-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το συγκρινω με το nissan που είναι απο τα best sellers της αγορας και ποιοτικο αρκετα μεσα και ομορφο εξωτερικα.
Iceman δεν βλεπω κινητηρα diesel στο chr και δεν ξερω εαν θα περιμένω τοσο για βενζινη (εαν και ειμαι toyotakias οπως και εσυ).
Δεν θεωρώ σωστή τη σύγκριση Χ1 με QQ μιας και μιλάμε για άλλη κατηγορία τιμής και ποιότητας.
Ειδικά το ποιοτικό μέσα που έγραψες δημιουργεί πολλά μειδιαματα στα πρόσωπα όλων των κατόχων.
Στην εικόνα ίσως ναι αλλά στη χρήση δεν νομίζω.
Τέλος πάντων τα περί του qq τα έχουμε πει.
Για το τογιοτα θα δείξει όταν βγει. Μάλλον θα είναι αν όχι στο επίπεδο juke κάπου μεταξύ juke και qq, που εμένα προσωπικά με καλύπτει μιας και τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και δεν κουβαλάω βλακειες.
Το αν θα έχει diesel δεν με απασχολεί πλέον. Το δοκίμασα το diesel δύο χρόνια και μόνο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα εκτός πόλης αξίζουν πραγματικά. Ειδάλλως ένας μικρός τούρμπο βενζίνης ή υβριδικό εμένα θα μου έκανε, ειδικά που θα έρχεται με cvt σε κάθε περίπτωση...
Μετά το καλοκαίρι και αφού μας βγάλει το καλοκαίρι το qq με οικονομία θα δω πολύ σοβαρά το τογιοτακι και θα κοιτάξω την αλλαγή......Γενικότερα υπάρχει ακόμη σημαντικό κενό πληροφόρησης για το toyota Στέφανε! Ούτε για τους χώρους υπάρχει ενημέρωση, ούτε λεπτομέρειες για τους κινητήρες, ούτε δοκιμές ακόμη, ούτε καν τιμή! Είναι και εντελώς νέο αυτοκίνητο. Καλύτερα να περιμένεις πρώτα μια λεπτομερή ενημέρωση για όλα αυτά, να κάνεις και test drive και ύστερα να προχωρήσεις σε κάποια κίνηση. Λογικά τα σταθερά standards της toyota θα πληρούνται, αλλά έχοντας όλα τα δεδομένα στο τραπέζι θα μπορέσεις να κρίνεις αν θα είναι όντως συμφέρουσα η επιλογή αυτή και πραγματικά καλύτερη από τον ανταγωνισμό!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αν και εδώ http://www.auto-data.net/gr/?f=showCar&car_id=22239 έχει μόνο το 0-100 το οποίο είναι 11,1'' πιστεύω ότι θα έχει σαφώς χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με το QQ που στην ίδια μέτρηση είναι κάτω από τα 10''. Ψάξε το καλά πριν αποφασίσεις κάτι. Φυσικά τα πλεονεκτήματα του Χ1 αναφορικά με χώρους, ποιότητα κατασκευής, στήσιμο στον δρόμο κτλ θα ισχύουν, αλλά εάν θέλεις επιταχύνσεις και ρεπρίζ, εγώ θα ήμουν τουλάχιστον διστακτικός - μην σου πω και αρνητικός - για το 1500άρι diesel. Το αμάξι είναι βαρύ (πάνω από 1,5 τόνο...) και θέλει άλογα για να κινηθεί καλά. Τα 116 άλογα του 16d μου φαίνονται πολύ λίγα. Πιστεύω ότι χρειάζονται το λιγότερο 20 άλογα παραπάνω για να εξασφαλιστούν αυτά που ζητάς. Εάν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα ίσως μπορείς να δεις την επιλογή της βενζίνης με τα 136 άλογα http://www.auto-data.net/gr/?f=showCar&car_id=22240
Σαν επιδόσεις το Χ1 με τον 1.5 θεωρώ ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με το QQ 1.5. Όχι γρήγορο, αλλά σίγουρα πολύ ικανοποιητικό για την πλειοψηφία των οδηγών. Το έχουμε σχεδόν ένα χρόνο τώρα και δεν ένιωσα στιγμή ότι μου έχει λείψει η δύναμη την στιγμή που την χρειαζόμουν. Το 0-100 στο QQ 1.5 είναι στα 12sec.
Αναλογία κιλών ανά ίππο στα 12.41 για το QQ και στα 12.39 για την Χ1.
-
axel12p καλημέρα!
Εγώ τη σύγκριση την έκανα με το 1600άρι QQ που έχει 130 άλογα και λογικά υπερτερεί του 1500cc diesel Χ1.
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για το σχόλιο 'δεν ένιωσα στιγμή ότι μου έχει λείψει η δύναμη τη στιγμή που την χρειαζόμουν' για την πλειοψηφία των οδηγών. Άλλωστε και εγώ, όταν μετά από test drive με το 1600άρι ξαναμπήκα στο corolla που είχα, ένιωθα ότι το αμάξι μου σερνόταν. Το ίδιο φαντάζομαι - έστω και σε μικρότερο βαθμό - θα ίσχυε και με το 1500 QQ. Η ροπή του diesel δίνει αυτήν την άνεση.
Ευχαριστώ και για τα στοιχεία κιλών ανά ίππο τα οποία ομολογώ ότι δεν γνώριζα! -
Πολλές καλημέρες!
Το φαντάστηκα ότι αναφερόσουν στο 1.6. Παρόλα αυτά είπα να καταθέσω την εμπειρία μου από το 1.5 μιας και θεωρώ πως σαν επιδόσεις θα είναι αντίστοιχες με την Χ1. Λίγα τα άλογα για το βάρος, αλλά αρκετή η ροπή, κάτι πολύ σημαντικό στην καθημερινή μετακίνηση. Τα σχόλια πάντως του C&D στην δοκιμή του 1.5 βενζίνης με τα 136 άλογα, ήταν πως σίγουρα δεν αποτελεί λύση ανάγκης. Για κάποιον που δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα (ειδικά στην περίπτωση που εξισώσουν την τιμή βενζίνης-πετρελαίου), ο 1.5 βενζίνης είναι πολύ καλή επιλογή.
Τα κιλά ανα ίππο τα υπολόγισα από την σελίδα που παρέθεσες νωρίτερα.
-
Axel12p, emperor και iceman ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το qashqai 1.5 το εχω οδηγησει και ειναι η βαση και πανω σε οτι διαλεξω απο θεμα ροπης και επιταχυνσης. Ειναι ικανοποιητικοτατο. Γι αυτο η συγκριση με αυτό. Το θεμα ειναι οτι θελω περισσοτερους χωρους αλλα και μια αισθηση ικανοποιησης ευχαριστησης με αυτο που θα επιλεξω.
Το θεμα ειναι αν τα παραπανω 10 Nm, τα 6 περισσοτερα αλογα που δινουν 0,8 m / s^2 μεγαλυτερη επιταχυνση μπορουν να καταφερουν τα 135 παραπανω κιλα του x1. Εαν η ροπη απο χαμηλα δινει την ανεση αναβασης σε ανηφορικους δρομους όπως τα καταφερνει καλα και το nissan.
Βασει κιλων και αλογων όπως ανεφερε ο Axel12p μοιαζουν ισαξια αυτα τα δυο. Για βενζινη δε το σκεφτομαι προς το παρον με 20.000km το χρονο
Δυσκολη αποφαση...και με το μετρο απόσυρσης να πιεζει χρονικα
-
Τα 135 κιλά διαφορά σε ποια ακριβώς μοντέλα αντιστοιχούν; Γιατί εγώ βρίσκω το QQ 1.5 να ζυγίζει 1365 κιλά και την Χ1 16d 1425 κιλά, μια διαφορά 60 μόλις κιλών. Δεν γνωρίζω τον κινητήρα της X1 ούτε την έχω οδηγήσει δυστυχώς, αλλά αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη στην Χ1. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρότεινα να γίνει ένα test drive πρώτα.
-
Mitsos_ath καλημέρα!
Θέλεις να μας γράψεις ποιες ακριβώς είναι οι απαιτήσεις σου από το αμάξι που θα πάρεις μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε και με άλλες προτάσεις;
Δηλαδή, εκτός από τα χλμ που κάνεις - τα οποία συμφωνώ ότι μάλλον σε οδηγούν αναγκαστικά σε diesel - τι χώρους χρειάζεσαι (άτομα, πορτ παγκάζ), πού θα γίνονται τα χλμ (πόλη, ανοιχτός δρόμος-εθνικές οδοί, επαρχία, off road...), τι επιδόσεις επιθυμείς, αν έχεις οδηγικές ανησυχίες κτλ. Επίσης, ποιο ακριβώς είναι το budjet που έχεις, γιατί έχω μπερδευτεί που κοιτάζεις το 1500άρι QQ και την Χ1 και όχι το 1600άρι, που είναι φτηνότερο από την Χ1!
Δεν ξέρω αν σε 'διάβασα' καλά, αν και σε ικανοποιεί το QQ κοιτάζεις και για κάτι μεγαλύτερο που να προσφέρει και άνεση στην οδήγηση.
Ίσως μπορείς να δεις και το Kadjar που έχει μεγαλύτερους χώρους ή και το CRV με τα 120 άλογα που είναι πραγματικά τεράστιο! Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται και το νέο Ateca, αν και δεν ξέρω πότε έρχεται!
Εάν πάλι έχεις καταλήξει σε αυτά τα 2 μοντέλα που γράφεις παραπάνω, το Χ1 σίγουρα υπερτερεί σε χώρους, ποιότητα και στήσιμο. Για επιδόσεις η μόνη ασφαλής λύση είναι να κάνεις test drive και τα δύο και μάλιστα το ένα πίσω από το άλλο αν γίνεται για να συγκρίνεις.
Επίσης, από οικονομία καυσίμου δεν ξέρω αν υπάρχει σημαντική διαφορά, αλλά αν θα έπρεπε να ποντάρω τα λεφτά μου μάλλον θα τα πόνταρα στο QQ. Εγώ με το 20d και έχοντας ξεπεράσει τα 7000 χλμ βλέπω διαρκώς πτωτικές τάσεις και μάλιστα στο τελευταίο φουλάρισμα η μέση κατανάλωση έχει πέσει στο 6.1 lt/100χλμ και έχοντας ήδη κάνει κοντά στα 700 χλμ το trip computer μου δίνει αυτονομία για τουλάχιστον άλλα 300, πράγμα που συνεπάγεται αυτονομία πάνω από 1000 χλμ με ένα γέμισμα (60 λίτρα ρεζερβουάρ). Άρα το 16d θα έχει σαφώς μεγαλύτερη οικονομία με τιμές γύρω στο 5-5,5 θα τολμούσα να προβλέψω...Το QQ όμως από ότι διαβάζω με προσοχή μπορεί να χτυπάει άνετα και 4άρια... -
To Kadjar το θεωρώ μια η άλλη με το QQ με μόνες διαφορές το μέγεθος και την εμφάνιση.
To CRV FWD βγαίνει πλέον στα 31500, σύμφωνα με post συμφορουμίτη στο αντίστοιχο θέμα.
Στο κομμάτι της κατανάλωσης, το CRV πρέπει να είναι με διαφορά το οικονομικότερο. QQ και Χ1 πρέπει να είναι λογικά στα ίδια. Η μέση κατανάλωση στο δικό μου είναι 5.4lt/100Km, οπότε αν είσαι εσύ στα 6 και κάτι με την δίλιτρη Χ1, τότε είναι λογικό να περιμένεις μισό λίτρο χαμηλότερη κατανάλωση από την 1.5.
-
Το CRV με τα 120 άλογα έχει 31500;;;; Πλάκα κάνεις...!
Για να μην παραπληροφορώ...το Χ1 έχει τόσο που έγραψα, αλλά στα 100 χλμ που κάνω, τα 80 είναι σε επαρχιακό δρόμο και με 1500 στροφές και με το eco mode μόνιμα ενεργοποιημένο...Μέσα στην πόλη χτυπάει 8άρια για πλάκα...Πιστεύω ότι με τη χρήση που κάνω εγώ το QQ θα είναι με άνεση κάτω από 5...
Πρέπει να μας γράψει ο συμφορουμίτης τι χρήση θα κάνει... -
Αν και ειμαστε offtopic απλα για να διευκρινιστει το ζητημα μιας και το εχω ψαξει. Το CRV FWD με τα 120 αλογα αυτη τη στιγμη ειναι διαθεσιμο μονο στο επιπεδο εξοπλισμου Elegance (μεσαιο) με τιμη (μετρητοις με το κλειδι στο χερι) 32.700 ευρω. Απο το φθινοπωρο του 2016 θα ειναι διαθεσιμα και καποια κομματια σε επιπεδο εξοπλισμου Comfort (βασικο) με προβλεπομενη τιμη γυρω στις 31.000 ευρω με το κλειδι στο χερι. Οσο για το 4WD με τα 160 αλογα, αυτο εχει πλεον 36.500 ευρω.
-
πάλι το παράκανε η honda...
-
Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, η έκδοση Elegnace του CRV είναι υπερπλήρης από θέμα εξοπλισμού, με στάνταρ το Honda Connect, θερμαινόμενα μπροστά καθίσματα, πλυστικά στα φώτα, σύστημα ενεργής πέδησης πόλης (μέχρι 50Km/h) κλπ. Επίσης, το μεταλλικό χρώμα στα Honda είναι στάνταρ.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, η έκδοση Elegnace του CRV είναι υπερπλήρης από θέμα εξοπλισμού, με στάνταρ το Honda Connect, θερμαινόμενα μπροστά καθίσματα, πλυστικά στα φώτα, σύστημα ενεργής πέδησης πόλης (μέχρι 50Km/h) κλπ. Επίσης, το μεταλλικό χρώμα στα Honda είναι στάνταρ.Ανάμεσα στο 120άρι Honda και το 130άρι QQ εγώ ψηφίζω QQ ασυζητητί...Πόσο μάλλον και με τέτοια διαφορά τιμής!
Ακόμη και λίγο φτηνότερο να ήταν το Honda πάλι QQ θα έπαιρνα...
Με το 160άρι ομολογώ ότι εξισορροπούνται τα πράγματα ιδίως εάν χρειάζεσαι τους χώρους. Αλλά από τιμή... -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, η έκδοση Elegnace του CRV είναι υπερπλήρης από θέμα εξοπλισμού, με στάνταρ το Honda Connect, θερμαινόμενα μπροστά καθίσματα, πλυστικά στα φώτα, σύστημα ενεργής πέδησης πόλης (μέχρι 50Km/h) κλπ. Επίσης, το μεταλλικό χρώμα στα Honda είναι στάνταρ.Εκτος απο το Honda Connect, ολα τα αλλα που ειπες υπαρχουν ηδη απο τη βασικη εκδοση Comfort (θερμαινομενα καθισματα, πλυστικα στα φωτα, ενεργη πεδηση πολης, μεταλλικο χρωμα). Βεβαια το γεγονος οτι με τα ιδια λεφτα που επαιρνες περσυ το 4κινητο με τα 160 αλογα, φετος παιρνεις το 2κινητο με τα 120, στο ιδιο επιπεδο εξοπλισμου, δειχνει οτι μαλλον ο emperor εχει δικιο και το εχουν παρακανει παλι. Αλλα το ληγω εδω γιατι θα μας κραξουν με το offtopic.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, η έκδοση Elegnace του CRV είναι υπερπλήρης από θέμα εξοπλισμού, με στάνταρ το Honda Connect, θερμαινόμενα μπροστά καθίσματα, πλυστικά στα φώτα, σύστημα ενεργής πέδησης πόλης (μέχρι 50Km/h) κλπ. Επίσης, το μεταλλικό χρώμα στα Honda είναι στάνταρ.
Εκτος απο το Honda Connect, ολα τα αλλα που ειπες υπαρχουν ηδη απο τη βασικη εκδοση Comfort (θερμαινομενα καθισματα, πλυστικα στα φωτα, ενεργη πεδηση πολης, μεταλλικο χρωμα). Βεβαια το γεγονος οτι με τα ιδια λεφτα που επαιρνες περσυ το 4κινητο με τα 160 αλογα, φετος παιρνεις το 2κινητο με τα 120, στο ιδιο επιπεδο εξοπλισμου, δειχνει οτι μαλλον ο emperor εχει δικιο και το εχουν παρακανει παλι. Αλλα το ληγω εδω γιατι θα μας κραξουν με το offtopic.
ακριβώς αυτό είναι το σκεπτικό μου!
ο geiasou με κάλυψε! -
Δεν διαφωνώ μαζί σας, για αυτό δεν επιλέξαμε και εμείς Honda αν και μας άρεσαν
Δεν είναι τυχαίο πως δεν πουλάνε ούτε 50 αυτοκίνητα τον μήνα, παρά το γεγονός πως το προϊόν τους είναι πάρα πολύ καλό.Ο 1.6 diesel πάντως, με διαφορά ο καλύτερος από όσα είχα οδηγήσει (και που να δοκίμαζα και αυτόν με τα 160!).
-
οδήγησες και τον 1.6 dci με τα 130 άλογα;
Απίθανο να σου φάνηκε ότι ο 120άρης της honda είναι καλύτερος αυτόν...και ιδίως με το αμάξωμα και τα περισσότερα κιλά του CRV... -
O 1.6 της Honda εκτός από δυνατός μου φάνηκες πιο αθόρυβος και με πιο ομαλή λειτουργία. Επίσης, η μεγάλη διαφορά είναι πως δεν το οδήγησα στο CRV αλλά στο Civic
O 1.6dci πολύ δυνατός και με αρκετά καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας. Μου είχε κάνει εντύπωση πως μάζευε χιλιόμετρα το QQ χωρίς να το καταλαβαίνω.
Εμείς είχαμε ένα budget 10.000 κάτω, οπότε κοιτούσαμε αυτοκίνητα γύρω στα 21 χιλιάρικα. Για το CRV είχα σκεφτεί την λύση μεταχειρισμένου με ελάχιστα χιλιόμετρα από Γερμανία, αλλά η διαδικασία μου φάνηκε χρονοβόρα και πολύπλοκη, οπότε καταλήξαμε 'αναγκαστικά' στο QQ.
-
Τεράστια η διαφορά αμαξώματος ανάμεσα σε civic και crv...έτσι δεν είναι;
Το ένα είναι hatch το άλλο suv και μάλιστα από τα μεγάλα της κατηγορίας...
Τέσπα...σταματώ και εγώ το off topic...στο οποίο ειδικεύομαι δυστυχώς! χαχα -
Axel12p το βαρος το βρηκα απο το link http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/x ... =sDrive16d. Αναφερει 1500kg.
Emperor ειμαστε 3 ατομα.Η συζυγος, ενα μωρακι και εγω. Καθημερινα προτιμω κυριως εθνικη οδο και Συγγρου αλλα βρισκομαι και σε κινηση στο κεντρο καποιες φορες. Ταξιδια περιπου 2.000 με 3.000 km το χρονο σε λιγο ορεινα μερη. Δεν με ενδιαφερει να σκιζω τους δρομους αλλα να κινειται ικανοποιητικα με το βαρος των αποσκεων σε ανηφορικους δρομους και να μη με κρεμασει. Για παραδειγμα εχουμε ενα yaris diesel κσι είμαστε απολυτα ικανοποιημενοι, αλλα οι αναγκες μας ειναι πολυ μεγαλύτερες για χωρους και γενικότερα κουβαλαμε το μισο σπιτι.
Δεν με γεμιζει καποιο αλλο μοντελο περαν αυτο των δυο. Για να πω την αληθεια εαν δεν υπηρχε το θεμα της φορολογιας θα πηγαινα κατ ευθειαν σε rav4, αλλα ειναι ασυμφορο.
Το καλυτερο ειναι αυτο που αναφερατε για test drive το ενα μευα το αλλο αν και δεν προσομοιάζει την περιπτωση φορτωμενου αυτοκινητου ουτε και ειναι απολυτα αντιπροσωπευτικο παντα αφου γίνεται κυριως σε ευθεια.
BMW X1 2016