-
-
Ανέβηκα σήμερα στην Αθήνα για δουλειά και πετάχτηκα σε μια αντιπροσωπεία να δω το duster. Το εκθεσιακό ήταν ένα λευκό 4χ4 sportive. Σαν χρώμα δε νομίζω ότι του πηγαίνει, θα προτιμούσα το ωραίο μπλε μεταλλικό ή το γκρι σκούρο ή το πορτοκαλί. Δεν τα έχω δει αυτά από κοντά οπότε δεν είμαι απόλυτος. Σχεδιαστικά μου αρέσει αρκετά από όλες τις γωνίες (το αυτό και στην γυναίκα ).
Στα εντός τώρα, ποιοτικά και σχεδιαστικά δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το προηγούμενο duster που είχα δει στην έκθεση αυτοκινήτου το φθινόπωρο. Με το που άνοιξα την πόρτα του οδηγού αυτό είναι σαφές και ξεκάθαρο. Μου άρεσαν πολύ τα καθίσματα, μαλακά και αφράτα (από πλευρική στήριξη μάλλον μέτρια αλλά who cares?). Η θέση οδήγησης αρκετά καλή, βολεύτηκα πολύ εύκολα. Το τιμόνι και το κάθισμα ρυθμίζονται πάνω κάτω. Το ταμπλό είναι εργονομικό και λιτό. Αποτελείται φυσικά από σκληρά πλαστικά αλλά χωρίς να σου βγάζουν την αίσθηση του φτηνιάρικου. Δείχνουν καλομονταρισμένα και είναι σωστά φινιρισμένα. Προσωπικά δεν με χαλάει. Η οθόνη βέβαια (media nav) δείχνει σαν aftermarket προσθήκη και δεν είναι ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί. Κάνει και αντανακλάσεις όταν πέφτει ο ήλιος.
Πάμε στους χώρους. Είμαι 1.87 και με το κάθισμα ρυθμισμένο όπως θα οδηγούσα έκατσα από πίσω αρκετά έως πολύ άνετα, με αέρα και στα γόνατα και στο κεφάλι. Πίσω 2 ταξιδεύουν άρχοντες, ο μεσαίος θα στριμωχτεί λίγο. Χώρος αποσκευών μια χαρά, τετραγωνισμένος και μεγάλος. Έκατσα στη θέση του συνοδηγού και διαπίστωσα ότι το κάθισμα (που δεν ρυθμίζεται πάνω κάτω σε καμία έκδοση) είναι αρκετά ψηλά τοποθετημένο. Έριξα λίγο την πλάτη για να μην είναι τόσο κοντά το κεφάλι μου στην οροφή. Για χαμηλότερα ύψη κανένα πρόβλημα προφανώς. Overall είναι μια χαρά για μια τετραμελή οικογένεια χωρίς συχνές διαθέσεις για μετακόμιση.
Μετά άνοιξα το καπό του κινητήρα να δω τον -θρυλικό πια- dci, έχει και αμορτισέρ συγκράτησης του καπό. Το μηχανοστάσιο ωραία τακτοποιημένο.
Δυστυχώς test drive δεν είχαν διαθέσιμο οπότε αυτό θα γίνει στο μέλλον.Αναφορικά με τις τιμές, η 1.5 dci 4x4 sportive με μεταλλικό βγαίνει στα 18.100 κλειδί και αντίστοιχα η 1.5 dci 4χ4 prestige στα 19.800 κλειδί. Τυχόν εκπτώσεις και δώρα μου είπαν μόνο την στιγμή που θα έρθεις για να το κλείσεις.
