-
Ρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Είναι κάποιος ανάμεσα σε qq και vitara ? Και του αρέσει πιο πολύ το qq ? Ωραία...αν έχει χρήμα για πέταμα, δίνει τα περίπου +5000 που θέλει η αντίστοιχη έκδοση του από το vitara, το παίρνει και τελείωσε...και δεν τον νοιάζει αν ξεκουμπώνουν πλαστικά, τρίζουν κτλ αφού έχει χρήμα και σε 2-3 χρόνια θα το αλλάξει...Αν δεν τα έχει όμως για πέταμα, παίρνει το vitara, κάνει την δουλειά του το ίδιο καλά και αν τρίξει και κανένα πλαστικό, δεν τον νοιάζει γιατί έχει +5000 στην τσέπη...Τι κάθεστε και ψυρίζετε τη μαιμου ? Πλεον όλα τα αυτοκίνητα είναι στα ίδια επίπεδα...
-
Λιγο μηδενιστικη η αποψη σου kostasSC, κατα εμε.
Με την λογικη σου, αν εχει και αλλα 5000 για 'πεταμα' οπως λες, παιρνει και Merc ή Volvo.
Γιατι οπως λες 'Πλεον όλα τα αυτοκίνητα είναι στα ίδια επίπεδα...' -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Αν αναλογιστείς λίγο αυτά που γράφεις στα οποία και συμφωνώ, σκέψου πόσο μαλάκια είναι αν σε ένα αυτοκίνητο 9 ετών παλεύεις για να ξεκουμπωσεις ένα πλαστικο, όπως λες, και σε ενα μολις κάποιων μηνών να ξεκουμπωσουν από μόνα τους...
Σαν κατοχος QQ απο 7/2014 να πω μονο τα εξης:
Για τα πλαστικα που ξεκουμπωνουν, οντως συμβαινει στο QQ. Eιναι ομως ενα γενικοτερο φαινομενο,που συμβαινει σε παρα πολλες μαρκες στα καινουρια μοντελα, αφου πλεον εχουν σταματησει να χρησιμοποιουνται βιδες, και χρησιμοποιουνται clips.
Tα οποια ειναι τραγικα, γιατι ειτε σπανε ειτε ξεκουμπωνουν, και γενικοτερα δεν σου δινουν την στιβαροτητα και τη σταθεροτητα που σου δινουν οι βιδες.Τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα μικροπροβληματα, οντως ειναι εκνευριστικα, αλλα εντασσονται στις παιδικες ασθενεις ενος καινουριου αυτοκινητου.Το σημαντικο για μενα, ειναι οτι κανεις μεχρι τωρα, ειτε εδω ειτε στο εξωτερικο δεν εχει αναφερει μηχανικο προβλημα.
Δεν συμφωνω αν περιμεναμε να γκρινιαξουμε για τα αμαξια μονο αν ειχαν μηχανικο προβλημα , ολοι θα μιλαγαν μετα τα 6-7 χρονια, καθως ως γνωστον σχεδον ολοι οι κινητηρες ακομα και αμαξια 8-9 χιλ. δεν βγαζουν μηχανικα προβληματα στον κινητηρα πριν περασουν αρκετες δεκαδες χιλιάδες χλμ. Δεν ειναι κατι το οποίο ειναι για να χαιρεσαι για το qq!!!
Oυτε μπορουμε να λεμε και να ξεπερναμε ετσι απλά αν τα αμαξια , που δεν κοστιζουν 8 ως 12 χιλ. τριζουν , ξεκουμπωνουν τα πλαστικα κλπ . Βεβαια ειναι πως το βλεπει ο καθένας αλλου του φτανει η εξωτερικη εμφανιση και μενει σε αυτη και ας κανει σαν κουδουνιστρα το αμαξι !!! σου λεει μονο εγω το ακουω , οι αλλοι απο έξω δεν το βλεπουν χαζεύουν την μουρη μου!!!
-
Με την λογικη σου, αν εχει και αλλα 5000 για 'πεταμα' οπως λες, παιρνει και Merc ή Volvo.
