-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Ο Εμπερορ καλα εκανε, δεν το συζηταμε. Αφου εχει ηδη οδηγησει το παλιο Χ1 και ξερει σε ποιο ποσοστο τον καλυπτει και αφου το νεο Χ1 οπως λενε ολες οι κριτικες του εξωτερικου ειναι ΠΟΛΥ καλυτερο απο το παλιο σε ολους τους τομεις, δεν ειχε λογο να περιμενει κατι και να ρισκαρει.
Εγω παλι ημουν μεταξυ CRV και HRV και το Χ1 μου προεκυψε στην πορεια οταν το ειδα και με κερδισε εμφανισιακα. Αλλα επειδη σε διλιτρο δεν παω με την καμια σε μια χωρα που υπουργος Οικονομικων μπορει να ειναι ο καθε μπαμπουινος, εχω αποφασισει να μην ανεβω πανω απο τα 1600 κυβικα για φορολογικους λογους.
1500-1600 κυβικα ομως σε μια κατηγορια που τα αμαξια ζυγιζουν απο 1350-1650 κιλα ειναι λιγα γι' αυτο θελει δοκιμη πριν αγορασεις και σκασεις 30 ζεστα χιλιαρικα. Το CRV με τα 160 αλογα με υπερκαλυψε. Αν γινει το ιδιο και με την Χ1 βενζινης με τα 136 αλογα θα βρεθω σε μεγαλο διλημμα (η μικρη πετρελαιου με τα 116 αλογα πιστευω θα ειναι ταφος). Ειναι και το Xtrail στη μεση, ειναι και το HRV που ερχεται τελος του μηνα, να δουμε κι αυτο τι σοι πραμα ειναι...Εάν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, το diesel είναι μονόδρομος για σένα...Αν θέλεις και χώρους μάλλον για το CRV σε βλέπω...
Το Xtrail δεν θα σε καλύψει από κινητήρα...είναι μεγάλο αμάξι για 130 άλογα. Το HRV θα είναι πιο ισορροπημένο, αλλά και με μικρότερους χώρους από το CRV (αλλά και με πολύ χαμηλότερη τιμή...)
Και συμφωνώ μαζί σου για τα δίλιτρα. Εάν έβγαινε το Χ1 κάτω από δίλιτρο με επιδόσεις έστω ίδιες με του 18d πιθανότατα θα προτιμούσα κι εγώ να γλιτώνω τα χαράτσια...Αλλά σκέφτηκα ότι το να πληρώνω και χαράτσια για το 18d και να μην έχω και πολύ δυνατό κινητήρα δεν λέει...Αφού θα είμαι αιμοδότης, τουλάχιστον να είμαι ικανοποιημένος... -
Φίλε μου είμαι δικηγόρος και ξέρω πολύ καλά τι είναι δόλος...θα θελα να σαι πιο προσεκτικός και να αφήσουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και χωρις να θέλω αντιπαραθέσεις με ανθρώπους ειδικά που δεν ξέρω, λέω ότι έχω έγγραφη προσφορά για την Χ1 sdrive 18d (150 k) με εξτρα εξοπλισμό πακέτο travel εκδοση advantage, AYTOMATO STEPTRONIC, Σπορ καθίσματα μπροστα με τελική τιμή 41.750 και προσφορά μαζί με όφελος απόσυρσης 37.600 ευρώ. Κρίμα πολύ κρίμα που ασχολήθηκα κι έγραψα ότι έγραψα δεν εχω ανάγκη και μετά από αυτό και λόγο να το ξανακάνω. Ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση σ' όλους εύχομαι και καλή συνέχεια
-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
Φίλε μου είμαι δικηγόρος και ξέρω πολύ καλά τι είναι δόλος...θα θελα να σαι πιο προσεκτικός και να αφήσουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και χωρις να θέλω αντιπαραθέσεις με ανθρώπους ειδικά που δεν ξέρω, λέω ότι έχω έγγραφη προσφορά για την Χ1 sdrive 18d (150 k) με εξτρα εξοπλισμό πακέτο travel εκδοση advantage, AYTOMATO STEPTRONIC, Σπορ καθίσματα μπροστα με τελική τιμή 41.750 και προσφορά μαζί με όφελος απόσυρσης 37.600 ευρώ. Κρίμα πολύ κρίμα που ασχολήθηκα κι έγραψα ότι έγραψα δεν εχω ανάγκη και μετά από αυτό και λόγο να το ξανακάνω. Ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση σ' όλους εύχομαι και καλή συνέχειαΔικηγόρος φίλε μου μπορεί να είσαι, αλλά μάλλον είσαι και πολύ απρόσεκτος στη γλώσσα (εγώ είμαι φιλόλογος...), διότι γράφεις για το 20d στο προηγούμενο μήνυμά σου : (κάνω copy paste...)