Η εγγύηση είναι 5 χρόνια, 3 χρόνια δωρεάν οδική ασφάλεια και το επιτόκιο για τυχόν δάνειο 7.5 % (με την εισφορά).Αν μου αρέσει και στο test drive θα μου μπουν σκέψεις για αλλαγή
Η f20 που με συντροφεύει τα τελευταία 5 χρόνια με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο αλλά χρειαζόμαστε περισσότερους χώρους. Επίσης αν δεν πουληθεί τώρα που πιάνει κάποια σχετικά καλά χρήματα το παντρεύτηκα το αυτοκίνητο γιατί δεν θα μου κάνει καρδιά να το σκοτώσω σε 3 χρόνια. -
1.5 dci prestige 4x4 με το κλειδί στο χέρι (ταξινόμηση + τέλη) 19.800; Πολύ καλή προσφορά!
Με μεταλλικό χρώμα; -
19800 λευκο prestige κλειδι
-
Dci 4x4 sportive λευκό 18000 ευρώ. Αναμονή 1 μήνα για παραλαβή. Σκέφτομαι από Δευτέρα να το παραγγείλω. 1 μήνας που μου είπαν δεν είναι λίγο????
-
Βάζουν αυτοκίνητα παραγγελίες πριν κλειστούν. Στο μήνα το αμάξι συνήθως είναι κατασκευασμένο και μένει μεταφορά σε Ελλάδα, εκτελωνισμός, παράδοση στην αντιπροσωπεία. Όλες τις διαδικασίες τις βλέπουν Live στο εσωτερικό τους σύστημα. Δηλαδή τα κεντρικά μπορεί να το χουν βάλει παραγγελία πριν κανά 3μηνο.
-
Ο χρήστης regbulk έγραψε:
1.5 dci prestige 4x4 με το κλειδί στο χέρι (ταξινόμηση + τέλη) 19.800; Πολύ καλή προσφορά!
Με μεταλλικό χρώμα;Με μεταλλικό 20 στρογγυλά, 19800 σε λευκό. Δεν ζήτησα γραπτή προσφορά γιατί ήμουνα βιαστικός. Για κάτι καλύτερο στην τιμή ή σε δώρα την ώρα του κλεισίματος. Φαντάζομαι ότι το περιθώριο κέρδους είναι μικρό. Χρόνοι παράδοσης, το sportive τον Απρίλιο και το prestige Μάιο-Ιούνιο.
Η sportive έχει εξαιρετικό vfm αλλά δυστυχώς δεν έχει αυτόματο κλιματισμό.Κάπου διάβασα ότι θα το φέρουν με άλλη οθόνη, ίσως για να υποστηρίζει και android auto. Μήπως είναι αυτή? https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/stat ... 11/big.jpg
-
Με τις αναβαθμισεις στα σημεια που εγιναν και τις τιμες που κρστηθηκαν χαμηλα πιστευω θα πουλησει παρα πολυ καλα. Πολυ πιο ομορφο μεσα-εξω! Το λες vfm οπως και το προηγουμενο αλλωστε. Αν μπορουσα να φτασω τοσο ψηλα θα ηταν η νουμερο 1 επιλογη μου!
-
Απαραδεκτο να μη φερει το 4x4 τον 1.6 dci. Φτανει στα ορια του ρατσισμου απο πλευρας του ομιλου. Τουλαχιστον στο γκρουπ τετοιες παπαριες δεν γινονται. Κατα τα υπολοιπα ειναι πολυ ανωτερο του δικου μου εσωτερικα. Θα το επαιρνα με κλειστα τα ματια.
-
Οι βελτιώσεις που έγιναν είναι τόσες πολλές που μπορείς να το πεις και νέο αυτοκίνητο (άσχετα αν είναι ένα εκτεταμένο και βαθύ fl, μηχανικά και σασί είναι το ίδιο). Μιλάμε για άλμα κυριολεκτικά και οι τιμές κρατήθηκαν στα επίπεδα που είχε το προηγούμενο με τις προσφορές που έτρεχαν το φθινόπωρο πριν βγει το καινούριο (γιατί πιο παλιά πέρναγε και τα 20 χιλιάρικα και με σαφώς λιγότερο εξοπλισμό).