Γιατι οπως λες 'Πλεον όλα τα αυτοκίνητα είναι στα ίδια επίπεδα...'Μάλιστα...πεσ'μου τότε τι παραπάνω έχει το QQ ώστε να δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα...εκτος από το ότι ίσως να είναι λίγο καλύτερο σε χώρους...
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Γιατι οπως λες 'Πλεον όλα τα αυτοκίνητα είναι στα ίδια επίπεδα...'Μάλιστα...πεσ'μου τότε τι παραπάνω έχει το QQ ώστε να δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα...εκτος από το ότι ίσως να είναι λίγο καλύτερο σε χώρους...
το βασικο ειναι οι χωροι των αποσκευων , δεν γνωριζω ποση διαφορα εχουν σε χωρους επιβατων. Κατα τα αλλα συμφωνω οτι δεν δικαιολογει το qq τα πολλα επιπλεον λεφτα που ζητα. Το έχω γραψει και για το scross σε σχεση με το qq. Με τα καμια το qq δεν μπορει να κοστολογείται 6.5 χιλιαρικα πανω από το s cross!!!! από το οποιο δεν κερδιζει ούτε και στους χώρους !! Ειναι συνολικα καλυτερο απο το scross καπου αρκετα - βλεπε εμφανιση- καπου οριακα βλεπε ποιοτητα κατασκευης, και καπου χανει βλεπε αξιοπιστια.
-
Φιλε Tkin73, κανεις λαθος για το ποτε βγαζουν μηχανικα προβληματα τα αυτοκινητα, και παραθετω το πολυ προσφατο παραδειγμα του VW Polo diesel.
Προφανως δεν πρεπει να αγνοουμε και τα πιο ουσιωδη πραγματα, μιας και δινουμε χρηματα, αλλα οκ και η αποψη οτι το QQ ειναι κουδουνιστρα χανει σε αξιοπιστια, και ο κοσμος το παιρνει μονο για την εμφανιση, ειναι τουλαχιστον αστεια.
Το μαρκετινγκ μπορει να αυξησει ελαφρως την αξια, αλλα μονο ελαφρως. Και στα αυτοκινητα ισχυει η αποψη οτι , ο,τι πληρωνεις παιρνεις.
Μπραβο σου που επελεξες το S Cross, γιατι στα δικα σου ματια ειναι καλυερο. Απλα η προσεγγιση σου ειναι αναλογη, με το μπω εγω σε συζητηση που μιλανε για το CRV, ή το Volvo, και να παω οτι παιδια αυτα που προσφερουν δεν αξιζουν το price difference, και το QQ ειναι καλυτερο, γιατι ειναι πιο φτηνο.Φιλε kostasSC, δεν θα μπω στη διαδικασια να συγκρινω ενα αυτοκινητο που ξερω, με ενα αυτοκινητο που βγηκε πριν 1-2 μηνες, και δεν εχει καν κυκλοφορησει ευρεως στους δρομους. Εγω σχολιασα πιο πολυ την μηδενιστικη σου αποψη, οτι οποιος τα εχει τα 'πεταει', εκτος απο τους εξυπνους που παντα η αποψη τους ειναι value for money. Απο εκει και περα, ο καθενας επιλεγει αυτο που θελει με βαση το μυαλο του και την τσεπη του.
-
Φιλε kostasSC, δεν θα μπω στη διαδικασια να συγκρινω ενα αυτοκινητο που ξερω, με ενα αυτοκινητο που βγηκε πριν 1-2 μηνες, και δεν εχει καν κυκλοφορησει ευρεως στους δρομους. Εγω σχολιασα πιο πολυ την μηδενιστικη σου αποψη, οτι οποιος τα εχει τα 'πεταει', εκτος απο τους εξυπνους που παντα η αποψη τους ειναι value for money. Απο εκει και περα, ο καθενας επιλεγει αυτο που θελει με βαση το μυαλο του και την τσεπη του.
Φίλε μου δεν νομίζω να είναι μηδενιστική η άποψή μου, απλά δεν την κατάλαβες καλά.. Πρώτον σύγκρινα το qq με το vitara και όχι με merc και volvo κτλ...Και ούτε εγώ θα έπαιρνα αμάξι 2 μηνών στην αγορά, θα περίμενα κάνα χρόνο..Επίσης επειδή είσαι κάτοχος qq δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός πλέον και όπως όλοι, υποστηρίζεις αυτό που έχεις αγοράσει, κακώς βέβαια για μένα...Και ακόμα δεν μου είπες που υπερέχει το qq σε σχεση με το vitara εκτός από την εμφάνιση..Όσο για την αξιοπιστία των δύο ψευτο-ιαπωνικών μοντέλων την βλέπω ίδια με την αξιοπιστία fiat-renault...
