-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Προσπάθησα να ενεργοποιήσω τις φωνητικές εντολές από το κουμπάκι στο τιμόνι, αλλά δεν τα κατάφερα. Ξέρει κανένας αν είναι στάνταρ ή επιπρόσθετος εξοπλισμός?
Καλημέρα!
προσωπικά ενεργοποιώ το siri στο iphone όταν πατήσω παρατεταμένα το κουμπάκι φωνητικών εντολών.
Φυσικά λειτουργεί μόνο στα Αγγλικά. Απο android μεριά φαντάζομαι θα ενεργοποιεί το google assistant.
Σχετικά με τα apps της BMW Connected Drive, προς το παρόν δεν δουλεύουν στην X1.Μηπως εχεις ως εξοπλισμο την λειτουργια ' enhanced bluetooth και usb' ;
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Δηλαδή για να έχουμε τις φωνητικές εντολές θα πρέπει να έχουμε αγοράσει το enhanced bluetooth σαν επιπλέον εξοπλισμό?
-
Οι φωνητικές εντολες νομίζω ότι πάνε μαζί με το connected drive εφόσον λειτουργεί στη χώρα σου....
-
Λογικά, αν συνδέσεις το τηλέφωνό σου μέσω Bluetooth και ακούς μουσική και δέχεσαι τηλεφωνικές κλήσεις στα ηχεία σου, το κουμπί με τις φωνητικές εντολές ενεργοποιεί το google assistant ή to siri για εντολές του οδηγού προς το κινητό.
Το connected drive όπως και το BMW DAB radio (ψηφιακό ραδιόφωνο) το απολαμβάνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.. -
Ψηφιακό ραδιόφωνο δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα. Τις εφαρμογές του connected drive κακώς δεν τις υποστηρίζουν στη χώρα..
-
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Προσπάθησα να ενεργοποιήσω τις φωνητικές εντολές από το κουμπάκι στο τιμόνι, αλλά δεν τα κατάφερα. Ξέρει κανένας αν είναι στάνταρ ή επιπρόσθετος εξοπλισμός?Σαφώς και είναι έξτρα εξοπλισμός....για BMW μιλάμε!! Απλά υπάρχει το κουμπάκι στο πολυλειτουργικό τιμόνι, ακόμα και εάν δεν έχει εξοπλιστεί το αυτοκίνητο με φωνητικές.
Γενικά το έχω ξαναγράψει, το infotainment της BMW είναι κορυφαίο, αλλά πανάκριβο!! Το στάνταρ ηχοσύστημα είναι πολύ φτωχό σε δυνατότητες και infotainment.
-
Δεν θα το έλεγα φτωχό Φάνη, απλα τυπικό!
Αν βάλεις και το navi δεν λείπει κάτι ουσιαστικό. -
Σαφώς και είναι έξτρα εξοπλισμός....για BMW μιλάμε!! Απλά υπάρχει το κουμπάκι στο πολυλειτουργικό τιμόνι, ακόμα και εάν δεν έχει εξοπλιστεί το αυτοκίνητο με φωνητικές.
Γενικά το έχω ξαναγράψει, το infotainment της BMW είναι κορυφαίο, αλλά πανάκριβο!! Το στάνταρ ηχοσύστημα είναι πολύ φτωχό σε δυνατότητες και infotainment.
Τώρα εξηγείται! Βάζουμε τα κουμπάκια αλλά για να λειτουργήσουν θα πρέπει να πληρώσουμε extra
Πάντως εμένα το ηχοσύστημα με καλύπτει σαν απόδοση. Βέβαια δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις ...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν βάλεις και το navi δεν λείπει κάτι ουσιαστικό.Φτωχό με την έννοια ότι δεν έχει ουσιαστικά καμία δυνατότητα διασύνδεσης με κινητό. Ένα απλό καλό ηχοσύστημα είναι. Για εμένα, εν έτη 2017 είναι φτωχό αυτό. Σαφώς το professional έχει πάρα πολλές δυνατότητες και το iDrive είναι απίστευτα βολικό (πολύ καλύτερο από το touch screen) αλλά κοστίζει και €3.500!!
