-
Την παρηγγειλα και εγω σημερα. Στις γιορτες λογικα θα την εχω.
-
Τι χρωμα τελικα και τι εξτρα;
-
Καλημερα.
Παιδια συγκρινοντας το x1 με το qashqai, το πρωτο έχει καλυτερη επιταχυνση αλλα είναι πιο βαρυ (στη diesel εκδοση 1.5). Πως γινεται το δευτερο να έχει τρελη επιτυχία και να είναο γυρω στο ενα δευτερο πιο αργο, και να χαρακτηριζουμε το x1 σαν ταφο;
Ειναι οι προσδοκιες των bmwδακιδων να εχουν πιο σπορ συμπεριφορα τα αμαξια τους ή οντως θα ειναι λιγοτερων δυνατοτητων απο το qashqai;
-
Μπραβο crabsody!!! Αντε με το καλο να σου ερθει ,να ειναι καλοταξιδο και να ευχαριστηθεις.
Δωσε λεπτομερειες για την παραγγελια σου...
-
Ο χρήστης crabsody έγραψε:
Την παρηγγειλα και εγω σημερα. Στις γιορτες λογικα θα την εχω.Με το καλό! Να προλάβεις μόνο την απόσυρση εύχομαι!
-
Emperor γιατι νομιζω οτι κρατας μια αμυντικη σταση ; Το αυτοκινητο ειναι κορυφαιο και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο κανενα αλλο ! Και ειναι παρα πολυ ομορφο ! περιμενες να δεις κατι που θα σου κανει περισσοτερο εντυπωση ; Ισως και εξαιτιας του κοστους τους αυτοκινητου να ηθελες κατι επιπλεον στην συνολικη του εικονα;
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Emperor γιατι νομιζω οτι κρατας μια αμυντικη σταση ; Το αυτοκινητο ειναι κορυφαιο και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο κανενα αλλο ! Και ειναι παρα πολυ ομορφο ! περιμενες να δεις κατι που θα σου κανει περισσοτερο εντυπωση ; Ισως και εξαιτιας του κοστους τους αυτοκινητου να ηθελες κατι επιπλεον στην συνολικη του εικονα;Δεν νομίζω ότι κρατώ αμυντική στάση
Απλά προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να βλέπω τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά. Από την άλλη Δημήτρη μου διατυπώσεις όπως 'κορυφαίο' και 'δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα άλλο' τις αποφεύγω ιδίως από τη στιγμή που δεν έχω σαφή άποψη για όλα τα άλλα. Επίσης, μην ξεχνάς κάτι σημαντικό : δεν το έχω οδηγήσει ακόμη! Κι εκεί βρίσκονται και οι περισσότερες απαιτήσεις μου από τη δική μου αγορά. Στα υπόλοιπα (χώρους, ποιότητα, ομορφιά) είμαι ήδη ικανοποιημένος. Ίσως να ήθελα την καμπίνα ένα κλικ πιο άνετη, αλλά από την στιγμή που δεν ήθελα πιο μεγάλο αμάξι δεν γίνεται αυτό (να μεγαλώσει μέσα χωρίς να είναι μεγάλο και έξω...).Τα τελευταία που θέλω είναι αξιοπιστία και καλή κατανάλωση (γύρω στο 6,5 υπολογίζω για μένα με βάση το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χιλιομέτρων θα γίνεται σε επαρχιακό δρόμο και Εγνατία...) -
δεν ειπα οτι ειναι Το κορυφαιο αλλα οτι ειναι κορυφαιο ειδικα στην κατηγορια του. Παντα για το εσωτερικο του μιλαμε.
