-
Ο χρήστης Αλέξης έγραψε:
Ναι λογικά δεν θα γινεται αυτό και δικαιολογημένα εδώ που τα λέμε.Γιατι να φταίει η αντιπροσωπεία αν εγω τραβήξω το λαχείο της γκαντεμιας;
Αυτό που αναρωτιέμαι ειναι γιατι δεν δίνουν το ανταλλακτικό στο κοστος για να διορθώσουν αυτήν την ευαισθησία του αυτοκινήτου, διότι δεν νομιζω πως η αντλία αξίζει 1500-2000€.
Αν ήταν ετσι τα αυτοκινητα θα κόστιζαν 50.000€
Κοστίζουν 50.000 ευρώ. Αν ένα αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ πας και το πάρεις σε ανταλλακτικά και το φτιάξεις εσύ (δε γίνεται αλλά λέμε αν γινόταν) θα σου έβγαινε 50.000 ευρώ (τέλος πάντων πιο ακριβά από ότι αν το αγόραζες καινούργιο). Ο λόγος είναι πως σε κάθε ανταλλακτικό η εταιρία βάζει και έναν ποσοστό κέρδους. Στα ηλεκτρονικά νομίζω πως οι εταιρίες βαράνε στο κεφάλι γιατί δε μπορούν εύκολα να αντιγραφούν ή να λειτουργήσουν καλά όπως τα εργοστασιακά. Π.χ. ένα φτερό - καπό μπορείς να το πάρεις και από τρίτο κατασκευαστή από Ισπανία - Κίνα σε πολύ χαμηλότερη τιμή (ίσως και ποιότητα). Με εγκέφαλο, ABS, ESP, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, clima, εγκέφαλο ηλεκτρικού χειρόφρενου, εγκέφαλο τιμονιού τι κάνεις; Μπορείς ίσως να τα βρεις ιμιτασιόν αλλά τα εμπιστεύεσαι σε αξιοπιστία; Εδώ σε κάποια αυτοκίνητα βάζεις στις πινακίδες λάμπα του εμπορίου που βγάζει λευκό φως και αμέσως σου βγάζει μήνυμα στην οθόνη πως η λάμπα σου κάηκε και πρέπει να κάνεις πατέντα για να ξεγελάσεις τον εγκέφαλο και να μη σου βγάζει σφάλμα. Έχει προγραμματιστεί το αυτοκίνητο πως αν μπει λάμπα άλλη από αυτήν του κατασκευαστή να πετάει αμέσως σφάλμα.
Τον σταθεροποιητή του ρελαντί της Bosch τον πλήρωσα στο fiat 150 euro και πήγα στην αντιπροσωπεία και τον βάλανε και τον ρύθμισαν. Όταν τους ρώτησα αν μπορώ να αγοράσω κάτι ιματασιόν με μισά χρήματα μου είπαν πως από τη στιγμή που δεν προτείνεται από την εταιρία αν συμβεί κάτι και δε μπορέσουν να το ρυθμίσουν κλπ τα λεφτά πάνε πεταμένα. Τι να κάνω; Πειράματα; Μου δώσανε και δύο χρόνια εγγύηση. Χάλασε στα 4 και τώρα είμαι με 2ο με άλλα 150 ευρώ....
Όσα περισσότερα ηλεκτρονικά έχει το αυτοκίνητο τόσο περισσότερο είσαι καταδικασμένος να πληρώνεις και να παρακαλάς να βρούνε τη βλάβη και να μη χρειαστεί μέχρι να τη βρούνε να βαρέσεις πτώχευση. -
Τελικά η απόφαση ελήφθη.
Honda Civic 1.4 με 14.900€.
Το τελευταίο και τυχερό.
Ελπίζω να έκανα καλη επιλογή. -
Ο χρήστης Αλέξης έγραψε:
Τελικά η απόφαση ελήφθη.
Το τελευταίο και τυχερό.
Ελπίζω να έκανα καλη επιλογή.ωραιος 6000 φθηνοτερο απο το diesel και εχεις τα ρεστα για τα καυσιμα
-
Καλορίζικο και καλοταξιδο, δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη επιλογή στα λεφτά που έδωσες.
5 η 6 ταχύτητες έχει;
Γράψε μας εντυπώσεις απο τον 1400αρι. -
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Τελικά η απόφαση ελήφθη.
Το τελευταίο και τυχερό.
Ελπίζω να έκανα καλη επιλογή.ωραιος 6000 φθηνοτερο απο το diesel και εχεις τα ρεστα για τα καυσιμα
Όντως! Καλοτάξιδο. Νομίζω πως η επιλογή είναι πολύ καλή
-
Ο χρήστης Αλέξης έγραψε:
Τελικά η απόφαση ελήφθη.
Το τελευταίο και τυχερό.
Ελπίζω να έκανα καλη επιλογή.Πολύ καλή επιλογή. Άλλαξες μάρκα παρέμεινες όμως σε αγγλικό αυτοκίνητο.
-
Καλοτάξιδο! Γράψε μας πρώτες εντυπώσεις...
-
Αλέξη , καλοτάξιδο...
....
....Σκέφτομαι κι εγώ την αλλαγή αυτοκινήτου, κι εγώ προς την Ηonda ( το HRV με ενδιαφέρει).
Σήμερα σε μια κουβέντα, μου επανέλαβαν πάλι ότι η αντιπροσωπεία έχει κακές πρακτικές
και όχι καλη συνεργασία στο after sales service.
Αν τους χρειαστείς δηλαδή, για ανταλλακτικά ή ότι άλλο, είναι τόσο χάλια, όπως τα περιγράφουν;
Είχα πολύ καλη αντιμετώπιση απο την αντιπροσωπεία της VW στην πολη μου, κι είναι ο μοναδικός λογος που στενοχωριέμαι αν αλλαξω εταιρεία.. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τελικά η απόφαση ελήφθη.
Το τελευταίο και τυχερό.
Ελπίζω να έκανα καλη επιλογή.Πολύ καλή επιλογή. Άλλαξες μάρκα παρέμεινες όμως σε αγγλικό αυτοκίνητο.
Ακόμα και τα 'Αγγλικά' είναι καλύτερα από τα του 'γερμανικού κολοσσού'....
Αλέξη,καλοτάξιδο-καλορίζικο,έκανες κορυφαία αγορά!!!!!
Επιλογή αξιόπιστου καινούργιου αυτοκινήτου