πήρα προσφορά για Χ1 2.0D πετρέλαιο με αυτόματο κιβώτιο 2.500, πακέτο travel 1,000, μεταλλικό χρώμα 1000 ευρώ, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω και κάμερα πίσω 1000 ευρώ, να πέφτει το κάθισμα συνοδηγού, φωτά xenon 1000 ευρώ και η τελική προσφορά από 41κατι έπεφτε στα 37 κατι δλδ έκπτωση και απόσυρση μαζι.4.000 περίπουκαι τώρα το αλλάζεις σε 18d...
Ok. Προφανώς, έκανες λάθος το οποίο μάλιστα συνεπάγεται, όπως έγραψα κι εγώ παραπάνω πολλές χιλιάδες ευρώ διαφορά με το 20d, γι' αυτό και αντέδρασα, γιατί προφανώς αισθανόμουν κι εγώ βλάκας - όπως ενδεχομένως και άλλοι - που θα πλήρωνα πολλά περισσότερα για το δικό μου 20d και μάλιστα με πολύ λιγότερο εξοπλισμό.Φαίνεται και από το πρώτο post μου ότι δεν ήθελα να θίξω ούτε εσένα ούτε κανέναν. Και έγραψα ότι είμαι πρόθυμος να παραδεχτώ το λάθος μου εάν μου το αποδείξεις. Χώρια ότι πήγα και στην BMW και τους ζήτησα το λόγο...
Τέσπα. Θεωρώ το θέμα λήξαν. Άλλωστε δεν έχω τίποτα να χωρίσω ούτε με σένα ούτε με κανέναν. Έστω και τώρα έγινε σαφές το τι ισχύει και τι όχι... -
Στο configurator της BMW παντως ενα Χ1 sdrive18d με αυτον ακριβως τον εξοπλισμο εχει 43.602 ευρω οποτε με τα εξοδα προετοιμασιας κλπ. παει πανω απο 44 χιλιαρικα...
-
Μοντέλο
X1 sDrive18d.
€ 35.300150 hp1995 cm³114 γραμ./χλμ.4,3 λίτρα/100χλμ.
