-
Ο χρήστης athenap έγραψε:
Δηλαδή σαν αξιοπιστία προτείνετε το Yaris ως αθάνατο αν κατάλαβα καλά.
Το θετικό με την Toyota είναι ότι εδώ έχει εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ η Ρενώ δεν έχει πια...και θα πρέπει να πηγαίνω Πάτρα για σέρβις...Δε νομίζω να είναι πιο αξιόπιστο το yaris πλεον.. αυτά ισχύαν στις αρχές 2000.. Πιο σημαντικό είναι που δεν έχεις κοντά αντιπρόσωπο.. Και ναι ο λεβιές κουνιέται στα renault παραδοσιακά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά πρόβλημα σε σασμαν renault δε νομίζω να βρεις εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Με κάποιο τρόπο συνδέεται ο λεβιές με το διαφορικό η κάτι τέτοιο και σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα.. Παίρνουν τις ταχύτητες με μισό συμπλέκτη και είναι αθάνατα τόσο από σασμάν όσο και από δίσκο πλατό που σε πολλά 'αξιόπιστα' ιαπωνέζικα έχει καταντήσει αναλώσιμο και αλλάζεται ανά 60.000χλμ . Επίσης οι dci της renault είναι η τελευταία λέξη στους diesel και επίσης ίσως ειδικά ο 1,5 που φοράει το clio να είναι και ο πιο αξιόπιστος παγκοσμίως. Μην αναφερθεί η διαφορά στην οδηγική ευχαρίστηση στην ποιότητα κύλισης και στην άνεση με το yaris..
-
Εγώ πάντως μεταξύ yaris και νέου qq (αμφότερα diesel) που αμφότερα κατέχω δεν βρίσκω mutatis mutandis διαφορές στην οδήγηση, με την εξαίρεση του κινούμενου λεβιέ στο ρενώ (aka Nissan) που για εμένα τουλάχιστον είναι εκνευριστικό και δεν μου εμπνέει σιγουριά για τη στιβαρότητα του συνόλου. Μπορεί να μην είναι ουσιώδες θέμα αλλά ως θέμα ψυχολογίας και εικόνας για εμένα παίζει ρόλο!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συναρμολογείται ίσως (αν και το δικό μου μάλλον τούρκικο είναι) γιατί η Τογιότα δεν έχει ακόμα σχέσεις με γαλλικές εταιρίες!
Εχω καεί με ένα 205 παλιά που το είχα πληρώσει διπλό με όλα τα παλαβά που έβγαζε που ευτυχώς που το διέλυσε ο αδελφός μου και πετάχθηκε και ησυχάσαμε!Το κατασκευάζει σε εργοστάσιο της στην Γαλλία η Toyota. Δεν έχει σημασία το μέρος. Σημασία έχουν τα ποιοτικά standards που εφαρμόζονται.
Να συμφωνήσω μαζί σου! Ωστόσο εσύ ποια ποιοτικά στάνταρς θεωρείς καλύτερα; του πρωτοπόρου στον τομέα αυτό Ιάπωνα κολοσσού ή της γαλλικής εταιρείας;
Επισης μολονότι θα έπρεπε όντως τα αυτοκίνητα να μην σε νοιάζει σε ποια χώρα κατασκευάζονται, δες τι συζήτηση γίνεται για το εργοστάσιο της Honda στο Μεξικό και τα προβλήματα των αυτοκινήτων παραγωγής του.
Επίσης το γεγονός λ.χ. ότι το qq φτιάχνεται Αγγλία είναι για εμένα και βασικός λόγος των αστοχιών συναρμογής του μιας και οι αγγλάρες, για όποιον τους έχει ζήσει, δεν είναι και ότι καλύτερο για βαριά γραμμή παραγωγής! -
σε diesel, clio
σε βενζίνη fiesa 125/140 hpαν μπορείς να βάλεις λίγο πιο βαθιά το χερι στην τσέπη και να πας σε μικρομεσαίο και όχι supermini
ακόμα καλύτερα. -
Πόσο πιο βαθιά; και τι προτείνεις;
Μου αρέσει το Civic αλλά μετά πάει πάνω από 20k, εκτός αν δώ το 1400 που δεν ξέρω πόσο έχει. Όμως θα έχει τέλη και πιο ακριβή συντήρηση.
Το φιέστα δε μ'αρέσει καθόλου, αν και έχω προσπαθήσει να το δω αλλιώς... Ίσως έχει κ τον καλύτερο αντιπρόσωπο εδώ πέρα.
