-
Καλησπέρα,
επανέρχομαι στο forum έχοντας παραλάβει εδώ και 20 ημέρες τo αυτοκίνητο (Χ1 s18i παραγωγή 4/2017). Έχοντας συνεννοηθεί για την τοποθέτηση του Integrated Navi με τον αντιπρόσωπο προχωρήσαμε στην προσθήκη. Ολοκληρώνοντας λοιπόν την εργασία ανακαλύπτω φεύγοντας από το service ότι δεν έχω ήχο ενώ κατά τα λοιπά το Navi λειτουγεί κανονικότατα. Ενημερώνω το μηχανικό και μου λέει να ξαναπάω το αυτοκίνητο για επανεγκατάσταση διότι ίσως να μην κούπμωσε σωστά το software. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία ακόμη φορά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα χωρίς να γνωρίζει ως τώρα κανείς τι μπορεί να φταίει και ψαχνόμαστε όλοι γενικώς. Η πρόταση του service είναι να αφαιρέσουμε τώρα το συσκεγκριμένο μηχάνημα και να το αντικαταστίσουμε με κάποιο άλλο με όλο το ράβε ξήλωνε του ταμπλό που συμπεριλαμβάνει η διαδικασία δυστυχώς. Προς ενημέρωση του φορουμ το Navi τοποθετήθηκε εσωτερικά, πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού (όχι μέσα) με όλα τα συν και πλην που αυτό συνεπάγεται (κέρδος σε χώρο, δεν τρυπήσαμε τπτ / έλλειψη πρακτικότητας σε μελλοντικές αναβαθμίσεις χαρτών από εμένα). Σε περίπτωση που κάποιος φίλος έχει αντιμετωπίσει ή έχει ακούσει κάτι αντίστοιχο παρακαλώ για την τοποθέτησή του με οποιαδήποτε πρόταση που ίσως μπορεί να βοηθήσει. Θέλω να αποφύγω αν γίνεται το λύσιμο μέρους τους ταμπλό για τρίτη φορά.
ΥΣ. Έρχομαι από Ε46 που διατηρούσα επί 14 χρόνια και έχω να επισημάνω το εξής. Τα αυτοκίνητα της BMW σήμερα σε ποιότητα κατασκευής καμπίνας (πλαστικά-επενδύσεις) δεν έχουν καμία σχέση με τότε, υπερέχουν όμως σε πάρα πολλούς άλλους τομείς (μηχανικά - ηλεκτρονικά) που υπερκαλύπτουν το κενό αυτό (δε μπορείς να τα έχεις όλα). Ήδη ακούω στους καταπλητκικούς επαρχιακούς δρόμους που διαθέτουμε τριξιματάκια ακόμη και πριν το λύσιμο του ταμπλό για την τοποθέτηση του Navi. Ευχαριστώ προκαταβολικά.Καλοτάξιδο το αυτοκίνητο Βασίλη!
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατό σου εγκαθιστούν μια συσκευή που χρειάζεται update θεωρητικά κάθε χρόνο (πολλές φορές νέοι χάρτες βγαίνουν και σε εξάμηνο) εσωτερικά! Δηλαδή για να ενημερώσεις τους χάρτες θα πρέπει να ξηλώνεις το ταμπλό?
Αν είναι έτσι είναι μεγάλο λάθος! Εγώ το έχω εγκαταστήσει εσωτερικά στο πάνω μέρος του ντουλαπιού του συνοδηγού, όπως λένε και οι οδηγίες. Ο χώρος που πιάνει έτσι είναι ελάχιστος και η πρόσβαση πολύ εύκολη. Τριγμούς δεν έχω ακούσει τίποτε μέχρι τώρα.
Σχετικά με τον ήχο, αν έχεις ήχο από τις άλλες πηγές (πχ ραδιόφωνο) τότε το πρόβλημα είναι είτε στις συνδέσεις του navi είτε στο «κουτάκι» του navi. Αφού ελέγχτηκαν οι συνδέσεις, για μένα, θα πρέπει το κουτάκι εγκατασταθεί σε προσβάσιμο σημείο και να αλλαχτεί γιατί 90% αυτό είναι το πρόβλημα. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να αντικαταστήσουν πρώτα και όχι να σου ξηλώσουν όλο το ταμπλό για τις συνδέσεις (να γιατί πρέπει να είναι άμεσα προσβάσιμο).