Εκδόσεις ΜοντέλουΈκδοση Advantage
€ 1.300
ΕξωτερικόBlack
€ 0Ζάντες ελαφρού κράματος 17' με ακτίνες σε σχήμα V, σχέδιο 560
€ 0
ΕσωτερικόΎφασμα 'Grid' Anthracite | Black
€ 0Διακο/τικές επενδύσεις εσ/κού Oxide Silver dark matt με μαύρη διακο/τική λωρίδα
€ 0
Πακέτα ΕξοπλισμούΠακέτο Travel
€ 915
€ 0
Ρύθμιση πίσω καθισμάτων€ 0
€ 0
Διαχωριστικό δίκτυ χώρου αποσκευών€ 0
€ 0
Ράγες οροφής μαύρες€ 0
€ 0
Αναδιπλούμενη επιφάνεια στα πίσω καθίσματα€ 0
Προαιρετικός Εξοπλισμός
Μετάδοση - Κίνηση
ΤιμήΜεγαλύτερη χωρητικότητα ντεπόζιτου καυσίμων
€ 0
Μεγαλύτερη χωρητικότητα ντεπόζιτου καυσίμων€ 0
Περιεχόμενο ACEA/CO2
€ 0
Περιεχόμενο ACEA/CO2€ 0
Αυτόματο κιβώτιο Steptronic
€ 2.561
Αυτόματο κιβώτιο Steptronic€ 2.561
Λειτουργικός Εξοπλισμός
ΤιμήΠακέτο αποθηκευτικών χώρων
€ 0
Πακέτο αποθηκευτικών χώρων€ 0
Πρόσθετη πρίζα 12V
€ 0
Πρόσθετη πρίζα 12V€ 0
Βελούδινα ταπέτα
€ 0
Βελούδινα ταπέτα€ 0
Σύστημα Διεύθυνσης - Αναρτήσεις
ΤιμήΜεταβαλλόμενη κατανομή ροπής στους κινητήριους τροχούς
€ 0
Μεταβαλλόμενη κατανομή ροπής στους κινητήριους τροχούς€ 0
Τιμόνι
ΤιμήΣπορ δερμάτινο τιμόνι
€ 134
Σπορ δερμάτινο τιμόνι€ 134
Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών
€ 0
Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών€ 0
Ασφάλεια
ΤιμήΣτήριξη παιδικού καθίσματος ISOFIX εμπρός
€ 0
Στήριξη παιδικού καθίσματος ISOFIX εμπρός€ 0
Ένδειξη πίεσης ελαστικών
€ 0
Ένδειξη πίεσης ελαστικών€ 0
Βάση πυροσβεστήρα
€ 0
Βάση πυροσβεστήρα€ 0
Προειδοποιητικό τρίγωνο και σετ πρώτων βοηθειών
€ 0
Προειδοποιητικό τρίγωνο και σετ πρώτων βοηθειών€ 0
Κλήση έκτακτης ανάγκης
€ 0
Κλήση έκτακτης ανάγκης€ 0
Ορατότητα και φώτα
ΤιμήΠροβολείς LED με εκτεταμένες λειτουργίες
€ 1.208
Προβολείς LED με εκτεταμένες λειτουργίες€ 1.208
Σύστημα καθαρισμού προβολέων
€ 329
Σύστημα καθαρισμού προβολέων€ 329
Κλιματισμός/ Άνεση
ΤιμήΑυτόματος κλιματισμός
€ 0
Αυτόματος κλιματισμός€ 0
Σύστημα υποστήριξης οδηγού
ΤιμήΈλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος (PDC) πίσω
€ 0
Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος (PDC) πίσω€ 0
Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος
€ 0
Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος€ 0
Καθίσματα / Άνεση
ΤιμήΥποβραχιόνιο εμπρός
€ 0
Υποβραχιόνιο εμπρός€ 0
Επικοινωνία - Πληροφόρηση
ΤιμήTeleservices
€ 0
Teleservices€ 0
Service
ΤιμήService Inclusive 5 έτη / 60.000 km
€ 0
Service Inclusive 5 έτη / 60.000 km€ 0
Ζάντες / Ελαστικά
ΤιμήΕλαστικά Runflat
€ 0
Ελαστικά Runflat€ 0
Αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας
€ 0
Αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας€ 0
Συστήματα Ελέγχου/ Υπηρεσίες
ΤιμήΕπιλογή COP οχημάτων
€ 0
Επιλογή COP οχημάτων€ 0
Εγχειρίδιο κατόχου και βιβλίο Service στα Ελληνικά
€ 0
Εγχειρίδιο κατόχου και βιβλίο Service στα Ελληνικά€ 0
Προτεινόμενη λιανική τιμή μετά φόρωνΕπιλεγμένος εξοπλισμός € 6.447Συνολικοί φόροι και τέλη € 15.336 Προτεινόμενη λιανική τιμή μετά φόρων € 41.747
-
πίστευε ότι γουστάρεις, πες ότι κατηγορίες κ ειρωνείες θέλεις. Όταν έλεγα 2.0D petrelaio εννοούσα δίλιτρο αλλά καλόπιστα δέχομαι ότι ήταν παρελκυστικό. Να βοηθήσω τη συζήτηση απλά ήθελα αλλά.... Δεν εχει νόημα να το συνεχίσω. πες ότι θες δεν θα απαντήσω. Σέβομαι τους υπόλοιπους. geiasou
-
Παρεξηγηση είναι. Ολοι μπερδευονται με τις ονομασιες 18, 20 που δεν παραπεμπουν πια σε κυβισμο όπως παλια.