Ποιο ειναι αραγε καλυτερο ; Απο την αλλη ισως να ειναι και το πιο ακριβο στην κατηγορια του οποτε να περιμενεις να ειναι πολυ ψηλα σε ποιοτητα.Απλα οταν εισαι καπως διστακτικος για τους χωρους του , θα περιμενα να πεις οτι ειναι παρα πολυ καλοι για ενα οχημα που δεν ξεπερναει τα 4,5 μετρα. Πως να στο πω... νιωθω οτι δεν λυνεσαι στο να πεις ... Ναι ρε φιλε δινω ενα σκασμο λεφτα αλλα τελικα πηρα οτι καλυτερο κυκλοφορει σε αυτη την κατηγορια ! (το οποιο δεν ειναι ψεμα! ) Δεν μπορω να σκεφτω καποιο αλλο μοντελο που να το κοντραρει ... Ειτε Mercedes,Audi.VW Nissan QQ ακομα και το πιο μεγαλο Honda CRV...
η καταναλωση πιστευω θα ειναι στα επιπεδα που επιθυμεις. Και επειδη το εχεις ξαναγραψει οτι δεν τρελαινεσαι με το αυτοματο κιβωτιο , πιστεψε με θα το λατρεψεις και με τον καιρο θα πεις οτι θα το επελεγες και μονος σου ακομα και αν ειχες την επιλογη να το παρεις χειροκινητο !
Το αυτοκινητο ειναι τετοιο ωστε να πηγαινετε με ασφαλεια και ανεση, εσυ και η οικογενεια σου τις βολτες σας , τα ταξιδια σας και τις καθημερινες σας διαδρομες χωρις να περιορισμους στα συμπραγαλα που εχει αναγκη μια οικογενεια με δυο παιδια.
Και παλι μπραβο για την επιλογη σου και την δυνατοτητα σου να παρεις ενα τετοιο αυτοκινητο. Να ειναι καλοταξιδο με πολλα χαμογελα μεσα και εξω απο αυτο !
-
Μόλις οδήγησα Χ1 xdrive 20d. Το κακό είναι ότι δεν είναι BMW, το καλό είναι ότι δεν είναι BMW (για τoν οικογενειάρχη που αγοράζει πρώτη φορά BMW). Με λίγα λόγια είναι καλό σε όλα αλλά όχι κορυφαίο σε τίποτα. Πρώτη φορά σε μπέμπα με τόσα άλογα ένιωθα ότι οδηγούσα μερσεντές...efficient yes, Dynamics no...για μένα ένα όμορφο υπερυψωμένο active tourer με πολύ καλό τιμόνι, ιδανικό για οδήγηση σε πόλη με κορυφαίους χώρους για αποσκευές και πίσω επιβάτες. πολύ καλή θέση οδήγησης, Το αυτόματο κιβώτιο τέλειο.Ηχομόνωση καμπίνας καλύτερη από 3αρα. Ιδανικό αυτοκίνητο για να πηγαίνει την οικογένεια με ασφάλεια και άνεση από το σημείο Α στο Β και λόγω μήκους 4,4μ. να κινείται άνετα και στην πόλη.και το ΣΚ πας και στο χώμα άμα θες, αν ψάχνεις άλλα-συγκινήσεις, επιδόσεις, κτλ.- πάρε μια Χ3 η μεταχειρισμένη Χ6. ΔΕν είμαι ειδικός αλλά οδήγησα και τα 3. Αudi q3, merc GLA και Χ1.καταλήγω στην Χ1 ως καλύτερο πακετο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ https://www.press.bmwgroup.com/greece/p ... node__4099Drive18i 1.499 136 119 - 124 28.800 27.370
sDrive20i 1.998 192 136 - 139 36.350 33.550
xDrive20i 1.998 192 146 - 149 38.850 36.050
xDrive25i 1.998 231 149 - 152 45.050 42.250
sDrive16d 1.496 116 104 - 109 31.200 29.770
sDrive18d 1.995 150 109 - 119 35.300 32.500
xDrive18d 1.995 150 124 - 129 37.850 35.050
sDrive20d 1.995 190 118 - 123 38.100 35.300
xDrive20d 1.995 190 127 - 133 40.650 37.850
xDrive25d 1.995 231 132 - 137 46.300 43.500Στα αρνητικά τώρα η πολύ σφικτή ανάρτηση και τα άβολα sport καθίσματα. Γενικά 18αρα ζαντα+ runflat ελαστικά δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός για ανετη κύλιση.Επίσης το αμάξι ήταν αστρωτο. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΛΤΕ EDC. για μένα όποιος δεν το βάλει θα το μετανιώσει. ρωτήστε και ειδικούς αλλά το λένε και στις δοκιμές ξένων περιοδικών κι εχουν απόλυτο δίκιο. http://www.bmw.com/com/en/insights/tech ... er_control
Περιμενω να διαβάσω εντυπώσεις από test drive...