Βέβαια αν ήταν σοβαρός ο τεχνικός θα έπρεπε να ελέγξει ότι όλα λειτουργούν πριν συναρμολογήσει το ταμπλό από την πρώτη φορά. Αλλά να πας εκεί δεύτερη φορά, να το ξανα-ανοίξει και να μην αντικαταστήσει το h/w με ένα άλλο μου φαίνεται απίστευτο. Τι νομίζει ότι είναι το αυτοκίνητο συναρμολογούμενο ? -
Κι εμένα με προβλημάτησε εξαρχής η τοποθέτηση εσωτερικά αλλά διαβεβαιώθηκα ότι η αναβάθμιση μπορεί να γίνει από την αντιπροσωπεία δωρεάν να απαιτείται πρόσβαση στο μηχανάκι αλλά μέσω usb από τη θύρα!!! Άρα δε θα ξηλώνονταν το ντουλαπάκι μια φορά το χρόνο τουλάχιστον. Πλέον δεν είμαι και πολύ σίγουρος με την εισήγηση αυτή του τεχνικού καθώς ήδη αρχίζει και φαίνεται αναξιόπιστος όσον αφορά τις γνώσεις του με το συγκεκριμένο κομμάτι ειδικά μετά και την αποτυχημένη δεύτερη προσπάθεια εγκατάστασης. Αν γινόταν από το usb γιατί έβγαλε παλί το ντουλαπάκι διερωτήθηκα. Θα ζητήσω τοποθέτηση στο ντουλαπάκι και πάνω τελικά όπως μου προτείνετε.
Τις εντυπώσεις μου ώς τώρα από το αυτοκίνητο θα τις παραθέσω εν ευθέτω χρόνο σε αναλυτικό email. Σύνταξα ένα νωρίτερα πατώντας την 'Παράθεση' αντί της 'Απάντησης' στο μνμ του Iceman αλλά κάτι έκανα λάθος, το έχασα και τωρά δεν προλαβαίνω να το ξαγράψω.
-
Δε μας λες και σε ποιον αντιπρόσωπο συνέβησαν όλα αυτά να γνωρίζουμε;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
από Vassilis_Ch » 08 Ιουν 2017 11:46
Κι εμένα με προβλημάτησε εξαρχής η τοποθέτηση εσωτερικά αλλά διαβεβαιώθηκα ότι η αναβάθμιση μπορεί να γίνει από την αντιπροσωπεία δωρεάν να απαιτείται πρόσβαση στο μηχανάκι αλλά μέσω usb από τη θύρα!!! Άρα δε θα ξηλώνονταν το ντουλαπάκι μια φορά το χρόνο τουλάχιστον.
Φίλε Βασίλη,
καταρχήν καλορίζικη και καλοτάξιδη η Χ1. Όπως καταλαβαίνεις - αν διαβάσεις λίγο το νήμα - πήρες ενα πολύ όμορφο και ποιοτικό αυτοκίνητο, ίσως το καλύτερο στην κατηγορία του.Όσον αφορά το BMW Integrated Navigation έγραφα και λίγο πιο πίσω απο προσωπική εμπειρία πως δεν είναι το Navi plus των 3400+ ευρώ αλλά για τα 690 που δώσαμε κάνει μια χαρά την δουλειά του αξιοπιώντας και την οθόνη του ταμπλώ.
Όπως θα δεις και στις φωτό πιο κάτω, μπαίνει στο πάνω μέρος ΜΕΣΑ στο ντουλαπάκι και μένει αρκετός χώρος για μικροπράγματα. Θα το δεις πάνω δεξιά στις φωτό..
Με μπέρδεψες λίγο με τα περί updates. Το NAVI βγαίνει συρταρωτά - η βάση που ειναι στερεωμένο μένει φυσικά στην θέση της - και το παίρνεις μαζί σου στο γραφείο, το βάζεις σε μια usb στο PC σου και κατεβάζεις το προγραμματάκι που ήδη έχει στην μνήμη του. Αφού κάνεις install το πρόγραμμα κατόπιν κατεβάζεις free τα updates απο https://goo.gl/jAn7PU
Σήμερα που μιλάμε κυκλοφορεί η έκδοση 14 με τους Ευρωπαϊκούς χάρτες 2017. Κατεβάζεις δωρεάν όμορφα και απλά και είσαι έτοιμος. Ούτε ντουλάπια βγάζουμε ούτε τίποτα άλλο. Ξαναβάζεις συρταρωτά (κάνει κλικ) την πλακέτα και είσαι έτοιμος.Για το πρόβλημα με τον ήχο ίσως φταίει κάτι στην εγκατάσταση. Ελπίζω να δοκιμάσετε να ανοίξετε τον ήχο του Navi καθώς μιλάει ο πλοηγός, απο το + του τιμονιού ή απο το στέρεο. Ο ήχος του Navi μπορεί να ρυθμιστεί + - μόνο κατά την λειτουργία του πλοηγού.
