-
Παραπουλάει το Duster.
To βασικό Duster όμως είναι ... άδειο. Στο προf/l υπήρχε μόνο στα χαρτιά.
Η δε αναμονή του ανταγωνιζόταν best sellers.
Μηχανικά τον 1,5 dci του τον έχω τυφλή εμπιστοσύνη.
Το Vitara όμως δείχνει πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο σαν κατασκευή. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παραπουλάει το Duster.
To βασικό Duster όμως είναι ... άδειο. Στο προf/l υπήρχε μόνο στα χαρτιά.
Η δε αναμονή του ανταγωνιζόταν best sellers.
Μηχανικά τον 1,5 dci του τον έχω τυφλή εμπιστοσύνη.
Το Vitara όμως δείχνει πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο σαν κατασκευή.Το ιδιο πιστευω και εγω, με το αναλογο κοστος. Αλλα εδω που διαβαζω απο τα παιδια για το Duster, βγηκε καλο. Για τα λεφτα του δλδ ενταξει.
Thnx Storm. Περιεργη ιστορια. Τεσπα. -
Φίλοι μου αν θέλετε την γνώμη μου μόνον Vitara. Δεν συγκρίνω ιαπωνικό αμάξι με ευρωπαικό με τίποτα ( άσχετα αν κατασκευάζετε ευρώπη). Ζούμε σε μια εποχή που πρέπει να αναλογιζόμαστε και την αξιοπιστία. Αν ήταν άλλες εποχές μπορεί να έλεγα Duster με την προϋπόθεση ότι έχεις λεφτά να διορθώσεις τις ατέλειές του και τα προβλήματα του κινητήρα ( μπορείς να τα βρεις μόνο σε ευρωπαικά φορουμ).
Ξεκινώντας από lada niva γιατί κάποιος αναφέρθηκε σε αυτό ήταν ίσως το πιο ζημιάρικο αμάξι που είχα ποτέ μου. ( κάθε μήνα και αλλο πρόβλημα.
Πηγαίνοντας σε ευρωπαικό ( φιατ ) πολύ ομορφιά , ομορφη οδήγηση αλλά με τον καιρό βλέπεις πράγματα που δείχνει ως εκεί, ακόμη και ο γιός μου που είναι 25 ετών με κόλλημα στα φιατ το κατάλαβε.
Daihatsu Terios. Εδώ βλέπεις ιαπωνία: Καλοστεκούμενο,όλα βαλμένα εκεί που πρέπει, ευκολοδήγητο και δεν χαλάει τίποτα ακόμη και με σκληρή χρήση. Και εδώ σύμφωνω με την σουζουκι που το νεο βιταρα είναι πιο light από τα παλιά. Η χρήση τέτοιων αμαξιών σε σκληρές καταστάσεις είναι μόνο για οργανωμένες εκδρομές, τρελούς off roaders ή το να ζεις σε ένα μέρος που δεν έχει άσφαλτο δηλαδή το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την τετρακίνηση για το 1/100 των χιλιομέτρων του ή το πραγματικά αγοραστικό κοινό που το χρειάζεται είναι 1% του πλυθησμού .
Μπορεί επίσης κάποιοι να θεωρείται τον ιμάντα μειονέκτημα αλλά η καδένα είναι πλεονέκτημα μονον όταν φτιάχνεται σωστά το οποίο δεν γίνεται σε πολλές εταιρίες ( fiat,opel,chevrolet κτλ) όπως έγραψα σε άλλο θέμα.
