όσοι ψήφισαν ΟΧΙ θα δικαιωθούν και θα είναι για αυτούς μία μέρα γιορτής και χαράς;;;;'** -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δες τα δημογραφικά. Περισσότερο οι νέοι ψήφισαν ΟΧΙ και είναι απόλυτα λογικό. Όταν είσαι άνεργος, όταν είσαι επιχειρηματίας που μπαίνεις μέσα, όταν είσαι απλήρωτος ΙΥ, όταν είσαι ΔΥ που σου κόπηκε ο μισός μισθός, κάνεις αντίσταση! Ο παππούλης την σύνταξή του θέλει μόνο.
Άσχετο με το δημοψήφισμα αλλα νομίζω οτι ΔΥ δεν έχουν κανένα λόγο διαμαρτυρίας. Είμαι με σύμβαση 1 χρόνου στο δημόσιο και δεν νομίζω οτι τα λεφτά που παίρνω θα τα έβρισκα εύκολα σαν ιδιώτης και με πρόσθετο bonous του σταθερού ωραρίου και της δυνατότητας να είμαι παντελώς άχρηστος η αδιάφορος στην δουλειά μου χωρίς κανένα πρόβλημα.
Επισης οι συνταξιούχοι ειναι μια ετερογένης ομάδα. Εγώ θα παραθέσω σαν στοιχεία οτι το 45% έχουν σύνταξη κάτω απο το όριο της σχετικής φτώχειας και οτι μεσος ορος σύνταξης στην ελλαδα ειναι ιδιος με της γερμανιας. Ο καθένας μπορεί να βγάλει ελεύθερα τα συμπεράσματα του , το δικό μου ειναι οτι πολλοί έχουν χαμηλη σύνταξη αλλα και πολλοί συνταξιούχοι τρώνε με Χρυςα κουταλια.
Οσο αφορά τους ΙΥ δεν θα περίμενα και πολλά απο την συγκεκριμένη κυβέρνηση στην θέση τους. -
Oi δεκο να ειναι καλα, οι προωρες συνταξεις του δημοσιου τομεα, τα 25 χρονια ασφαλισης σε αστυνομια - στρατο που γεμισαν τη χωρα με 50ρηδες συνταξιουχους που κανανε και δευτερη δουλεια με μαυρα χρηματα εις βαρος των νεων ανεργων και της οικονομιας. τωρα ηρθε το μπουγιουρντι (ο λογαριασμος) και εμεις απλωνουμε το χερι και ζηταμε και αλλα για να συνεχισουμε το πελατιακο κρατος. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φοβηθηκαν εστω να διωξουν οσους ΔΥ ηταν σε οργανισμους που δεν ειχαν αντικειμενο εργασιας και περνανε συνεχεια μετρα δημοσιονομικα. απο την αλλη ομως και οι ξενοι αν θελουν να βοηθησουν να κοιταξουν να μη βαζουν μετρα υφεσης οριζοντια γιατι δεν ειναι ολοι πλουσιοι και γιατι 5 χρονια φθανουν. α και να πιασουν και αυτους που αρπαξανε απο μιζες κλπ δις. ομως οι ξενοι τα θελουν ολα. οποτε θα παμε σε ρηξη και ας το δειξει η πραξη τι θα γινει. μπουρδελο εντος και εκτος Ελλαδας.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν πράγματι γίνουν αυτά που διαρρέουν από το Μαξίμου:
**
'Τι διάολο δημοψήφισμα ήταν αυτό, επανάσταση, αντίσταση, αγώνας και δικαίωση αν όλα έγιναν για μία ίδια πρόταση/συμφωνία πιθανά με χειρότερους όρους;
Δηλαδή τώρα όσοι ψήφισαν ΟΧΙ θα δικαιωθούν και θα είναι για αυτούς μία μέρα γιορτής και χαράς;;;;'**Δε διαρρέουν απο το μαξίμου. Απλά τα οικτρά media συνεχίζουν να παίζουν το βρωμοπαιχνιδο τους και να διαστρεβλώνουν τις πληροφορίες. Αν ωστόσο μια στο τόσο συμβούν αυτά που υπονοείς θα είμαι ο πρώτος που θα κράξει ανελέητα.
