-
Γεια σας παιδια. Εχω ενα alfa romeo 147 του 2003 κι εδω και αρκετο καιρο εχω ενα προβλημα με το κλιματιστικο. Να γινω πιο σαφης. Στο καντραν του αυτοκινητου υπαρχει ενδειξη της εξωτερικης θερμοκρασιας. Αυτη πολλες φορες ειναι σωστη αλλα και πολλες φορες 'τρελαινεται' και δειχνει -30 και διαφορες αλλες ασχετες θερμοκρασιες. Αυτο εχει ως αποτελεσμα οταν θελω να βαλω το αιρ κοντισιον το καλοκαιρι στους 20 βαθμους να βγαζει ζεστο αερα εφοσον μετραει πως εξω εχει ας πουμε -30. Μου ειπαν καποια μαστορια πως φταιει ο αισθητηρας που ειναι στον καθρεφτη του οδηγου. Αγορασα λοιπον απο ebay ενα αισθητηρα και τον αλλαξα. Αυτος εδειχνε 70 βαθμους. Ο μαστορας μου προτεινε να τον απενεργοποιησουμε κι οτι θα δουλευει μια χαρα το αιρ κοντισιον. Εκοψε τα καλωδια λοιπον και στο καντραν δεν εδειχνε καμμια θερμοκρασια. Το αιρ κοντισιον δουλευε μια χαρα. Την αλλη μερα ομως παλι τα ιδια. Αφου απενεργοποιησαμε τον αισθητηρα δεν μπορουσα να καταλαβω πως δουλευε η θερμοκρασια εστω και λαθος? Οποτε σκεφτηκα οτι πρεπει να ειναι αλλου ο αισθητηρας. Κι εκεινος τι ηταν? Ρωτησα τον τεχνικο μηπως και δεν το ειχε αποσυνδεσει αλλα μου ειπε πως σιγουρα τον απενεργοποιησε. Ηθελα λοιπον την βοηθεια σας μηπως γνωριζετε με ποιον αισθητηρα λειτουργει το αιρκοντισιον και που βρισκεται αυτος? Ειναι ο ιδιος αισθητηρας που μετραει την εξωτερικη θερμοκρασια? Λογικα δεν πρεπει να βρισκεται μεσα στο αμαξωμα για να μετραει την εσωτερικη θερμοκρασια? Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Help!
Ευχαριστω εκ των προτερων! -
Γεια σας παιδια. Εχω ενα alfa romeo 147 του 2003 κι εδω και αρκετο καιρο εχω ενα προβλημα με το κλιματιστικο. Να γινω πιο σαφης. Στο καντραν του αυτοκινητου υπαρχει ενδειξη της εξωτερικης θερμοκρασιας. Αυτη πολλες φορες ειναι σωστη αλλα και πολλες φορες 'τρελαινεται' και δειχνει -30 και διαφορες αλλες ασχετες θερμοκρασιες. Αυτο εχει ως αποτελεσμα οταν θελω να βαλω το αιρ κοντισιον το καλοκαιρι στους 20 βαθμους να βγαζει ζεστο αερα εφοσον μετραει πως εξω εχει ας πουμε -30. Μου ειπαν καποια μαστορια πως φταιει ο αισθητηρας που ειναι στον καθρεφτη του οδηγου. Αγορασα λοιπον απο ebay ενα αισθητηρα και τον αλλαξα. Αυτος εδειχνε 70 βαθμους. Ο μαστορας μου προτεινε να τον απενεργοποιησουμε κι οτι θα δουλευει μια χαρα το αιρ κοντισιον. Εκοψε τα καλωδια λοιπον και στο καντραν δεν εδειχνε καμμια θερμοκρασια. Το αιρ κοντισιον δουλευε μια χαρα. Την αλλη μερα ομως παλι τα ιδια. Αφου απενεργοποιησαμε τον αισθητηρα δεν μπορουσα να καταλαβω πως δουλευε η θερμοκρασια εστω και λαθος? Οποτε σκεφτηκα οτι πρεπει να ειναι αλλου ο αισθητηρας. Κι εκεινος τι ηταν? Ρωτησα τον τεχνικο μηπως και δεν το ειχε αποσυνδεσει αλλα μου ειπε πως σιγουρα τον απενεργοποιησε. Ηθελα λοιπον την βοηθεια σας μηπως γνωριζετε με ποιον αισθητηρα λειτουργει το αιρκοντισιον και που βρισκεται αυτος? Ειναι ο ιδιος αισθητηρας που μετραει την εξωτερικη θερμοκρασια? Λογικα δεν πρεπει να βρισκεται μεσα στο αμαξωμα για να μετραει την εσωτερικη θερμοκρασια? Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Help!
