-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αλλο ενεργη αλλο παθητικη τετραδιευθυνση.Σωστό εντάξει δε τα συγκρίνω απλά είναι κάτι κοντινό.
Πάντως στο saxo ούτε που την καταλάβαινα. Σε αντίθεση με την xsara που είχε περισσότερο 'νόημα'. -
Στη ZX είχε και πλάκα και αποτέλεσμα...αλλά τι να πουν τα γατάκια οι γάλλοι, όταν η τρισμέγιστη VW είχε παθητική τετραδιεύθυνση από το 1987 στο Passat ? Τρένο μιλάμε ο γερμανός, και τα 75 ατίθασα καθαρόαιμα έβαζαν φωτιά στην άσφαλτο ΚΑΙ λόγω των 3 ολόκληρων μοιρών που 'έστριβαν' οι πίσω ρόδες
Πέρα από την πλάκα πάντως, και καλό και χρήσιμο να υπάρχει, και το active-steering (π.χ. βλέπε 626) ακόμα καλύτερο...
-
Η Honda ηταν η πρωτη παγκοσμιως που εβαλε ενεργητικη το '85 στο Prelude. Μετα ακολουθησαν σε πολλα μοντελα οι Ιαπωνες. Παρ'ολα αυτα μεχρι σημερα πολλα αμαξια βγηκαν με 4 wheel steering και κατι πισταδικα Porshe και κανεις δε μπορεσε να ξεπερασει τη θεά Activa.... Triple facepalm και γκολ απο τα απωδυτηρια. [FACE WITH TEARS OF JOY]
-
Μπήκε και στην ιστοσελίδα της renault για όποιον θέλει να βρει πληροφορίες:
http://www.renault.com.gr/cars/newmegan ... iumdisplayΣτο πετρέλαιο προσθέσανε ήδη κι άλλη εξοπλιστική έκδοση Business:
1.2 TCE 100 HP AUTHENTIC 17150
1.2 TCE 100 HP EXPRESSION 19480
1.2 TCE 130 HP DYNAMIC 21450
1.2 TCE 130 HP GT-LINE 23950
1.5 DCI 90 HP AUTHENTIC 18890
1.5 DCI 90 HP BUSINESS 19980
1.5 DCI 90 HP EXPRESSION 20480
1.5 DCI 110 HP BUSINESS 20890
1.5 DCI 110 HP BUSINESS EDC 21920
1.5 DCI 110 HP EXPRESSION EDC 24210
1.5 DCI 110 HP DYNAMIC 23780
1.5 DCI 110 HP DYNAMIC EDC 25420
1.5 DCI 110 HP GT-LINE 24780
1.5 DCI 110 HP GT-LINE EDC 26400
1.6 DCI 130 HP GT-LINE 26200 -
Καλα το megane εχει πισω ταμπουρα;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Καλα το megane εχει πισω ταμπουρα;Δε ξερω αν καποια βασικη εκδοση εχει ταμπουρα. Παντως στις φωτο απο τα ελληνικα Test Drives φαινονται ξεκαθαρα τα δισκοφρενα. Δε ξερω η Ρενω γιατι το εχει γραψει λαθος. [emoji106]
-
Δοκιμή του gocar:
www.gocar.gr/test-drives/first-drive/20 ... e_sth.html -
Στο site όλες τις εκδόσεις με ταμπούρα τις έχει.
-
Χθες τη νύχτα ήμουν πίσω από ένα megane και μπορώ να πω πως τα φώτα του (τα πίσω φυσικά που έβλεπα) είναι τρομερά άσχημα. Κρίμα γιατί κατά τα άλλα είναι αρκετά συμπαθητικό.
-
Μια εντυπωσιακή πρόσοψη έχει. Στα λοιπά δεν μου αρέσει.
Τελικά οι γαλλοι στα μικρομεσαια κατάφεραν να μου αρέσει πολύ το τωρινό Golf... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μια εντυπωσιακή πρόσοψη έχει. Στα λοιπά δεν μου αρέσει.
Τελικά οι γαλλοι στα μικρομεσαια κατάφεραν να μου αρέσει πολύ το τωρινό Golf...Ε όχι και έτσι, είσαι λίγο υπερβολικός.
-
Μου κάνει εντύπωση πως τα συστήμα ασφαλείας (AEB κλπ) είναι έξτρα ακόμη και στις πλούσιες εκδόσεις. Από την μια οι αυτοκινητοβιομηχανίες μιλάνε για αυτόνομη οδήγηση από το 2020 και από την αλλή βάζουν ως έξτρα τέτοια συστήματα.