-
Δεν υπονοώ τίποτα.
Βγήκε ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ και είπε καθαρά και ξάστερα τα δύο σχέδια:- Βαρύ μνημόνιο εντός ευρώ (ποιο βαρύ από την συμφωνία του δημοψιφίσματος)
- Βαρύ μνημόνιο με διπλό νόμισμα και grexit.
Ο γγ του ΚΚΕ Δημητρης Κουτσούμπας αμέσως μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είπε πως διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν.
Τα βασικά σημεία των δηλώσεων του:
Ακούσαμε την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση. Εκφράσαμε ξεκάθαρα τις απόψεις του ΚΚΕ τόσο για το δημοψήφισμα όσο και για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός μέσα στη λυκοφωλιά της Ευρώπης.
Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση.
Το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν.
Η διαφωνία μας έχει να κάνει κυρίως με την πορεία και την τακτική της διαπραγμάτευσης που προτείνει η κυβέρνηση και αποδέχονται τα άλλα κόμματα.
Δεν έχουν εξουσιοδοτήσει κανέναν να πάει να υπογράψει αυτά τα μέτρα.
Η αδιέξοδη αυτή πολίτικη οδηγεί σε δύο επιλογές: είτε μια επώδυνη συμφωνία ή οδυνηρή κατάληξη με Grexit, διπλό νόμισμα κλπ.
Η θέση του ΚΚΕ και για τις δύο αυτές εκδοχές είναι ότι θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού.Πηγή: Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/215674/ko ... z3f7hwS4k0
-
Το κατάφερε και αυτό η Ευρώπη!
Έκανε και τον σύριζα ένα με όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Μόνο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή έμειναν.
Για τον λόγο αυτό έφυγε ο Γ. Βαρουφάκης...
δεν μπορούσε να υπογράψει ο άνθρωπος την εκτέλεση του λαού.
Έκαναν το όχι ναι?
Επίκαιρο όσο ποτέ αυτό το βίντεο!
https://www.facebook.com/2015Greekrefer ... nref=story -
Ο χρήστης seismic έγραψε:
Έκαναν το όχι ναι?
https://www.facebook.com/2015Greekrefer ... nref=storyΠαραιτήθηκε και απο βουλευτής ή μόνο απο υπουργός;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Έκαναν το όχι ναι?
https://www.facebook.com/2015Greekrefer ... nref=storyΠαραιτήθηκε και απο βουλευτής ή μόνο απο υπουργός;
Δεν γνωρίζω?
-
Μόνο από το υπουργιλίκι.
Δεν είναι καλός καιρός για να μείνει χωρίς τα βουλευτικά φράγκα...
-
Έκαναν το όχι ναι?
Δεν γνωρίζω?
Πειράζει τότε που τον θεωρώ υποκριτή;Συμφωνω με τον Storm
-
Έκαναν το όχι ναι?
https://www.facebook.com/2015Greekrefer ... nref=storyΦίλε μου, επειδή βλέπω ότι πραγματικά θα ήθελες μία άλλη Ελλάδα και επειδή και εγώ είμαι μαζί σου, θα σου έλεγα ότι έτσι όπως είναι δομημένη η Ευρώπη και γενικότερα ο δυτικός κόσμος αυτό που ίσως ζητάμε είναι σχεδόν αδύνατο.
Θα ήταν δυνατό μόνο αν υπήρχε εναλλακτική και άμεση πηγή χρήματος, ώστε να μην υπάρξει ολική ανθρωπιστική κρίση. Δυστυχώς αυτή τη χρονική στιγμή άλλες πηγές χρήματος δεν υπάρχουν.