μάλλον δεν φταίει αισθητήρας αφού με το καινούγριο είδες +70 αλλά κάποιο καλώδιο γείωση κλπ
-
Προσπαθώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας με την λειτουργία του κλιματιστικού, αλλά δεν τα καταφέρνω.
-
εσυ οριζεις την επιθυμιτη θερμοκρασια και το κλιματιστικο αναλογα με την εξωτερικη και την εσωτερικη θερμοκρασια κανονιζει τη λειτουργεια του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσπαθώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας με την λειτουργία του κλιματιστικού, αλλά δεν τα καταφέρνω.Aν ο αισθητηρας εντοπιζει οτι η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι πολυ χαμηλη τοτε δεν ανοιγει τον ανεμιστηρα του κλιματιστικου και το κυριοτερο η κεντρικη μοναδα δεν ενεργοποιει την ψυξη του κλιματιστικου για να μην υπαρξει απωλεια θερμοτητας στη μηχανη και κατα συνεπεια απωλεια ισχυος του κινητηρα η και σοβαροτερα προβληματα. Αυτο το γνωριζω καθοτι και το γκολφακι μου ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα με το κλιμα. Ανοιγα το κλιμα καλοκαιρι και μου φερνε ζεστο η σκετο αερα και στην εξωτερικη θερμοκρασια εδειχνε -10.
Τελικα βρηκα ενα κολπακι... καθαρισα λιγο την ακρη του αισθητηρα με λιγη βενζινη και μετα ο αισθητηρας εδειχνε +28 κατι (παλι λανθασμενη θερμοκρασια αλλα τουλαχιστον δουλευε το κλιματιστικο ) -
Εχει clima ή απλό ac ?
Eλεγχος/συντήρηση στα υγρά κλπ του συστήματος έχει γίνει; -
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Ωστοσο ομως ακομα μενω με το προβλημα. Αφου κοπηκες ο εξωτερικος αισθητηρας πως δειχνει τη θερμοκρασια αυτο ειναι το περιεργο. Μηπως ειναι καποιος αλλος αισθητηρας που το κανει αυτο?
-
Μήπως έκοψε τον θερμενομενο καθρέπτη;
-
Ο καθρεφτης ειναι θερμενομενος? Δεν το ηξερα αυτο.
-
Μπορεί.
-
Αν τελικά βρήκες λύση στο πρόβλημα σου, γράψε γιατι εχω και εγο το ιδιο θέμα. Ευχαριστώ
-
Το κλίμα διαβάζει θερμοκρασία εξωτερικής για να ρυθμίσει το μείγμα ζεστό κρύο αλλά και εσωτερική για την ταχύτητα ανεμιστήρα
Για να διαβάζει την εσωτερική έχει αισθητήρα αλλά και αντλία για να παίρνει αέρα από την καμπίνα προς τον εσωτερικό αισθητήρα -
βρηκε καποιος καμμια λυση? καποιος τροπος να δουλευει τελειως χειροκινητα το κλιμα?
-
Ο χρήστης kotsgeo έγραψε:
βρηκε καποιος καμμια λυση? καποιος τροπος να δουλευει τελειως χειροκινητα το κλιμα?Αυτο ηθελα να πω,μη βαζεις το clima απο τη λειτουργια auto. Οπως τα παλια χρονια......τερμα κρυο ο επιλογεας θερμοκρασιας,ανοιγμα ανεμιστηρα και μετα πατα το a/c. Λογικα ετσι δεν γινεται να ΜΗΝ δουλεψει. Θα βγαζει κρυο μεχρι εσυ να κλεισεις τον ανεμιστηρα........
alfa romeo 147 προβλημα με το κλιματιστικο