-
Παιδιά είμαι στα 23 και μετά από απόκτηση πτυχίου και επιστροφή στα πάτρια εδάφη (Ρόδος) αποφασίσαμε με τον πατέρα να πάρουμε ένα μικρό αμαξάκι κυρίως για εμένα! Πήγαμε λοιπόν μια βόλτα από τις αντιπροσωπείες και με όλα όσα είδαμε (χωρίς να έχω κάνει ακόμα κανένα test drive) μου αρέσανε στην τελική το VW Polo και το KIA Rio!
Η KIA δίνει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και πιο πολλά έξτρα στο βασικό εξοπλισμό ενώ το πόλο 2 χρόνια και είναι πιο κλασσικό και πιο ποιοτικό υποτίθεται! Η διαφορά η χρηματική δεν είναι μεγάλη και θα ήθελα να ξέρω πιο θα αγόραζε ο καθένας σας ανάμεσα σε αυτά τα δύο ! !
Τα βασικά κριτήρια για εμένα είναι η αξιοπιστία και να μην ακούγεται αυτό το τρίξημο από παντού που κάνει για παράδειγμα το Hyundai Elantra που έχουμε σαν οικογενειακό αυτή τη στιγμή! Ωραία τα vallue for money αμαξάκια αλλά καμιά φορά ποιοτικά υστερούν προσφέροντας περισσότερα..! Αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω αυτή τη στιγμή! Θα πάω σε Ρίο και θα υστερεί ποιοτικά από τον γερμανό ή είναι αντάξια απλά λόγω μάρκας VW πληρώνεις παραπάνω λεφτα??
Διάβασα αυτό σε σχετική δημοσίευση:
Το polo φυσικά.
Μετά από 8 χρόνια θα έχεις ακόμα αυτοκίνητο ενώ το ΚΙΑ θα είναι πλέον κουδουνίστρα και θα έχει πέσει κατακόρυφα η ποιότητα κύλισης του. -
Παιδιά είμαι στα 23 και μετά από απόκτηση πτυχίου και επιστροφή στα πάτρια εδάφη (Ρόδος) αποφασίσαμε με τον πατέρα να πάρουμε ένα μικρό αμαξάκι κυρίως για εμένα! Πήγαμε λοιπόν μια βόλτα από τις αντιπροσωπείες και με όλα όσα είδαμε (χωρίς να έχω κάνει ακόμα κανένα test drive) μου αρέσανε στην τελική το VW Polo και το KIA Rio!
Η KIA δίνει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και πιο πολλά έξτρα στο βασικό εξοπλισμό ενώ το πόλο 2 χρόνια και είναι πιο κλασσικό και πιο ποιοτικό υποτίθεται! Η διαφορά η χρηματική δεν είναι μεγάλη και θα ήθελα να ξέρω πιο θα αγόραζε ο καθένας σας ανάμεσα σε αυτά τα δύο ! !
Τα βασικά κριτήρια για εμένα είναι η αξιοπιστία και να μην ακούγεται αυτό το τρίξημο από παντού που κάνει για παράδειγμα το Hyundai Elantra που έχουμε σαν οικογενειακό αυτή τη στιγμή! Ωραία τα vallue for money αμαξάκια αλλά καμιά φορά ποιοτικά υστερούν προσφέροντας περισσότερα..! Αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω αυτή τη στιγμή! Θα πάω σε Ρίο και θα υστερεί ποιοτικά από τον γερμανό ή είναι αντάξια απλά λόγω μάρκας VW πληρώνεις παραπάνω λεφτα??
Το polo φυσικά.
Μετά από 8 χρόνια θα έχεις ακόμα αυτοκίνητο ενώ το ΚΙΑ θα είναι πλέον κουδουνίστρα και θα έχει πέσει κατακόρυφα η ποιότητα κύλισης του. -
Το polo φυσικά.
Ο χρήστης nickoskr έγραψε:
Το polo φυσικά.