Ωστόσο αν πράγματι υπήρχε ένα σοβαρό σχέδιο μακροπρόθεσμο, θα υπήρχε η δυνατότητα να αποδεσμευτεί η χώρα από το ευρώ. Είναι φανερό ότι κανείς από τους πολιτικούς δεν ασχολείται με μακροπρόθεσμα σχέδια αλλά με το τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο και την επόμενη βδομάδα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, συγνώμη που θα το πω, η χώρα υποχρεώνεται να στήσει κ@λο.
Θεωρώ όμως ότι αν η χώρα αυτή ήταν χώρα σοβαρή με σοβαρούς ανθρώπους τέτοια προβλήματα δεν θα υπήρχαν.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που 'επαναστατούν' για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, τότε αυτό μόνο ως παράνοια μπορεί να χαρακτηρισθεί ή ως υποβόσκουσα και κουτοπόνηρη υφαρπαγή της εξουσίας έστω και στα αποκαΐδια της χώρας. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Δες τα δημογραφικά. Περισσότερο οι νέοι ψήφισαν ΟΧΙ και είναι απόλυτα λογικό. Όταν είσαι άνεργος, όταν είσαι επιχειρηματίας που μπαίνεις μέσα, όταν είσαι απλήρωτος ΙΥ, όταν είσαι ΔΥ που σου κόπηκε ο μισός μισθός, κάνεις αντίσταση! Ο παππούλης την σύνταξή του θέλει μόνο.
Άσχετο με το δημοψήφισμα αλλα νομίζω οτι ΔΥ δεν έχουν κανένα λόγο διαμαρτυρίας. Είμαι με σύμβαση 1 χρόνου στο δημόσιο και δεν νομίζω οτι τα λεφτά που παίρνω θα τα έβρισκα εύκολα σαν ιδιώτης και με πρόσθετο bonous του σταθερού ωραρίου και της δυνατότητας να είμαι παντελώς άχρηστος η αδιάφορος στην δουλειά μου χωρίς κανένα πρόβλημα.
Επισης οι συνταξιούχοι ειναι μια ετερογένης ομάδα. Εγώ θα παραθέσω σαν στοιχεία οτι το 45% έχουν σύνταξη κάτω απο το όριο της σχετικής φτώχειας και οτι μεσος ορος σύνταξης στην ελλαδα ειναι ιδιος με της γερμανιας. Ο καθένας μπορεί να βγάλει ελεύθερα τα συμπεράσματα του , το δικό μου ειναι οτι πολλοί έχουν χαμηλη σύνταξη αλλα και πολλοί συνταξιούχοι τρώνε με Χρυςα κουταλια.
Οσο αφορά τους ΙΥ δεν θα περίμενα και πολλά απο την συγκεκριμένη κυβέρνηση στην θέση τους.Σίγουρα οι ΔΥ είναι οι πιο προστατευμένοι, όχι όμως και τυχεροί που έφτασαν να παίρνουν €700 το μήνα. Θα μου πεις ότι ο ιδιωτικός υπάλληλος δεν τα παίρνει ούτε αυτά. Συμφωνώ, αλλά σε αυτό δεν φταίει το Κράτος που είναι νόμιμος και σωστός εργοδότης, αλλά ο ΙΤ που έχει ξεσαλώσει και έχει κόσμος απλήρωτο για μήνες και καταπατάει την εργατική νομοθεσία (8ωρο, άδειες, υπερωρίες κλπ). Αλλά αυτούς τους αλήτες σπάνια τους ακουμπάει ο Νόμος. Φταίει το Ελληνικό Κράτος για αυτό, φταίνε όμως και οι ξένοι που ζητάνε ελαστικές σχέσεις εργασίας κλπ.
-
Δεν ντρεποσαστε μερικοι ? Δεν ειδατε σημερα ποιοι μας ειπαν Συγχαρητηρια ?