Γι αυτό και μετά από πολύ ψάξιμο και συζήτηση με πολλούς μηχανικούς κατέλειξα στο Vitara. δεν το έχω πάρει ακόμα αλλά στο εγγύς μέλλον:)
Μόνο είμαι πολύ προσεκτικός στο θέμα βενζίνη ή πετρέλαιο, εκεί κολλάω γιατί φοβάμαι ότι τα λεφτά που θα γλιτώσω με ένα πετρελαιοκίνητο σε καύσιμο τα πληρώσω στο μέλλον διπλάσια σε κάποια προβλήματα που έχουν οι πετρελαιοκινηήρες γενικότερα ή λόγο καυσίμου (στην Ελλάδα). -
Καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά.Μιας και αναφέρθηκε από κάποιους φίλους το ταπεινό μου duster, θα ήθελα να γράψω λίγες γραμμές. Πριν 1,5 χρόνο παρέλαβα το 4x2 1.5 dci. Με 18000 ευρώ. Πλέον έχω κανει 45000 χλμ δίχως προβλήματα. Esp, asr hill assist, πλοηγός media player Bluetooth στον βασικο εξοπλισμο του με μέση κατανάλωση στα 5,3/100 και κόστη συντήρησης αστεία είναι μονο ένα μέρος από τα ευχάριστα που εντόπισα στο duster. Η απουσία τριγμων μετά τόσα χλμ αποτελεί επίσης ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Οι χώροι του επίσης άνω του μέσου όρου της κατηγορίας. Είναι φθηνό αλλά όχι φθηνιαρικο. Το μονο που θα ήθελα ήταν δέκα άλογα παραπάνω. Τα 140 δεδομένου του όγκου και του χαρακτήρα του τα πιάνει απίστευτα εύκολα ενώ μετά και ενώ η οδική συμπεριφορά του είναι θαυμάσια εντούτοις κάπου στα 160 ο κινητήρας πλέον ξεφουσκώνει. Όσον αφορά το κύρος της μάρκας ουδέν σχόλιο. Δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που θα έπαιρναν ένα αυτοκίνητο για να τραβήξουν θετικά σχόλια των άλλων οδηγών και εν πολλοίς άγνωστων . Σίγουρα όμως στο πλυντήριο δεν σφάζονται ποιος θα μου το πλύνει. Για το βιταρα έχω δηλώσει σε αυτό το νήμα πως θα ήθελα να βγάζει πραγματικά πιο άγριο χαρακτήρα. Για πιο ντελικατα γούστα υπάρχει και το scross στην γκάμα. Υπό το πρίσμα του ονόματος που φέρει ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή. Η φιατ για παράδειγμα έχει μια εναλλακτική πρόταση (500) στην κατηγορία του scross εν τέλει όμως και του νεου βιταρα... Οι Ιάπωνες όμως τι πρότειναν τελικά στην κατηγορία του renegade? Μια σκέτη από γιουβετσι...
-
Για το Niva ακουγα πως ειναι αξιοπιστο. Ειναι δεν ειναι αντε να το βρεις πλεον. Το Terios εχει αφησει εποχη. Ενταξει το αμαξι αυτο ηταν καλη επιλογη αλλα το προηγουμενο μοντελο λεγανε οτι ηθελε προσοχη στην ασφαλτο λογω του κεντρου βαρους κλπ. Κριμα που σταματησε η κυκλοφορια του στην Ευρωπη. Αφησε ενα κενο. Οπως και τα 3θυρα Vitara αφησαν εποχη. Και το Jimny ο διαδοχος του Samurai πουλησαν πολυ καλα. Σε αυτην την κατηγορια βλεπω πως τα παει εξαιρετικα σε πωλησεις η Suzuki. Εχει το know-how.
Tα Jeep γενικα εχουν μεγαλη ιστορια. Ειχα βαρεθει να τα βλεπω στην Αμερικη. Εχουν καλες εκτος δρομου δυνατοτητες. Γενικα ομως, σε αξιοπιστια τα φοβαμαι τα Αμερικανικα αυτοκινητα. Και εκτος αυτου, δεν ξερω αν εχουν την οργανωση των δικτυων διανομης, αποθεματων σε ανταλλακτικα, σε μεταχειρισμενα, σε τεχνογνωσια, οπως τα Ευρωπαικα και τα Γιαπωνεζικα. Στην Αμερικη ενταξει. Με κλειστα ματια στο επισκευαζουν. Βρισκεις και τα παντα ολα. Στην Ευρωπη, δεν ξερω. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
...Για το βιταρα έχω δηλώσει σε αυτό το νήμα πως θα ήθελα να βγάζει πραγματικά πιο άγριο χαρακτήρα...Καλή Χρονιά σε όλα τα παιδιά!...