Μετά από 8 χρόνια θα έχεις ακόμα αυτοκίνητο ενώ το ΚΙΑ θα είναι πλέον κουδουνίστρα και θα έχει πέσει κατακόρυφα η ποιότητα κύλισης του.Τότε πάρε το Polo. Ποιο προτιμάς όμως; Το ανανεωμένο του 2014 ή αυτό πριν την ανανέωση;
-
To Kia και από πλευράς τιμής αξίας και από πλευράς ποιότητας. Η VW δεν έχει ποιότητα κατασκευής , έχει τη φήμη ότι έχει καθαρά από δημόσιες σχέσεις και πληρωμένες δοκιμές. Αν δεις στατιστικά βλαβών θα καταλάβεις. Δες πχ την ετήσια έκθεση βλαβών της γερμανικής ΕΛΠΑ δεν θυμάμαι πως τη λένε, ή το autocheck του Autotriti (είναι δημοσκόπηση αλλά είναι ενδεικτικό αν και σε μικρό δείγμα). Αν έχεις πρόσβαση και σε επι πληρωμή πηγές θα δεις σε όλο το μεγαλείο την αναξιοπιστία της μάρκας. Γενικά οι γερμανοί έχουν το όνομα άλλα όχι τη χάρη (μόνη εξαίρεση η Πόρσε, και η Μερσεντές μέχρι τη δεκαετία 90). Κορεάτες και Ιαπωνες είναι οι πιο αξιόπιστοι και στους κορεάτες δεν το ακριβοπληρώνεις (όπως στη δεκαετία του 80 στους Ιάπωνες που προσπαθούσαν ακόμη να καθιερωθούν). Ιταλοί είναι αρκετά αξιόπιστοι και φθηνοί αλλα γενικά όλοι οι ευρωπαίοι πονάνε στα ηλεκτρονικά κυρίως. Ρίο φίλε μου και δεν θα χάσεις. Και πλέον είναι και συμπαθητικό στη σχεδίαση και στο δρόμο οπότε ολοκληρωμένο αμάξι.
-
όσο για τριξίματα πλαστικών αυτά γίνονται γιατί στην Ελλάδα δεν κάνουν πουθενά , εκτός αν τους σβερκωθείς, το προβλεμόμενο σφίξιμο στα μπόσικα στην δωρεάν επίσκεψη της εγγύησης. Τα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο έχουν επίτηδες μπόσικα για τη μεταφορά και πρέπει να τα σφίξουν αλλά επειδή αν γίνει σωστά η δουλειά μιλάμε για τουλάχιστο 4ωρο εργασία που δεν το πληρώνεται το συνεργείο , στο Ελλάντα δεν το κάνουν.
-
Κανενα απο τα 2. Στη θεση σου θα επαιρνα το Ford Fiesta ecoboost 1.0 με τα 100 αλογα. Πολυ πιο ομορφο αμαξι, καλυτερος κινητηρας, καλυτερες επιδοσεις, νεανικο και πανω κατω με την ιδια τιμη.
Δες εδω συγκριτικο και των τριων.
Youtube VideoΥ.Γ: χαιρετισματα στην ομορφη Ροδο οπου περασα 7 υπεροχους μηνες στρατιωτικης θητειας...
-
Η αλήθεια είμαι πιο κοντά στο Ρίο αυτή τη στιγμή λόγο της εγγύησης! Το Fiest δεν μου αρέσει καθόλου στο θέμα σαλονιού! Πολύ διαστημικό!
-
Για βενζίνη ή diesel πας?
-
Βενζίνη παιδιά!
-
Ο χρήστης nickoskr έγραψε:
Η αλήθεια είμαι πιο κοντά στο Ρίο αυτή τη στιγμή λόγο της εγγύησης! Το Fiest δεν μου αρέσει καθόλου στο θέμα σαλονιού! Πολύ διαστημικό!Τοτε Ριο, μην το σκεφτεσαι. Θα κανεις τα 0-100 σε 14 δευτερολεπτα βεβαια αλλα αν δε σε ενδιαφερει αυτο, θα εχει πολλα θετικα, αξιοπιστια, 7 χρονια εγγυηση, χωρους, καλη οδικη συμπεριφορα, καλο εξοπλισμο, φτηνο κοστος συντηρησης.
-
Με κλειστα ματια το RIO
Δες και το ολοκαινουριο αδελφακι του,το i20....... -
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Τοτε Ριο, μην το σκεφτεσαι. Θα κανεις τα 0-100 σε 14 δευτερολεπτα βεβαια αλλα αν δε σε ενδιαφερει αυτο, θα εχει πολλα θετικα, αξιοπιστια, 7 χρονια εγγυηση, χωρους, καλη οδικη συμπεριφορα, καλο εξοπλισμο, φτηνο κοστος συντηρησης.