Τέλος, ο τεχνικός ήδη έκανε την μ....κία που δεν έβαλε το Navi όπως προβλέπεται και απο την BMW εδώ https://youtu.be/dun-BGpfjgk
-
Ο χρήστης Vassilis_Ch έγραψε:
ΥΣ. Έρχομαι από Ε46 που διατηρούσα επί 14 χρόνια και έχω να επισημάνω το εξής. Τα αυτοκίνητα της BMW σήμερα σε ποιότητα κατασκευής καμπίνας (πλαστικά-επενδύσεις) δεν έχουν καμία σχέση με τότε, υπερέχουν όμως σε πάρα πολλούς άλλους τομείς (μηχανικά - ηλεκτρονικά) που υπερκαλύπτουν το κενό αυτό (δε μπορείς να τα έχεις όλα). Ήδη ακούω στους καταπλητκικούς επαρχιακούς δρόμους που διαθέτουμε τριξιματάκια ακόμη και πριν το λύσιμο του ταμπλό για την τοποθέτηση του Navi. Ευχαριστώ προκαταβολικά.Δεν έχουν χαλάσει οι BMW γενικά σε ποιότητα εσωτερικού, απλά πήρες μικρότερο μοντέλο από την Ε46, με ότι αυτό συνεπάγεται σε μείωση κόστους κατασκευής. Πήγαινε να δεις την καινούρια 3άρα και θα καταλάβεις τι εννοώ.
-
Ο χρήστης polar231 έγραψε:
Παιδιά ήρθε επιτέλους!!! Οι μέρες δίχως νεωτέρα ήταν πολλές κι έτσι στο χτεσινό τηλεφώνημα έπεσα πάνω στη στιγμή που ότι την είχε ξεφορτώσει η νταλίκα και την είχαν μεταφέρει στο υπόγειο. Εννοείται ότι διακτινιστηκα στην έκθεση και εννοείται ότι είναι μια κούκλα. Πλέον περιμένω να περάσουν βασανιστικά και οι τελευταίες μέρες για να την παραλάβω!Sent from my iPhone using Tapatalk
Μπράβο ρε φιλαράκι! Με το καλό να την παραλάβεις!!! Την κοιτάζω και κάααατι μου θυμίζει! Χαχααα!!! Στο επόμενο meeting να τις παρκάρουμε μακριά μήν τις μπερδέψουμε, άν και η δικιά σου θα έχει μεγαλύτερο ''στάβλο'' και διπλή εξάτμιση οπότε μπορεί να την μπερδέψω επίτηδες! Θα σου ευχηθώ λοιπόν καλή αναμονή και να ξέρεις οτι θα μείνεις παντελώς ικανοποιημένος. Επίσης κάνε τα κονέ σου για το πάρκινκ απο τώρα!!!
Κούκλα είναι η άτιμη!!! Φτού σκόρδα!
-
Σε ευχαριστώ φιλαράκι!! Με τη δίκη σου κρατιόμουν τόσο καιρό!! Να τις μπερδέψεις ρε φίλε. Στη διάθεση σου για test drive.. Άντε να κανονίζεται το επόμενο meeting!
-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Χθες παρέλαβα και αυτό το ειδικό χώρισμα για τον χώρο κάτω από τον «τεμπέλη»Η εφαρμογή του είναι πολύ καλή και εξυπηρετεί αρκετά για μικροπράγματα.
Πολύ ενδιαφέρουσα λύση και μου αρέσεις που είσαι της λεπτομέριας! Καλορίζικο και να το δούμε στην επόμενη συνάντηση ΠΡΙΝ τις μπύρες όμως! Χεχεχεε!!!
-
Σε ευχαριστώ φιλαράκι!! Με τη δίκη σου κρατιόμουν τόσο καιρό!! Να τις μπερδέψεις ρε φίλε. Στη διάθεση σου για test drive.. Άντε να κανονίζεται το επόμενο meeting!Sent from my iPhone using Tapatalk
Να'σαι καλά ρε Γιώργο! Ξέρεις, η περίοδος του στρωσίματος έχει και αυτή τη γλύκα της.
Εγώ θα την παρουσίαζα σαν μια νέα σχέση με μια κοπέλα, που απο την πρώτη μέρα θέλεις να τη ''ρίξεις στο κρεβάτι'' , αλλα και αυτή η γλυκιά προσμονή με απλά κ σκέτα προκαταρκτικά έχει την ιδιαιτερότητά της. Θα σου δωθεί ολοκληρωτικά μετά απο λίγο καιρό, μόλις θα την έχεις μάθει και εσύ!
Με λίγα λόγια ετοιμάσου για πολύ σέξ μαζί της μετά απο λίγα χλμ (κατ'εμέ μετά απο 3.000 χλμ) !!!
Ποιός τη χάρη σου ρε φίλε!!! ...και έχεις και περισσότερα γκάζια απο πολλούς εδω μέσα! -
Αυτοί οι παραλληλισμοί σου θα μείνουν στην ιστορία!!! Η αλήθεια είναι ότι θα με παίξει άσχημα στο στρώσιμο η γκομενιτσα...
-
Αυτοί οι παραλληλισμοί σου θα μείνουν στην ιστορία!!! Η αλήθεια είναι ότι θα με παίξει άσχημα στο στρώσιμο η γκομενιτσα...Sent from my iPhone using Tapatalk
Με 2 χιλιάδες χίλιομετρα ανοίγει η κορίτσαρα..... Μετα..... τα πάντα όλα [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
-
Τι θα γίνει ρε παιδιά με τις παρομοιώσεις σας; Θα μας «κόψει» ο mod για ακατάλληλο …
-
Συνήθως την παρατείνω την περίοδο αυτή στις 5000χλμ..Ακούγεται ίσως υπερβολικό. Αλλά τα τελευταία 1500 είναι διασκεδαστικά!
-
Συνήθως την παρατείνω την περίοδο αυτή στις 5000χλμ..Ακούγεται ίσως υπερβολικό. Αλλά τα τελευταία 1500 είναι διασκεδαστικά!Sent from my iPhone using Tapatalk
Πέρα από την πλάκα παντως το manual για τον 1500 γράφει όχι πάνω από 4500 στροφές στα πρώτα 2000 χιλιόμετρα
-
Καλημέρα, χρωστάω εντυπώσεις από το αυτοκίνητο και παραθέτω μετά από 25 ημέρες κυκλοφορίας και 2,5κ τις εντυπώσεις μου:
-
Κινητρήρας s18i - Κιβώτιο Μηχανικό
Τα 136hp του κινητήρα δε βάζουν φωτιά μεν αλλά κινούν αξιοπρεπώς το σασί. Δεν έχω οδηγήσει ακόμα στα όρια λόγω του στρωσίματος αλλά έχω το αμάξι 'τραβάει' (δε σε κολλάει φυσικά). Οτιδήποτε λιγότερο όπως τα 116hp του Diesel θεωρώ ότι θα προβλημάτιζαν και αν μπορούσα θα επέλεγα τον 2λιτρο βενζίνης με τα 192hp που τον θεωρώ ως τον πιο κατάλληλο για το βάρος και στο συγκεκριμένο στήσιμο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν πολύ γραμμικό κινητήρα, με ροπή από χαμηλά, και ενα εξαιρετικό κιβώτιο που δεν σε κρεμάει στην αλλαγή των σχέσεων. Για το αυτόματο δε θα τοποθέτηθω καθώς το δοκίμασα μεν σε test drive αλλά δε το έχω εξειδικεύσει. Ήταν συνειδητή επιλογή να διαθέσω τα περι 1500€ σε κάτι άλλο όπως ήταν η ηλιοροφή. -
Οδική Συμπεριφορά - Άνεση - Χώροι - Εσωτερικό
Προερχόμενος από πολλά χρόνια πίσω κίνησης (316 - Ε46 - 2003) η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στην οδηγική εμπειρία. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνω συγκρίσεις ανάμεσα σε μπρος και πίσω κίνηση παρά μόνο για την αίσθηση σε σχέση με άλλα προσθιοκίνητα οχήματα. Οπότε σας λέω ότι το αυτοκίνητο είναι στημένο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Αν και ήξερα κατά βάθος από την αρχή ότι σε BMW πάλι θα κατέληγα, έκανα test drive κατά την έρευνα αγοράς το QQ, το Q2 και την GLA. Η BMW παραμένει απολύτως πιστή στις παραδόσεις της υπερέχοντας στον σπορτιφ χαρακτήρα που προσδίδει το τιμόνι της καθώς και το συνολικό στήσιμο ακόμα και αν πρόκειται για εμπρός κίνηση. Μόνο βαρετό δε το λές το αυτοκίνητο, το τιμόνι έχει τρομερή ακρίβεια, αλληλεπιδρά με τις κινήσεις του οδηγού και το νιώθεις σαν προέκταση του χεριού σου με μεγάλη ακρίβεια στις αλλαγές κατεύθυνσης. Παιδιά ήμουν ανοιχτός κατά την έρευνα να πάω σε άλλη premium εταιρεία (Audi - Mercedes), εξαιρετικά οχήματα και το Q2 και η GLA, υπερέχουν ίσως ελαφρώς αισθητικά εσωτερικά αλλά όταν τα οδηγήσεις καταλαβαίνεις τη διαφορά με το X1. Η ανάρτηση είναι αυτή ακριβώς που θα έπρεπε για το συγκεκριμένο