Λοιπόν θα συμφωνήσω με το παραπάνω.
Αν βάλουμε τα δύο αυτοκίνητα το ένα δίπλα στο άλλο, εμφανέστατα το Duster δείχνει και είναι ποιο 'άγριο' και **θέλει **να πάει και σε χωματόδρομο και σε άμμο.Οι τεράστιοι θόλοι που απέχουν πολύ από τα ελαστικά και το κατέβασμα του μπροστινού χαρακτήρα είναι σημάδια ότι το αυτοκίνητο δεν σχεδιάστηκε μόνο για αστική χρήση.
Μόνο που το βλέπεις σε προκαλεί να πας σε χώμα...ή να οδηγείς αδιαφορώντας εντελώς για το οδόστρωμα.
Το Vitara είναι άλλο αυτοκίνητο και απευθύνεται σε άλλου τύπου οδηγικές ανάγκες.
Προσωπικά μεταξύ Vitara / Duster, μπορεί να ξεκίναγα με σκοπό να πάρω το Vitara και τελικά να κατέληγα με Duster. Και το θεωρώ σχεδόν σίγουρο γιατί στο τέλος θα έμπαινα στη μέση και άλλα πολλά κριτήρια.
Άλλωστε το ίδιο σκηνικό παίχτηκε και πριν 4 μήνες.
Ξεκίνησα πωρωμένος για GVitara ή Jimny και κατέληξα με Panda... -
Φίλε Storm την συμπάθεια μου στο jimny την έχω υπερτονισει ουκ ολίγοις αλλά και το panda είναι ασφαλή επιλογή οικονομικής μετακίνησης ενώ η πρακτικότητα του το αναδεικνύει σε ένα μικρο γίγαντα. Στο μέγεθος του δύσκολα μπορεί να βρεθεί αντίπαλος να το κοντράρει σε χώρους, οδική συμπεριφορά, κόστος συντήρησης και πρακτικότητα. Έκανες πολυ καλή επιλογή βάσει των αναγκών σου.
-
Αν βάλουμε κάτω τις ανάγκες, ακόμη και το Παντάκι, μου είναι υπεραρκετό...
Τώρα μετά από δυο/τρία/τέσσερα χρόνια τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.
Όχι μόνο των αναγκών, αλλά και πως θα εξελιχθεί η ιστορία με το Πάντα.Οπότε πολύ πιθανό να αναζητήσω αντικαταστάτη. Και δεν νομίζω να πάω να σκάσω μία περιουσία για αυτοκίνητα 'σούπερ μοδάτα' ή επειδή κουβαλούν ένα όνομα (π.χ. Vitara).
-
Ο χρήστης zer0c0de έγραψε:
Φίλοι μου αν θέλετε την γνώμη μου μόνον Vitara. Δεν συγκρίνω ιαπωνικό αμάξι με ευρωπαικό με τίποτα ( άσχετα αν κατασκευάζετε ευρώπη). Ζούμε σε μια εποχή που πρέπει να αναλογιζόμαστε και την αξιοπιστία. Αν ήταν άλλες εποχές μπορεί να έλεγα Duster με την προϋπόθεση ότι έχεις λεφτά να διορθώσεις τις ατέλειές του και τα προβλήματα του κινητήρα ( μπορείς να τα βρεις μόνο σε ευρωπαικά φορουμ).
Ξεκινώντας από lada niva γιατί κάποιος αναφέρθηκε σε αυτό ήταν ίσως το πιο ζημιάρικο αμάξι που είχα ποτέ μου. ( κάθε μήνα και αλλο πρόβλημα.