Για να λέει ο φίλος μας ότι η τιμη δεν έχει μεγάλη διαφορα υποθέτουμε ότι συγκρίνει rio 1.2 με polo 1.0.
Αν ισχύει αυτό το rio ειναι σαφώς 'γρηγορότερο' 13.1 έναντι 14.3 sec. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τοτε Ριο, μην το σκεφτεσαι. Θα κανεις τα 0-100 σε 14 δευτερολεπτα βεβαια αλλα αν δε σε ενδιαφερει αυτο, θα εχει πολλα θετικα, αξιοπιστια, 7 χρονια εγγυηση, χωρους, καλη οδικη συμπεριφορα, καλο εξοπλισμο, φτηνο κοστος συντηρησης.
Για να λέει ο φίλος μας ότι η τιμη δεν έχει μεγάλη διαφορα υποθέτουμε ότι συγκρίνει rio 1.2 με polo 1.0.
Αν ισχύει αυτό το rio ειναι σαφώς 'γρηγορότερο' 13.1 έναντι 14.3 sec.Απο το πολο 1.0 μπορει να ειναι γρηγοροτερο αλλα εγω το συγκρινα αρχικα με το φιεστα 1.0 με τα 100 αλογα που κανει τα 0-100 σε 10 δευτερα.
-
τζιτζι το φιεστα, εγω αυτο αγορασα,αλλα αν δεν του αρεσει του φιλου νικου τι να κανουμε?
περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
ετσι και αλλιως δεν θα μου αρεσε και ολη η ελλαδα να οδηγει το αυτοκινητο μου.
2η επιλογη μου ηταν το ριο bytheway. -
Οδήγησα το Polo και πήγα και είδα yaris,rio,fiesta! Το Ρίο πολύ χαμηλή ποιότητα ρε παιδιά! Πολλά έξτρα αλλά φαινότανε φτηνιάρικο! H VW δίνει δώρο 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση για το polo 1.2 tsi! Τώρα είμαι ανάμεσα σε Polo και Yaris! Απογοητεύτικα από το Rio γενικά και σε θέση οδήγησης! Πολύ μικρή ορατότητα και πολύ ξάπλα!
-
οντως περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
Επειδη τα ειχα δει ολα προσφατα η προσωπικη μου αποψη περι ποιοτητας εσωτερικου ηταν polo,yaris 1η και 2η θεση, 3η θεση το ριο το οποιο κατ εμε ειχε καλη ποιοτητα.Πολυ καλες οι επιλογες σου (αν δεν λαβουμε υποψην ζητηματα αναφερωμενης αξιοπιστιας vw) αν και σαφως οι ακριβοτερες της κατηγοριας. -
Το καινούργιο Polo με τα 1000 cc σαν οδηγική εμπειρία μου άφησε άριστες εντυπώσεις. Πολύ ζωντανό μοτέρ. Σαν αξιοπιστία προφανώς δεν μπορούμε να λέμε πολλά. Η κακή αξιοπιστία των προηγούμενων Polo δε λέει κάτι. Το Rio με κάνει να θέλω να το οδηγήσω μόνο που το κοιτάζω. Ίσως σαν value for money θα έπαιρνα το Rio. Δύσκολη η επιλογή πάντως.
-
Yaris απο μενα,
αν εχεις αμφιβολιες για το πως θα ειναι σε λιγα χρονια το polo και το rio κανε μια βολτα στις μαντρες και δες μεταχειρισμενα rio και polo 4ετιας με παραπλησια χλμ.
-
Το κύριο ζήτημα πάντως ειναι ότι η σύγκριση ειναι μεταξύ των τραγικά αργών 1000αριων polo-yaris με το αξιοπρεπές 1200αρι rio. Η αναβάθμιση σε polo tsi-yaris 1.4 ειναι επιθυμητή αλλα σαφώς κοστίζει( και για να είμαι ειλικρινής μάλλον σε αυτά τα λεφτά θα κοίταζα αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας τύπου focus η Leon)
Καινούργιο supermini Polo ή Rio?