-
Γιατι οπως λες 'Πλεον όλα τα αυτοκίνητα είναι στα ίδια επίπεδα...'Σωστός...
-
Φιλε kostasSC, δεν θα μπω στη διαδικασια να συγκρινω ενα αυτοκινητο που ξερω, με ενα αυτοκινητο που βγηκε πριν 1-2 μηνες, και δεν εχει καν κυκλοφορησει ευρεως στους δρομους. Εγω σχολιασα πιο πολυ την μηδενιστικη σου αποψη, οτι οποιος τα εχει τα 'πεταει', εκτος απο τους εξυπνους που παντα η αποψη τους ειναι value for money. Απο εκει και περα, ο καθενας επιλεγει αυτο που θελει με βαση το μυαλο του και την τσεπη του.
Φίλε μου δεν νομίζω να είναι μηδενιστική η άποψή μου, απλά δεν την κατάλαβες καλά.. Πρώτον σύγκρινα το qq με το vitara και όχι με merc και volvo κτλ...Και ούτε εγώ θα έπαιρνα αμάξι 2 μηνών στην αγορά, θα περίμενα κάνα χρόνο..Επίσης επειδή είσαι κάτοχος qq δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός πλέον και όπως όλοι, υποστηρίζεις αυτό που έχεις αγοράσει, κακώς βέβαια για μένα...Και ακόμα δεν μου είπες που υπερέχει το qq σε σχεση με το vitara εκτός από την εμφάνιση..Όσο για την αξιοπιστία των δύο ψευτο-ιαπωνικών μοντέλων την βλέπω ίδια με την αξιοπιστία fiat-renault...
Για το Vitara παντως δεν πολυισχύει ότι είναι καινούργιο αυτοκίνητο και αυτό γιατί σαν μηχανικό σύνολο είναι ήδη δοκιμασμένο στο SCROSS
-
Μπα μια χαρα αντικειμενικος ειμαι. Στο QQ owners club, πιστεψε με, εχω κραξει παρα πολυ. Εχω βρει πραγματα αδιανοητα, για αυτοκινητο 20Κ, με μονη ψευτοπαρηγορια, οτι συντομα βγαινει τεχνικη οδηγια, ή ανακληση για επισκευη του θεματος.
Και λεω ψευτοπαρηγορια, γιατι οκ στο φτιαχνουν δωρεαν, αλλα εσυ εχεις χασει την μερα σου στα συνεργεια, συν την ξενερα που τρως.
Για το vitara, θα στο ξαναπω: δεν μπορω να εχω πληρη αποψη χωρις να το εχω οδηγησει.
Αρχικα ομως θα πω οτι ειναι λαθος να τα συγκρινεις αφου παιζουν σε διαφορετικες κατηγοριες. Ο αντιπαλος του QQ, για την Suzuki ειναι το s cross, και οχι το Vitara. To Vitara, πλεον ερχεται να ανταγωνιστει μικροτερα SUV, oπως Μοκκα, Juke, Captur κλπ.
Για το S Cross, που οδηγησα δυο φορες, προσωπικα δεν μου ταιριαζε. Και οχι μονο αισθητικα. Το βρηκα πολυ σκληρο γι'αυτο που ειναι (δλδ σκληρο SUV, γιατι; δεν αγοραζεις sport gti, να το θες σκληρο!), και η ποιοτητα του στο εσωτερικο εμενα προσωπικα μου φανηκε αρκετα χαμηλοτερη. Οι χωροι πανω κατω ειναι ιδιοι, ενω η ποιοτητα κυλησης μου και η στιβαροτητα μου φανηκε καλυτερη στο QQ. Και παλι ξαναλεω, για να μην παρεξηγηθει και ο Tkin73, που εχει γραψει παιανες για το scross, με βαση τα υποκειμενικα μου κριτηρια και μονο. -
Φιλε Tkin73, κανεις λαθος για το ποτε βγαζουν μηχανικα προβληματα τα αυτοκινητα,** και παραθετω το πολυ προσφατο παραδειγμα του VW Polo diesel.**
Προφανως δεν πρεπει να αγνοουμε και τα πιο ουσιωδη πραγματα, μιας και δινουμε χρηματα, αλλα οκ και η αποψη οτι το QQ ειναι κουδουνιστρα χανει σε αξιοπιστια, και ο κοσμος το παιρνει μονο για την εμφανιση, ειναι τουλαχιστον αστεια.