-
Εγω εγραψα οτι το configurator στο σαιτ της BMW βγαζει την τιμη 43.602 γιατι εβαλα ο,τι ειχε γραψει ο φιλος nikigt στο πρωτο μηνυμα του.
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
πήρα προσφορά για Χ1 2.0D πετρέλαιο με 1)αυτόματο κιβώτιο 2.500, 2)πακέτο travel 1,000, 3)μεταλλικό χρώμα 1000 ευρώ, αισθητήρες παρκαρίσματος 4)μπρος 5)πίσω και 6)κάμερα πίσω 1000 ευρώ, 7)να πέφτει το κάθισμα συνοδηγού, 8)φωτά xenon 1000 ευρώ και η τελική προσφορά από 41κατι έπεφτε στα 37 κατι δλδ έκπτωση και απόσυρση μαζιΣτο δεύτερο μήνυμά του όμως, στον προαιρετικο εξοπλισμο δεν περιλαμβανονται το μεταλλικο χρωμα (αντι του sapphire black που στοιχιζει 842 ευρω, εχει επιλεξει μη μεταλλικο black που ειναι 0 ευρω), οι αισθητηρες παρκαρισματος εμπρος (που στοιχιζουν 427 ευρω, εχει επιλεξει μονο τους πισω), η καμερα οπισθοπορειας (που στοιχιζει 488 ευρω) και το αναδιπλουμενο καθισμα συνοδηγου (που στοιχιζει 232 ευρω). Αν τα προσθεσεις ολα αυτα που δεν συμπεριλαμβανονται στο δευτερο μηνυμα, ενω υπηρχαν στο πρωτο, η τελικη τιμη βγαινει 43.602 ευρω όπως έγραψα δηλαδή κι εγώ στο μήνυμά μου.
Ενταξει ο φιλος ειναι πιθανο να μπερδευτηκε. Οπως ειχε μπερδευτει και σε προηγουμενο μηνυμα του που εγραφε οτι μπαινουν προβολεις xenon ενω αυτοι εμπαιναν στο προηγουμενο μοντελο, πλεον μπαινουν μονο led, και στο πιο προηγουμενο μηνυμα του που εγραφε οτι ο μικρος κινητηρας πετρελαιου ειναι 1.600 κυβικα (προφανως εχοντας υποψιν του τον 4κυλινδρο 1.600 της BMW του Mini Cooper D κλπ.) ενω στην πραγματικοτητα η νεα Χ1 φοραει τον καινουργιο τρικυλινδρο ντιζελ που ειναι 1.496 cc.Με ενδιαφέρει και μενα το θέμα Χ1 αλλά δεν το βλέπω να ερχεται μέσα στο 15 εκδοση κινητήρα βενζίνης στα 1.500 και πετρελαίου στα 1600 κυβικά.
Τέλος για τα φώτα θα το ξανασκεφτομουν γιατί αν οδηγήσεις με xenon (1100 ευρώ) θα εχεις τεράστια διαφορά με τα απλά φώτα τη νύκτα.
