-
Παιδια καλησπερα!
Μετα λυπης μου την Παρασκευη 24/10/2014 ειδα το αμαξι μου (Hyundai I20 μοντελο του 2013) να ειναι πλημμυρσμενο λογω της βροχης στην περιοχη του Ιλιου. Πηγε το αμαξι στην αντιπροσωπεια για να κοστολογηθει και ζητησα απο τον μαστορα να πει στον πραγματογνωμονα για ολικη.
Το νερο ειχε καλυψει ολη την μηχανη σχεδον στο υψος της μπαταριας,και στην καμπινα το νερο ειχε καλυψει το λεβιε.
Ο πραγματογνωμονας εκρινε οτι εφοσον λειτουργει το μοτερ, το αμαξι ειναι επισκευασιμο.
Το θεμα ειναι οτι κανει εναν θορυβο οταν λειτουργει σαν να εχει βαρεσει μπιελα!
Τι μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση ωστε το αμαξι να βγει ολικη?
Και στην τελικη ποιος θα με πληρωσει αν βγαλει προβλημα λογω της υγρασιας μετα απο 1 μηνα αφοτου το παρω απο την αντιπροσωπεια? -
Παιδια καλησπερα!
Μετα λυπης μου την Παρασκευη 24/10/2014 ειδα το αμαξι μου (Hyundai I20 μοντελο του 2013) να ειναι πλημμυρσμενο λογω της βροχης στην περιοχη του Ιλιου. Πηγε το αμαξι στην αντιπροσωπεια για να κοστολογηθει και ζητησα απο τον μαστορα να πει στον πραγματογνωμονα για ολικη.
Το νερο ειχε καλυψει ολη την μηχανη σχεδον στο υψος της μπαταριας,και στην καμπινα το νερο ειχε καλυψει το λεβιε.
Ο πραγματογνωμονας εκρινε οτι εφοσον λειτουργει το μοτερ, το αμαξι ειναι επισκευασιμο.
Και στην τελικη ποιος θα με πληρωσει αν βγαλει προβλημα λογω της υγρασιας μετα απο 1 μηνα αφοτου το παρω απο την αντιπροσωπεια? -
Παιδια καλησπερα!
η εγγυηση που εχεις απο την εταιρια 3 ή παραπανω χρονια.
-
Να ζητήσεις να μπεί πραγματογνώμονας απο την ασφαλιστική σου
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Να ζητήσεις να μπεί πραγματογνώμονας απο την ασφαλιστική σουΟ πραγματογνώμονας από την ασφαλιστική του είναι
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Να ζητήσεις να μπεί πραγματογνώμονας απο την ασφαλιστική σου
Ο πραγματογνώμονας από την ασφαλιστική του είναι
Εσύ αυτό πως το ξέρεις; Ξέρεις τι ασφάλεια έχει;
-
Ο χρήστης Fanis9 έγραψε:
Παιδια καλησπερα!
Και στην τελικη ποιος θα με πληρωσει αν βγαλει προβλημα λογω της υγρασιας μετα απο 1 μηνα αφοτου το παρω απο την αντιπροσωπεια?Ποιος πραγματογνώμονας ήταν αυτός; Τι ασφάλεια έχεις;
-
Προφανώς μικτή ασφάλεια, ο πραγματογνώμονας θα είναι από την ασφαλιστική του. Για ολική το έχεις ασφαλίσει στην τιμή αγοράς ή στην τρέχουσα αγοραία αξία του; Στην πρώτη περίπτωση είναι σχεδόν αδύνατο να βγει ολική μόνο λόγω του νερού, στη δεύτερη ίσως κάτι μπορεί να γίνει κατόπιν 'συνεννόησης' με το συνεργείο, αν η ζημιά υπερβεί τις 6.000€.
-
Ο πραγματογνώμονας ειναι απο την ασφαλιστική!
Εχω AIG και ειναι Πυρός/Κλοπής.Οχι μεικτή.Με καλύπτει και για φυσικα φαινόμενα.