Το μαρκετινγκ μπορει να αυξησει ελαφρως την αξια, αλλα μονο ελαφρως. Και στα αυτοκινητα ισχυει η αποψη οτι , ο,τι πληρωνεις παιρνεις.
Μπραβο σου που επελεξες το S Cross, γιατι στα δικα σου ματια ειναι καλυερο. Απλα η προσεγγιση σου ειναι αναλογη,** με το μπω εγω σε συζητηση που μιλανε για το CRV, ή το Volvo, και να παω οτι παιδια αυτα που προσφερουν δεν αξιζουν το price difference, και το QQ ειναι καλυτερο, γιατι ειναι πιο φτηνο.**Φιλε kostasSC, δεν θα μπω στη διαδικασια να συγκρινω ενα αυτοκινητο που ξερω, με ενα αυτοκινητο που βγηκε πριν 1-2 μηνες, και δεν εχει καν κυκλοφορησει ευρεως στους δρομους. Εγω σχολιασα πιο πολυ την μηδενιστικη σου αποψη, οτι οποιος τα εχει τα 'πεταει', εκτος απο τους εξυπνους που παντα η αποψη τους ειναι value for money. Απο εκει και περα, ο καθενας επιλεγει αυτο που θελει με βαση το μυαλο του και την τσεπη του.
Φιλε μου έγραψα εγω οτι το scross ειναι συνολικα καλύτερο απο το qq? το αντίθετο δεν γράφω?! που κολλανε τα γραφόμενα σου ,εκτος από την δημιουργια εντυπώσεων, το να πεις δλδ εσυ ότι το qq ειναι καλυτερο από το crv κλπ επειδη είναι φθηνοτερο?
Αυτό που εχω γραψει πολλες φορες είναι ότι η διαφορά τους δεν είναι 6.5 χιλίαρικα πως να το κάνουμε!!! ή το σουζουκι ειναι υποτιμημενο ή το νισσαν υπερκοστολογημενο!! Εχω το ενα και εχω κανει 5-6 td το αλλό εχω άποψη!
Το οτι το επιλεγουν εκατονταδες το qq δεν σημαινει οτι δεν ειναι υπερκοστολογημενο!! ειναι ενα αμαξι που έχει εμφανιση και αερα ακριβοτερου αμαξιου από ότι είναι και αυτο τον ελληνα τον ...τρελαινει!!!
Οσο για τα μηχανικά προβλήματα που επιμένεις θα σου πω ότι όποιον γνωστό ξέρω εγώ την τελευταία 10 ετια κανέναν δεν άκουσα για πρόβλημα κινητηρα πριν πιασει τα 100.000 χλμ (λεμε τώρα ). Τώρα αν εσυ πανηγυρίζεις για την αξιοπιστια του ...γιαπωνεζικου κινητηρα της ρενο τι να πω και εγώ τότε ειμαι υπερηφανος για τον άλλο γιαπωνεζικο κινητηρα του scross που ....ιταλοφερνει λίγο...
Εσύ που εχεις το qq και οδήγησες και το scross δικαιολογείς αυτη την διαφορά τιμής?