-
Παντως με 7.5 δευτερα τα 0-100 δεν μπορώ να πιστεψω το no dynamics...Δηλαδή με το 18d που είναι 1.7 δευτερόλεπτα πιο αργό πώς θα αισθάνεσαι; Επίσης όλες οι κριτικές για το 20d λένε πώς δεν λείπει πουθενά η δύναμη. Τέλος μιλάμε για αστρωτα αμαξια όντως...
-
Ο χρήστης Mitsos_ath έγραψε:
Καλημερα.Παιδια συγκρινοντας το x1 με το qashqai, το πρωτο έχει καλυτερη επιταχυνση αλλα είναι πιο βαρυ (στη diesel εκδοση 1.5). Πως γινεται το δευτερο να έχει τρελη επιτυχία και να είναο γυρω στο ενα δευτερο πιο αργο, και να χαρακτηριζουμε το x1 σαν ταφο;
Ειναι οι προσδοκιες των bmwδακιδων να εχουν πιο σπορ συμπεριφορα τα αμαξια τους ή οντως θα ειναι λιγοτερων δυνατοτητων απο το qashqai;
Qashqai 1461 κ.εκ. 110 άλογα 260 ροπή 0-100 11.9 τελική 182 αποβαρο ελαχ. / μεγ. (1365/1481) καταν. 3.8
X1. 1499 κ.εκ. 116 άλογα 270 ροπή 0-100 11.1 τελική 190 απόβαρο 1500 κατανάλωση 3.9
Επίσης x1 πολλαπλούς συνδέσμους και διαφορά αρχικής τιμής απο 9000€ με καλυτερο εξοπλισμό η x1 -
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Καλημερα.
Παιδια συγκρινοντας το x1 με το qashqai, το πρωτο έχει καλυτερη επιταχυνση αλλα είναι πιο βαρυ (στη diesel εκδοση 1.5). Πως γινεται το δευτερο να έχει τρελη επιτυχία και να είναο γυρω στο ενα δευτερο πιο αργο, και να χαρακτηριζουμε το x1 σαν ταφο;
Qashqai 1461 κ.εκ. 110 άλογα 260 ροπή 0-100 11.9 τελική 182 αποβαρο ελαχ. / μεγ. (1365/1481) καταν. 3.8
X1. 1499 κ.εκ. 116 άλογα 270 ροπή 0-100 11.1 τελική 190 απόβαρο 1500 κατανάλωση 3.9
Επίσης x1 πολλαπλούς συνδέσμους και διαφορά αρχικής τιμής απο 9000€ με καλυτερο εξοπλισμό η x1Ευχαριστώ για την παραθεση των χαρακτηριστικών.
Πολλα απο αμαξια δεν ξερω. Αλλα δεν βλεπω να υστερει το x1 απο το qashqai. Μονο τα 70 λιτρα του πορτμπαγκαζ που αξιοποιώντας τα το κανει πιο βαρυ σε ταξιδι. Κανω λάθος ; Διαφερουν σε ρεπριζ;
Αρα μια χαρα κανει τη δουλεια του ο 1.5. Δεν εινςι τοσο τραγικος...