Δεν τον αμφισβητω, ειμαι βεβαιος οτι ειναι ακριβως ετσι οπως τα γραφει. Αλλωστε ο καθενας θα μπορουσε να μπερδευτει.
-
Όταν αρχησα να κοιταω πριν 2-3 μηνες και εγω Xenon εψαχνα να βαλω. Μετα καταλαβα ότι η BMW σταματησε να τα βαζει και τωρα βαζει LED. Η αλλαγη εγινε φετος οποτε ο περισσοτερος κοσμος ακομα λογικα να μην τα ξερει.
-
Πάτησε Ελλάδα το εργαλΛείο!
http://www.newsauto.gr/live-apo-vitina- ... ke-sira-3/ -
Να ευχηθω και εγω στον Emperor καλο ταξιδο με πολλα και απροβληματιστα χιλιομετρα !!!
να το χαρεις φιλε μου . Μπραβο και παλι πραγματικα πολυ ομορφο το αυτοκινητο (ειπαμε σε τι χρωμα ; ).
Οσο για την αντιπαραθεση ... Ανθρωποι ειμαστε λαθη κανουμε . δεν νομιζω οτι καποιος εγραψε κατι για να ειρωνευτει και να προσβαλει... Ψυχραιμια και φυσικα ειναι ζητημα να δινεις ενα μεγαλο ποσο και καποιος αλλος να σου γραφει οτι εχει παρει πολυ φτηνοτερη προσφορα για το ιδιο προιον !!! Ηταν ομως απλα μια παρεξηγηση. Και ως ενα σημειο λογικο να υπαρξουν τετοιες οταν επικοινωνουμε μονο διαδικτυακα.
-
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Με το καλό να παραλάβω κ θα κάνω αναλυτικό review. Για την 'παρεξήγηση' έγραψα κι εγώ πιο πάνω ότι δεν έγινε τίποτα. Απλά όταν είδα την προσφορά που έγραψε ο συμφορουμιτης σκέφτηκα ότι είναι εξωφρενική ή ότι υπάρχει κάποια τεράστια έκπτωση την οποία δεν έκαναν σε μένα κ το έψαξα. Προφανώς δεν έχω τίποτα να χωρίσω με κανέναν εδώ μέσα. Αντιθέτως έχω μάθει πολλά κ έχω ανταλλάξει απόψεις σε διάφορα ζητήματα πάνω στο αυτοκίνητο. Το θέμα διευκρινίστηκε πια κ δεν υπάρχουν εσφαλμένες εντυπώσεις:)
-
μα φαινεσαι καλος ανθρωπος εστω και απο το απειροελαχιστο που μπορουμε να καταλαβουμε απο εδω μεσα.
Υπαρχουν καποια παιδια που διαβαζοντας της αποψεις τους, την γνωμη τους και την διαθεση τους να αναλυσουν καποια θεματα τους εκτιμας και ας μην τους γνωρισεις ποτε !!!
Και εδω γραφουμε για μια αξιοσεβαστη αγορα . Δεν ειμαστε ολοι γνωστες και την βοηθεια χρηστων σαν και σενα, του lleonidas, geiasou, nonos,realzeus,cosneo και πολλους αλλους μαθαινουμε πραγματα για το μοντελα που μας ενδιαφερουν ωστε να φτασουμε στην τελικη μας επιλογη.
Περιμενουμε τις εντυπωσεις σου πως και πως!