υπενθυμιζω: qq 1.6 acenta 25500 (26.450 το acenta con !) , 18.900 το gl+ . Διαφορα 6.600 και 7.550 από το con !!! τι να λεμε τώρα!!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Προφανώς πλέον δεν θα αλλάζουμε αμάξια ανά 5 χρόνια (εγώ δεν το έκανα ποτέ ούτως ή άλλως...) αλλά και τα 15 χρόνια που αναφέρεις με τις ευπάθειες των σημερινών αυτοκινήτων μοιάζει πραγματικά δύσκολο ιδίως εάν είναι να πληρώσεις σε βλάβες την αξία του ξανά. Βέβαια, εδώ μπαίνουν 1000 παράγοντες όπως το τι αμάξι θα σου τύχει, τι χρήση θα του κάνεις, πώς θα το οδηγείς, τη συντήρηση θα γίνεται κτλ...Π.χ. προσωπικά κάνοντας 20-25.000 χλμ το χρόνο στα 15 χρόνια θα έφτανα από 300.000 μέχρι 375.000 χλμ. Θα πρέπει να έχω πιάσει τον πρώτο λαχνό για να αντέξει το αμάξι τόσο διάστημα χωρίς να έχω πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μου...Δεν είναι περίεργο ένα σύγχρονο αυτοκίνητο να αντέξει τόσα χιλιόμετρα. Οι όποιες βλάβες του θα έχουν να κάνουν περισσότερο με τα αναρίθμητα ηλεκτρονικά του και όχι με τα μηχανικά μέρη ή το αμάξωμα. Υπάρχουν βέβαια και μερικά που βγάζουν βλάβη μηχανής στα 200-250 χιλιάδες χλμ (κυρίως φλάντζες κεφαλής ή χτυπημένες βαλβίδες), αλλά για τον περισσότερο κόσμο αυτή είναι χρήση 15 ετών περίπου. Επίσης ας μην βλέπουμε το παρελθόν μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά του χρόνου και της νοσταλγίας. Ξεχάσαμε ότι τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του '70 και '80 ήθελαν κάθε 80-100 χιλιάδες χλμ ρεκτιφιέ; Ξεχάσαμε τις μπιέλες που βάραγαν; Ξεχάσαμε τα βουλωμένα καρμπυρατέρ και την συνεχή ρύθμιση τους; Ξεχάσαμε τους κινητήρες και τα φρένα που 'άναβαν' στις ζέστες και στην κίνηση; Ξεχάσαμε ότι το ανοιγμένο καπό ήταν συνηθισμένη εικόνα στους δρόμους; Ξεχάσαμε τις σκουριές και την σαπίλα που άνοιγαν ολόκληρες τρύπες στο αμάξωμα; Τα τωρινά αυτοκίνητα είναι σαφώς ανώτερα κατασκευαστικά και πιο αξιόπιστα συνολικά. Απλά λόγω μεγάλου πλήθους εξαρτημάτων και εξοπλισμού, όλο και κάτι θα χαλάσει κάποια στιγμή.
-
Αν και έχουμε μια διαφωνία στο topic του Pulsar , θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο θέμα της νοσταλγίας για τα 'αυτοκίνητα που δεν τα κάνουν πλέον όπως παλιά'.
Αυτοκίνητο 15 ετών και το χρώμα είναι ακόμη σα καινούργιο (και που να το πρόσεχα), ενώ από σκουριές τίποτα. Ακόμη και τα προβλήματα που έβγαλε (που δεν ήταν και λίγα), δεν συγκρίνονται σε σχέση με το παλιό μας αυτοκίνητο.
Ο πατέρας μου έβλεπε την λαμαρίνα από το φτερό στο παλιό Renault που είχαμε και θεωρούσε ότι είναι γερό. Που να έβλεπε σήμερα τα πλαστικά φτερά των Clio;
kostasSC, υπάρχουν πολλοί παράγοντες τους οποίους λαμβάνει υπόψη του ο αγοραστής πριν προχωρήσει στην αγορά του αυτοκινήτου.
Επειδή και εμείς είμαστε στο ίδιο ψάξιμο με τους υπολοίπους εδώ μέσα, αυτό το οποίο σκεφτόμαστε είναι το εξής. Μπορώ να δώσω ένα ποσό λίγο πάνω από τα 20.000€ και θέλω να δω τι μπορώ να πάρω, που να ταιριάζει στα γούστα μου και τις ανάγκες μου.
