-
Εμένα πάντως μου κάνει εντυπωση που συζητάμε αν τα 136 είναι επαρκή για την Χ1!!
Εντάξει καλύτερα θα κινείται του Βασίλη, εννοείται και μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε αυτό αλλά νομίζω ότι και με τα 136 άλογα μια χαρά θα κινείται.
Το λέω γιατί το δικό μου με 130hp δεν με προβλημάτισε πουθενά. Φαντάζομαι ανάλογα θα κινείται και η Χ1.Εγώ πάντως τον θεωρώ πλεονέκτημα τον συγκεκριμένο κινητήρα.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Εμένα πάντως μου κάνει εντυπωση που συζητάμε αν τα 136 είναι επαρκή για την Χ1!!
Εντάξει καλύτερα θα κινείται του Βασίλη, εννοείται και μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε αυτό αλλά νομίζω ότι και με τα 136 άλογα μια χαρά θα κινείται.
Το λέω γιατί το δικό μου με 130hp δεν με προβλημάτισε πουθενά. Φαντάζομαι ανάλογα θα κινείται και η Χ1.Εγώ πάντως τον θεωρώ πλεονέκτημα τον συγκεκριμένο κινητήρα.
Αντρέα καλημέρα!
Εγώ οδήγησα την Χ1 με τα 136 άλογα τελείως άστρωτη. Με το eco mode σε προσπέραση ένιωσα ανασφαλής ομολογώ. Ήμασταν και 3 γομάρια μέσα με βάρος τουλάχιστον 370 κιλά. Μόλις έβαλα το sport mode όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Το QQ diesel με τα 130 άλογα στον δρόμο μου φάνηκε - λόγω ροπής του diesel ; - να αρπάζει καλύτερα. Μάλιστα, μια φορά στην Ιωαννίνων - Αντιρρίου πέτυχα και ένα που πήγαινε και προσπερνούσε μαλλιοκούβαρα...Σαν να είχε ακόμη μεγαλύτερη ιπποδύναμη... -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πολυ ενδιαφερουσα η ειδηση απο τον παντα εγκυρο και αντικειμενικο Νικο. Να υποθεσω δηλαδη οτι οι Γερμανοι φροντισαν ωστε να φρεναρουν καλυτερα τα λαιτ tiguan συγκριτικα με την κορυφαια του εκδοση; Παρεμπιπτοντως ποτε θα δουμε τις επιδοσεις του κατασκευαστη για το tig των 110 ιππων σε ντιζελ;Δε θα επρεπε να υποθεσεις τιποτα. Θα επρεπε να ξερεις οτι ενα ελαφρυτερο 1.4λ κατα 100 κιλα αμαξι θα φρεναρει σε λιγοτερο χωρο απο το ιδιο σε 2.0λ
-
Το topic του 3008 γιατι κλειδωθηκε?
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Σωστός... H αλήθεια πως θα γούσταρα και εγώ την 4κίνητη του έταιρου Βασίλη με παραπάνω δύναμη κλπ. ΑΛΛΑ λέω ξεκάθαρα πως πλήν ελάχιστων στιγμών που θέλω να πατήσω γκάζι και να φύγει η άσφαλτος απο κάτω μου, το sdrive 18i είναι λόγω κατανάλωσης,τελών,φόρων και τιμής ίσως μια κορυφαία value for money επιλογή σήμερα. Σημειωτέον οτι εγώ προσωπικά έχω ξεσαλώσει πάρα πολύ σαν πιτσιρικάς με πολύ γρηγορότερα αυτοκίνητα και αυτό το βλέπω σαν ''λιμάνι'' λόγω παιδιών και οικογενειακών χώρων αποσκευών! Επίσης νιώθω υπερβολικά ασφαλής μέσα στη Χ1, κάτι που δεν έχει συζητηθεί εδω μέσα...
-
Βασιλη συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες. Οντως τα φρενα του τιγκουαν ειναι εξαιρετικα , οχι ομως ανωτερα της x1. Αυτη η τελευταια κακως εχει μπει στην κατηγορια καθως ειναι σε αλλο επιπεδο. Εκει εχει να αντιμετωπισει παικτες οπως το evoque. Συγκριτικα ηδη παιζουν στο διαδικτυοΜεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα μη πεις.
Ποιος το λεει πως δεν ειναι ανωτερα?
Σαν σημειο αναφορας ας παρουμε το τεστ του drive οπου η x1 1.5 σταματαει στα 37,9 με εξτρα φαρδυτερα λαστιχα ενω το αντιστοιχο tig στα 36,1!
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -sdrive18i
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... tsi-125-ps
Εγω αναφερομαι στο tig Βασιλη αφου αυτο θεωρειται ανταγωνιστης και αυτο ανεφερε και ο Σπυρος παραπανω -
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Επίσης νιώθω υπερβολικά ασφαλής μέσα στη Χ1, κάτι που δεν έχει συζητηθεί εδω μέσα...Ανεκτίμητη αίσθηση συνονόματε την οποία έχει εκφράσει κατ' επανάληψη και η γυναίκα μου σε ταξίδια που κάνουμε ακόμη και με 'απαγορευμένες ταχύτητες'. Η σταθερότητα και η ησυχία στην καμπίνα επιτρέπουν πολύ ξεκούραστα ταξίδια...
-
Το δικο μου αντιστοιχα παιζει στα 40 μ.Λόγω ελαστικών Σπύρο (το ίδιο έχει και το 3008 με τα ελαστικά Μ+S)...το φρενάρισμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα ελαστικά.
-
Εγω δεν βλεπω πουθενα οτι το Tig ειναι αμεσος ανταγωνιστης της μπεμπας. Το Tig δεν ειναι καν στην Premium κατηγορια. Το οτι εχει καλυτερα φρενα δεν λεει τιποτα. Θα μπορουσε και ενα QQ να εχει καλυτερα φρενα, αυτο δε σημαινει οτι ειναι και ανταγωνιστης.
-
Η Μπεμπα παιζει με Q3-Q5, merc, evoque και λοιπα Premium Suv.
-
Ακριβώς.
Το segment είναι διαφορετικό.
Διαφορετικό το Premium SUV και διαφορετικό το SUV σκέτο.Σα να λέγαμε ποτέ ότι το Hyundai Coupe συγκρίνεται με Porsche.
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Η Μπεμπα παιζει με Q3-Q5, merc, evoque και λοιπα Premium Suv.Δικιο εχεις εκτος απο το q5 που παιζει με x3.
Επειδη εχει ξεχωρισει απο τα υπολοιπα (ειτε λογω πωλησεων-ποιοτητας-εργονομιας και και...) παιζει σαν ανταγωνιστης λογω υψηλης ποιοτητας που προσεγγιζει την x1 ομως.
Η μερσεντες μονο στο ονομα παιζει. -
Εγώ πάλι βλέπω ΠΑΝΤΟΥ σε όλο τον πλανήτη τα μεγαλύτερα περιοδικά να συγκρίνουν Χ1 tiguan Q3.......έχω διαβάσει δεκάδες τεστ συγκριτικά και μάλιστα σχεδόν σε όλα 1ο βγαίνει το tiguan και τελευταίο το Q3 , ο κάθενας βέβαια συγκρίνει αυτά που τον ενδιαφέρουν......
-
Τα περιοδικά είναι αστεία και πάντα ήταν για τους γνωστούς λόγους.
Σημασία έχει αυτό που λέει και αναγνωρίζει ο κόσμος και το αγοραστικό κοινό.
Ούτε ο κάτοχος BMW ούτε ο κάτοχος Audi δε θα δεχτεί να αναγνωρίσει αντίπαλο το VW.
Για λόγους κύρους.Αντίθετα ο κάτοχος VW θα έχει όλη τη διάθεση να αντιπαραβάλλει τα BMW και Audi πλάι στο VW του.
Πάλι για λόγους κύρους, η σύγκριση θα κολακέψει το κάθε σήμα που αντιδιαστέλλεται.Και δεν είναι άριστη η ποιότητα του Tiguan για να διαπρέψει υπερβαίνοντας το σήμα.
Τα BMW και Audi δε χρειάζονται την ποιότητα, κουβαλάνε το σήμα.
Αυτη είναι η διαφορά. -
Μολις πετυχα την πρωτη X1 στην Πατρα. Sdrive 18i. Πολυ κυριλε για μενα αλλα ακρως εντυπωσιακη ειδικα δε αν τη συγκρινει κανεις με την προηγουμενη παντοφλα. Παντως δεν δειχνει τοσο για Suv και προσωπικα δεν θα με τραβουσε να τη βγαλω εκτος δρομου. Αν και συντηρητικη η σχεδιαση της την προτιμω απειρως περισσοτερο απο το εξαιρετικα συντηρητικο και 'τετραγωνο' Tiguan. (Δηλωνω οτι γενικα δεν μου αρεσει η κατηγορια των Suv οπως την πλασαρει σημερα το Marketing δεν βρισκω ιδιαιτερο λογο υπαρξης)
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αντρέα καλημέρα!
Εγώ οδήγησα την Χ1 με τα 136 άλογα τελείως άστρωτη. Με το eco mode σε προσπέραση ένιωσα ανασφαλής ομολογώ. Ήμασταν και 3 γομάρια μέσα με βάρος τουλάχιστον 370 κιλά. Μόλις έβαλα το sport mode όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Το QQ diesel με τα 130 άλογα στον δρόμο μου φάνηκε - λόγω ροπής του diesel ; - να αρπάζει καλύτερα. Μάλιστα, μια φορά στην Ιωαννίνων - Αντιρρίου πέτυχα και ένα που πήγαινε και προσπερνούσε μαλλιοκούβαρα...Σαν να είχε ακόμη μεγαλύτερη ιπποδύναμη...Καλημέρα Βασίλη!! Είναι η αίσθηση που δίνει το πετρέλαιο λόγω ροπής χαμηλά, όπως το είπες. Φαντάζομαι ότι και η bmw αν την δουλεύεις πιο υψηλόστροφα, ανάλογη αίσθηση θα έχει.
-
Αντε παλι το κυρος. Τωρα καταλαβαινω γιατι ο καθε αποτυχημενος με λεφτα (ενας θεος ξερει που τα βρηκε) πηγαινει με υφος 40 καρδιναλιων λες και ανακαλυψε τη βαρυτητα, επειδη οδηγει Α6.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Η μερσεντες μονο στο ονομα παιζει.
Η αληθεια ειναι αυτη οντως. Αν θελω να βγω off road προτιμω να εχω ενα απλο πχ. Duster 4x4, Rover, παρα μια βαρια και δυσκινητη(εκτος) G class.
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Εγω δεν βλεπω πουθενα οτι το Tig ειναι αμεσος ανταγωνιστης της μπεμπας. Το Tig δεν ειναι καν στην Premium κατηγορια. Το οτι εχει καλυτερα φρενα δεν λεει τιποτα. Θα μπορουσε και ενα QQ να εχει καλυτερα φρενα, αυτο δε σημαινει οτι ειναι και ανταγωνιστης.Ακριβώς.
Το segment είναι διαφορετικό.
Διαφορετικό το Premium SUV και διαφορετικό το SUV σκέτο.
Σα να λέγαμε ποτέ ότι το Hyundai Coupe συγκρίνεται με Porsche.Αυτό ακριβώς, συμφωνώ.
Η μερσεντες μονο στο ονομα παιζει.
Δηλαδή Νίκο η Mercedes υστερεί σε ποιότητα??
Ρωτάω γιατί δεν εχω εικόνα, απλά μου κάνει εντύπωση. -
Η mercedes στη κατηγορια χ1 εχει την gla που δεν ειναι suv οποτε μπαινει στη συγκριση απλα για να μπει
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
BMW X1 2016