-
Καλησπέρα.
'Εχω fabia 2005 ΒΒΖ. Την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όταν το αυτοκίνητο δεν κινηθεί για περίπου 1 μέρα και πάνω γυρίζοντας την μιζα παίρνει την 6-7η φορά.
Μετά αν πάρει και το σβήσω, όταν θα το ξαναβάλω μπροστά θα πάρει αμέσως.Μπουζί και φίλτρα είναι αλαγμένα πρόσφατα (~2.000χλμ) και μπαταρία σε καλή κατάσταση.
Θα το πάω και αύριο στο συνεργείο απλά έλεγα να παρω και μία ιδέα από εσάς.
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα.
'Εχω fabia 2005 ΒΒΖ. Την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όταν το αυτοκίνητο δεν κινηθεί για περίπου 1 μέρα και πάνω γυρίζοντας την μιζα παίρνει την 6-7η φορά.
Μετά αν πάρει και το σβήσω, όταν θα το ξαναβάλω μπροστά θα πάρει αμέσως.Μπουζί και φίλτρα είναι αλαγμένα πρόσφατα (~2.000χλμ) και μπαταρία σε καλή κατάσταση.
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ.
-
Μπεκ που αδειαζει μεσα στην εισαγωγη ή βαλβιδα ψυχρης ή αισθητηρας θερμοκρασιας ψυκτικου θα ελεγα.
-
Αντλια καυσιμου?
Επισης, δουλευουν τα συνεργεια Κυριακη? -
Δοκιμασε την επομενη φορά να το αφησεις λιγο με τα λαμπάκια αναμμενα πριν βαλεις μπροστά
Τότε θα δουλέψει η αντλία και θα σηκώσει πίεση ώστε να πάρει αμέσως
Μοιάζει να έχει χαλάσει το αντεπίστροφο της αντλίας βενζίνης και αδειαζει το κύκλωμα και έχεις την καθυστέρηση μεχρι να ξαναγεμίσει. -
Ενδεχομενως να χρειαζεται και 2-3 φορες το κλειδι γυρισμα (οχι μιζα), αναμονη 2-3 sec, κλεισιμο και γυρισμα παλι, αναμονη κλπ, μεχρι να γεμισει το κυκλωμα.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Μπεκ που αδειαζει μεσα στην εισαγωγη ή βαλβιδα ψυχρης ή αισθητηρας θερμοκρασιας ψυκτικου θα ελεγα.Θα το έκανε όμως μόνο την 1η φορά;
Αντλια καυσιμου?
Επισης, δουλευουν τα συνεργεια Κυριακη?Και εγώ αντλία υποπτεύομαι...
Δοκιμασε την επομενη φορά να το αφησεις λιγο με τα λαμπάκια αναμμενα πριν βαλεις μπροστά
Τότε θα δουλέψει η αντλία και θα σηκώσει πίεση ώστε να πάρει αμέσως
Μοιάζει να έχει χαλάσει το αντεπίστροφο της αντλίας βενζίνης και αδειαζει το κύκλωμα και έχεις την καθυστέρηση μεχρι να ξαναγεμίσει.Είναι πάνω στην αντλία αυτό; Την αντλία πρέπει να την δει ηλεκτρολόγος ή θα φαίνεται και από το διαγνωστικό του αυτοκινήτου αν δεν δουλεύει σωστά;
Ενδεχομενως να χρειαζεται και 2-3 φορες το κλειδι γυρισμα (οχι μιζα), αναμονη 2-3 sec, κλεισιμο και γυρισμα παλι, αναμονη κλπ, μεχρι να γεμισει το κυκλωμα.
Το δοκίμασα χωρίς επιτυχία. Όταν γυρίζω το κλειδί ακούγεται ο ήχος που πρεσάρει το καύσιμο. Όπως ακούγονταν πάντα δηλαδή.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Δοκιμασε την επομενη φορά να το αφησεις λιγο με τα λαμπάκια αναμμενα πριν βαλεις μπροστάΤότε θα δουλέψει η αντλία και θα σηκώσει πίεση ώστε να πάρει αμέσωςΜοιάζει να έχει χαλάσει το αντεπίστροφο της αντλίας βενζίνης και αδειαζει το κύκλωμα και έχεις την καθυστέρηση μεχρι να ξαναγεμίσει. :iconcool
Να περιμένεις μεχρι να σταματήσει ο ήχος, δείγμα ότι έχει πρεσσάρει
Η κατάσταση της αντλίας δεν φαίνεται από το διαγνωστικό μόνο από μανόμετρο -
viewtopic.php?f=6&t=55304&start=0
Δες το σχετικό θεμα μπορέι κάτι να ψαρέψεις -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Δοκιμασε την επομενη φορά να το αφησεις λιγο με τα λαμπάκια αναμμενα πριν βαλεις μπροστάΤότε θα δουλέψει η αντλία και θα σηκώσει πίεση ώστε να πάρει αμέσωςΜοιάζει να έχει χαλάσει το αντεπίστροφο της αντλίας βενζίνης και αδειαζει το κύκλωμα και έχεις την καθυστέρηση μεχρι να ξαναγεμίσει. :iconcool
Η κατάσταση της αντλίας δεν φαίνεται από το διαγνωστικό μόνο από μανόμετροΟ ήχος σταματάει. Διαρκεί όσο διαρκούσε πάντα, 4-5 δευτερόλεπτα.