-
Dynamics δεν σημαίνει ότι εχει πολλά άλογα άρα είναι καλό. Προσωπικά πάντως προσφατα οδήγησα την 320d και την X5 και ενθουσιαστικα με το πόσο καλά πηγαιναν και ταυτόχρονα γρήγορα, με την Χ1 δεν το νιωσα αυτό. Φυσικά είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και δυνατό και η 20d είναι η καλύτερη έκδοση της Χ1 αλλά BMW αίσθηση (απόλυτο μηχάνημα οδήγησης) δεν έχει για μένα (προσωπικά ομιλώ). Αν το οδηγήσω στρωμένο με EDC και 17αρα ζάντα ίσως να χω καλύτερη άποψη αλλά δεν νομίζω..Εγώ την Χ1 την εκτιμώ για αυτό που είναι ένα καλό αυτοκίνητο όχι η απόλυτη μηχανή. Επίσης αναγνωρίζω ότι η 20d me 190άλογα είναι η καλύτερη επιλογή με τιμή 35.300 με απόσυρση. Περιμέμω να την οδηγήσεις και να δώ την άποψη σου με μεγάλο εναδιαφέρον. Για το μικρό 1500αρη πετρέλαιο πιστευω ότι το αυτόματο είναι μονόδρομος. Εκεί υπάρχουν ευτυχώς πολλές κριτικές για τις επιδόσεις της 216d active tourer που βοηθάνε. Το κακό είναι ότι η 1500αρα με αυτόματo εχει αρχική 32.500 οσο και η Χ1 18d με τα 150 άλογα δηλαδή. Σημερα το μεσημερι ειδα την έκθεση γεμάτη με Έλληνες ψαγμένους και χαρούμενους να επενδύσουν στην αγορά νέου αυτοκινήτου. ωραία αίσθηση...
-
Η 25d είναι η καλύτερη έκδοση...
Επίσης, ο κινητήρας 20d είναι ο ίδιος αν δεν κάνω λάθος για όλα τα μοντέλα...(βέβαια μέσα στα χρόνια βελτιώνεται...) απίθανο να πηγαίνουν με αυτόν καλύτερα μοντέλα με μεγαλύτερο και βαρύτερο αμάξωμα όπως η Χ3 και η Χ5...είναι παράλογο...Το ίδιο λένε και αυτοί που τα δοκίμασαν από επίσημα περιοδικά και sites του εξωτερικού.
Προφανώς, με όσα γράφω δεν εναντιώνομαι στο δικαίωμά σου να έχεις τη δική σου γνώμη την οποία ασφαλώς και σέβομαι! Απλά απάντησα σε αυτά που έγραψες γιατί μου έκαναν εντύπωση και γιατί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα έχω διαβάσει από άλλους μέχρι τώρα. Προφανώς, γνώμη θα σχηματίσω κι εγώ μόλις πάρω τη δική μου (εδω test drive θα έχουν την 18d, άρα δεν μπορώ να την οδηγήσω πιο πριν... -
Εγώ σου είπα τι καταλαβα αφού το οδήγησα σήμερα.ελπιζω και περιμενω να μου πεις και εσυ την προσωπική σου εμπειρία. Το ότι η Χ1 είναι καλύτερη από την Χ3 και την Χ5 δεν θα το λεγε ουτε η ίδια η bmw. To σέβομαι όμως αν το πιστεύεις.Δεν είμαι ειδικός αλλά τα χω οδηγήσει και τα 3. Τα περιοδικά που διαβασα κι εγώ τελευταία λένε τα παρακάτω
Περιοδικο Οκτωβρίου-Autocar σελίδα 57.
Although its performance is strong, it’s not outstandingly so and the same is true of
its real-world fuel economy. The X1’s handling is spry but it isn’t a desperately slick or engaging car
to drive. And, for a premium-brand car, it still leaves a fair amount to be desired on refinement.
