-
Καλησπέρα!Είμαι νέος στο φόρουμ οπότε αυτό είναι το πρώτο μου post!Θα ήθελα τη βοηθεια σας σχετικα με την επιλογη μεταξυ Opel Mokka και Nissan Qashqai. Κλεινω περισσοτερο προς το Mokka λογο διαστασεων αλλα απο την αλλη λοξοκοιταω και το Qashqai. Να σημειωσω οτι αυτη ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στη κατηγορια SUV, 4 x 4 καθοτι για το παρον ειμαι κατοχος Audi A3 μοντελο του 07. Μπορειτε να προτεινετε μερικα επιχειρηματα ωστε να μπορεσω καπως να κατευθυνω την επιλογη μου?Ευχαριστω πολυ!
-
Καλησπέρα!Είμαι νέος στο φόρουμ οπότε αυτό είναι το πρώτο μου post!Θα ήθελα τη βοηθεια σας σχετικα με την επιλογη μεταξυ Opel Mokka και Nissan Qashqai. Κλεινω περισσοτερο προς το Mokka λογο διαστασεων αλλα απο την αλλη λοξοκοιταω και το Qashqai. Να σημειωσω οτι αυτη ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στη κατηγορια SUV, 4 x 4 καθοτι για το παρον ειμαι κατοχος Audi A3 μοντελο του 07. Μπορειτε να προτεινετε μερικα επιχειρηματα ωστε να μπορεσω καπως να κατευθυνω την επιλογη μου?Ευχαριστω πολυ!
-
-
Καλωσόρισες στο forum!
Σε παρόμοιο δίλημμα βρίσκομαι και εγώ εδώ και μήνες χωρίς ακόμα να έχω κατασταλάξει,αν και υπάρχουν αρκετά ακόμα αυτοκίνητα που με ενδιαφέρουν και όχι μόνο από την κατηγορία crossover.Εικάζω πως ενδιαφέρεσαι για καινούριο κ πετρελαιοκίνητο όχημα...αν ναι,έχω οδηγήσει τα qashqai 1.5 και 1.6 και το astra με τον καινούριο 1.6 που μπαίνει και στο mokka.Με διαφορά καλύτερο(για τα δικά μου μέτρα) σε αίσθηση,σπιρτάδα και επιδόσεις είναι το qashqai 1.6 αλλά και ακριβότερο όλων και με αναμονή άνω του 3μήνου.
Ρίξε μια ματιά και εδώ μήπως και βρεις κάτι που να σου φανεί χρήσιμο.
Επίσης,γράψε τι περίπου σε ενδιαφέρει περισσότερο(χώροι,επιδόσεις,off road χρήση,κόστος κτλ)ώστε να βοηθηθείς περισσότερο από τα υπόλοιπα μέλη. -
Καλησπέρα. Ναι αναφερομαι μονο σε καινουριο και diesel κινητηρα. Δινω εμφαση στους χωρους και στο να ειναι ανετο (με οτι περιλαμβανει αυτο) καθοτι κανω αρκετα χιλιομετρα εντος και εκτος πολης. Η τελικη δεν με ενδιαφερει τοσο οσο το κρατημα. Θα ηθελα να βρω το κρατημα (οσο αυτο ειναι εφικτο) που περνω αυτη τη στιγμη απο το Α3 μου. Σε off-road καταστασεις δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις. Σε διαστασεις Mokka εκτος απο το Juke που δεν με τρελαινει υπαρχει κατι αλλο που μπορει να μου διαφευγει?
-
Το Yeti? To Captur?
-
Ο χρήστης rhcp έγραψε:
Καλησπέρα. Ναι αναφερομαι μονο σε καινουριο και diesel κινητηρα. Δινω εμφαση στους χωρους και στο να ειναι ανετο (με οτι περιλαμβανει αυτο) καθοτι κανω αρκετα χιλιομετρα εντος και εκτος πολης. Η τελικη δεν με ενδιαφερει τοσο οσο το κρατημα. Θα ηθελα να βρω το κρατημα (οσο αυτο ειναι εφικτο) που περνω αυτη τη στιγμη απο το Α3 μου. Σε off-road καταστασεις δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις. Σε διαστασεις Mokka εκτος απο το Juke που δεν με τρελαινει υπαρχει κατι αλλο που μπορει να μου διαφευγει?Μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσεις αυτό,δύσκολο να βρεις κρατήματα και οδική συμπεριφορά παρόμοια με το A3 σε κάποιο crossover.Παρόμοιο πρόβλημα έχω κι εγώ και έπαθα πολιτισμικό σοκ όταν οδήγησα ένα qashqai toy 2009...μου φάνηκε βάρκα.To καινούριο είναι αισθητά καλύτερο.
Άλλες επιλογές:Fiat 500X,Yeti,Captur,Tiguan(2λιτρο το πετρελαιοκίνητο),Countryman,Renegade,Cactus,Peugeot 2008,Mercedes GLA και άλλα.
Budget κοντά στα 25 χιλιάρικα; -
Σωστα μαντεψες το budget.Τα εχω υποψη ολα αυτα που ανεφερες.Η gla ειναι το μονο που μου αρεσει πολυ αλλα ξεφευγει απο budget αν δε κανω λαθος?οποτε μαλλον μενω παλι μεταξυ Mokka και Qashqai
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
όταν οδήγησα ένα qashqai toy 2009...μου φάνηκε βάρκα.To καινούριο είναι αισθητά καλύτερο.Δυστυχώς ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Το πρώτο QQ ήταν σφιχτό για crossover, το νέο είναι πιο μαλακό και 'βάρκα'. Όποιος θέλει κρατήματα και σπορ συμπεριφορές πάει σε χαμηλές Alfa Romeo, BMW κλπ και ξεχνάει τα 'περίπτερα με ρόδες'.