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
μα φαινεσαι καλος ανθρωπος εστω και απο το απειροελαχιστο που μπορουμε να καταλαβουμε απο εδω μεσα.Πάει,σε ξεγέλασε κι εσένα...δεν ξέρεις τι μούτρο είναι
Χαχα...σε ό,τι με αφορά,ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση
Έχει μιλήσει κανείς με τις αθηναϊκές αντιπροσωπείες, ξέρουμε αν έχει έρθει μήπως περάσουμε να το χαζέψουμε; -
Ευχαριστώ και ανταποδίδω τις φιλοφρονήσεις. Λογικά μεχρι 15 του μήνα θα πρέπει να είναι εδώ. Μήπως είναι κ απο Δευτέρα αφου ηδη υπαρχει κ review απο Ελλάδα;;
-
Θα μας πεις σε τι χρωμα ή θα μας σκασεις ;
-
Sorry ξέχασα!!! Αν και το λευκό δεν μου αρέσει σαν χρώμα - ούτε κ στη γυναίκα μου - στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο συμφωνήσαμε απόλυτα ότι είναι το πιο ταιριαστό χρώμα λογω των υπολοίπων σκουρων λεπτομερειών που έχει. Δείτε κ εσείς στο configuratorr κ πείτε γνώμη!
-
Καλυτερα να το επερνες κοκκινο, στανταρ ειναι και αυτο...
-
Εγώ γιατί δεν βλέπω επιλογή σε κόκκινο;;
-
Ψυχή βαθειά και συνεχίζουμε...δεν εχουμε να χωρίσουμε και τιποτα πιστευω κι ολοι ψαχνουμε βοηθεια μέσα από το forum για την καλύτερη επιλογή στο νέο μας αυτοκίνητο.Ο λόγος που συνεχίζω να γράφω δεν είναι για να πουλήσω γνώση ή μαθηματα συμπεριφοράς αλλά για να τεστάρω αυτά που μαθαίνω-μου λένε αν ειναι σωστά και στην τελική αν τόσα λεφτά που με κόπο βγάλαμε θα πιάσουν τόπο και δεν θα πανε σε λάθος επιλογές.ΔΕΝ ειμαι ειδικός κι ειχα 5 χρονια να ασχοληθώ με αγορά αυτοκινητου. αν δημιουργησα πανικό-νευρα με λάθος πληροφορίες mea culpa. (ελικρινά δεν ξερω τη διαφορά led me Xenon ουτε αυτόματο κιβωτιο Zf kai AISIN οπότε με χαρα δεχομαι καθε διόρθωση αν πω κάτι λάθος).
Για οσους ακουνε 2λιτρο και φευγουν μακριά για φορολογικούς λόγους
διαβασα σε γερμανικό περιοδικό οτι η Χ1 sdrive 18ι θα πωλείται από 30.000. Λέγεται οτι ο 3κιλινδρος 1500αρης κινητηρας ικανοποιει στην Χ1 και του χρόνου η bmw θα τον εχει στην νέα 520. Επειδή οδηγησα την 318ι μπορω να πω το ίδιο. ικανοποιητικός αλλά όχι εξαιρετικός οπως θα περιίμενες για bmw και μειον η αυξημένη καταναλωση του . Μάλλον θα περιμενουμε μέχρι τέλη οκτώβρη για επιβεβαίωση. Εγώ κατέληξα οτι με αυτά που ακουγονται για περιουσιολογια -νεα τελη κυκλοφορίας κτλ. αυτή η έκδοση της Χ1 μου ταιριάζει και θα περιμενω ρισκάρωντας να χάσω και την αποσυρση.
Επίσης δεν ξερω γιατί στο autobild προτεινουν ως απαριτητη και την επιλογή adaptive dampers (610 ευρώ νομίζω)http://www.autobild.de/artikel/bmw-x1-a ... 78075.html
Driving pleasure is very important especially in the X1
BMW X1The BMW is as so often the Dynamicist, the bought however with a taut suspension.
Is largely due to the sensitive, direct steering, no comparison with the smooth, decoupled steering in the Audi. The downside of the BMW-pleasure, we have to mention is the fairly tight responsive suspension. For people who might like a bit more comfortable, we recommend the adaptive dampers for 500 euros. Which brings us to the rates: From 29,950 Euro there is the X1, with front-wheel drive and three-cylinder, we talked about it.
BMW X1 2016