In reflection ofall ofthat, and ofthe high price asked for the car, our rank for the X1 places it
outside ofthe top two. It’s a broad and challenging class, sure, but also one in which BMW couldπεριοδικό Οκτωβρίου AUTO EXPRESS σελ.37
It’s good fun to drive, too, thanks to well weighted and accurate steering, and body
roll is kept well in check, even through tight, twisting lanes. The pay-off is
a slightly sharp ride over potholes and when driving around townΠεριοδικό whatcar σελ. 31
it's a raspy unit when pushed,but the performance is endearing. The X1 is brisk in town and still punchy enough when on more open roads.X1 goes well and hadles neatly,but the ride is a bit firm.The 2.0-litre diesel has smooth and torquey power delivery. It feels nimble and underworked with the eight-speed box happy to kick down a few cogs in rapid succession whenever you summon the horses.
For those seeking some extra fun there's the range-topping 25i which is a touch quicker and feels sportier. It boasts a more rapid 0-100kmh sprint time and is lighter on its feet - although the 19-inch low-profile rubber can mean a compromise on road noise.
The steering is perhaps unlike a traditional BMW due to its light feel, but that will suit the buyer in the category seeking ease of use and power at the ready for swift overtaking or darting into traffic. It's hardly sports car territory and those getting behind the wheel of a compact SUV want ride height and flexibility rather than race track prowess. -
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
Εγώ σου είπα τι καταλαβα αφού το οδήγησα σήμερα.ελπιζω και περιμενω να μου πεις και εσυ την προσωπική σου εμπειρία. Το ότι η Χ1 είναι καλύτερη από την Χ3 και την Χ5 δεν θα το λεγε ουτε η ίδια η bmw. To σέβομαι όμως αν το πιστεύεις.Βρε πασά μου, γιατί κάνεις παραπληροφόρηση; Σου έγραψα και αρκετές σελίδες πιο πίσω ότι είμαι φιλόλογος και ακριβολογώ. Δεν έγραψα πουθενά ότι είναι η Χ1 καλύτερο αμάξι από την Χ3. Έγραψα ότι θα πηγαίνει καλύτερα.
Μεταφέρω με copy paste τι έγραψες εσύ αρκετά μηνύματα πιο πίσω :
'αν ψάχνεις άλλα-συγκινήσεις, επιδόσεις, κτλ.- πάρε μια Χ3'και μετά εγώ 2 μηνύματα πιο πάνω :
'ο κινητήρας 20d είναι ο ίδιος αν δεν κάνω λάθος για όλα τα μοντέλα...(βέβαια μέσα στα χρόνια βελτιώνεται...) απίθανο να πηγαίνουν με αυτόν καλύτερα μοντέλα με μεγαλύτερο και βαρύτερο αμάξωμα όπως η Χ3'Επομένως, ποιο συμπέρασμα βγαίνει από αυτό ; Έχεις τον ίδιο σχεδόν κινητήρα, τον 20d, ο οποίος βγάζει περίπου τα ίδια άλογα. Μάλιστα, για να είμαστε ακριβείς, στο νέο Χ1 είναι πιο εξελιγμένος και αντί για 184 άλογα βγάζει 190 (πλέον και στην Χ3). Η Χ3 είναι σαφώς βαρύτερο αμάξι από την Χ1 και μεγαλύτερου όγκου και προφανώς θα πηγαίνει πιο αργά από αυτήν με τον ίδιο κινητήρα.
Από την άλλη έχω δει κι εγώ κριτικές ακόμη και βιντεάκια από το youtube που οι κριτικοί λένε ότι το νέο Χ1 πάει πιο καλά από την Χ3, αλλά και πάλι δεν μου λέει κάτι αυτό.
Προσωπικά δεν ήθελα ούτε θέλω μεγαλύτερο αμάξι από την Χ1. Τις ακριβείς ανάγκες μου τις έχω γράψει σελίδες πίσω και θέλω να πιστεύω ότι με αυτό που παρήγγειλα θα καλυφτώ σε μεγάλο βαθμό.