Η εγγύηση ειναι 5 χρονια απο την αντιπροσωπεια ανεξάρτητων χιλιομέτρων. Το θεμα ειναι οτι αυτοι μετα δεν μπορούν να με πουν πλημμύρισε το αμαξι Αρα δεν ειναι αστοχία υλικού η οποία ζημιά εχει πάθει;
Και το αμαξι ειναι ασφαλισμένο λιγο κατω απο την τιμη αγοράς, 12200. -
Ο χρήστης Fanis9 έγραψε:
Η εγγύηση ειναι 5 χρονια απο την αντιπροσωπεια ανεξάρτητων χιλιομέτρων. Το θεμα ειναι οτι αυτοι μετα δεν μπορούν να με πουν πλημμύρισε το αμαξι Αρα δεν ειναι αστοχία υλικού η οποία ζημιά εχει πάθει;
Και το αμαξι ειναι ασφαλισμένο λιγο κατω απο την τιμη αγοράς, 12200.Πάλεψέ το για ολική. Δεν ξέρεις τι μπορεί να βγάλει στη διάρκεια του χρόνου! Ούτε πρόκειται να ξαναγίνει όπως ήταν, ότι επισκευή και να γίνει!
Και θα το θεωρήσω λογικό να σου πει η αντιπροσεπεία ότι πλημμύρισε σε περίπτωση μελλοντικής βλάβης και να μην σε καλύψει με εγγύηση.
-
Τι ακριβως να κανω για να με το βγάλουν ολική;Να ζητήσω ξανα πραγματογνωμοσύνη;Και μετα τι;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Και το αμαξι ειναι ασφαλισμένο λιγο κατω απο την τιμη αγοράς, 12200.Πάλεψέ το για ολική. Δεν ξέρεις τι μπορεί να βγάλει στη διάρκεια του χρόνου! Ούτε πρόκειται να ξαναγίνει όπως ήταν, ότι επισκευή και να γίνει!
Και θα το θεωρήσω λογικό να σου πει η αντιπροσεπεία ότι πλημμύρισε σε περίπτωση μελλοντικής βλάβης και να μην σε καλύψει με εγγύηση.
Για μισο λεπτό ρε παιδία, αυτο δεν μου φαίνεται λογικό. Αν η αντιπροσωπεία συνενεί γραπτώς τώρα ότι το αυτοκίνητο μπορεί να επισκευαστεί και όλα ΟΚ - όπως ήταν πριν τη ζημιά - με ποια λογική μπορεί να έρθει μετά από π.χ. 2 χρόνια και να πει ότι έφταιγε η πλημμύρα?
Ίσως και να μπορούσες έτσι να πιέσεις την αντιπροσωπεία. Οπωσδήποτε πρέπει να σου δώσουν μια βεβαίωση που να αναφέρει ότι δεν θα έχεις πρόβλημα στο μέλλον εξαιτίας του γεγονότος αυτού.
Κατά τα άλλα μου φαίνεται και εμένα απείρως προτιμότερο να το βγάλεις ολική. Και το αναθιματισμένο το Hyundai να δουλεύει ακόμη... χάθηκε να ήταν ευρωπαϊκό?
-
Αν η αντιπροσωπεία στο επισκευάσει σε ΑΠΟΛΥΤΑ λειτουργική κατάσταση ,κια τα πληρώσει η ασφαλιστική σου, τότε θα δεις ανα η ασφαλιστική την συμφέρει να κάνει ολικ.
Πρέπει να είσια μίζερος με την αντιπροσωπεία για να φουσκώσει τον λογαριασμό και να κάνει τηνν ασφαλιστική να προβληματιστεί
Ετσι και αλλιώς, αν κάτι δεν αλλαχθεί από την αντιπροσωπεία από παράβλεψη, πρόβλημα τους εντός εγγύησης -
Παιδια δεν εχω λογια για το αμαξι!Γεμισε νερό η μηχανη μεχρι πανω και το σκυλί δούλεψε!Ακομη δουλευει δηλαδή. Ο θείος μου με λεει οτι αν δεν πηρε νερό στα λάδια το αμαξι δεν εχει προβλημα. Αφου Αλλαχτουν τα ηλεκτρικά.
Αν παω να πιάσω αυτόν στην ασφαλιστική που εχει αναλάβει την υπόθεση μου να τον πιέσω για ολική;
Να τον 'εκβιασω' λέγοντας του να μου υπογράψει υπεύθυνη δηλωση, οτι με βάση την πραγματογνωμοσύνη το αμαξι μετα την επισκευή εχει επανέλθει στην προ-πλημμυρας κατασταση και Αρα ειναι ασφαλές, αναλαμβάνει η εταιρεία την ευθύνη της ζωης μου και οποιουδήποτε αλλου επιβαίνοντα στο αμαξι σε περιπτωση ατυχήματος εάν υπάρξει καποια δυσλειτουργεια π.χ. Δεν ανοίγουν οι αεροσακοι! -
Ο χρήστης Fanis9 έγραψε:
Αφου Αλλαχτουν τα ηλεκτρικά.Εδώ είναι το κουμπί της Αλέξαινας μεγάλε!!!
Αν παω να πιάσω αυτόν στην ασφαλιστική που εχει αναλάβει την υπόθεση μου να τον πιέσω για ολική;
Να τον 'εκβιασω' λέγοντας του να μου υπογράψει υπεύθυνη δηλωση, οτι με βάση την πραγματογνωμοσύνη το αμαξι μετα την επισκευή εχει επανέλθει στην προ-πλημμυρας κατασταση και Αρα ειναι ασφαλές, αναλαμβάνει η εταιρεία την ευθύνη της ζωης μου και οποιουδήποτε αλλου επιβαίνοντα στο αμαξι σε περιπτωση ατυχήματος εάν υπάρξει καποια δυσλειτουργεια π.χ. Δεν ανοίγουν οι αεροσακοι!Το λιγότερο που θα έκανα θα ήταν να πάρω έγγραφες και ενυπόγραφες βεβαιώσεις και από την ασφαλιστική αλλά και από την αντιπροσωπεία. Αλλιώς το αμάξι δεν είναι όπως ήταν πριν τη φυσική καταστροφή!!!
Το σαλόνι πως είναι;;;
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
χάθηκε να ήταν ευρωπαϊκό?Αν ήταν θα είχε κάνει μπουμ μέσα στο νερό!!!
-
Ό,τι πρόβλημα και να βγάλει στο μέλλον θα είναι αδύνατον να αποδείξεις ότι οφείλεται στην πλημμύρα. Όσα χαρτιά και να αποσπάσεις από την αντιπροσωπεία, που δεν το βλέπω, μετά το περας της εγγύησης arrivederci. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να είσαι εξαιρετικά απαιτητικός με την αντιπροσωπεία σου (αλλαγή σε όλα, ακόμα και μικροπραγμάτων που δεν είναι ίσως απαραίτητο) ώστε ο λογαριασμός να φουσκώσει αρκετά, να προσεγγίσει την αξία αποζημίωσης της ολικής και να κάνει την ασφαλιστική να σκεφτεί να ξεμπερδεύει δίνοντας μετρητά. Δεν είναι τόσο δύσκολο αν σκεφτείς ότι και η αντιπροσωπεία πολύ θα ήθελε να βγει το αμαξάκι με ολική και να πάρεις καινούριο. Όμως αν η μηχανή επισκευάζεται δύσκολο να πλησιάσεις τις 12.000€.
-
Το αμάξι το εβαλα μπρος ενω ηταν ως επανω με νερό και τραβούσε οπως σαν να μην ειχε νερό!Η Hyundai με εξέπληξε!Δεν το περιμενα!Απο εδω και περα μονο ασιατικα αυτοκίνητα!
Το σαλονι γέμισε νερό μεχρι το κάθισμα,καλύφθηκε σχεδόν ο λεβιες..Βιολογικό με ειπαν θα γινει μετα το στέγνωμα.
-
Απ´οτι εχω ψάξει πρεπει η ζημιά να φτασει το 70% της αξίας του αυτοκινητου. Δηλαδή καπου στα 8000€.
Για να βγει γυρω στα 8000€ η ζημιά τι θα πρεπει να αλλαχτει;
Με ειπαν σιγουρα φανάρια,r/cd,λάδια,Μπουζίκας,ολα τα φίλτρα και μοκέτα.
Πλημμυρισμένο Ι20