ΥΓ: Για να μην αναφερθώ για το infotainment της σειράς 7 που είναι gesture-activated και είναι από άλλο πλανήτη!
-
Ψηφιακό ραδιόφωνο δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα.Κι όμως, κάποιοι σταθμοί εκπέμπουν ήδη ψηφιακά και σιγα σιγά (με ρυθμούς χελώνας προφανώς) θα επεκταθεί σε όλους. Για την εμβελεια δε γνωρίζω αλλά για να φτασει σε ολη την Ελλάδα θα πάρει αιώνες.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
από iceman7
Αν βάλεις και το navi δεν λείπει κάτι ουσιαστικό.+1
απλό ή τυπικό, που όμως δουλεύει μια χαρά γι αυτό που το θέλω.
Ακούω την μουσική βιβλιοθήκη που έχω στο κινητό μου χωρίς προβλήματα, απαντώ στην εισερχόμενη κλήση χωρίς ν΄αφήνω τα χέρια μου απο το τιμόνι, έχω πρόσβαση στον τηλεφωνικό μου κατάλογο, συνδέει και η σύζυγος το δικό της, το navi δουλεύει απο 'πίσω' χωρίς θέμα. ΟΚ, θα ήθελα καλύτερα tweeter και ηχεία, αλλά όπως επισήμανε ο iceman πιο πίσω έχουμε ήδη πιάσει ταβάνιΆσχετο. Το LIMIT info είναι πολύ εξυπηρετικό και εντυπωσιακό συνάμα, στην διαδρομή που έκανα στην εθνική για Θεσνίκη. Δεν χάνει πινακίδα και έχει και έντονα χρώματα στον πίνακα πληροφόρησης..
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Ψηφιακό ραδιόφωνο δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα.
Κι όμως, κάποιοι σταθμοί εκπέμπουν ήδη ψηφιακά και σιγα σιγά (με ρυθμούς χελώνας προφανώς) θα επεκταθεί σε όλους. Για την εμβελεια δε γνωρίζω αλλά για να φτασει σε ολη την Ελλάδα θα πάρει αιώνες.
Δεν έχει δωθεί φάσμα όμως και θα λειτουργούν πειρατικά
-
@d_am: Εγώ μίλησα για την βασική έκδοση του ηχοσυστήματος, εσύ δεν έχεις την βασική έκδοση!
-
Έχω την βασική έκδοση. Η επόμενη έκδοση είναι αυτή με το CD (δεν έχω) και τα 300 ευρώ+
και η μεθεπόμενη είναι η Harman Kardon κοντά στο χιλιάρικο νομίζω.
Δεν ξέρω αν το M pack που έχω διαθέτει κάτι έξτρα με το bluetooth... -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αν βάλεις και το navi δεν λείπει κάτι ουσιαστικό.Φτωχό με την έννοια ότι δεν έχει ουσιαστικά καμία δυνατότητα διασύνδεσης με κινητό. Ένα απλό καλό ηχοσύστημα είναι. Για εμένα, εν έτη 2017 είναι φτωχό αυτό. Σαφώς το professional έχει πάρα πολλές δυνατότητες και το iDrive είναι απίστευτα βολικό (πολύ καλύτερο από το touch screen) αλλά κοστίζει και €3.500!!
ΥΓ: Για να μην αναφερθώ για το infotainment της σειράς 7 που είναι gesture-activated και είναι από άλλο πλανήτη!
Όπως και να έχει το idrive είναι ότι καλύτερο σε προσιτό interface έχω χρησιμοποιήσει. Touch screen είναι θέμα σε αυτοκίνητο.
