-
-
Σε όσους ονειρεύονται ότι θα παίρνουν μπιρ παρά τα παλιά ντίζελ, ηλεκτρικά, cng, τους συμβουλεύω να αλλάξουν πλευρό.
-
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σε όσους ονειρεύονται ότι θα παίρνουν μπιρ παρά τα παλιά ντίζελ, ηλεκτρικά, cng, τους συμβουλεύω να αλλάξουν πλευρό.
Για τα ηλεκτρικά πάντως ισχύει αυτό έως ένα βαθμό. Δηλ ηλεκτρικά που προ 4-5 ετών κόστιζαν 50-60-70 χιλιάδες , τα αγοράζεις στη μισή τιμή. Ισως όχι από Ελλάδα, αλλά από Γερμανία ναι.
-
Και είναι αυτό μπιρ πάρα? Τζάμπα δηλαδή? Με 'ένα τριχίλιαρο' που έλεγε ο άλλος τις προάλλες? Ο χρόνος αρχικού υποδιπλασιασμού της τιμής ενός ιχ τόσος είναι, η 5ετία στο περίπου. Εδώ μιλάμε να απαξιωθεί τόσο γλήγορα, που να το παίρνεις χωρίς να το σκέφτεσαι, έτσι για πλάκα δηλαδή. Εγώ θυμάμαι στο παρελθόν μετά την απόσυρση, οι τιμές των μη καταλυτικών, μιας τεχνολογίας που μπήκε στο χρονοντούλαπο, κράταγαν ακόμη. Και όταν έκλεισε η Ρόβερ ή η Σάαμπ τα μετάχειρα δεν τα έδιναν τζάμπα. Δεν γκρεμίζονται έτσι εύκολα οι τιμές, ο άλλος το έχει πληρώσει με ιδρώτα, δεν θα στο δώσει τζάμπα να σε κάνει μάγκα.
-
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και είναι αυτό μπιρ πάρα? Τζάμπα δηλαδή? Με 'ένα τριχίλιαρο' που έλεγε ο άλλος τις προάλλες? Ο χρόνος αρχικού υποδιπλασιασμού της τιμής ενός ιχ τόσος είναι, η 5ετία στο περίπου. Εδώ μιλάμε να απαξιωθεί τόσο γλήγορα, που να το παίρνεις χωρίς να το σκέφτεσαι, έτσι για πλάκα δηλαδή. Εγώ θυμάμαι στο παρελθόν μετά την απόσυρση, οι τιμές των μη καταλυτικών, μιας τεχνολογίας που μπήκε στο χρονοντούλαπο, κράταγαν ακόμη. Και όταν έκλεισε η Ρόβερ ή η Σάαμπ τα μετάχειρα δεν τα έδιναν τζάμπα. Δεν γκρεμίζονται έτσι εύκολα οι τιμές, ο άλλος το έχει πληρώσει με ιδρώτα, δεν θα στο δώσει τζάμπα να σε κάνει μάγκα.
Κατάλαβα τι εννοείς. Προφανώς και δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Κοψοχρονιά πουλήθηκαν τα fisher ocean όταν έκλεισε η εταιρεία, αλλά αυτό ήταν πραγματικά πολύ ειδικές συνθήκες.
Για εμένα πάντως, το να αγοράζεις αμάξι 4ετιας στο 50% της αρχικής του τιμής, είναι πολύ καλή τιμή. Ειδικά όταν μιλάμε για ηλεκτρικά, που άποψη μου (ξέρω πολλοί έχουν ενστάσεις) δεν έχουν τις ίδιες φθορές που έχουν τα θερμικά.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά