-
Καλά είναι, αλλά όπως έχω πει και πιο πάνω είμαι σίγουρος ότι οφείλεται περισσότερο στις διαδρομές που κάνω εγώ (ελάχιστη κίνηση μέσα στην πόλη, 80% των χλμ σε επαρχιακό δρόμο με ταχύτητες 90-100 χλμ) και λιγότερο στο αυτοκίνητο. Από συζητήσεις που έχω κάνει με κατόχους π.χ. του Qashqai πιστεύω ότι στις ίδιες διαδρομές θα είχα πολύ χαμηλότερη κατανάλωση με το QQ (πιστεύω ότι θα ήμουν γύρω στο 5), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετανιώνω που πήρα το Χ1, γιατί μου προσφέρει άλλα πράγματα που δεν θα τα έπαιρνα στον ίδιο βαθμό από το QQ.
Με τα τωρινά δεδομένα τα έξοδα μετακίνησής μου είναι μόνο λίγο αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, γεγονός που και περίμενα και δεν με ενοχλεί.
Στο επόμενο διάστημα θα δοκιμάσω να πιέσω σαφώς περισσότερο το αμάξι για να δω και πώς ανταποκρίνεται και πού 'σκαρφαλώνουν' οι καταναλώσεις, όταν πλέον 'δεν προσέχεις' -
Μην συγκρίνεις την Χ1 με το QQ. Να συγκρίνεις αυτοκίνητα με το ίδιο βάρος , αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Καλά είναι, αλλά όπως έχω πει και πιο πάνω είμαι σίγουρος ότι οφείλεται περισσότερο στις διαδρομές που κάνω εγώ (ελάχιστη κίνηση μέσα στην πόλη, 80% των χλμ σε επαρχιακό δρόμο με ταχύτητες 90-100 χλμ) και λιγότερο στο αυτοκίνητο. Από συζητήσεις που έχω κάνει με κατόχους π.χ. του Qashqai πιστεύω ότι στις ίδιες διαδρομές θα είχα πολύ χαμηλότερη κατανάλωση με το QQ (πιστεύω ότι θα ήμουν γύρω στο 5), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετανιώνω που πήρα το Χ1, γιατί μου προσφέρει άλλα πράγματα που δεν θα τα έπαιρνα στον ίδιο βαθμό από το QQ.
Με τα τωρινά δεδομένα τα έξοδα μετακίνησής μου είναι μόνο λίγο αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, γεγονός που και περίμενα και δεν με ενοχλεί.
Στο επόμενο διάστημα θα δοκιμάσω να πιέσω σαφώς περισσότερο το αμάξι για να δω και πώς ανταποκρίνεται και πού 'σκαρφαλώνουν' οι καταναλώσεις, όταν πλέον 'δεν προσέχεις'Αθηνα -Πατρα με 100 χμω στο περισσοτερο ταξιδι το 118ι βενζινη εγραψε 5.8 λτ/100χμ. Βαρος 1380 κιλα αρκετα ποιο κατω από το Χ1.
-
ΠΑιδιά ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Ημουνα λίγο ενθουσιωδης στο προηουμενο ποστ αλλά τελικά εχουν δίκιο όταν λένε ότι το αυτικίνητο είναι το υπερτατο παιχνίδι. Για το αμάξι δεν μπορώ να πώ πολλά αφου εχω κανει μόνο 100χλμ. (O emperor είναι πολύ μπροστά). Δεν θέλω να γράψω για το αμαξι αφού είναι πολύ νωρίς, Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι είμαι απολυτα ευχαριστημένος με τη σύνθεση που εφτιαξα. Η ηλιοροφή και τα συρόμενα καθίσματα πίσω και το EDC αξίζουν πραγματικά. Το park assist φοβάμαι να το δοκιμάσω ακόμα... Επίσης για οποιο ενδιφέρει οι εντυπώσεις από τριτους -φίλους-συγγενείς και στο δρόμο είναι πολύ ευχάριστες. ολοι λένε ότι από κοντά είναι πιο ομορφο από τις φωτογραφίες. το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Επίσης αυτό που μου αρέσει είναι όταν ρωτάνε πόσο κανει και τους λέω ξεκιναει από 27.000 ευρώ, τους φαίνεται ότι αξίζει για παραπάνω κατηγορία τιμής.
Τώρα ψάνχω για μεμβράνες ήταν να βάλω llumar titanium- αλλά άλλοι μου λένε για v-kool. θα δω τι θα κανω, μάλλον θα βάλω τις ιδιες με emperor. Tωρα στην Κηφισιάς σε γνωστό εμπορικό είδα μια ασπρη sdrive 18i και μια άσπρη 20d.Επίσης κατά την παραλαβή μαζί με μενα φυγανε άλλες 3 Χ1. Νομίζω ότι η Χ1 θα ναι επιτυχία για την bmw. Για την ιστορία η παραγγελία έγινε τέλη Οκτώβρη, κατασκεπάστηκε 15 Νοεμβρίου και ήρθε Ελλάδα σε 1 μηνα. 1 εβδομαδα για εκτελωνισμό έλεγχο κτλ και παράδοση. Όλα έγινα όπως μου τα πανε.Tέλος για την καταναλωση επειδή κι η δικιά μου είναι 1400 κιλά και έχει ίδιο κινητηρα με τον wantone ελπίζω να πιάσω τα ίδια νούμερα. θα μαι ευχαριστημένος και με 7,5 βέβαια οπως μου είπαν από αντιπροσωπία.
ΚΑλά Χριστούγεννα σ'όλους -
Να το χαρείς και πάλι!
Για τον εξοπλισμό ζηλεύω!! Ιδίως τα συρόμενα καθίσματα, το parking system (ή έστω μια κάμερα οπισθοπορείας) αλλά και την ηλιοροφή θα τα ήθελα πολύ! Επίσης, το gps στη σημερινή εποχή είναι must πιστεύω. Ωστόσο, είχα ήδη ανέβει πολύ στο budget και δεν ήθελα να ξεφύγω παραπάνω.Πιστεύω ότι είναι απόλυτα εφικτό να έχεις καταναλώσεις χαμηλές σε ανοιχτό δρόμο.
Οι κινητήρες έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ! Το δύσκολο είναι να πετύχουμε καλές καταναλώσεις μέσα σε αστικό περιβάλλον. Εκεί το Χ1 δύσκολα μπορεί να είναι οικονομικό. Αναμένουμε λεπτομερέστερο review και καταναλώσεις, όταν με το καλό συμπληρώσεις αρκετά χιλιόμετρα!
Απόλαυσέ το! -
μία ακόμη κριτική
http://www.caranddriver.gr/article.asp? ... id=7478215 -
https://www.youtube.com/watch?v=RLtXDLQpW_A
Short acceleration and handling test of the all-new 2016 BMW X1 (F48)https://www.youtube.com/watch?v=ptnTrmOpnFI
συγκριτικό με υπότιτλους (δείτε στο 6.11λεπτό)Διαβασα την κριτική και μπορώ να πω ότι για τα runflat ελαστικά τη θεωρώ υπερβολική. 10 ημερες στους 'τρομερούς' δρόμους της Αθήνας δεν ειδα πρόβλημα για να πω οτι θα αλλαξω τα λάστιχα με συμβατικά(εχω 17αρες και EDC). Φυσικά καλύτερα αποτελέσματα θα χεις με συμβατικά ελαστικά αλλά οχι οτι δεν μπορεις να συμβιωσεις με τα R/F της Χ1. Βεβαια για να δώσω ενα δικιο στο δημοσιαγραφο ισως με 18αρες και χωρίς EDC να χα την ίδια αποψη.Αυτό που με χαλάει μεχρι τώρα ειναι το auto start/stop στην Χ1. H audi εχει κανει θαυματα σε αυτό και δεν καταλαβαινεις τιποτα, ενω στην bmw σαν να νιωθεις ενα μικρό τιναγμα (κλωτσάει στο φανάρι) που ειναι εκνευριστικό. ευτυχως εχει κουμπί απενεργοποιησής.
-
Μάλλον θέμα γούστου είναι το start stop. Εγώ δεν το απενεργοποιώ ποτέ. Ο υπάλληλος στην αντιπροσωπεία μου είπε ότι η κατανάλωση που έχω ως τώρα δεν είναι αρκετά καλή και ότι θα βελτιωθεί πολύ. Εγώ με τα run flat δεν έχω κανένα θέμα αλλά θα τα αξιολογήσω αργότερα, όταν θα πρεπει να τα αλλάξω. Θα δω τότε και πόσο ευχαριστημένος είμαι και πόσο με συμφέρουν έναντι των συμβατικών ελαστικών. Να πω ότι οι δρόμοι στα Γιάνεννα πρέπει πλέον να είναι από τους χειρότερους στην Ελλάδα, καθώς τα τελευταία χρόνια τους εχουν ξανασκάψει όλους για αποχετευτικό και άλλα έργα και είναι γεμάτοι κακοφτιαγμένα μπαλώματα...
Από κατανάλωση πώς πας; Βγήκες καθόλου εθνική;
-
Για καταναλωση δεν θα ναι αντικειμενικό να πω αφου εχω κανει μια 200αρα μεσα στην πόλη.
Εθνική λόγω υποχρεώσων δεν εχω παω ακόμα.Ετοιμαζω ταξιδι για Φλώρινα τον Γενάρη για να το στρώσω και να δω και καταλωση σε συνθηκες ταξιδιού. Για το start/stop ειναι προσωπική αίσθηση σε σύγκριση με άλλη εταιρία,Αν σε εσενα δεν κλωτσάει τίποτα τοτε μπορεί να φταίει το δικό μου. Αν googlareis bmw start/stop θα δεισ πολλά..μέχρι και ομαδικέσ αγωγές έχουν γίνει. Για να κλείσω με κάτι καλό πάντως, είναι τρομερή h BMW σε ελιγμούς μέσα στην πόλη, σαν να οδηγάς μικρότερο αυτοκίνητο .
Επίσης δεν ξέρω στη Λίμνη πώς κοιτάζουν τη δική σου και τι σχολια έχεις πάρει οταν οδηγάς, αλλά εδώ στην Αθήνα μπορώ να πώ οτι τραβάει τα βλέμματα (Οχι οτι σημαινει κάτι για το αν ειναι καλό αυτοκίνητο αυτό βέβαια). -
Στο δικο μου το start stop ειναι πολυ ομαλο αλλα δεν το χρησιμοποιω πριν ο κινητηρας ζεσταθει καλα (ουσιαστικα μετα τα πρωτα 20 λεπτα καθε διαδρομης). Δεν θα επρεπε να μπαινει τοσο νωρις.
-
Γιατί το γράφεις αυτό wantone; Επιβαρύνει κάπως το αμάξι;
Βασικά για το start stop δεν θυμάμαι να είχα παρατηρήσει κάποια ουσιαστική διαφορά με άλλα που έχω οδηγήσει. Τώρα που το ανέφερες ίσως όντως να είναι κάπως 'απότομο' αλλά δεν το έχω καν αντιληφθεί ως ενοχλητικό...
Για τα βλέμματα...με εχουν σταματήσει στον δρόμο και με εχουν ρωτησει για το αμάξι...αλλά κυρίως μου την έχουν ήδη 'πέσει' 2-3 φορές σε φανάρια κάγκουρες με bmw, mercedes και την τελευταία φορά ένα touareg! Χαχα! Μάλλον μαλακομαγνήτης είναι το Χ1 αν και μου έδωσε την ευκαιρία να δω τι πουλιά πιάνει με το sport mode... -
Γιατι αν δεν εχει ζεσταθεί καλα ο κινητήρας και το κιβωτιο μου δημιουργει προβλήματα. πχ το κιβωτιο είναι σφικτο. Από όταν σταματησα να το χρησιμοποιω στα πρωτα 20 λεπτα όλα καλα. Εχω άλλο αμαξι.
-
Έχεις μάλλον χειροκίνητο κιβώτιο ε; θύμισε μου...γιατί με το αυτόματο πώς θα καταλάβαινες κατι τέτοιο;
-
Έχεις μάλλον χειροκίνητο κιβώτιο ε; θύμισε μου...γιατί με το αυτόματο πώς θα καταλάβαινες κατι τέτοιο;Xειροκινητο ναι. Δεν ξερω για το δικο σου αυτοματο. Παντως τα διπλου συμπλεκτη θελουν ζέσταμα πριν τα χρησιμοποιήσεις για γρηγορες αλλαγες. Υπαρχει αισθητήρας θερμοκρασίας και στο κιβωτιο για μερικα αυτοκίνητα.
-
Με το αυτόματο δεν καταλαβαίνω τίποτα και η λειτουργία του είναι απίστευτα αρμονική. Ήμουν απόλυτα αρνητικός για το αυτόματο πριν οδηγήσω το Χ1 και έχω αλλάξει γνώμη 100%...
-
Επανερχόμενος στο θέμα diesel και στο αυτοματο κιβώτιο και μετά από συζήτηση με επαγγελματίες οδηγούς και μηχανικούς από το στενό και το στενοτατο οικογενειακό μου περιβάλλον μεταφέρω εδω ορισμένες από τις συμβουλές τους για κατόχους diesel οχημάτων αλλά κ αυτόματων.
-
Στα diesel - αλλά κ τα βενζινοκινητα - ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες καλό είναι να ζεσταίνει κάποιος τη μηχανή ώστε τα λαδια να ανεβάσουν θερμοκρασία προτού αρχίσει να κινείται. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του κινητήρα κ αυξάνει τη διάρκεια ζωής του.
-
Μετά από ταξίδι ή αρκετή πίεση της μηχανής καλο είναι να μην σβήνει αμέσως η μηχανή αλλά να δουλεύει ο κινητήρας στο ρελαντί προτού σβησει ωστε να πέσει πρώτα η θερμοκρασία του.
-
Το start stop επιβαρυνει πολυ μίζα κ μπαταρία. Μου συνεστησαν να μην το χρησιμοποιώ.
-
Κάθε φορά που σταματάω σε φανάρι ή αλλού για κάποιο χρονικό διαστημα με τη μηχανή σε λειτουργία η καλύτερη επιλογή στο αυτοματο κιβώτιο είναι το νεκρό κ όχι το drive ή το parking.
-
Μάλιστα ο ένας μου πρότεινε ότι οταν το πρωί ξεκινάς να κινεις το αμάξι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς το χειροκίνητο κιβώτιο στην αρχή που κ το κιβώτιο είναι ακόμη κρύο κ μετά από λίγη ώρα να γυρίζεις σε αυτόματο.
-
Αλλαγή λαδιών στα 10.000 χλμ την πρώτη φορά ανεξάρτητα από αυτά που λένε στην bmw για 30.000...
Προσωπικά τα περισσότερα με εξαίρεση το 5 τα εφαρμοζα κ με τα προηγούμενα αμάξια μου κ δεν έχω αλλάξει δίσκο ποτέ σε αυτοκίνητό μου...ήδη τα εφαρμόζω κ στο Χ1...
Οι 'σύμβουλοί' μου να γράψω ότι εκτός από άτομα μέσα από την οικογένειά μου έχουν ήδη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με diesel στον δρόμο κ ο ένας είναι κ μηχανικός αυτοκινήτων...Ξέρω ότι υπάρχουν κ διαφορετικές απόψεις αλλά θεώρησα χρησιμο να μοιραστώ όσα με συμβουλευσαν....
-
-
Φίλε μου θα συμφωνήσω επίσης με όλα όσα ανέφερες. Εχω τις ίδιες συνήθειες χρονια τώρα και μόνο σε καλο μου έχουν βγει.
-
Επανερχόμενος στο θέμα diesel και στο αυτοματο κιβώτιο και μετά από συζήτηση με επαγγελματίες οδηγούς και μηχανικούς από το στενό και το στενοτατο οικογενειακό μου περιβάλλον μεταφέρω εδω ορισμένες από τις συμβουλές τους για κατόχους diesel οχημάτων αλλά κ αυτόματων.-
Στα diesel - αλλά κ τα βενζινοκινητα - ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες καλό είναι να ζεσταίνει κάποιος τη μηχανή ώστε τα λαδια να ανεβάσουν θερμοκρασία προτού αρχίσει να κινείται. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του κινητήρα κ αυξάνει τη διάρκεια ζωής του.
-
Μετά από ταξίδι ή αρκετή πίεση της μηχανής καλο είναι να μην σβήνει αμέσως η μηχανή αλλά να δουλεύει ο κινητήρας στο ρελαντί προτού σβησει ωστε να πέσει πρώτα η θερμοκρασία του.
-
Το start stop επιβαρυνει πολυ μίζα κ μπαταρία. Μου συνεστησαν να μην το χρησιμοποιώ.
-
Κάθε φορά που σταματάω σε φανάρι ή αλλού για κάποιο χρονικό διαστημα με τη μηχανή σε λειτουργία η καλύτερη επιλογή στο αυτοματο κιβώτιο είναι το νεκρό κ όχι το drive ή το parking.
-
Μάλιστα ο ένας μου πρότεινε ότι οταν το πρωί ξεκινάς να κινεις το αμάξι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς το χειροκίνητο κιβώτιο στην αρχή που κ το κιβώτιο είναι ακόμη κρύο κ μετά από λίγη ώρα να γυρίζεις σε αυτόματο.
-
Αλλαγή λαδιών στα 10.000 χλμ την πρώτη φορά ανεξάρτητα από αυτά που λένε στην bmw για 30.000...
Προσωπικά τα περισσότερα με εξαίρεση το 5 τα εφαρμοζα κ με τα προηγούμενα αμάξια μου κ δεν έχω αλλάξει δίσκο ποτέ σε αυτοκίνητό μου...ήδη τα εφαρμόζω κ στο Χ1...
Οι 'σύμβουλοί' μου να γράψω ότι εκτός από άτομα μέσα από την οικογένειά μου έχουν ήδη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με diesel στον δρόμο κ ο ένας είναι κ μηχανικός αυτοκινήτων...Ξέρω ότι υπάρχουν κ διαφορετικές απόψεις αλλά θεώρησα χρησιμο να μοιραστώ όσα με συμβουλευσαν....
Συμφωνω σε όλα που γνωριζω. Για το 4 δεν είμαι σιγουρος, στο Καναδα οι οδηγοι αυτοματων με μετατροπεα ροπης συνηθως ειτε τα εχουν στο D και πατανε φρενο ειτε στο P και το παρκαρουν. Αλλα και εκει χειροκινητο ειχα.
Για το 5, με το χειροκινητο θα ζεστανεις το κιβωτιο ποιο γρηγορα.Γενικα και η δικη μου εμπηρεια είναι σε κάθε διαδρομή προσεκτικο ζέσταμα πριν το πιεσεις. Το δικο μου ζέσταμα περνει 15 λεπτα τον χειμωνα. Επισης όταν σταματας το αφηνεις λιγο στο ρελαντί για να κρυωσει το τούρμπο πρωτα από όλα. Οι τετρακύλινδροι συνηθως δεν εχουν πρόβλημα να σβυσουν αμεσως. Το παλιο μου αμαξι με τεραστιο εξακυλινδρο μπλοκ ειχε δευτερεύον ηλεκτρικη αντλια νερου που δουλευε μολις το εσβυνες για να ψυξει το μπλοκ μεχρι να πεσουν οι θερμοκρασίες.
-
-
- Στα diesel - αλλά κ τα βενζινοκινητα - ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες καλό είναι να ζεσταίνει κάποιος τη μηχανή ώστε τα λαδια να ανεβάσουν θερμοκρασία προτού αρχίσει να κινείται. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του κινητήρα κ αυξάνει τη διάρκεια ζωής του.
Λάθος. Στο ρελαντί η αύξηση της θερμοκρασίας είναι πιο αργή από ότι όταν ο κινητήρας ανεβάζει στροφές. Άρα ο κινητήρας λειτουργεί για περισσότερη ώρα κρύος, που σημαίνει μεγαλύτερη φθορά καθώς το κρύο λάδι δεν λιπαίνει σωστά τον κινητήρα. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να ξεκινάμε με το που βάζουμε μπροστά αλλά φυσικά να μην πιέζουμε μέχρι να ανέβουν οι θερμοκρασίες. Case in point: Τα αγωνιστικά γκαζώνουν με το που παίρνουν μπροστά για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ποτέ δεν τα βάζουν μπροστά και τα αφήνουν στο ρελαντί. Επίσης ο καταλύτης φθείρεται περισσότερο όταν είναι κρύος.