Μέσα έξω πλέον δείχνει σύγχρονο, με -τουλάχιστον- αποδεκτή ποιότητα. Και με δυνατότητες για off roading που πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά για να τις έχεις σε άλλο αυτοκίνητο.
Όποιος δεν έχει προκαταλήψεις με μάρκες και σήματα αξίζει να το δει. -
Συμφωνω.
-
Η renault ακόμα θέλει τη dacia σαν το φθηνό της υποκατάστατο. Σε λίγα χρόνια φαντάζομαι ότι η dacia θα γίνει ότι έγινε η skoda. Προσωπικά δεν με χαλάει που δεν βάζουν τον 1.6 dci, άλλωστε ο 1.5 dci παίρνει άνετα 25 άλογα και αξιόπιστα (λέγε με remap ). Έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια, να πάρει τουλάχιστον άλλο ένα αστέρι έστω και αν αυτό έχει να κάνει με τα συστήματα υποβοήθησης.
Είσαι ευχαριστημένος Σπύρο με το δικό σου? Από προβλήματα είχες κάτι?
-
110000 χλμ. Ουσιαστικά προβλήματα δεν... Ότι επεμβατικές ενέργειες έγιναν ήταν στα πλαίσια της εγγύησης και ήταν οι ακόλουθες όπως προήλθαν από εντολή - ανάκληση της ρενώ ή διαπιστωμένες δυσλειτουργίες στο αδερφάκι qq..
Στα 60000 προληπτικά με εντολή μαμάς αλλάχτηκαν τα πίσω ελατήρια και τοπ μαουντ. Στα 80000 το media nav προληπτικά μετά από μια δυσλειτουργία με το media nav evo που φορούν και τα καινούργια, (το οποίο όμως το συμπαθώ πολύ γιατί ότι κάνει το κάνει πολύ καλά). Στα 30000 χρειάστηκε να τοποθετήσουν μια βίδα στο κουτί του φίλτρου αέρα γιατί 'έπαιζε' και έκανε θόρυβο (αυτό συνέβαινε και στα qq εκείνης της εποχής). Προληπτικά στα πλαίσια οδηγίας μου είχαν αλλάξει και μια βάση μηχανής. Με εξαίρεση το θέμα της βίδας που ανέφερα εγώ, τα υπόλοιπα ήταν είτε οδηγίες της Ρενώ ή στην περίπτωση του media nav που έγινε από τον αντιπρόσωπο για προληπτικούς λόγους. Μια χαρά λέμε. Σοβαρολογώ. Τώρα τελευταία τρίζει ένα από τα 4 ελατήρια της βάσης του καθίσματος του οδηγού αλλά κάτι θα κάνω και για αυτό. Με λίγα λόγια μου βγήκε Ιάπωνας το ντουστ! -
-
Ξέχασα να γράψω το πιο σημαντικό. Αν προχωρήσεις στην αγορά ντουστ, μην κάνεις το ίδιο λάθος με εμένα. Είμαι τόσο ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο που μετανιώνω γιατί δεν πήρα το 4χ4. Εχω μείνει με την απορία που θα έφτανα με δαύτο αφού με το FWD ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δεν συνάντησα πουθενά δυσκολία. Η 4κίνηση μάλιστα είναι της Nissan και προέρχεται από το παλιό καλό , προηγούμενο x-trail.
-
Είναι αυτονόητο ότι αν πάρω duster θα είναι τετρακίνητο. Αν έβαζαν και το edc με την τετρακίνηση θα ήταν τέλειο το πακέτο. Επειδή είχα για κάποια χρόνια ένα forester turbo με το οποίο πήγα σε σημεία που δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει (και ας μην του φαίνεται), είμαι σίγουρος ότι το duster με τις εξαιρετικές γωνίες προσέγγισης-διαφυγής και το κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού θα κάνει παπάδες με τα κατάλληλα λάστιχα. Αλλά έτσι και αλλιώς δεν σκοπεύω να κάνω σκληρό off roading, την τετρακίνηση θεωρώ ότι θα τη χρειαστώ σπάνια. Επειδή διαμένω στη νότια Ελλάδα το χιόνι είναι σπάνιο αλλά ένα τετρακίνητο είναι πάντα μια καλή αφορμή να πάρεις τα βουνά
Επίσης στην πόλη μου υπάρχει αντιπρόσωπος dacia αλλά στο site της εταιρείας δεν τον αναφέρει. Αυτό το ανακάλυψα τυχαία σήμερα, οπότε όταν βγάλει test drive θα περάσω μια βόλτα.