Πηγαίνοντας σε ευρωπαικό ( φιατ ) πολύ ομορφιά , ομορφη οδήγηση αλλά με τον καιρό βλέπεις πράγματα που δείχνει ως εκεί, ακόμη και ο γιός μου που είναι 25 ετών με κόλλημα στα φιατ το κατάλαβε.
Daihatsu Terios. Εδώ βλέπεις ιαπωνία: Καλοστεκούμενο,όλα βαλμένα εκεί που πρέπει, ευκολοδήγητο και δεν χαλάει τίποτα ακόμη και με σκληρή χρήση. Και εδώ σύμφωνω με την σουζουκι που το νεο βιταρα είναι πιο light από τα παλιά. Η χρήση τέτοιων αμαξιών σε σκληρές καταστάσεις είναι μόνο για οργανωμένες εκδρομές, τρελούς off roaders ή το να ζεις σε ένα μέρος που δεν έχει άσφαλτο δηλαδή το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την τετρακίνηση για το 1/100 των χιλιομέτρων του ή το πραγματικά αγοραστικό κοινό που το χρειάζεται είναι 1% του πλυθησμού .
Μπορεί επίσης κάποιοι να θεωρείται τον ιμάντα μειονέκτημα αλλά η καδένα είναι πλεονέκτημα μονον όταν φτιάχνεται σωστά το οποίο δεν γίνεται σε πολλές εταιρίες ( fiat,opel,chevrolet κτλ) όπως έγραψα σε άλλο θέμα.
Γι αυτό και μετά από πολύ ψάξιμο και συζήτηση με πολλούς μηχανικούς κατέλειξα στο Vitara. δεν το έχω πάρει ακόμα αλλά στο εγγύς μέλλον:)
Μόνο είμαι πολύ προσεκτικός στο θέμα βενζίνη ή πετρέλαιο, εκεί κολλάω γιατί φοβάμαι ότι τα λεφτά που θα γλιτώσω με ένα πετρελαιοκίνητο σε καύσιμο τα πληρώσω στο μέλλον διπλάσια σε κάποια προβλήματα που έχουν οι πετρελαιοκινηήρες γενικότερα ή λόγο καυσίμου (στην Ελλάδα).Ποια ιαπωνική αξιοπιστία και πιο ιαπωνικό αμάξι ρε φίλε ;;; το vitara ;;; που φτιάχνετε όπως λες Ευρώπη και φοράει μοτέρ Fiat ;;; ρε ξυπνάτε εδώ μέσα... 2016 φτάσαμε και έχετε μείνει δεκαετία '80....παρεμπιπτόντως, καλή χρονιά να έχουμε μάγκες...
-
Δικέ μου καλή χρονιά! Τον αρπαξες από τα μούτρα πρωτοχρονιάτικα αλλά δεν πειράζει. Τι και αν το Vitara είναι πιο ευρωπαϊκή κατασκευή ... και από το Golf. Ασε τον κόσμο να πιστεύει ότι ο Ούγγρος, ο Ισπανός ή ο Άγγλος κλπ (λεγε με Ιάπωνας ...) θα κάνει χαρακίρι για τις αστοχίες του. [emoji38]
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μιας και αναφέρθηκε από κάποιους φίλους το ταπεινό μου duster, θα ήθελα να γράψω λίγες γραμμές. Πριν 1,5 χρόνο παρέλαβα το 4x2 1.5 dci. Με 18000 ευρώ. Πλέον έχω κανει 45000 χλμ δίχως προβλήματα. Esp, asr hill assist, πλοηγός media player Bluetooth στον βασικο εξοπλισμο του με μέση κατανάλωση στα 5,3/100 και κόστη συντήρησης αστεία είναι μονο ένα μέρος από τα ευχάριστα που εντόπισα στο duster.Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και να χαίρεσαι το αμάξι σου.
Αυτοκίνητο προσθιοκίνητο με 18.000 δεν το λες και 'ταπεινό'. Πως και δεν έβαλες άλλα 2-3 χιλιάρικα να πάρεις 4χ4?