Για τον λόγο αυτό και SCross και Vitara απορρίφθησαν στο λεπτό. Το SCross γιατί όσο καλή και να είναι η Βασιλειάδου για σπίτι, δεν θα την ήθελα για γυναίκα μου , το Vitara γιατί μου φάνηκε θορυβώδες, με τις χειρότερες αλλαγές ταχυτήτων από όσα και αν δοκίμασα, ενώ και το εσωτερικό σίγουρα δεν με ενθουσίασε. Επίσης, διαφορά τιμής ανάμεσα στο QQ 1.5 Energy και Vitara GL+ πρακτικά δεν υπάρχει. Για κάποιον που καλύπτεται από τις επιδόσεις του QQ 1.5 (που οι περισσότεροι οικογενειάρχες καλύπτονται) και δεν τον ενδιαφέρει ο επιπλέον εξοπλισμός του Vitara (πρακτικά μόνο τους προβολείς ομίχλης θα ήθελα) τα δύο αυτοκίνητα είναι απολύτως ανταγωνιστικά και συγκρίσιμα.
Για αυτό και υποψήφιοι πελάτες όπως ο plutare δυσκολεύονται να αποφασίσουν.
Βέβαια, ακόμη σε αυτή την περίπτωση, όπως ανέφερα και νωρίτερα, θα προτιμούσα το 500Χ από το Vitara μιας και μου φάνηκε πιο ήσυχο στον δρόμο, πιο όμορφο και από μέσα απλά δεν συγκρίνεται (όχι μόνο με το Vitara φυσικά).
-
Μπα μια χαρα αντικειμενικος ειμαι. Στο QQ owners club, πιστεψε με, εχω κραξει παρα πολυ. Εχω βρει πραγματα αδιανοητα, για αυτοκινητο 20Κ, με μονη ψευτοπαρηγορια, οτι συντομα βγαινει τεχνικη οδηγια, ή ανακληση για επισκευη του θεματος.
Και λεω ψευτοπαρηγορια, γιατι οκ στο φτιαχνουν δωρεαν, αλλα εσυ εχεις χασει την μερα σου στα συνεργεια, συν την ξενερα που τρως.
Για το vitara, θα στο ξαναπω: δεν μπορω να εχω πληρη αποψη χωρις να το εχω οδηγησει.
Αρχικα ομως θα πω οτι ειναι λαθος να τα συγκρινεις αφου παιζουν σε διαφορετικες κατηγοριες. Ο αντιπαλος του QQ, για την Suzuki ειναι το s cross, και οχι το Vitara. To Vitara, πλεον ερχεται να ανταγωνιστει μικροτερα SUV, oπως Μοκκα, Juke, Captur κλπ.
Για το S Cross, που οδηγησα δυο φορες, προσωπικα δεν μου ταιριαζε. Και οχι μονο αισθητικα. Το βρηκα πολυ σκληρο γι'αυτο που ειναι (δλδ σκληρο SUV, γιατι; δεν αγοραζεις sport gti, να το θες σκληρο!), και η ποιοτητα του στο εσωτερικο εμενα προσωπικα μου φανηκε αρκετα χαμηλοτερη. Οι χωροι πανω κατω ειναι ιδιοι, ενω η ποιοτητα κυλησης μου και η στιβαροτητα μου φανηκε καλυτερη στο QQ. Και παλι ξαναλεω, για να μην παρεξηγηθει και ο Tkin73, που εχει γραψει παιανες για το scross, με βαση τα υποκειμενικα μου κριτηρια και μονο.Είδες φίλε μου που τελικά έρχεσαι στα λόγια μου ? Εσύ είχες το χρήμα και έδωσες +6000 από το S cross για καλύτερη αισθητική, πιο καλή κύλιση και άνεση και λίγο καλύτερη ποιότητα εσωτερικού...Έκρινες ότι αυτά αξίζουν τα +6000, τα έδωσες και μπράβο σου...Κάποιος άλλος δεν τα δίνει για αυτές τις διαφορές...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν και έχουμε μια διαφωνία στο topic του Pulsar , θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο θέμα της νοσταλγίας για τα 'αυτοκίνητα που δεν τα κάνουν πλέον όπως παλιά'.Αυτοκίνητο 15 ετών και το χρώμα είναι ακόμη σα καινούργιο (και που να το πρόσεχα), ενώ από σκουριές τίποτα. Ακόμη και τα προβλήματα που έβγαλε (που δεν ήταν και λίγα), δεν συγκρίνονται σε σχέση με το παλιό μας αυτοκίνητο.