Το πιο πιθανό είναι ότι θα αλλάξουμε αυτοκίνητο, το duster είναι σίγουρα υποψήφιο και σαν πρώτη εντύπωση μας άρεσε αρκετά. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα ανοίξω ανάλογο thread για ανταλλαγή απόψεων/προτάσεων...
-
Πάντως να ξέρεις. Όπου υπάρχει αντιπροσωπεία Renault υπάρχει και duster.
-
Απο αξιοπιστια τα dacia κατα την γνωμη μου ειναι οπως οι παλιοι καλοι ιαπωνες. Ειχαν πολλα duster στην εταιρια που δουλευε ο πατερας μου και συχνα πυκνα οδηγουσε καποια απο αυτα. Παρολο που η συντηρηση τους δεν ηταν 'τυπικη' και ειχαν περασει χιλιοι οδηγοι απο το καθενα προβληματα μηδεν. Και μιλαμε για αυτοκινητα που το 90% των χλμ τα εκαναν μεσα σε εργοταξια... Επισης θα συμφωνησω με τον Σπυρο οτι αξιζει να πας στο 4χ4. Θεωρω οτι ειναι μονοδρομος ειδικα σε αυτη την τιμη...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντως να ξέρεις. Όπου υπάρχει αντιπροσωπεία Renault υπάρχει και duster.Η πλάκα είναι ότι ούτε στο site της renault είναι ο συγκεκριμένος. Πέρασα σήμερα τυχαία απ' έξω (είναι έξω από την πόλη), είδα το σήμα της renault και της dacia (έχει και seat, isuzu, volvo και δεν θυμάμαι ποια άλλη) και είχε μερικά sandero καινούρια παρκαρισμένα στο προαύλιο. Η έκθεση ήταν κλειστή, από το συνεργείο ένας τεχνικός μου είπε ότι φέρνει τα dacia αλλά ακόμα δεν τους έχουν στείλει το νέο duster
Για την τετρακίνηση τα είπαμε, είναι must. Εκτός και αν κάποιος κινείται κυρίως εντός πόλης και θα πατάει περιστασιακά χωματόδρομους οπότε ίσως επιλέξει την ευκολία του edc.
Να προσθέσω ότι σήμερα βλέποντας ένα ολλανδικό review (με αγγλικούς υπότιτλους) ο δοκιμαστής είπε ότι στην αγορά της Ολλανδίας θα εισαχθεί μόνο ο 1.2 tce με τα 125 άλογα και ότι στο μέλλον θα φέρουν αυτό το μοτέρ με υγραέριο και 120 άλογα. Το οποίο ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον αν τελικά ισχύει.
-
Πάντως, έχω δει σε βιντεάκια πως και το βενζίνης 1.2 Τce 125hp 4χ4, μια χαρά τα καταφέρνει σε δύσκολες διαδρομές και πιο σβέλτο είναι στην άσφαλτο (και λιγότερο τεκμήριο)
Κρίμα η αντιπροσωπεία να μην το εισάγει ακόμη στην Ελλάδα και να φέρνει τον ξεπερασμένο κι αδύναμο 1.6 βενζίνης.Πιστεύω αρκετός κόσμος θα τον επέλεγε -κι αν ήταν και φθηνότερος από το scross 1.4 allgrip- θα έκανε δυνατές πωλήσεις!
Dacia Duster II