-
Για τα χρήματα που ζητα γιατί να μην το λέω ταπεινό; Και η ταπεινότητα αρετή είναι... Όταν ασχοληθηκα μαζί του το 2010 ειδα πως επρόκειτο για ένα εναλλακτικο qq σε καλύτερη τιμή και με λίγο διαφορετικούς προσανατολισμούς. Η πρώτη του γενιά είχε όμως εκνευριστικά απαράδεκτα εργονομικά θέματα. Το 2014 όταν βγήκε η δεύτερη γενιά του duster αυτα τα θέματα είχαν λυθεί και σε συνδυασμο με την επιτακτική ανάγκη απόκτησης αυτοκινήτου με off road χαρακτήρα προχώρησα στην αγορά του. Το 4x4 τότε μου είχε φανεί περιττό. Μη ξεχνάμε όμως πως και στον βασιλιά της κατηγορίας το qq οι περισσότεροι την έκδοση 4x2 διάλεξαν και μια χαρά ευχαριστημένοι είναι με λιγότερη κατανάλωση και φθορές.
-
Και γιατί να πάρει κάποιος ένα duster προσθιοκινητο και όχι ένα πχ pulsar ; για να ανεβαίνει πεζοδρόμια;
-
Οι ιαπωνες φιλε μου εχουν αλλα στανταρ ακομη και στην ευρώπη. Μια συζήτηση με 2-3 μηχανικούς ( ειλικρινής) θα σε πείση!!! Αν είναι ψαγμένοι θα σου πουν και τα αρνητικά ή θετικά του αμαξιού σου.
-
Ο χρήστης zer0c0de έγραψε:
Οι ιαπωνες φιλε μου εχουν αλλα στανταρ ακομη και στην ευρώπη. Μια συζήτηση με 2-3 μηχανικούς ( ειλικρινής) θα σε πείση!!! Αν είναι ψαγμένοι θα σου πουν και τα αρνητικά ή θετικά του αμαξιού σου.Σίγουρα φίλε μου!!! Και στο vitara το μοτέρ δεν είναι Fiat... Το παίρνουν τα τζαπονια και το βελτιώνουν στην Ιαπωνία και μετά το βάζουν πάνω...
-
Σταματα μωρε θα κανει χαρακιρι τωρα...
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Και γιατί να πάρει κάποιος ένα duster προσθιοκινητο και όχι ένα πχ pulsar ; για να ανεβαίνει πεζοδρόμια;Στο νήμα του duster Κώστα μπορείς να πάρεις σχετικές απαντήσεις. Στο νήμα του βιταρα νομίζω πως θα μπορούσε να τεθεί η ερώτηση γιατί βιταρα και όχι scross ή 500L...
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Οι ιαπωνες φιλε μου εχουν αλλα στανταρ ακομη και στην ευρώπη. Μια συζήτηση με 2-3 μηχανικούς ( ειλικρινής) θα σε πείση!!! Αν είναι ψαγμένοι θα σου πουν και τα αρνητικά ή θετικά του αμαξιού σου.
Σίγουρα φίλε μου!!! Και στο vitara το μοτέρ δεν είναι Fiat... Το παίρνουν τα τζαπονια και το βελτιώνουν στην Ιαπωνία και μετά το βάζουν πάνω...
Απλά έγραψες Κώστα! +1 και από εμένα.
ΥΓ. Νονε Καλή χρονιά! Πάψε να πειράζεις τον κοσμο.
-
Καλη χρονια με καλα χιλιομετρα και σε σενα
Never... -
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά παιδιά κι από μένα... Σορρυ για το οφ τοπικ με το Duster, το θεωρώ παρόμοιο αυτοκίνητο με το vitara, και προσωπικά ποτέ δεν θα έπαιρνα ένα τέτοιο τζιποειδες αν δεν ήταν τετρακίνητο...βέβαια γούστα είναι αυτά...
Suzuki Vitara 2015