-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μη ξεχνατε το αυτοματο που φοραει ειναι το παλαιας κοπης με απωλειες. Φυσιολογικοτατη καταναλωση για πολη το βλεπω.9λ ...δεν καίει ούτε το 6αρι μου στην πόλη!!!!φυσιολογικότατο...........
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/49-Toyota/1127-iQ.html?fueltype=2&gearing=2&powerunit=2
Δηλαδή 12€/100χλμ αντί για περίπου 9€. Να πω κι εγώ το κλασικό, επιβεβαίωσες την κατανάλωση με αλλαγή πρατηρίου;ΝΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μη ξεχνατε το αυτοματο που φοραει ειναι το παλαιας κοπης με απωλειες. Φυσιολογικοτατη καταναλωση για πολη το βλεπω.ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΑΙΕ 32 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ 260 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΕΞΗΣ
1.ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ,ΤΟ ΦΟΥΛΑΡΩ ΜΕ 32 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ 260 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΟΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΣΕ ΜΙΚΤΟ ΚΥΚΛΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 550 Η 600 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
2 ΕΙΤΕ ΜΕΤΡΗΣΩ ΛΙΤΡΑ[1390 ΠΕΡΙΠΟΥ] ΕΙΤΕ ΕΥΡΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΑ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΑΤΑΩ ΓΚΑΖΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ.ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ ΕΧΩ ΤΙς ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΟΥ -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
:offtopicviii: Ο άνθρωπος δεν γράφει εγχειρίδιο μηχανολογίας ούτε άρθρο στο 4Τ, χαλαρώστε. Υπάρχει κάποιος που πραγματικά δεν κατάλαβε πόσο καίει το αυτοκίνητο επειδή διάβασε ευρώ κι όχι λίτρα;
ναι αδερφε δεν μπορεις να καταλαβεις ετσι, δεν ξερεις ουτε καν την περιοχη του και με σημερινη τιμη βενζινης απο 1,349 η φθηνοτερη εως 1,689 η ακριβοτερη τι σκατα συμπερασμα βγαζεις εσυ?
μονο αν μυριζεις και εσυ χορτα και εχεις κανει την πυθια μπορεις να βγαλεις ακρη.Δάφνη μασούσε...η Πυθία..
-
Ο χρήστης georgedr έγραψε:
Μη ξεχνατε το αυτοματο που φοραει ειναι το παλαιας κοπης με απωλειες. Φυσιολογικοτατη καταναλωση για πολη το βλεπω.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΑΙΕ 32 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ 260 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΕΞΗΣ
1.ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ,ΤΟ ΦΟΥΛΑΡΩ ΜΕ 32 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ 260 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΟΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΣΕ ΜΙΚΤΟ ΚΥΚΛΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 550 Η 600 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΑΤΑΩ ΓΚΑΖΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ.ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ ΕΧΩ ΤΙς ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΟΥ32 ευρω με τιμη βενζινης 1,349 ειναι 23,72 λιτρα αρα καταναλωση 9,12lt/100km υπερβολικη για το αυτοκινητο σου στην πολη
32 ευρω με τιμη βενζινης 1,689 ειναι 18,94 λιτρα αρα καταναλωση 7,28lt/100km αυτη ειναι φυσιολογικη.
ελπιζω τωρα να καταλαβες την διαφορα του μετραω την καταναλωση με τα ευρω που εβαλα ή με τα λιτρα που εβαλα. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
:offtopicviii: Ο άνθρωπος δεν γράφει εγχειρίδιο μηχανολογίας ούτε άρθρο στο 4Τ, χαλαρώστε. Υπάρχει κάποιος που πραγματικά δεν κατάλαβε πόσο καίει το αυτοκίνητο επειδή διάβασε ευρώ κι όχι λίτρα;
ναι αδερφε δεν μπορεις να καταλαβεις ετσι, δεν ξερεις ουτε καν την περιοχη του και με σημερινη τιμη βενζινης απο 1,349 η φθηνοτερη εως 1,689 η ακριβοτερη τι σκατα συμπερασμα βγαζεις εσυ?
μονο αν μυριζεις και εσυ χορτα και εχεις κανει την πυθια μπορεις να βγαλεις ακρη.Δάφνη μασούσε...η Πυθία..
η πυθια ναι ο astra_n?
-
Μη ξεχνατε το αυτοματο που φοραει ειναι το παλαιας κοπης με απωλειες. Φυσιολογικοτατη καταναλωση για πολη το βλεπω.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΑΙΕ 32 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ 260 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΕΞΗΣ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΑΤΑΩ ΓΚΑΖΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ.ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ ΕΧΩ ΤΙς ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΟΥΜη γραφεις με κεφαλαια αν θες, ειναι σα να φωναζεις.
Οπως καταλαβαινεις, (ασε που το λενε και οι υπολοιποι) εννοιες οπως 'γεμιζω με ευρω' και 'αδειαζει σχεδον το ρεζερβουαρ', 'δεν κανω ραλλυ' και αλλα τετοια, δεν μπορουν να αποτελεσουν στοιχεια πανω στα οποια θα στηριχτεις για να βγαλεις ακριβη συμπερασματα, αλλα οδηγουν σε ανεκδοτα οπως 'Δεν εχω καταλαβει αυξηση στην τιμη της βενζινης, εγω 20€ εβαζα παλια, 20€ βαζω και τωρα'.
Η διαδικασια ειναι απλη:
- Φουλαρεις, (δε σε νοιαζει, ουτε εμας, ποσο πληρωσες) και μηδενιζεις κοντερ
- μετα απο Χ χιλιομετρα (καλο θα ειναι να ειναι μπολικα, σε ομοιες συνθηκες) ξαναφουλαρεις (καλο θα ειναι στο ιδιο βενζιναδικο και αντλια) ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣ ποσα ΛΙΤΡΑ εβαλες, ΟΧΙ ΕΥΡΩ
- κανεις τις πραξεις με τα ΔΙΑΝΥΘΕΝΤΑ ΧΛΜ και ΛΙΤΡΑ που εκαψες/εβαλες και εχεις ΣΩΣΤΟ αποτελεσμα, ανεξαρτητα απο τιμες βενζινης, μαρκα βενζινης, χωρα που εβαλες τη βενζινη κλπ.
- μας λες το αποτελεσμα.
ΥΓ Κατι αλλο σημαντικοτατο: Εξαιρουμενης τη πιθανοτητας να εχεις καποιο θεμα στο αυτοκινητο, καλο θα ειναι να γνωριζεις οτι οι τιμες που δινει ο κατασκευαστης για καταναλωση, ειναι ΠΑΝΤΑ εκτος πραγματικοτητας. Σε προσφατη ματια που εριξα σε καταναλωση που ανακοινωνε ο κατασκευαστης για πολη, ειχε σημειωση που ελεγε 'βασιζεται στην πορεια για ~4 χλμ, με συγκεκριμενες καιρικες συνθηκες, κυκλοφορια οχηματων και ταχυτητα κυκλοφοριας'... κοινως ουτε στα παραμυθια δε συναντας τετοια μαγικα πραγματα.
-
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΑΤΑΩ ΓΚΑΖΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ.ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ ΕΧΩ ΤΙς ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΟΥΦίλε αν τα γράφεις τόσο επιστημονικά δεν τα καταλαβαίνουμε όλοι. Γραψτα πιο απλοϊκά αν θες.
1390 λίτρα βάζεις με 32 ευρώ; -
Παραιτουμαι, καμια ελπιδα.
Εδω μας λεει οτι απο σχεδον αδειο φουλαρει με 32 ευρω. Τα ιq εχουν 25 λιτρα δεξαμενη?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παραιτουμαι, καμια ελπιδα.Εδω μας λεει οτι απο σχεδον αδειο φουλαρει με 32 ευρω. Τα ιq εχουν 25 λιτρα δεξαμενη?
καθόλου απίθανο να έχει λιγότερα απο 30λ.................το άτος πχ έχει 34λ.
-
Το βίκι πάντος λέει 32 λίτρα.
-
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΑΤΑΩ ΓΚΑΖΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ.ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ ΕΧΩ ΤΙς ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΟΥΌποιος τα συνδέσει πρώτος κερδίζει βόλτα με το IQ.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Όποιος τα συνδέσει πρώτος κερδίζει βόλτα με το IQ. -
Λοιπόν, παίρνω εγώ τη βόλτα. Αν ο φίλος γεμίζει με 1,39 το αυτοκίνητο καίει περίπου 8,8λ/100χλμ. Πολύ;
-
Αν η γιαγια μου ειχε ροδες θα εκαιγε λιγοτερα απο το IQ
-
Αφου το το λεει το αμαξι απο μονο..
ΜΕ ΟΔΗΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ IQ
Για τους υπολοιπους ...παπακιυ.γ 1390 λιτρα με 32 ευρω ..πως το μετεφρασες ρε Happy ετσι..θα πεσουν οι σοβαδες!
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Αφου το το λεει το αμαξι απο μονο..
ΜΕ ΟΔΗΑΓΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ IQ
Για τους υπολοιπους ...παπακιυ.γ 1390 λιτρα με 32 ευρω ..πως το μετεφρασες ρε Happy ετσι..θα πεσουν οι σοβαδες!
Στο 2 το γράφει μόνος του.
-
Kaλά σου καίει φίλε. 12 λεπτα το χιλιόμετρο.
-
Για συγκριση, το δικο μου, απο το γεφυρι του Καλλιάμπεση στα Γκαγκανοσπιτα μεχρι την τρανή πουρνάρα στα Πανω Παπαρέϊκα, καιει 2 δεματια σανο. Το καλοκαιρι.
το χειμωνα θελει 3 -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για συγκριση, το δικο μου, απο το γεφυρι του Καλλιάμπεση στα Γκαγκανοσπιτα μεχρι την τρανή πουρνάρα στα Πανω Παπαρέϊκα, καιει 2 δεματια σανο. Το καλοκαιρι.
το χειμωνα θελει 3Θερμοστάτη να κοιτάξεις, δεν είναι φυσιολογικό.
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