όχημα. Είναι όσο μαλακή χρειάζεται για πολύωρα ταξίδια και όσο σκληρή απαιτείται για να προσφέρει και λίγη συγκίνηση στον όδηγο. Είναι πλήρως εναρμονισμένη με το ανελαστικό σασί και δε νιώθεις σε καμιά περίπτωση ότι κινδυνεύεις να σε πετάξει εκτός πορείας. Προσωπική γνώμη πάντα να παραμείνετε σε 17αρα ζάντα. Παρατήρησα ότι το DSC επεμβαίνει πολύ συχνά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν μου, ίσως ενοχλητικά σε κάποιο σημείο αλλά όταν έχεις τη δυνατότητα απενεργοποίησής του δε μπορεί παρά να αποτελέσει ένα ακόμα συν κι αυτό. Πολύ μεγάλη εντύπωση μου έχει κάνει ώς τώρα η αλλαγή της συμπεριφοράς της Χ1 ανάμεσα σε eco και sport mode. Πρόκειτα για 2 εντελώς διαφορετικά οχήματα. Σε sport το αμάξι γίνεται πολύ πιο νευρικό, με αισθητά βελτιωμένη ανταπόκριση στις προσταγές του οδηγού και νιώθω ότι αυτό ακριβώς είναι και το καταλληλότερο στυλ οδήγησης για το συγκεκριμένο αμάξωμα. Ομολογώ βέβαια ότι για λόγους στρωσίματος και οικονομίας τα περισσότερα χλμ τα έχω κάνει στο eco (πλην μερικών εξαιρέσεων) και το έχω ανοίξει λίγο σε sport τα τελευταία 100-150 χλμ όπου ούτε κι εγώ δεν πίστευω πόσο διαφορετικό γίνεται το αυτοκίνητο. Τέλος το αυτοκίνητο είναι αρκετά ευρύχωρο, ικανό να χωρέσει τη μετακίνηση μια τετραμελούς οικογένειας με όλα τα συπράγκαλα απροβλημάτιστα (γλιτώσαμε τη γκρίνια της γυναίκας δόξα τω Θεώ). Επίσης είναι μια κούκλα που δε χορταίνει το μάτι να χαζεύει και με παρουσιαστικό που δε διχάζει (γλιτώσαμε και πάλι τη γκρίνια της γυναίκας). Μεγάλο μείον όπως το έχω ξαναπεί η ποιότητα των πλαστικών τμημάτων του εσωτερικού καθώς και η εργονομία του ταμπλό που όπως και να ρυθμίσεις το τιμόνι κάτι θα κόβει (σημαντικό φάουλ της BMW εδώ) -
Κατανάλωση
Επειδή κάνω αρκετά χλμ ήταν από την αρχή ένα θέμα που με άγχωνε μπορώ να πω. Το δίλημμά μου λοιπόν ήταν βενζίνη με 136hp ή diesel με 116hp. Από τη μία μου φαίνοταν μικρή η ιπποδύναμη του diesel ακόμα και με υψηλότερη ροπή από την άλλη με προβλημάτιζε το κόστος μετακίνησης λόγω κατανάλωσης του βενζινοκινητήρα. Έχοντα κάνει λοιπόν την επιλογή μου τα έως τώρα απολογιστικά δεδομένα έχουν ώς εξής. Με 2,5κ σε 20 ημέρες σε επαρχιακούς δρόμους όπως προείπα και με το 90% της οδήγησης σε eco η μέση κατανάλωση μου σήμερα είναι 6,2λτ και πιστέψτε σας μιλάει ένας μη συντηρητικός οδηγός (που βέβαια έχει οδηγήσει συντηρητικά ώς τωρα!). Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι πρώτον ο κινητήρας στρώνοταν οπότε δεν πιέστηκε και δεύτερον ότι το ίδιο το αυτοκίνητο σε eco mode σε εκπαιδεύει να οδηγείς οικονομικά αρκεί να έχεις λίγη υπόμονη και να εκλάβεις το μενου με τα αστεράκια σαν ένα παιχνίδι που μπορείς να κερδίσεις. Έχω γράψει σε διαδρομή 140 χλμ εκ των οποίων τα 15 μέσα σε πόλη μέση κατανάλωση ακόμα και 5,7 λτ. Εν κατακλείδει τον αν η κατανάλωση του οχήματος γράψει 6 ή 11 λτ είναι στο χέρι του εκάστοτε οδηγού και της διάθεσης του για παιχνίδι (σε sport). Και τα 2 νούμερα είναι εξίσου εφικτά. -
Εξοπλισμός