-
μα ετσι κι αλλιως τι να συγκρινεις ; Αφου δεν επαιζε ποτε το σεναριο της Χ3 ουτε θα την οδηγησεις για να εχεις μετρο συγκρισης.
Τωρα το ποσο σπορ μπορει να φαινεται στην οδηγηση... αναλογα τι περιμενει καποιος. Αν παει σε μια σειρα 3 και μετα στην Χ1 λογικα θα νιωσει κατι διαφορετικο. Το θεμα ειναι υποθετω να καλυπτει της αναγκες του με το οχημα που επιλεγει και να μην κανει συνεχεια συγκρισεις με αλλα αυτοκινητα της ιδιας εταιρειας.
Και ο κινητηρας ακομα και ιδιος να ειναι με καποιο αλλο μοντελο μπορει να ειναι διαφορετικο το τουρμπο μπορει χιλια δυο και ετσι να γινεται αντιληπτη η οποια διαφορα.Αν εχει και να συγκρινει ο υποψηφιος αγοραστης κατι ειναι μονο με μοντελα της ιδιας πανω κατω κατηγοριας ωστε να καταλαβει τι του ταιριαζει περισσοτερο.
-
Αντε πάλι με κατηγορίες...μετά από ψεύτης με την προσφορά τώρα παραπληροφορώ...Οκ ότι πεις..δεν εχω όρεξη για αντιπαραθέσεις. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει. Δημοκρατία έχουμε και εδώ μέσα με αυτά που λέμε ο καθένας κρίνει..εδω μέσα το μονο που με ενδιαφέρει είναι να μάθω και να μοιραστώ προβληματισμούς με μια πιθανή αγορά της Χ1.ούτε αλάθητο έχω κι ότι λέω προσπαθώ να το αποδεικνύω με συγκεκριμένα βιντεο ή αρθρα από περιοδικά κι όχι λόγια του αέρα.σταματάω εδώ κ πολλά είπα.
-
Ούτε εγώ εχω όρεξη για αντιπαραθέσεις. Άλλωστε τόσο καιρό εδώ μέσα μόνο με σένα έχω 'διαφωνήσει' πιο έντονα. Αλλά όταν κάποιος γράφει πως είπα ότι το Χ1 είναι καλύτερο αμάξι απο την Χ3 ενώ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ (έγραψα ότι θα πηγαίνει καλύτερα λογω μικροτερου βαρους και όγκου - το αν είναι καλύτερο αυτοκίνητο ειναι συνάρτηση πολλών ακομη παραγόντων...) και προσθέτει με τουλάχιστον δηκτικό ύφος ότι αυτό δεν θα το ελεγε ούτε η bmw τότε δεν μπορώ να μην απαντήσω. Είναι νομίζω σαφές ότι υπάρχει κενό επικοινωνίας ανάμεσά μας και για να μην κουράσω και τους άλλους που διαβάζουν εδώ μέσα θα προσπαθήσω να αποφύγω να σχολιάζω μηνύματά σου
-
υστερα από προσωπική επικοινωνία με τον The_Emperor η παρεξήγση λύθηκε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Σαν απόδειξη του κάνω δώρο το παρακάτω άρθρο που δικαιώνει την επιλογή του, ευχόμενος να χαρεί την Χ1 και να παραλάβει γρήγορα..http://www.bmwblog.com/2015/08/07/what- ... -x1-or-x3/
It seems as if the X3 has been beaten by its own sibling. While the BMW X3 might be the better handler of the two, and it’s faster, the X1 is better value. It comes with 90 percent of the interior cargo space, only a little bit less power, still offers an excellent driving experience, has better front passenger room and is much less money. The BMW X1 is far more than enough car than anyone buying in the segment could possibly need. While it isn’t as good of a performer as the X3, it’s plenty good enough and is a lot less money. The BMW X1 should now be the best small BMW SUV, and maybe even the best small luxury SUV on the market.
BMW X1 2016