Ο πατέρας μου έβλεπε την λαμαρίνα από το φτερό στο παλιό Renault που είχαμε και θεωρούσε ότι είναι γερό. Που να έβλεπε σήμερα τα πλαστικά φτερά των Clio;
kostasSC, υπάρχουν πολλοί παράγοντες τους οποίους λαμβάνει υπόψη του ο αγοραστής πριν προχωρήσει στην αγορά του αυτοκινήτου.
Επειδή και εμείς είμαστε στο ίδιο ψάξιμο με τους υπολοίπους εδώ μέσα, αυτό το οποίο σκεφτόμαστε είναι το εξής. Μπορώ να δώσω ένα ποσό λίγο πάνω από τα 20.000€ και θέλω να δω τι μπορώ να πάρω, που να ταιριάζει στα γούστα μου και τις ανάγκες μου.
Για τον λόγο αυτό και SCross και Vitara απορρίφθησαν στο λεπτό. Το SCross γιατί όσο καλή και να είναι η Βασιλειάδου για σπίτι, δεν θα την ήθελα για γυναίκα μου , το Vitara γιατί μου φάνηκε θορυβώδες, με τις χειρότερες αλλαγές ταχυτήτων από όσα και αν δοκίμασα, ενώ και το εσωτερικό σίγουρα δεν με ενθουσίασε. Επίσης, διαφορά τιμής ανάμεσα στο QQ 1.5 Energy και Vitara GL+ πρακτικά δεν υπάρχει. Για κάποιον που καλύπτεται από τις επιδόσεις του QQ 1.5 (που οι περισσότεροι οικογενειάρχες καλύπτονται) και δεν τον ενδιαφέρει ο επιπλέον εξοπλισμός του Vitara (πρακτικά μόνο τους προβολείς ομίχλης θα ήθελα) τα δύο αυτοκίνητα είναι απολύτως ανταγωνιστικά και συγκρίσιμα.
Για αυτό και υποψήφιοι πελάτες όπως ο plutare δυσκολεύονται να αποφασίσουν.
Βέβαια, ακόμη σε αυτή την περίπτωση, όπως ανέφερα και νωρίτερα, θα προτιμούσα το 500Χ από το Vitara μιας και μου φάνηκε πιο ήσυχο στον δρόμο, πιο όμορφο και από μέσα απλά δεν συγκρίνεται (όχι μόνο με το Vitara φυσικά).
Οπότε γιατί δεν παίρνεις το 500χ ? Προσωπικά μου αρέσει κι εμένα πιο πολύ απ'όλα τα υπόλοιπα...Και μη μου πεις δικαιολογίες του τύπου είναι φιατ, γιατί θα πηδηχτώ απο το παράθυρο !!!
-
Μη πηδηχτείς από το παράθυρο! Ο λόγος που το απορρίψαμε ήταν ότι μας φάνηκε περισσότερο σκληρό στον δρόμο από ότι θα θέλαμε. Αν και το οδήγησα στην Ε.Ο, ένιωθα ότι διάβαζε διαρκώς τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Σε τέτοιο βαθμό, που σε κάποια φάση σταμάτησα για να τσεκάρω αν το driver's select ήταν στην θέση sport, άλλα ήταν στο auto.
-
Πάντως και για το qq και για το scross επειδή κυκλοφορούν αρκετό ήδη χρόνο ίσως, όποιος δυσκολέυεται, να πρέπει να δει και κανα μεταχειρισμένο. Ηδη υπάρχουν και μεταχερισμένα από ιδιώτες στο car
3-4 χιλιάρικα εύκολα μπορεί να τα γλυτώσει κανείς -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Φιλε μου έγραψα εγω οτι το scross ειναι συνολικα καλύτερο απο το qq? το αντίθετο δεν γράφω?! που κολλανε τα γραφόμενα σου ,εκτος από την δημιουργια εντυπώσεων, το να πεις δλδ εσυ ότι το qq ειναι καλυτερο από το crv κλπ επειδη είναι φθηνοτερο?