Τέλος θα ήθελα να αφερθώ και στον εξοπλισμό που έχει συζητηθεί ξανά στο forum. Συκριτικά με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες (ακόμα και premium) η BMW διαθέτει έναν από τους φτωχότερους βασικούς εξοπλισμούς με τον επιπλέον να στοιχίζει επίσης ακριβότερα απ όλες. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούριο και όταν κάνεις αυτή την επιλογή ξέρεις απο την αρχή τι θα περιμένεις και αυτό δεν είναι τα gadgets αλλά την οδική συμπεριφορά, την ασφάλεια, την αίσθηση της υπεροχής (και όχι ματαιόδοξα) κλπ. Ακόμη όπως και εκεί η εταιρεία ακολουθεί κάπως την αγορά και έχει βελτιωθεί. Ίσως να μη διαθέτει ψηφιακό ταμπλο πχ, ή touch οθόνη, ούτε το πιο μοντέρνο εσωτερικό αλλά δε λείπει τπτ ουσιαστικό και χρήσιμο (πχ usb θυρα και bluetooth). Φανταστείτε ότι εν έτει 2003 στο βασικό εξοπλισμό δε διατίθοταν όυτε ηλεκτρικά παράθυρα πίσω ενώ έρχοταν με ραδιοκασσετόφωνο με το cdplayer extra!!! Όσον αφορά τις εκδόσεις θεωρώ ότι η πιο ελκυστική, ίσως και απαραίτητη επιλογή είναι η advantage με κάποια επιπλεόν καλούδια επιλέξει ο κάτοχος ώστε να προσωποποιήσει και να δώσει χαρακτήρα στην ιδιοκτησία του. Με οποιαδήποτε άλλη έκδοση περνάς σε 25κ+ κατηγορία και πληρώνεις άδικα φόρο για για εξοπλισμό που στοιχίζει τα ίδια χρήματα. Άσε που ακούγεται ότι ο φόρος πολυτελείας θα αλλάξει και αντί να επιδίδεται με βάση τα κυβικά θα έχει ώς κριτήριο την καθαρή αξία του οχήματος (ίσως με όριο τα 25κ) κάτι που έδω που τα λέμε είναι και το πιο δίκαιο.
Αν λοιπόν περίμενα κάτι παραπάνω από το αυτοκίνητο θα ήταν τα εξής:
α. Επαναφορά πίσω κίνησης (οι χώροι θα ήταν και πάλι αρκετοί)
β. Αναβάθμιση πλαστικών τμημάτων εσωτερικού με ποιοτικότερα υλικά
γ. Επανασχεδιάση του ταμπλό του οδηγού ώστε όλες οι ενδείξεις να είναι πλήρως διακριτές
δ. Καμιά 15hp επιπλεόν στα ίδια κυβικά -
-
Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου Vassilis_Ch και οι περισσότερες σύμφωνες και με τη δική μου γνώμη για το αυτοκίνητο! Εντυπωσιάστηκα με τα νούμερα της κατανάλωσης αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για κίνηση 90% σε επαρχιακούς δρόμους εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το γιατί.
Συμφωνώ σχεδόν με όλα τα θετικά που καταγράφεις αλλά και με τα περισσότερα αρνητικά! Και εγώ θα ήθελα περισσότερο εξοπλισμό στάνταρ ενώ και το ταμπλό - το έχω ξαναγράψει - υστερεί έναντι του ανταγωνισμού. Τα πλαστικά εμένα δεν μου φαίνονται μέτρια, αλλά το εσωτερικό είναι ποιοτικά ένα κλικ κάτω από κάποιους ανταγωνιστές. Το εσωτερικό του 3008 μου αρέσει σαφώς περισσότερο!
Καλά κ απροβλημάτιστα χλμ!
edit:
Φωτό από την αυτονομία του 20d πριν κάποιες μέρες:
https://ibb.co/n86qna
Αυτονομία περίπου στα 945 χλμ τώρα το καλοκαίρι...Μερικές φορές φτάνει και τα 1000... -
Ρε σύ Βασίλη Χ. τί σεντόνι είναι αυτό? Μπράβο σου που έκατσες και τα ξανάγραψες πάντως. Η αλήθεια είναι οτι συμφωνώ σχεδόν στα πάντα. Επίσης αρχίζω να πιστεύω οτι πλέον το όνομα Βασίλης θα πρέπει να το συνδέουμε κατευθείαν με τη Χ1...