Το pro ceed 1.4 diesel δεν ξεφεύγει πολύ σε χρήματα και δεν είναι άσχημο αλλά δε θέλω τρίθυρο.
Θέλω να είναι οικονομικό, με σπορ σχεδίαση και αξιόπιστο. Αυτά τα λίγα!!! -
Αν μπορείς να ανέβεις σε χρήματα, δες και το pulsar να γουστάρεις!
Αλλιώς πάρε yaris. -
Μου αρέσει το Civic αλλά μετά πάει πάνω από 20k, εκτός αν δώ το 1400 που δεν ξέρω πόσο έχει. Όμως θα έχει τέλη και πιο ακριβή συντήρηση.
Το φιέστα δε μ'αρέσει καθόλου, αν και έχω προσπαθήσει να το δω αλλιώς... Ίσως έχει κ τον καλύτερο αντιπρόσωπο εδώ πέρα.
Το pro ceed 1.4 diesel δεν ξεφεύγει πολύ σε χρήματα και δεν είναι άσχημο αλλά δε θέλω τρίθυρο.
Θέλω να είναι οικονομικό, με σπορ σχεδίαση και αξιόπιστο. Αυτά τα λίγα!!!οδήγησε & ford focus 1.5d / peugeot 308 1.6d δες τι προσφορές υπάρχουν.
-
Κλίνω προς Clio 0.9 tce, αφού με τα km που κάνω θα αργήσω πολύ να κάνω απόσβεση.
Θα είναι αξιόπιστος ο κινητήρας αυτός σε βάθος χρόνου;
Μάλλον βέβαια πρέπει να περιμένω να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα τέλη κ τα τεκμήρια... -
Οπτικά μου αρέσει το clio πολύ παραπάνω. Είναι απίστευτα ΟΜΟΡΦΟ!!!!
Τώρα για αξιοπιστίες και τέτοια που λένε, εγώ yaris έχω αλλά ούτε οδηγικά με τρελαίνει, αλλά και τα service του μια χαρά τσιμπιμένα είναι!!!!
-
Μου αρέσει το Civic αλλά μετά πάει πάνω από 20k, εκτός αν δώ το 1400 που δεν ξέρω πόσο έχει.Καλα το 1400 civic ειναι απαραδεκτο! Αν μπεις στον κοπο να το οδηγησεις θα καταλαβεις το γιατι.
-
Ο χρήστης tka έγραψε:
αλλά ούτε οδηγικά με τρελαίνειΑυτό θα ήθελα να μου το εξηγήσει κάποιος κάποια στιγμή!
Πόσο να σε τρελάνει ένα supermini ή ένα μικρομεσαίο!
Να πω ότι μπαίνεις σε M4 (όπως τις προάλλες στου κουμπάρου μου) να δεις (σε βαθμό φόβου) διαφορά .. αλλά πως μπορεί να προκύψει τρέλα σε ανθρωπομεταφορείς;;;;; -
καλα σε τετοια αυτοκινητα δεν θα δεις κατι αλλα το yaris ουτε εμενα μου αρεσει.πολυ ψηλη θεση απο οδηγηση οχι κατι σουπερ.οχι ομως οτι ειναι κακο.ημουν και εγω αναμεσα στα δυο και τελικα πηρα το clio(diesel).
-
Εχοντας οδηγήσει και το Yaris και το Clio -για τα δεδομένα της κατηγορίας πάντα- ναι υπάρχει διαφορά και αισθητή οδηγικά, ξεκάθαρα υπερ του Clio. Μου αρέσει επίσης σε αυτή τη κατηγορία οδηγικά το Fiesta. Το Yaris είναι οδηγικά ένας ασφαλές αδιάφορος ανθρωπομεταφορέας.
Και αν κοίταζα για βενζίνη θα ήμουν μεταξύ Clio 0.9 ΤCe και Fiesta 1.0 Ecoboost.
-
To φιεστα ειναι πολυ καλο οπως και το clio αλλα ενα κλικ πιο ποιοτηκο σε ολα.αλλα ο κινητηρας σε diesel δεν μου αρεσε οπως δεν μου αρεσει και μεσα..αλλα ειναι αρκετα καλο αυτοκινητο.
-
Θα πάω να το δω και αυτό γιατί δε βλέπω να βγάζω άκρη με τους αντιπροσώπους.