Αυτό που εχω γραψει πολλες φορες είναι ότι η διαφορά τους δεν είναι 6.5 χιλίαρικα πως να το κάνουμε!!! ή το σουζουκι ειναι υποτιμημενο ή το νισσαν υπερκοστολογημενο!! Εχω το ενα και εχω κανει 5-6 td το αλλό εχω άποψη!
Το οτι το επιλεγουν εκατονταδες το qq δεν σημαινει οτι δεν ειναι υπερκοστολογημενο!! ειναι ενα αμαξι που έχει εμφανιση και αερα ακριβοτερου αμαξιου από ότι είναι και αυτο τον ελληνα τον ...τρελαινει!!!
Οσο για τα μηχανικά προβλήματα που επιμένεις θα σου πω ότι όποιον γνωστό ξέρω εγώ την τελευταία 10 ετια κανέναν δεν άκουσα για πρόβλημα κινητηρα πριν πιασει τα 100.000 χλμ (λεμε τώρα ). Τώρα αν εσυ πανηγυρίζεις για την αξιοπιστια του ...γιαπωνεζικου κινητηρα της ρενο τι να πω και εγώ τότε ειμαι υπερηφανος για τον άλλο γιαπωνεζικο κινητηρα του scross που ....ιταλοφερνει λίγο...
Εσύ που εχεις το qq και οδήγησες και το scross δικαιολογείς αυτη την διαφορά τιμής?
υπενθυμιζω: qq 1.6 acenta 25500 (26.450 το acenta con !) , 18.900 το gl+ . Διαφορα 6.600 και 7.550 από το con !!! τι να λεμε τώρα!!!
Λες οτι η διαφορα τους δεν μπορει να ειναι 6500. Και σου λεω κι εγω: Δεν πιστευω οτι το honda ή το volvo, εχει πραγματικη διαφορα 6500 ευρω απο το QQ. Ετερον εκατερον, δεν το καταλαβαινεις;
Οπως εγραψα, το QQ μπορει να ειναι υπερκοστολογημενο, κατι που αποδεικνυεται και η αυξηση της τιμης του φετος (σε χαλεπους οικονομικους καιρους), μονο και μονο επειδη πουλαει. Αλλα να ειναι το ποσο αυτο της υπερκοστολογησης 1000 ευρω.Αντε 2000 ευρω. Αντε 3000. Το 6500 δεν το βρισκεις υπερβολικο;
Καπου δεν πρεπει να υπαρχει διαφορα;
Αλλα οκ ειμαστε ολοι μικροαστοι και αγοραζουμε το φαινεσθε και οχι το πραγματικο. -
Δε βλέπω που μπορεί να καταλήξει αυτή η συζήτηση. Να βρούμε ποιο είναι το 'καλύτερο' αυτοκίνητο ώστε να αγοράσουμε όλοι αυτό;
Αν του αλλουνού του αρέσει το QQ, καλύπτει τις ανάγκες του και μπορεί να το αγοράσει, τότε τι σημασία έχει αν είναι 5 ή 10 χιλιάρικα ακριβότερο από το SCross ή το κάθε SCross; Έχει σημασία εάν είναι υπερκοστολογημένο; Και να είναι, μπράβο στην Nissan που καταφέρνει και πουλάει και βγάζει τέτοια κέρδη, μακάρι να το κατάφερνε αυτό ο κάθε επιχειρηματίας!
Αν από την άλλη πάλι η διαφορές των δύο αυτοκινήτων είναι τόσο μικρές, η ψαλίδα στην τιμή τους 6.500€ και η Suzuki πουλάει όσα πουλάει, τότε μάλλον κάποιος λόγος θα υπάρχει
-
Συμφωνω απολυτα μαζι σου axel12p σε ολα.
Δεν υπαρχει αυτοκινητο που να καλυπτει τις αναγκες ολων, ουτε οικονομικα ουτε χρηστικα ουτε αισθητικα.
Ο καθενας παιρνει αυτο που μπορει πρωτιστως οικονομικα, και δευτερευοντως με γνωμονα να εξυπηρετει οσες περισσοτερες αναγκες του. Τοσο απλα.
Περι υπερτιμολογησεων, ναι μεν, αλλα μεχρι ενα σημειο. 25% υπερτιμολογηση ειναι για μενα , τουλαχιστον ακραια αποψη.
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv