-
Καλησπέρα. Ψάχνω το 1ο μου αυτοκίνητο. Ο κυβισμος θα ήθελα να παραμείνει μικρός για ευνόητους λόγους. Ένα αυτοκίνητο που έχει αυτά τα χαρακτηστικα είναι το fiat seicento (για να είμαι ειλικρινής προς αυτο σκέφτομαι να καταληξω). Αυτο που με ενοχλεί είναι το 'σκορτσαρισμα' στην εκκίνηση σε αυτά τα μικρα αυτοκίνητα. Υπάρχει καμια μικρη μηχανικη βελτιωση για να 'τραβάει' λίγο καλύτερα; Κάποια πρόταση για άλλο αυτοκίνητο;
-
Καλησπέρα. Ψάχνω το 1ο μου αυτοκίνητο. Ο κυβισμος θα ήθελα να παραμείνει μικρός για ευνόητους λόγους. Ένα αυτοκίνητο που έχει αυτά τα χαρακτηστικα είναι το fiat seicento (για να είμαι ειλικρινής προς αυτο σκέφτομαι να καταληξω). Αυτο που με ενοχλεί είναι το 'σκορτσαρισμα' στην εκκίνηση σε αυτά τα μικρα αυτοκίνητα. Υπάρχει καμια μικρη μηχανικη βελτιωση για να 'τραβάει' λίγο καλύτερα; Κάποια πρόταση για άλλο αυτοκίνητο;
-
-
This post is deleted! -
Για 1ο αυτοκίνητο και μιας και δεν θα είναι το μοναδικό μου όχημα, δεν θέλω να δωσω κατι περισσότερο... Θελω να μην με νοιάζει αν το γρατσουνισει ξερω γω καποιος... Να μην με νοιάζει αν το λερωσω κλπ.. Και να είναι φθηνο σε συντήρηση και αναλώσιμα..
-
Το Σέι έχει κοντό κιβώτιο και αν είσαι στην σωστή σχέση στο κιβώτιο δεν σκορτσάρει.
-
Μιλάμε για τέρας αξιοπιστίας με μόνο πρόβλημα το σκορτσάρισμα στην εκκίνηση?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Maruti Alto!!!
-
Το είχα και έχει μακρύ κιβώτιο. Το Seicento Sporting μόνο έχει κοντό κιβώτιο.
Αμάξι για πέντε χρόνια, μετά ζητάει, γι' αυτό το δώσαμε και πήραμε το Πάντα.
Παρόλα αυτά έψαχνα και εγώ μεταχειρισμένο γενικά, οπότε είδα και κάποια Seicento. Σπάνιο να βρεις κάτι καλό. Ο μηχανικός αμέσως μου είπε μακριά και εγώ το ίδιο σου λέω αλλά αν επιμένεις μην δώσεις πάνω από ένα χιλιάρικο! -
Το έχω πάρει βόλτα πολλές φορές (το έχει ένας φίλος μου) και μου άρεσε (είναι πολύ μαζεμένο γενικά και παιχνιδάκι σε οδήγηση και παρκάρισμα). Απο αξιοπιστία εντάξει μόνο μια τρόμπα βενζίνης έχει αλλάξει. Εξάλλου έχει πάμφθηνα ανταλλακτικά. Ξαναλέω ότι θα κινείται σχετικά λίγο λόγω ύπαρξης παπιού αλλά και ποδηλάτου-(ναι αν είναι κατω απο 5-10 χμ απόσταση παίρνω αυτο). Για πρώτο αυτοκίνητο και μιας και θα παραμείνω χαμηλά σε κυβισμό δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσω κάτι περισσότερο. Κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα κυβικά-χρήματα;
-
Ίσως καλό θα ήταν να εξετάσεις και το τί παθητική ασφάλεια προσφέρει το seicento.
(ένας λόγος παραπάνω εφόσον είναι το 1ο σου αμάξι) -
Μιλώντας για τέτοιας κατηγορίας μικρά προηγουμένων 10ετιών απλά ΔΕΝ υπάρχει παθητική ασφάλεια.
Και ούτε οι ανταγωνιστές του 600 δεν το είχαν αυτό το χαρακτηριστικό. Atos? Twingo? Matiz? Cuore? O θεός να φυλάει να μην βρεθεί κάτι μπροστά τους ... -
Μα μέσα στην πόλη η ταχύτητες είναι πολύ μικρές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μικρά αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης Strokt_up έγραψε:
Μα μέσα στην πόλη η ταχύτητες είναι πολύ μικρές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μικρά αυτοκίνητα.Τί εννοείς πολύ μικρές?