-
Αναμεσα στο qashqai και στο mokka, νομιζω οτι το qashqai ταιριαζει περισσοτερο σε αυτα που ζητας. Μεγαλυτερους χωρους και πορτ μπαγκαζ πιο ανετο για ταξιδι και απο οτι εχω ακουσει το mokka εχει λιγο πιο περιεργη οδηγηκη συμπεριφορα..
-
Προστεθηκε αλλο ενα στη λιστα..volvo v40 d2 cross country!Ερωτευτηκα!ξεφευγει σε budget?
-
Εκεί γύρω στα 25 βγαίνει και αυτό.
-
Θα το συστεινατε?θεωρω οτι φαινεται να ειναι πιο κοντα στα κρατηματα ενος A3
-
Βασικά είναι ένα ελαφρώς υπερυψωμένο v40 που σημαίνει πολύ καλή οδική συμπεριφορά αλλά και πολύ λίγους χώρους (συγκριτικά με τα υπόλοιπα crossover). Δεν το θεωρώ crossover όπως είναι το qq. Αν σε καλύπτει σε χώρους προχώρα, είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και σε οδική συμπεριφορά μάλλον καλύτερο από το a3 που είχες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
όταν οδήγησα ένα qashqai toy 2009...μου φάνηκε βάρκα.To καινούριο είναι αισθητά καλύτερο.
Δυστυχώς ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Το πρώτο QQ ήταν σφιχτό για crossover, το νέο είναι πιο μαλακό και 'βάρκα'. Όποιος θέλει κρατήματα και σπορ συμπεριφορές πάει σε χαμηλές Alfa Romeo, BMW κλπ και ξεχνάει τα 'περίπτερα με ρόδες'.
Έχω οδηγήσει και τα τρία και η διαφορά ήταν έντονη στο παλιό...πραγματική βάρκα,ενώ το καινούριο μου φάνηκε καλύτερο και δεν έγερνε τόσο στις στροφές.Δεν οδήγησα όμως κανένα πάνω από ένα μισάωρο οπότε επιφυλάσσομαι για το καινούριο όχι όμως και για το παλιό που απλά δεν..!
Rhcp,έχουμε παρόμοια γούστα,αν κρίνω από τις προτιμήσεις σου!Οδήγησα και το πετρελαιοκίνητο v40 cc.Δε με συγκίνησε ο κινητήρας του γι'αυτό και από ένα σημείο και έπειτα δεν ασχολήθηκα περισσότερο.Κατά τα άλλα,είναι ομολογουμένως όμορφο αμάξι και δεν έχω ακούσει/διαβάσει ιδιαίτερα παράπονα από κατόχους.Πήγαινε να το οδηγήσεις.
Και κάτι ακόμα:αν σου αρέσει και σε ικανοποιούν οι χώροι του νέου focus με τα 120 άλογα και αν τελικά δεν κινηθείς αποκλειστικά για crossover,δες το.Είναι ίσως το καλύτερο οδηγικά από όσα έχω οδηγήσει. -
Το παράπονο από πολλούς οικογενειάρχες κατόχους της πρώτης γενιάς QQ ήταν το σχετικά σκληρό του στήσιμο και οι περιορισμένες κλήσεις που χαλούσαν την άνεση. Ακούστηκαν αυτά στην δεύτερη γενιά ... και το έφτιαξαν 'βάρκα'!
Το ζητούμενο βέβαια σε αυτη την κατηγορία είναι η άνεση. Λογικό που το μαλάκωσαν! -
Λοιπον εκανα test drive τα Mokka και v 40 το ενα μετα το αλλο.Το Mokka αποριφθηκε.Οχι τοσο τοσο λογο οδικης συμπεριφορα οσο λογο ταχυτητας /επιταχυνσης. πολυ αργη αποκριση.επισης θορυβωδης κινητηρας.σε αντιθεση με το volvo το οποιο παροτι εχει λιγοτερα αλογα μου φανηκε πολυ σπιρτοζικο και οσο στιβαρο το θελω.μενει τωρα να συγκριθει (αν κ αλλη κατηγορια) με το φαβορι qashqai!
-
Φιλε rhcp το αμαξι θελεις να ειναι 4χ4; Γιατι νομιζω το συγκεκριμενο volvo δεν βγαινει τετρακινητο. Και αναμεσα σε ολα τα crossover πρεπει να ειναι το χειροτερο σε επιδοσεις εκτος δρομου. Κατα τα αλλα το αμαξι 'απλα' ειναι VOLVO
-
Προσωπικά το Volvo ειδικά σε λευκό χρώμα το συζητούσαμε με τη σύζυγο ως πιθανή αγορά για εκείνη μόλις χθες. Είναι πολύ όμορφο. Σίγουρα ομορφότερο του qq. Το qq το προκρινω ως πιο ισορροπημένη επιλογή. Στο θεμα της οδικής συμπεριφοράς πιστεύω ότι το v40 είναι μονόδρομος σε σχέση με ότι έχει προαναφερθει σε αυτη τη συζήτηση.
-
Και εμείς για Qashqai κοιτούσαμε (κυρίως λόγω εμφάνισης), μέχρι που μια μέρα οδήγησα ένα Honda Civic 1.6 i-DTEC και αρχίσαμε να λοξοκοιτάμε προς τα εκεί... Μεγάλο μπέρδεμα.
Κρίμα που αργεί τόσο πολύ το HRV.
Opel Mokka ή Nissan Qashqai?