Ρώτησα τηλεφωνικώς στη Ρενώ της Πάτρας και μου είπαν 13.850€ για Renault Clio 0.9 energy tce ecoleader συμπεριλαμβανομένου χρώματος (μπλε, άσπρο ή ιβουάρ μη μεταλλικό 300€) και 5ετούς εγγύησης (αξίας 250€) και ότι περιλαμβάνει όφελος απόσυρσης ακόμα και αν δεν έχω αυτοκίνητο να αποσύρω γιατί το κάνουν δώρο. Η τιμή καταλόγου στο σάιτ είναι 13350! Δηλαδή μου έκαναν 50€ έκπτωση? Wtf?
Και για το 1.5 dci expression 90hp μου είπαν 15.740€ που μάλλον συμπεριλαμβάνει όφελος αφού η τιμή καταλόγου είναι 16.100+300 χρώμα+250 5ετή εγγύηση.
Επίσης ρώτησα στη Honda για το Civic 1.4 i-VTEC Comfort και μου είπαν 17600 και μου κάνουν 600 € έκπτωση κ πάει στα 17k συν 374 για πινακίδες, τέλη και τέτοια. Επίσης 5 χρόνια εγγύηση, δε χρεώνουν μεταλλικό χρώμα. Η αρχική τιμή στο σάιτ είναι 16.900€...με όφελος 500 θα πήγαινε 16.400. Αν είχα απόσυρση θα πήγαινε 15440 σύμφωνα με το σάιτ της Honda.
Το yaris 1.33 που βγάζει 99 και όχι 90 ίππους πιθανώς θα ναι φθηνότερο (με λιγότερο εξοπλισμό βέβαια...)Αμάν! στο τέλος θα πάρω καινούρια μηχανή κ ένα matiz μεταχειρισμένο για τις βροχερές μέρες!
Είναι τίποτα 'κρυφά' έξοδα που δεν τα πήρα χαμπάρι;Αν έχετε να προτείνετε καμιά καλή αντιπροσωπία Renault, Toyota στην Αθήνα στείλτε π.μ. (δεν ξέρω αν θεωρείται διαφήμιση σαν απάντηση εδώ).
-
φιλε ασε την πατρα.οτι παρεις θα το παρεις απο αθηνα...ετσι εκανα και εγω.στο clio εχουν διαφορα 500 ευρω....
-
@iceman7
Ο αξιόπιστος d4d του Ιαπωνικού 'κολοσσού' είναι ύποπτος για ανάμιξη πετρελαίου μεσα στο καρτερ που μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια επιτάχυνση, χωρίς να μπορείς να κανεις τίποτα. Στην καλύτερη θα πάρεις τα πιστόνια αγκαλιά. (εδώ επιβεβαίωση απο κάτοχο http://yarisclub.gr/vb/forum/το-αυτοκίνητό-μας/προβλήματα/8912-αύξηση-στη-στάθμη-λαδιού-σε-yaris-diesel-1-4-d4d). Ας μη παραβλεψουμε τις τελευταίες ανακλήσεις που αφορούν αερόσακους κλπ.Οπότε ας ξεφύγουμε απο παρωχημένες προκαταλήψεις. Ολα σήμερα βγάζουν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα.
Επί του θέματος. Εγώ προτείνω ντίζελ, ανεξάρτητα με τα χλμ. Η διαφορά στο κόστος μετακίνησης φαίνεται καθαρά στην τσέπη. Τουτ έστιν, αλλο με ενα 20αρικο να βαράς 400+ χλμ και αλλο να παλεύεις για τα 200χλμ... Επισης, ένας ντίζελ με 90 άλογα κινεί ενα αμάξωμα σαν του κλιο, παραπάνω από αξιοπρεπώς.
Γενικά θέμα οικονομίας. Ποτε δεν οδηγας σαν να έχεις αυγο κάτω από το πεντάλ. Αντίθετα τα downsized turbos αν πιεστούν φτάνουν σε πολύ υψηλές καταναλώσεις (8αρια υπό πίεση για πλάκα σε αντίθεση με το αλλο που δύσκολα θα πάει πάνω από 5). Επίσης ας μη γίνεται λόγος για αυτή την απόσβεση, εκτός κι αν αυτα τα 1000-1500€ που θα πάνε για την αγορά του αμαξιού, θα υπάρχουν στην άκρη και θα χρησιμοποιούνται για τα επιπλέον καύσιμα του βενζινοκίνητου. Σε κάθε άλλη περίπτωση το βενζινοκίνητο θα σε βάζει μέσα κατά 80-100% σε σχέση με το ντίζελ. Άρα αν μιλάμε για 50€ ντίζελ τον μήνα, αντίστοιχα θα μιλάμε για 100€ βενζίνης. Διαλέγεις και παίρνεις.