Ραουλ Καστρο - Προεδρος της Κουβας
Νικολάς Μαδούρο - Προεδρος της Βενεζουελας
Κριστίνα Κίρχνερ - Προεδρος ΑργεντινηςΔλδ απορω πως δεν μας εχουν στειλει ακομα απο Ζιμπαμπουε και Φιλλιπινες Συγχαρητηρια......Παντως μεσω αυτων θα ειχαμε πολλες ζωοτροφες.....
-
Όντως ντρεπόμαστε. Για κάτι απόψεις ορισμένων Ελλήνων...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όντως ντρεπόμαστε. Για κάτι απόψεις ορισμένων Ελλήνων...Ελπιζω να μην εννοεις για μενα γιατι μια φορα εγω δεν εχω επιχειρηση η οποια μπορει απο την 'καταντια' του Ελληνικου Λαου να βγαλει κερδη.........Δεν ξερω αν εσυ εχεις αλλα ξερω αρκετους που θα κανουν χρυσες δουλειες απο την 'μαυριλα' που ισως να εχουμε απο εδω και περα (και για αυτο ψηφισαν και ΟΧΙ).
-
Κουτσουμπας μαλιστα....εχει μπερδέψει το οχι με το ναι και θα τον παρω και στα σοβαρά τωρα.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Ελπιζω να μην εννοεις για μενα γιατι μια φορα εγω δεν εχω επιχειρηση η οποια μπορει απο την 'καταντια' του Ελληνικου Λαου να βγαλει κερδηΑυτό είναι άσχετο με τις υπόλοιπες απόψεις που έχεις εκφράσει.
Δεν ξερω αν εσυ εχεις
Έχει να χτυπήσει το τηλέφωνο 1 βδομάδα στο γραφείο αλλά δε μαμιέται... αν δεν σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα.
Κουτσουμπας μαλιστα....εχει μπερδέψει το οχι με το ναι και θα τον παρω και στα σοβαρά τωρα.
Δυστυχώς για εμάς, ο Κουτσούμπας έχει δίκιο θεωρητικά. Κι εγώ ΟΧΙ ψήφισα αλλά δεν ξέρουμε τι μας περιμένει και με αυτό...
-
-
Eλπίζω να καταλαβαίνεις πόσο εκτος πραγματικότητας είναι αυτό που έβαλες.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν υπονοώ τίποτα.
Βγήκε ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ και είπε καθαρά και ξάστερα τα δύο σχέδια:- Βαρύ μνημόνιο εντός ευρώ (ποιο βαρύ από την συμφωνία του δημοψιφίσματος)
- Βαρύ μνημόνιο με διπλό νόμισμα και grexit.
Ο γγ του ΚΚΕ Δημητρης Κουτσούμπας αμέσως μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είπε πως διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν.
Τα βασικά σημεία των δηλώσεων του:
Ακούσαμε την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση. Εκφράσαμε ξεκάθαρα τις απόψεις του ΚΚΕ τόσο για το δημοψήφισμα όσο και για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός μέσα στη λυκοφωλιά της Ευρώπης.
Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση.
Το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν.
Η διαφωνία μας έχει να κάνει κυρίως με την πορεία και την τακτική της διαπραγμάτευσης που προτείνει η κυβέρνηση και αποδέχονται τα άλλα κόμματα.
Δεν έχουν εξουσιοδοτήσει κανέναν να πάει να υπογράψει αυτά τα μέτρα.
Η αδιέξοδη αυτή πολίτικη οδηγεί σε δύο επιλογές: είτε μια επώδυνη συμφωνία ή οδυνηρή κατάληξη με Grexit, διπλό νόμισμα κλπ.
Η θέση του ΚΚΕ και για τις δύο αυτές εκδοχές είναι ότι θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού.Πηγή: Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/215674/ko ... z3f7hwS4k0
καλα και τι στον πουτςο μένει σαν επιλογη για να συμφωνήσει ο κουτσουμπας αφου δεν συμφωνεί ούτε με grexit ούτε με συμφωνία, αποικισμός του Άρη η επιστροφή στο Α του Σειριου.
Δημοψήφισμα...