Υ.Γ. Χαραμίζεσαι εδω μέσα, να στείλεις βιογραφικό στο traction και στους 4 Τροχούς! -
Είχα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο forum όταν έκανα την έρευνα αγοράς και θυμάμαι ότι δε γνώριζα τπτ για το αυτοκίνητο και πόσο πολύ ανάγκη είχα να μελετήσω τις θέσεις όλων ώστε να πάρω τη σωστή για μένα απόφαση καθώς τις αντιπροσωπείες δε τις εμπιστεύομαι. Βοηθήθηκα και συνεχίζω να βοηθούμαι πολύ κάθε φορά που κάποιος εκφράζει μια γνώμη και μια εμπειρία χωρίς υστεροβουλία οπότε κατά κάποιον τρόπο χρωστούσα τις απόψεις μου στο φορουμ για το αυτοκίνητο που όλοι σας βοηθήσατε να επιλέξω. Ίσως έτσι βοηθήσω κι εγώ λίγο στον επόμενο ενδιαφερόμενο πού θα είναι στη θέση που ήμουν εγω 4 μήνες πριν. Δε γράφω συχνά αλλά σχεδόν καθημερινά μελετώ το συγκεκριμένο φόρουμ. Και κάτι τελευταίο γι αυτούς που ακόμα δεν έχουν δώσει χέρια (και προκαταβολές). Παζαρέψτε όσο μπορείτε, δε θα σας βοηθήσει κανένας έμπορος και δε φαντάζεστε μέχρι να το ανακαλύψετε τι περιθώρια έκπτωσης έχουν ειδικά σήμερα με την καθίζηση που υφίσταται η αγορά αυτοκινήτου. Θυμηθείτε ότι τα χοντρά (και καθαρά) κέρδη από εμάς θα τα πάρουν από το service και όχι απο την πώληση (και την προμήθεια της BMW) και πουλήστε το κι εσείς οι ίδιοι αυτό στον πωλητή σας. Παρά τον ενθουσιασμό που θα σας προσδώσει η ενδεχόμενη απόκτηση του οχήματος μη σπασετε τα τηλ. στους πωλητές, απενταντίας δείξτε έντονο ενδιαφέρον στην αρχή και στη συνέχεια δώστε τους χώρο και κάντε υπομονή, όπως ακριβώς θα κάνατε και στο ξεκίνημα μιας σχέσης. Χαχα. Κι όταν χτυπήσει το τηλ. παιξτε το και λίγο δύσκολοι. Καλό θα κάνει. Δεν ανακαλύπτω προφανώς την πενικιλίνη ούτε το παίζω έξυπνος αλλά στον ενθουσιασμό μας καμιά φορά παρασυρόμαστε (και χανουμε χιλιάρικα) αν και γνωρίζουμε ότι αυτή δεν είναι η σωστή πολιτική.
-
Είχα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο forum όταν έκανα την έρευνα αγοράς και θυμάμαι ότι δε γνώριζα τπτ για το αυτοκίνητο και πόσο πολύ ανάγκη είχα να μελετήσω τις θέσεις όλων ώστε να πάρω τη σωστή για μένα απόφαση καθώς τις αντιπροσωπείες δε τις εμπιστεύομαι. Βοηθήθηκα και συνεχίζω να βοηθούμαι πολύ κάθε φορά που κάποιος εκφράζει μια γνώμη και μια εμπειρία χωρίς υστεροβουλία οπότε κατά κάποιον τρόπο χρωστούσα τις απόψεις μου στο φορουμ για το αυτοκίνητο που όλοι σας βοηθήσατε να επιλέξω. Ίσως έτσι βοηθήσω κι εγώ λίγο στον επόμενο ενδιαφερόμενο πού θα είναι στη θέση που ήμουν εγω 4 μήνες πριν. Δε γράφω συχνά αλλά σχεδόν καθημερινά μελετώ το συγκεκριμένο φόρουμ. Και κάτι τελευταίο γι αυτούς που ακόμα δεν έχουν δώσει χέρια (και προκαταβολές). Παζαρέψτε όσο μπορείτε, δε θα σας βοηθήσει κανένας έμπορος και δε φαντάζεστε μέχρι να το ανακαλύψετε τι περιθώρια έκπτωσης έχουν ειδικά σήμερα με την καθίζηση που υφίσταται η αγορά αυτοκινήτου. Θυμηθείτε ότι τα χοντρά (και καθαρά) κέρδη από εμάς θα τα πάρουν από το service και όχι απο την πώληση (και την προμήθεια της BMW) και πουλήστε το κι εσείς οι ίδιοι αυτό στον πωλητή σας. Παρά τον ενθουσιασμό που θα σας προσδώσει η ενδεχόμενη απόκτηση του οχήματος μη σπασετε τα τηλ. στους πωλητές, απενταντίας δείξτε έντονο ενδιαφέρον στην αρχή και στη συνέχεια δώστε τους χώρο και κάντε υπομονή, όπως ακριβώς θα κάνατε και στο ξεκίνημα μιας σχέσης. Χαχα. Κι όταν χτυπήσει το τηλ. παιξτε το και λίγο δύσκολοι. Καλό θα κάνει. Δεν ανακαλύπτω προφανώς την πενικιλίνη ούτε το παίζω έξυπνος αλλά στον ενθουσιασμό μας καμιά φορά παρασυρόμαστε (και χανουμε χιλιάρικα) αν και γνωρίζουμε ότι αυτή δεν είναι η σωστή πολιτική.Σε ευχαριστούμε θερμά για την πολύ αναλυτική καταγραφη των εντυπώσεών σου, που έκανες!
Επίσης δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στο course of action που προτεινεις για τη διαπραγματευση πριν την αγορά, απλά κάποιες φορές είτε η 'τρέλα' απόκτησης νέου αμαξιού είτε κάποια τρέχουσα προσφορά δεν μας αφήνουν να δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα!Για τις εντυπώσεις per se, έχω κάποια σχόλια, για τα οποία επιφυλάσσομαι αργότερα λόγω εργασίας!
-
Με βάση τις παρατηρήσεις και εντυπώσεις του Βασίλη (όντως πολλοί Βασίληδες με Χ1 ) δείτε και μερικές δικές μου, υπό την έννοια μιας διαφορετικής σκοπιάς, μετά από 3 μήνες κατοχής, 2,3Κ χιλιόμετρα και διαφορετικό οδηγικό background!
- Κινητρήρας s18i - Κιβώτιο Μηχανικό
Τα 136hp του κινητήρα δε βάζουν φωτιά μεν αλλά κινούν αξιοπρεπώς το σασί. Δεν έχω οδηγήσει ακόμα στα όρια λόγω του στρωσίματος αλλά έχω το αμάξι 'τραβάει' (δε σε κολλάει φυσικά). Οτιδήποτε λιγότερο όπως τα 116hp του Diesel θεωρώ ότι θα προβλημάτιζαν και αν μπορούσα θα επέλεγα τον 2λιτρο βενζίνης με τα 192hp που τον θεωρώ ως τον πιο κατάλληλο για το βάρος και στο συγκεκριμένο στήσιμο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν πολύ γραμμικό κινητήρα, με ροπή από χαμηλά, και ενα εξαιρετικό κιβώτιο που δεν σε κρεμάει στην αλλαγή των σχέσεων. Για το αυτόματο δε θα τοποθέτηθω καθώς το δοκίμασα μεν σε test drive αλλά δε το έχω εξειδικεύσει. Ήταν συνειδητή επιλογή να διαθέσω τα περι 1500€ σε κάτι άλλο όπως ήταν η ηλιοροφή.
Όντως τα 136 δεν βάζουν φωτιά στην άσφαλτο, αλλά κινείσαι σβέλτα και με ασφάλεια! Στο sport mode το αμάξι γίνεται αρκετά νευρικό και διασκεδαστικό [και έτι περαιτέρω και με το sport mode του κιβωτίου]! Εχοντας εμπειρία για χρόνια στα 152 ατμοσφαιρικά του δίλιτρου RAV4 και κάποιες βόλτες με Golf GT 1,4 στα 170HP μπορώ να πω ότι ο τρικυλυνδράκος δεν υστερεί πουθενά. Μόνο η χαρακτηριστική χροιά του κινητήρα στο ρελαντί προδίδει την έλλειψη κυλίνδρου!
Για τα 116HP του diesel θα κρατούσα μια πισινή πριν κρίνω, επειδή έχοντας πρόσφατα diesel οχήματα είναι διαφορετικός ο τρόπος που αποδίδουν τη δύναμη τους και σε συνδυασμό με τη ροπή τους κινούν με περισσότερο από αξιοπρέπεια ακόμα και τέτοια βαριά οχήματα. Αναφέρω την εμπειρία μου από το 1,5 QQ με τους 110 ίππους που κινούσε το βαρύ επισης αμάξωμα πολύ άνετα και με επαρκή ασφάλεια, όταν τη χρειαζόσουν!
Σε σύγκριση βέβαια με τον 1,5 βενζίνης της Χ1, είναι προφανές ότι η βενζίνη έχει περισσότερο νεύρο και μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας.
Για το δίλιτρο βενζίνης και λόγω του φορολογικού καθεστώτος που ισχύει, προσωπικά θα διαφωνήσω! Αν πήγαινα σε δίλιτρο θα επαιρνα την εποχή αυτή μονο diesel και δη τη 20d με τα 190 άλογα, ώστε να αντισταθμίσω οικονομικά τα κερατιάτικα από την οικονομία του πετρελαίου (και σε ονομαστική κατανάλωση και σε κόστος καυσίμου). Η διλιτρη βενζίνη θα έχει σίγουρα τα πλεονεκτήματά της αλλά οικονομικά συνιστά μεγαλύτερο πρόβλημα.Για το αυτόματο κιβώτιο, αν και θέμα γούστου, θεωρώ ότι ταιριάζει κουτί σε τέτοια αυτοκίνητα, είναι πολύ πολιτισμένο και με άψογη απόκριση και, αναφορικά με την αξία του οχήματος, θεωρώ ότι δημιουργεί και μεγαλύτερη - μεταπωλητική και μη αξία - από άλλα αξεσουάρ! Προσωπικά ήταν συνειδητή απόφαση που αναβαλλόταν να υλοποιηθεί επί 10ετία η απόκτηση αυτόματου και ήδη η αλλαγή όλου του στόλου οικογενειακών οχημάτων σε αυτόματα με έχει διευκολύνει πάρα πολύ!
- Κινητρήρας s18i - Κιβώτιο Μηχανικό
BMW X1 2016