-
Και παλι ενα τέτοιο με μετατροπέα ροπής το προτιμώ. Δεν ξέρω κατα ποσο θα επιτευχθούν οσα γράφει το άρθρο αλλα η υπάρξη 7αριου ειναι και πιασιαρικη μαρκετινικα, αντι του 6αριου...
προσωπικα δεν εχω κανενα παράπονο απο το 6αρι ... -
Περνει χρονο κατι τετοιο. Μεχρι να εγκριθει απο την διοικηση να κανουν δοκιμες με regulators και να δημιουργησουν την σχεση με τον προμηθευτη κλπ.
Για οσους εχουν παραγγειλει αμαξια και για εμας που αγορασαν προσφατα προφανως οσο περιμενεις θα παρεις καλυτερο προιον. Το θεμα ειναι ποτε το χρειαζεσαι αλλοιως περιμενεις αλλα 5 χρονια και αγοραζεις και καλυτερο και φθηνοτερο.
-
Συμφωνώ σε αυτό που λες. Δεν έθεσα τέτοι θέμα βέβαια. Προσωπικά προτιμώ το μετατροπέα ροπής έχοντας ακούσει ιστορίες τρόμου για τα διπλού συμπλέκτη του γκρουπ VAG, αλλά μιας και υπάρχει γενικά αυτό το debate για το ποιος τύπος κιβωτίου είναι προτιμότερος, είναι ενδιαφέρον που σε ένα μοντέλο θα δοκιμαστούν και οι δύο λύσεις και εν καιρώ θα δούμε τις αντιδράσεις των χρηστών.
-
Ο χρήστης polar231 έγραψε:
Συμφωνώ σε αυτό που λες. Δεν έθεσα τέτοι θέμα βέβαια. Προσωπικά προτιμώ το μετατροπέα ροπής έχοντας ακούσει ιστορίες τρόμου για τα διπλού συμπλέκτη του γκρουπ VAG, αλλά μιας και υπάρχει γενικά αυτό το debate για το ποιος τύπος κιβωτίου είναι προτιμότερος, είναι ενδιαφέρον που σε ένα μοντέλο θα δοκιμαστούν και οι δύο λύσεις και εν καιρώ θα δούμε τις αντιδράσεις των χρηστών.Συμφωνώ με τον Polar και επειδή όπως έχω ξαναγράψει παλιότερα, είχα στην κατοχή μου αρκετά διαφορετικά αυτόματα κιβώτια, έχω καταλήξει οτι το κιβώτιο με μετατροπέα ροπής που έχουμε τώρα είναι πολύ πιο απαλό και smooth στις αλλαγές σε σχέση με τα DSG που ενώ έκαναν πολύ γρήγορες αλλαγές, κλωτσούσαν πολύ συχνά. Ειδικά μέσα σε συνθήκες πόλης και κίνησης με συχνά σταματήματα σε STOP και διασταυρώσεις, το DSG έκανε πολλές λάθος αλλαγές. Ανεβοκατέβαζε σχέσεις και το αυτοκίνητο έκανε λόξυγγα ενώ εσύ οδηγούσες φυσιολογικά!
Σήμερα έχοντας κάνει περι τις 18.000 χλμ και σχεδόν όλα μέσα στην πόλη, ΠΟΤΕ δεν εντόπισα κάποια πολύ λάθος αλλαγή στο κιβώτιο της Χ1. Προφανώς και δεν είναι οι αλλαγές επιπέδου μονοθεσίου της F1, αλλα είναι στοχευμένες και απαλές. Στο sport mode δε είναι υπέροχες. Εγώ πάντως που θεωρώ οτι έχω εμπειρία στα αυτόματα, νιώθω πάρα πολύ καλά με την επιλογή αυτή και επίσης πολύ σημαντικό είναι και το οτι δεν φοβάμαι μην πάθω κάποια βλάβη όπως όλοι έχουμε ακούσει ή πάθει με τα διπλού-συμπλέκτη, με πανάκριβες επιδιορθώσεις...
Τώρα το πώς και γιατί η BMW κάνει το σχεδιασμό της και το τι ανταλλακτικά βάζει, προφανώς και δεν το κατανοούμε εμείς αλλα αυτοί που αμοίβονται αδρά για να έχουν λόγο στις αποφάσεις αυτές. Ε, κάτι θα ξέρουν. Και δεν λειτουργούν ποτέ χωρίς να συνυπολογίζουν και τα κέρδη και τον ανταγωνισμό. Πάντως το οτι μια εταιρία κάνει αλλαγές σε κάποιο αυτοκίνητο που έχει ήδη αρχίσει να κάνει καλές πωλήσεις, εμένα μου δείχνει οτι δεν επαναπαύονται και συνεχώς προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα. -
Χθες έτυχε να περάσω για δουλείες από κέντρο με την Χ1 για πρώτη φορά.
Για να δοκιμάσω την διαφορά έβαλα eco-pro mode και έκανα την διαδρομή Μελίσσια-Εθνική-ΣΕΦ-Συγγρού-Καλλιρόης-Κηφισίας-Μελίσσια.
Η τελική κατανάλωση ήταν 5.6lt/100km που για μένα είναι εντυπωσιακό.
Ένα δεύτερο που μου άρεσε είναι ότι το navi στο κέντρο δείχνει όλα τα κτίρια τρισδιάστατα, όπως περίπου στο gmaps. Σαν εικόνα πολύ διασκεδαστική (δυστυχώς δεν σκέφτηκα να πάρω Photo) και η πλοήγηση σε τρισδιάστατο πεδίο άριστη (δεν εννοώ το tilt που έχουν όλα τα navi αλλά πραγματική τρισδιάστατη αναπαράσταση των κτιρίων και περιβάλλοντα χώρου καλλιμάρμαρο, Hilton κτλ.) -
Gnone, το πετρέλαιο έχεις;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Gnone, το πετρέλαιο έχεις;
Όχι, βενζίνη manual
-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Χθες έτυχε να περάσω για δουλείες από κέντρο με την Χ1 για πρώτη φορά.
Για να δοκιμάσω την διαφορά έβαλα eco-pro mode και έκανα την διαδρομή Μελίσσια-Εθνική-ΣΕΦ-Συγγρού-Καλλιρόης-Κηφισίας-Μελίσσια.
Η τελική κατανάλωση ήταν 5.6lt/100km που για μένα είναι εντυπωσιακό.
Ένα δεύτερο που μου άρεσε είναι ότι το navi στο κέντρο δείχνει όλα τα κτίρια τρισδιάστατα, όπως περίπου στο gmaps. Σαν εικόνα πολύ διασκεδαστική (δυστυχώς δεν σκέφτηκα να πάρω Photo) και η πλοήγηση σε τρισδιάστατο πεδίο άριστη (δεν εννοώ το tilt που έχουν όλα τα navi αλλά πραγματική τρισδιάστατη αναπαράσταση των κτιρίων και περιβάλλοντα χώρου καλλιμάρμαρο, Hilton κτλ.)Εγώ ακόμα άστρωτος κατέβηκα από Μαρούσι μέσω ΝΦ, Ποτάμι προς Αλιμο σε comfort mode με κλίμα και αρκετή πίεση και στο κατέβασμα η κατανάλωση έγραψε 5,9.
Με το ανέβασμα η μικτή έγραψε 6,5, νούμερα εντυπωσιακά για το βάρος του καθώς τα ίδια και χειρότερα μου δίνει το 108 που χρησιμοποιώ καθημερινά! -
Εγώ τέτοια νούμερα δεν έχω δει ποτέ. Από Καρδίτσα- Αθήνα τις προάλλες με 130km cruise control 7,2lt κ ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Στις καθημερινές μετακινήσεις στην Αθήνα πάντως σε στενά, κάτω από 10 lt δε μπορώ να το ρίξω κ πάντα με eco pro!
-
Εγώ τέτοια νούμερα δεν έχω δει ποτέ. Από Καρδίτσα- Αθήνα τις προάλλες με 130km cruise control 7,2lt κ ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Στις καθημερινές μετακινήσεις στην Αθήνα πάντως σε στενά, κάτω από 10 lt δε μπορώ να το ρίξω κ πάντα με eco pro!
Risli ποιο μοντέλο έχεις?
-
Βενζίνη manual κ εγώ, για αυτό μου κάνουν εντύπωση αυτά τα νούμερα. Γενικώς το κυκλοφορώ σε στενούς δρόμους αλλά με eco pro κ προσεκτικά κ η κατανάλωση είναι γύρω στα 9,5-10 lt. Τώρα στο ταξίδι χάρηκα με το 7,2 αλλά 5,6 μου φαίνεται άπιαστο. Έχω τις 18 άρες ζάντες βέβαια, αλλά πόσο να επηρεάζουν;
-
Και εγώ (και απ’ ότι ξέρω και ο ice) 18αρες ζάντες έχουμε.
Το δικό σου είναι μοντέλο 2016?
Πάντως μου κάνει εντύπωση να έχουμε τόσο μεγάλες διαφορές με δεδομένο ότι το δικό μου είναι ακόμη άστρωτο (800 km)…. -
Μοντέλο 2016 είναι με 6500 χλμ.
-
Φαντάζομαι είναι επειδή μετακινούμαι στο κέντρο κ σε δήμους με ανηφόρες-κατηφόρες, συχνά φανάρια κτλ. Δε θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει θέμα με τον κινητήρα.
-
Ηγουμενιτσα τώρα
https://ibb.co/nyRBBQ
https://ibb.co/n18DQk -
Εκδρομικος και ωραίος ο αυτοκρατωρ!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ηγουμενιτσα τώρα
https://ibb.co/n18DQkΔρεπανο;
-
Ο χρήστης risli έγραψε:
Φαντάζομαι είναι επειδή μετακινούμαι στο κέντρο κ σε δήμους με ανηφόρες-κατηφόρες, συχνά φανάρια κτλ. Δε θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει θέμα με τον κινητήρα.Sent from my iPhone using Tapatalk
Μια χαρά είσαι. Σε κίνηση εντός πόλης με φανάρια κλπ τόσο πιάνουν όλοι.
Η διαδρομή χθες ήταν σε ανοιχτο δρόμο χωρίς κίνηση.
Στον αυτοκινητόδρομο με πάνω από 120 τόση είναι περίπου η κατανάλωση. -
Ευχαριστώ iceman, είχα αρχίσει να ανησυχώ...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ηγουμενιτσα τώρα
https://ibb.co/n18DQkΔρεπανο;
Λατρεμένο για τους οικογενειάρχες με μικρά παιδιά Δρέπανο.
BMW X1 2016