Μπράβο στην Volvo που ακόμη και η βασική έκδοση του V40 διαθέτει στάνταρτ τα συστήματα αυτά, από την βασική έκδοση.
Μάλλον πέρασε η μόδα με την ασφάλεια και η Renault δεν το κυνηγάει στον βαθμό που το κυνηγούσε παλιότερα. Προτιμούν να βάζουν τα tablet στην κεντρική κονσόλα -
Βέβαια η βασική έκδοση του Volvo είναι αρκετά ακριβή για να μπορεί να βάζει όλα αυτά τα συστήματά ασφαλείας.
Και η βασική έκδοση του Megane δεν έχει οθόνη ταμπλετ.
-
Μ ε τις τιμές αυτές, και δεδομένου ότι οι λίγοι ιδιώτες που αγοράζουν πια αυτοκίνητο πάνε στα SUV, δε βλέπω να πουλάει. Και όντως στο site της αντιπροσωπείας γράφει για ταμπόυρα πίσω.
-
Οι βασικες εκδοσεις μπορει να εχουν ταμπουρα. Στο crash test του euro ncap φαινονται δισκοφρενα. Στις φωτο του ελληνικου test drive επισης.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Βέβαια η βασική έκδοση του Volvo είναι αρκετά ακριβή για να μπορεί να βάζει όλα αυτά τα συστήματά ασφαλείας.Και η βασική έκδοση του Megane δεν έχει οθόνη ταμπλετ.
Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση του V40 έχει 152 άλογα, αυτόματο κιβώτιο και κοστίζει 22.492€, όταν το Megane χωρίς αυτόματο και με 130 άλογα κοστίζει 21.450€ στην έκδοση Dynamic και 23.950€ στην GT-Line.
Δεν είπαμε να βάζει τα συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας στάνταρτ στην βασική έκδοση, αλλά δεν τα έχει στάνταρτ ούτε σε αυτές τις εκδόσεις που είναι οι πιο πλούσιες. Για αυτό λέω μπράβο στην Volvo και στην Renault.
-
Λοιπόν καρατσεκαρισμένα το Megane έχει δίσκους σε όλες τις εκδόσεις ακόμα και στη βασική. Απλά η μετάφραση που έκαναν είναι για τα πανηγύρια.
Το πορτοκαλί είναι βασική έκδοση tce 100 εξωτερικού.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση του V40 έχει 152 άλογα
Και 1600 κιλα. Χωρος αποσκευων 335 λιτρα? Για στρουμφακια το εφτιαξαν? Γιατι μεσα δε χωραει ανθρωπος.
Κατά τα αλλα ασφάλεια και volvo είναι μία λέξη πλέον.
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Και 1600 κιλα. Χωρος αποσκευων 335 λιτρα? Για στρουμφακια το εφτιαξαν?
Κατά τα αλλα ασφάλεια και volvo είναι μία λέξη πλέον.Ήθελα να ήξερα πως συνδέεται (?) στο μυαλό σου ο χώρος αποσκευών με το αυτόματο φρενάρισμα...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Και 1600 κιλα. Χωρος αποσκευων 335 λιτρα? Για στρουμφακια το εφτιαξαν?
Κατά τα αλλα ασφάλεια και volvo είναι μία λέξη πλέον.Ήθελα να ήξερα πως συνδέεται (?) στο μυαλό σου ο χώρος αποσκευών με το αυτόματο φρενάρισμα...
Συνδεεται στο οτι ο μονος τροπος που μπορει να ανταγωνιστει το V40 ενα οποιοδηποτε hatcback ειναι στα συστηματα ασφαλειας και πουθενα αλλου(μαλλον).
Δε συγκρινατε μονο το αυτοματο φρεναρισμα αλλα και αλογα και τιμές. Σαν συνολικη επιλογη δηλαδη δε νομιζω οτι κερδιζει το V40 εναντι του megane κι ας ειναι και φθηνοτερο. Εδω ο κοσμος παιρνει SUV επειδη 'ψαχνει χωρους σε μέγεθος και αισθητική hatch' και το v40 με το ζορι βαζει μεσα οικογενεια με στρουμφακια. Αυτο ειναι γκολ απο τα αποδυτηρια κι ας προσφερει και 250 αλογα.
Μια φιλη μου εχει V40 diesel και εχω μπει αρκετες φορες μεσα.
Renault Megane IV