Άρα πρέπει να το πάω σε ηλεκτρολόγο πρώτα αύριο.http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=55304&start=0
Δες το σχετικό θεμα μπορέι κάτι να ψαρέψειςΟκ, ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Η κατάσταση της αντλίας δεν φαίνεται από το διαγνωστικό μόνο από μανόμετροΗ εντυπωση μου ειναι οτι δουλευει 2 sec και σταματαει, ανεξαρτητα αν εχει πρεσσαρει.
Μπορεις να δεις κατασταση (ή εστω να παρεις μια γευση) και απο διαγνωστικο... fuel trims που ανεβαινουν σε πιο μεγαλα νουμερα οσο ανεβαινουν οι στροφες, μπορει να δειχνουν αντλια που ζοριζεται να δωσει την ποσοτητα που απαιτειται.
-
Οτι προβλημα εχει η αντλια το κανει και ζεστο, και σε οποιαδηποτε εκκινηση. Οχι μονο σε κρυα εκκινηση.
-
Δεν λέμε για πρόβλημα στην αντλία, πιθανολογούμε πρόβλημα στο αντεπίστροφο
Μπορεί να είναι και τίποτα άλλο -
Σήμερα πήγα και το άφησα επειδή χθες δεν πρόλαβα.
Θα πάρω το μεσημέρι να δω τι θα μου πούνε.Θα επιστρέψω για ανάδραση.
-
Αποκλείστηκαν όλα τα άλλα (αντλία, βαλβίδα θερμοκρασίας κλπ) και το μόνο που έμεινε είναι όπως είπε και στην αρχή ο W202 AMG τα μπεκ που πιθανώς να στάζουν.
Θα καθαριστούνε σήμερα και το μεσημέρι θα πάω να το πάρω. Αύριο θα ξέρω αν τελικά ήταν αυτό.
-
το μπεκ που στάζει και το χαλασμένο αντεπίστροφο έχουν το ίδιο αποτέλεσμα,σταδιακή αποσυμπίεση τυ κυκλώματος καυσίμου.
Πως μέτρησαν το αντεπίστροφο, έβαλαν μανόμετρο;; -
Μου είπαν ότι σύνδεσαν τον εγκέφαλο και το έβαλαν μπροστά και είδαν ότι δεν έχει πρόβλημα η αντλία.
Δεν ξέρω αν έβαλαν μανόμετρο αλλά μου είπαν ότι πρεσσάρει κανονικά.Και ότι επειδή όταν παίρνει μπροστά μυρίζει άκαφτη θα φταίνε τα μπέκ. Θα το δω αύριο το πρωί που θα το βάλω μπροστά αν έχει λυθεί το θέμα. Τώρα έπαιρνε μια χαρά.
Προσθήκη μηνύματος:
Το ξαναέκανε. Άρα δεν έφταιγαν τα μπεκ.... -
Ας μου εξηγησει καποιος, πως με ενα 'καθαρισμα μπεκ' βεβαιωνομαστε οτι δεν κατουρανε?
Τα εβαλε σε εκεινο το μηχανημα που κανει ογκομετρηση? -
Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε. Τελικά πρέπει να ήταν από τα μπεκ. Ίσως απλά έπρεπε να δουλέψουν λίγο. Το πήρα το μεσημέρι (Τετάρτη) και δεν έκανα χιλιόμετρα. Απλά το άφησα σπίτι και προσπάθησα μετά από λίγο να το βάλω μπροστά και έκανε τα ίδια.
Το βράδυ που γύρισα από δουλειά έκανα 1 βόλτα στην εθνική μήπως και υπάρξει διαφορά και τελικά από την πέμπτη το πρωί παίρνει κανονικότα. Χθες δεν το έβαλα καθόλου και σήμερα το πρωί πήρα με την 1η.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Πρόβλημα με την 1η εκκίνηση του κινητήρα - ΛΥΘΗΚΕ