Τέλος όσον αφορά τα μοντέλα, θα συμφωνήσω και με εκείνους που προτείνουν το fiesta. Και εννοείται +1000 για Clio.
-
Σε diesel δες και το καινούργιο opel corsa που πηρα εγω και το περιμένω να μου έρθει! με 6 ταχύτητες πλέων και ρεπριζ τις καλυτερες στην κατηγορία του .
Δες δοκιμή http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Opel-Corsa-1%2C3-DTR-6-speed_125451.asp -
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
@iceman7
Ο αξιόπιστος d4d του Ιαπωνικού 'κολοσσού' είναι ύποπτος για ανάμιξη πετρελαίου μεσα στο καρτερ που μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια επιτάχυνση, χωρίς να μπορείς να κανεις τίποτα. Στην καλύτερη θα πάρεις τα πιστόνια αγκαλιά. (εδώ επιβεβαίωση απο κάτοχο http://yarisclub.gr/vb/forum/το-αυτοκίνητό-μας/προβλήματα/8912-αύξηση-στη-στάθμη-λαδιού-σε-yaris-diesel-1-4-d4d). Ας μη παραβλεψουμε τις τελευταίες ανακλήσεις που αφορούν αερόσακους κλπ.Οπότε ας ξεφύγουμε απο παρωχημένες προκαταλήψεις. Ολα σήμερα βγάζουν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα.
Επί του θέματος. Εγώ προτείνω ντίζελ, ανεξάρτητα με τα χλμ. Η διαφορά στο κόστος μετακίνησης φαίνεται καθαρά στην τσέπη. Τουτ έστιν, αλλο με ενα 20αρικο να βαράς 400+ χλμ και αλλο να παλεύεις για τα 200χλμ... Επισης, ένας ντίζελ με 90 άλογα κινεί ενα αμάξωμα σαν του κλιο, παραπάνω από αξιοπρεπώς.
Γενικά θέμα οικονομίας. Ποτε δεν οδηγας σαν να έχεις αυγο κάτω από το πεντάλ. Αντίθετα τα downsized turbos αν πιεστούν φτάνουν σε πολύ υψηλές καταναλώσεις (8αρια υπό πίεση για πλάκα σε αντίθεση με το αλλο που δύσκολα θα πάει πάνω από 5). Επίσης ας μη γίνεται λόγος για αυτή την απόσβεση, εκτός κι αν αυτα τα 1000-1500€ που θα πάνε για την αγορά του αμαξιού, θα υπάρχουν στην άκρη και θα χρησιμοποιούνται για τα επιπλέον καύσιμα του βενζινοκίνητου. Σε κάθε άλλη περίπτωση το βενζινοκίνητο θα σε βάζει μέσα κατά 80-100% σε σχέση με το ντίζελ. Άρα αν μιλάμε για 50€ ντίζελ τον μήνα, αντίστοιχα θα μιλάμε για 100€ βενζίνης. Διαλέγεις και παίρνεις.
Τέλος όσον αφορά τα μοντέλα, θα συμφωνήσω και με εκείνους που προτείνουν το fiesta. Και εννοείται +1000 για Clio.
Φιλε συμφωνω απολυτα μαζι σου.εγω το clio το πηρα για δευτερο γιατι εχω και αλλο αυτοκινητο αλλα δεν με ενδιαφερει ποτε θα γινει αποσβεση.καποια στιγμη θα γινει.και επειδη εχω turbo αν το οδηγησεις νορμαλ πας χαλαρα 8-9-10(εγω παω και 12 στην πολη).πρεπει να το πας πολυ πολυ χαλαρα για να μην καιει πολυ....που δεν παλεθεται με τιποτα.δεν μπορω αυτους που βγαινουν εθνικη οδο και πανε με 80 και σου λενε μετα το golf μου καει 6 λιτρα.
-
οσο για το corsa ειναι γρηγορο ποιοτικο αλλα κανει αρκετο θορυβο το μοτερ εχει κακο τιμονι με μετριο κρατημα.
Αγορά Yaris ή Clio?