40χλμ εσύ + 40χλμ ο απέναντι ερχόμενος = 80 χλμ (δε τα λες και λίγα...) -
Ναι αλλιώς είναι μια σύγκρουση με 80χμ εστω και αλλιώς μια σύγκρουση σε εναν περιφερειακο με 80χμ ο καθενας...
-
Και οπως και να έχει με το budjet αυτο αναγκαστικά κατι παλιο θα παρω ανεξαρτητα απο το αν θα ειναι corolla ή seicento πχ οπότε δεν νομίζω ότι τιθεται τόσο πολύ το θεμα της ασφάλειας του seicento
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Μα μέσα στην πόλη η ταχύτητες είναι πολύ μικρές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μικρά αυτοκίνητα.
Τί εννοείς πολύ μικρές?
40χλμ εσύ + 40χλμ ο απέναντι ερχόμενος = 80 χλμ (δε τα λες και λίγα...)Δεν ισχύουν αθροιστικά οι ταχύτητες. Πάντως και μέσα στην πόλη εύκολα σκοτώνεσαι.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5985375/
Αξιόπιστο, δε σπάει, δε χαλάει, δε σε νοιάζει να το γρατσουνίσουν, με μικρές ταχύτητες δε σε νοιάζει η ανύπαρκτη παθητική του ασφάλεια και σου μένουν και 1.000 euro για καύσιμα ή για άλλο ένα. (troll mode on) -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τί εννοείς πολύ μικρές?
40χλμ εσύ + 40χλμ ο απέναντι ερχόμενος = 80 χλμ (δε τα λες και λίγα...)Δεν ισχύουν αθροιστικά οι ταχύτητες. Πάντως και μέσα στην πόλη εύκολα σκοτώνεσαι.
Σε περιπτωση μετωπικης συγκρουσης, μια χαρα ισχυουν αθροιστικα. Στην συγκεκριμενη περιπτωση, θα ειναι σαν να πεφτεις με 80χιλ σε τοιχο....
Sent by montechristo
-
Ο χρήστης montechristo έγραψε:
Τί εννοείς πολύ μικρές?
Σε περιπτωση μετωπικης συγκρουσης, μια χαρα ισχυουν αθροιστικα. Στην συγκεκριμενη περιπτωση, θα ειναι σαν να πεφτεις με 80χιλ σε τοιχο....
Sent by montechristo
Όχι βέβαια, αυτό είναι λάθος!!! Το απέναντι αυτοκίνητο δεν είναι τοίχος. Όπως και το δικό μας, έτσι κι αυτό απορροφάει τις δυνάμεις της πρόσκρουσης. Βέβαια εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες, όπως τα βάρη (τα βαρύτερο όχημα έχει πάντα πλεονέκτημα καθώς φέρει μεγαλύτερη κινητική ενέργεια), τα ύψη (αν οι ζώνες παραμόρφωσης εφάπτονται) και φυσικά οι γωνίες πρόσκρουσης. Αλλά το να λέμε ότι 40+40=80 σε τοίχο είναι πέρα για πέρα λάθος!!!
-
Ο χρήστης Strokt_up έγραψε:
Καλησπέρα. Ψάχνω το 1ο μου αυτοκίνητο. Ο κυβισμος θα ήθελα να παραμείνει μικρός για ευνόητους λόγους. Ένα αυτοκίνητο που έχει αυτά τα χαρακτηστικα είναι το fiat seicento (για να είμαι ειλικρινής προς αυτο σκέφτομαι να καταληξω). Αυτο που με ενοχλεί είναι το 'σκορτσαρισμα' στην εκκίνηση σε αυτά τα μικρα αυτοκίνητα. Υπάρχει καμια μικρη μηχανικη βελτιωση για να 'τραβάει' λίγο καλύτερα; Κάποια πρόταση για άλλο αυτοκίνητο;βρες κατι μεχρι 1300 κυβικα
η διαφορα στα τελη ειναι αστεια.15 ευρω νομιζω
και η διαφορα στην ισχυ αρκετα μεγαλη
κοιτα για κανα σταρλετ η μικρα
Αυτοκίνητο μέχρι 1000 κυβικα και μέχρι 2000€;