- Μετά από ταξίδι ή αρκετή πίεση της μηχανής καλο είναι να μην σβήνει αμέσως η μηχανή αλλά να δουλεύει ο κινητήρας στο ρελαντί προτού σβησει ωστε να πέσει πρώτα η θερμοκρασία του.
Ανούσιο καθώς είναι δεδομένο ότι τα τελευταία του λεπτά πριν σβήσει θα είναι σε χαμηλές στροφές και φορτίο (αποθέρμανση όπως λέγαμε στον ΕΣ) μέχρι να φτάσεις στο σπίτι ή εκεί που θα παρκάρεις. Αυτό που σου είπαν έχει σημασία μόνο σε πίστα όπου στον τελευταίο γύρο πας αργά (cool down lap) μέχρι να μπεις στα πιτς. Επίσης δουλεύοντας σταματημένος στο ρελαντί, ένας κινητήρας δεν ψύχεται σωστά.
- Το start stop επιβαρυνει πολυ μίζα κ μπαταρία. Μου συνεστησαν να μην το χρησιμοποιώ.
Συμφωνώ, αλλά είναι μελετημένη και η μίζα και η μπαταρία (heavy duty) για αυτήν την χρήση. Προσωπικά πάντως δεν μου αρέσει αυτό το σύστημα ούτως ή άλλως.
- Κάθε φορά που σταματάω σε φανάρι ή αλλού για κάποιο χρονικό διαστημα με τη μηχανή σε λειτουργία η καλύτερη επιλογή στο αυτοματο κιβώτιο είναι το νεκρό κ όχι το drive ή το parking.
Από την στιγμή που έχεις μετατροπέα ροπής δεν υπάρχει θέμα. Εαν είχες αυτοματοποιημένο συμπλέκτη, ναι! Τώρα είναι ανούσιο.
- Αλλαγή λαδιών στα 10.000 χλμ την πρώτη φορά ανεξάρτητα από αυτά που λένε στην bmw για 30.000...
Κακό δεν θα κάνεις στο αυτοκίνητο αλλάζοντας νωρίτερα. Θα κάνεις όμως στην τσέπη σου. Ο κατασκευαστής ξέρει τι λέει. Ο κάθε ταριφάκος όχι, εκτός αν είναι κι αυτός του ΕΜΠ και εξέλιξε τον κινητήρα σου.
-
Φίλε Δία πιθανότατα να έχεις δίκιο στις ενστάσεις σου. (Άλλωστε τις δομείς άριστα πάντα και για αυτό σε παρακολουθώ). Οστόσο τον τρόπο αυτό συμπεριφοράς που περιγράφει ο Emperor ακολουθώ εδώ και χρόνια και να σου πω την αλήθεια σωστό ή λάθος θα συνεχίσω καθώς τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα χέρια μου δείχνουν να τον εκτιμούν. Να φανταστείς ότι από το πρώτο μου simca ως φοιτητής έχω την συνήθεια πριν βάλω πρώτη πρωτα να πηγαίνω τον μοχλό στην θέση της δευτέρας καθώς και πολλά άλλα . Βέβαια δίσκο πλατό, συμπλέκτη ή δισκόφρενα δεν έχω αλλάξει ποτέ μετά από αρκετές εκατοντάδες χλμ με διάφορα αυτοκίνητα. Επίσης να θυμίσω πως έχει σημασία που κατοικείς και εάν μπορείς να εκκινείς το όχημα σου και για λίγα χλμ να πας με χαμηλές στροφές. Αν ζεις σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον όπως η Αθήνα δεν μπορείς να βγεις στην λεοφόρο και να κοιτάς το στροφόμετρο... Με την ευκαιρία να σας γράψω Καλή χρονιά αλλά και στον Emperor (όπως Βασίλης) πολύχρονος και καλά χλμ για το 2016!
BMW X1 2016