Για τη διασύνδεση μόλις το 2016 αρχίσαμε να βλέπουμε υλοποιήσεις σε Car play και το αντίστοιχο Android. Ίσως δεν πρόλαβε να μπει και να το δούμε στο lci. Πάντως όλα τα συστήματα αυτά όσο μπορούν οι εταιρείες θα τα δυσκολεύουν γιατί χάνουν λεφτά από proprietary συστήματα.
Όλα τα προηγούμενα ήταν χάλια.
Έχω MirrorLink στο 108 και στο yaris και μόνο στο 108 με ειδική σύνθεση Galaxy s3 rooted κάνει mirror. Τελείως ασύμβατα συστήματα. -
Ψηφιακό ραδιόφωνο δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα.
Κι όμως, κάποιοι σταθμοί εκπέμπουν ήδη ψηφιακά και σιγα σιγά (με ρυθμούς χελώνας προφανώς) θα επεκταθεί σε όλους. Για την εμβελεια δε γνωρίζω αλλά για να φτασει σε ολη την Ελλάδα θα πάρει αιώνες.
Δεν έχει δωθεί φάσμα όμως και θα λειτουργούν πειρατικά
Αν δε κανω τραγικο λαθος και καποιοι σταθμοι της ερτ εκπεμπουν ψηφιακα. Το νομοθετικό πλαισιο δεν το γνωρίζω.
-
Το βασικο ηχοσυστημα δεν εχει καθολου τουιτερ. Ενα θετικο που εχει σε σχεση με αλλα αμαξια ειναι οτι δεν παραμορφωνει αν ανεβασεις την ενταση.
Η τελευταια εκδοση του idrive ειναι touchscreen και δουλευει ωραια στην μεγαλη οθονη. Car play ειναι απο φετος επιλογη στην σειρα 1 για 300 ευρω εξτρα, συντομα φανταζομαι θα το δωσουν και στην Χ1. Δεν χρειαζεται να περιμενεις LCI αλλα βασικο να υπαρχει τελευταια εκδοση iDrive που εννοειται δεν γινεται ρετροφιτ (απο καποιο μηνα στην παραγωγη μπαινει δυνατοτερο συστημα για να αντεξει επιπλεον λειτουργειες).
Να σας την χαλασω εδω εχει car play to i10 των 10000 ευρω....
-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Έχω την βασική έκδοση. Η επόμενη έκδοση είναι αυτή με το CD (δεν έχω) και τα 300 ευρώ+
και η μεθεπόμενη είναι η Harman Kardon κοντά στο χιλιάρικο νομίζω.
Δεν ξέρω αν το M pack που έχω διαθέτει κάτι έξτρα με το bluetooth...Να το 'ξεμπερδέψω' λίγο:
-
Έχουμε βασική έκδοση ηχοσυστήματος μέ ή χωρίς CD και μετά είναι το Professional Hi-Fi και μετά το HK.
-
Έχουμε βασική έκδοση infotainment και μετά έχουμε: Bluetooth (το οποίο προφανώς έχεις για να συνδέεται το κινητό) με εκτεταμένη συνδεσιμότητα, Business Navi και Navi Plus.
-
-
ΒΤ ειναι μεσα στην βασικη απο χρονια τωρα. Το εκτεταμενη συνδεσιμοτητα σου δινει εναν φορτιστη και μια επιπλεον κεραια μεσω του κραντλ και ενεργοποιηση να διαβαζεις μηνυματα και μειλ στην οθονη.
-
Καλό το car play αλλά άνετα βγαίνεις απο τον δρόμο αν 'ξεχαστείς'.
Γενικά αυτά τα συστήματα θέλουν πολύ προσοχή. Κι εγω πιάνω τον εαυτό μου να μου αποσπά την προσοχή ο controller του Χ1 στην εθνική. Στην πόλη ειναι δυο φορές πιο επικίνδυνο για 'φουντάρισμα' στον μπροστινό..
BMW X1 2016