-
Καλησπέρα,
ψάχνω αυτοκίνητο για αγορά με budget 14000€ περίπου. Θα κάνω 10.000km το χρόνο περίπου σε επαρχία και 2-3 ταξίδια.
Ίσως να είναι και λιγότερα αφού θα κρατήσω ως μεταφορικό μέσο και τη μηχανή που έχω τώρα.
Να πάρω κάτι σε βενζίνη ή diesel;
Είμαι ανάμεσα σε Clio 0.9 tce και Yaris 1.33.
Με ενδιαφέρει η οικονομία και η αξιοπιστία. Επίσης, δε θα ήθελα να πάρω άλλο αυτοκίνητο σύντομαμ γι αυτό δεν έχω αποκλείσει το diesel. Βέβαια, πιο πολύ μου αρέσει το καινούριο Honda Civic, αλλά είναι σε άλλη κατηγορία και είναι πολλά τα χρήματα.
Ακούω γνώμες και προτάσεις!!! -
Καλησπέρα,
ψάχνω αυτοκίνητο για αγορά με budget 14000€ περίπου. Θα κάνω 10.000km το χρόνο περίπου σε επαρχία και 2-3 ταξίδια.
Ίσως να είναι και λιγότερα αφού θα κρατήσω ως μεταφορικό μέσο και τη μηχανή που έχω τώρα.
Με ενδιαφέρει η οικονομία και η αξιοπιστία. Επίσης, δε θα ήθελα να πάρω άλλο αυτοκίνητο σύντομαμ γι αυτό δεν έχω αποκλείσει το diesel. Βέβαια, πιο πολύ μου αρέσει το καινούριο Honda Civic, αλλά είναι σε άλλη κατηγορία και είναι πολλά τα χρήματα.
Καλησπέρα,
Με budget 14.000 πας για βενζίνη καλοεξοπλισμένο. Τα 10.000 km είναι οριακά για μένα μεταξύ diesel και βενζίνης, και με τη ψαλίδα μεταξύ των τιμών τους να αναμαίνεται μικρότερη μάλλον σε βολεύει.
Αν αποφασίσεις για diesel και να δώσεις κάτι παραπάνω, μάλλον θα πήγαινα στο Clio καθώς από όσο ξέρω είναι πιο απροβλημάτιστο ότι αφορά το φίλτρο DPF.
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εννοείς την ψαλίδα μεταξύ τιμής αγοράς αυτοκινήτου ή καυσίμων;
οι διαδρομές που κάνω είναι των 10km κατά βάση, από και προς τη δουλειά πρωί απόγευμα συν βόλτες ή ό,τι άλλο προκύπτει.
Εσύ από το Yaris είσαι ευχαριστημένος;
Πάντως πολύ όμορφο το Clio, αν και το γιάρις έχει βελτιωθεί πολύ εμφανισιακά. -
Ο χρήστης athenap έγραψε:
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εννοείς την ψαλίδα μεταξύ τιμής αγοράς αυτοκινήτου ή καυσίμων;
οι διαδρομές που κάνω είναι των 10km κατά βάση, από και προς τη δουλειά πρωί απόγευμα συν βόλτες ή ό,τι άλλο προκύπτει.
Εσύ από το Yaris είσαι ευχαριστημένος;
Πάντως πολύ όμορφο το Clio, αν και το γιάρις έχει βελτιωθεί πολύ εμφανισιακά.Εννοούσα στα καύσιμα. Με 10.000 χλμ το χρόνο με τις τωρινές τιμές καυσίμου η σπόσβεση γίνεται χοντρικά σε 4-5 χρόνια. Αν μειωθεί η διαφορά τους τότε πας ακόμη παραπάνω. Επίσης επειδή περισσότερο το θες για εντός πόλης από ότι καταλαβαίνω μάλλον η βενζίνη σου ταιριάζει περισσότερο καθώς η αναγέννηση DPF απαιτεί συνθήκες ανοιχτού δρόμου συχνά πυκνά.
Από το Yaris γενικά δεν έχω παράπονο. Λάβε υπόψιν ότι είναι το 1ο μου αυτοκίνητο και είμαι νέος οδηγός οπότε δεν έχω εμπειρία από άλλα. Κατανάλωση με τον D4D είμαι κοντά στο 5, κρατηματάκια σχετικά έχει, από τα 130χαω και άνω αρχίζει και γίνεται λίγο θορυβώδες στην καμπίνα, αλλά υποθέτω τα περισσότερα της κατηγορίας είναι έτσι. Σε 5 μήνες έχω κάνει 7.500 χλμ και γενικά το απολαμβάνω τώρα που το έχω μάθει.
-
Αν πάρεις βενζίνη Clio 0.9 tce. Αν ντιζελ, τοτε Yaris αν θες επιδοσεις!! Ειδαλλως Κλιο dci.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οι Γάλλοι καλοί για μπαγκέτες και κρουασάν .
Άκου clio!!!!! -
Μέσα στα 2-3 καλύτερα supermini το Clio. Πόση προκατάληψη πια;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μέσα στα 2-3 καλύτερα supermini το Clio. Πόση προκατάληψη πια;Το yaris δοκιμασμένο και σε ταξίδια και αξιόπιστο!
Με τα Ρενώ κινδυνεύεις να σου μείνει ο λεβιές στο χέρι!
Είναι λέει φυσιολογικό για γαλλικά να κουνιέται πάνω κάτω ο λεβιές εν κινήσει επιταχύνοντας ή αφήνοντας το γκάζι!!!
Για να μην μιλήσουμε για συναρμογές και ποιότητα υλικών...
Ασε έχω qq (ήτοι ρενώ) και ξέρω!!! -
Ναι είναι φυσιολογικό και σε δεκάδες μοντέλα της Ρενώ έτσι κάνει ο επιλογέας. Σε κανένα δε ξεκόλλησε. Το αντίστροφο πρόβλημα με σένα... δεν ξεκολλάς!
-
Είναι όντως χάλια η ποιότητα των υλικών σε σχέση με τα άλλα της κατηγορίας του;
Διάβασα κάτι για τριγμούς και τέτοια στο θέμα Clio IV αλλά γενικά δεν είδα σοβαρά προβλήματα.
Όχι πως θα μου είναι ευχάριστο να τρίζει καινούριο αυτοκίνητο... -
Για μένα πας σε yaris απο τα πιο καλά στην κατηγορία του και πολύ αξιόπιστο. Επίσης με 10.000Km το χρόνο δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο συμφέρει το diesel γιατί τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση
-
Εχω το diesel Yaris και το νέο qq. Μάντεψε με ποιο πήγαμε οικογενειακώς τριήμερο και καναμε 700 χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Οι Γάλλοι καλοί για μπαγκέτες και κρουασάν .
Άκου clio!!!!!Εσυ που λες οτι οι Γαλλοι ειναι καλοι μονο για μπακετες κ κρουασαν.. Μαθε λοιπον πως κ το yaris που παινευεις στη Γαλλια κατασκευαζεται
-
Συναρμολογείται ίσως (αν και το δικό μου μάλλον τούρκικο είναι) γιατί η Τογιότα δεν έχει ακόμα σχέσεις με γαλλικές εταιρίες!
Εχω καεί με ένα 205 παλιά που το είχα πληρώσει διπλό με όλα τα παλαβά που έβγαζε που ευτυχώς που το διέλυσε ο αδελφός μου και πετάχθηκε και ησυχάσαμε! -
Δηλαδή σαν αξιοπιστία προτείνετε το Yaris ως αθάνατο αν κατάλαβα καλά.
Το θετικό με την Toyota είναι ότι εδώ έχει εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ η Ρενώ δεν έχει πια...και θα πρέπει να πηγαίνω Πάτρα για σέρβις... -
Κοιτα και εγω κοιταω τα δυο αυτοκινητα σε diesel και μαλλον θα παρω το clio.ειναι μυθος μεγαλος οτι το yaris δεν χαλαει.......δεν υπαρχει αυτοκινητο σημερα που να μην σου βγαλει ζημια.απο οδηγηση για μενα το clio ειναι πολυ καλυτερο απο το yaris
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Συναρμολογείται ίσως (αν και το δικό μου μάλλον τούρκικο είναι) γιατί η Τογιότα δεν έχει ακόμα σχέσεις με γαλλικές εταιρίες!
Εχω καεί με ένα 205 παλιά που το είχα πληρώσει διπλό με όλα τα παλαβά που έβγαζε που ευτυχώς που το διέλυσε ο αδελφός μου και πετάχθηκε και ησυχάσαμε!Το κατασκευάζει σε εργοστάσιο της στην Γαλλία η Toyota. Δεν έχει σημασία το μέρος. Σημασία έχουν τα ποιοτικά standards που εφαρμόζονται.
-
Θα κλείσω κάποια στιγμή τεστ ντράιβ να τα δω από κοντά.
Έχετε να προτείνετε τίποτα καλύτερο από τον ανταγωνισμό; (το φιέστα δυστυχώς δε μ' αρέσει εμφανισιακά...)
Και αν πάνε όλα καλά με τη χρηματοδότηση...
Αγορά Yaris ή Clio?