-
Φιλε plutare σε ευχαριστουμε για το αναλυτικο review και παλι καλοταξιδο το QQ σου. Επειδη ο Σαρακακης μας κανει νερα με τις τιμες των SUV της Honda (περιμενω να δω και το HRV αλλα αμα εχει τιμη RAV4 μας χαιρεταει κι αυτο), σκεφτομαι πολυ σοβαρα τη Nissan και ειτε το QQ ειτε το Xtrail. Θελω λοιπον να σε ρωτησω με βαση οσα εγραψες τα εξης:
- Διαπιστωσες εσυ προβληματα στην ποιοτητα κατασκευης του εσωτερικου οπως εχει γραφτει κατα καιρους σε διαφορα φορουμ;
- Ο 1.5 diesel ειδικα οταν πηγαινατε πολλοι επιβατες μεσα και φορτωμενο πορτμπαγκαζ ανταποκρινοταν πληρως σε προσπερασματα, ρεπριζ κλπ η πιστευεις ο 1.6 με τα 130 αλογα ταιριαζει πιο πολυ στο αμαξι;
- Εψαξα στο σαιτ της Honda αλλα διαφορα δε βρηκα. Η εκδοση Acenta Con με την εκδοση Acenta Premium τι διαφορα εχουν;
- Ειπες οτι το Connect δεν αξιζει τα λεφτα του. Αν καποιος παρει την απλη Acenta ομως, δε χανει οθονη, GPS, καμερα οπισθοπορειας κλπ; Η απλη Acenta εχει μονο ενα ραδιοCD;
-
Όπως θα έχεις αντιληφθεί φίλε plutare είμαι κάτοχος ενός οχήματος του γκρουπ με λίγο πιο ταπεινα χαρακτηριστικά. Εντούτοις σε ένα χρόνο και κάτι έχω διανύσει με τον ίδιο κινητήρα που φορά και το δικό σου 37000χλμ εντελώς απρόσκοπτα. Τι σημαίνει αυτό; Με ελάχιστο κόστος συντήρησης και μέση κατανάλωση από 4,8 έως 5,1 το πολύ, δίχως τριγμούς και προβλήματα με τα λοιπά συστήματα τα οποία έχω άλλοτε χρειαστεί και ήταν εκεί (αισθητήρες παρκαρίσματος, abs, esp, asr hill assist) ή έχω χρησιμοποιήσει από ανάγκη (πλοηγος) ή διασκέδαση (ακροάσεις μουσικής μέσω του media με ταυτόγχρονη χρήση του bluetooth για τηλεφωνικές κλήσεις απρόσκοπτα και δίχως να παίρνω τα χέρια από το τιμόνι). Παράλληλα διαπίστωσα ότι οι off road εξορμήσεις μου δεν μου απέφεραν δυσάρεστες εκπλήξεις (θεόκοντη πρώτη) ενώ οι χώροι για μεγάλο ταξίδι με αποσκευές και οικογένεια είναι επαρκέστατοι. Γιατί θα έπρεπε να περιμένω πως ένα όχημα της ίδιας οικογένειας με πιο ποιοτικό για παράδειγμα εσωτερικό και περισσότερα καλούδια από το δικό μου θα άφηνε παραπονεμένο τον ιδιοκτήτη του; Αντίθετα θα δεις πως η συμβίωση σου με το qq θα βελτιωθεί και άλλο. Για παράδειγμα η μέση κατανάλωση θα βελτιωθεί ενώ ο κινητήρας μετά από καμμια 20 αριά χιλιάδες χλμ θα ανοίξει και άλλο και θα μοιάζει ακόμη πιο ροπάτος. Μου την έσπασε επίσης στο δικό μου που αφού έχω τέτοια οθόνη και ενώ βλέπω φωτογραφίες των δίσκων από τα mp3 που ακούω εντούτοις δεν μπορώ να δω βιντεάκια...
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Φιλε plutare σε ευχαριστουμε για το αναλυτικο review και παλι καλοταξιδο το QQ σου. Επειδη ο Σαρακακης μας κανει νερα με τις τιμες των SUV της Honda (περιμενω να δω και το HRV αλλα αμα εχει τιμη RAV4 μας χαιρεταει κι αυτο), σκεφτομαι πολυ σοβαρα τη Nissan και ειτε το QQ ειτε το Xtrail. Θελω λοιπον να σε ρωτησω με βαση οσα εγραψες τα εξης:- Διαπιστωσες εσυ προβληματα στην ποιοτητα κατασκευης του εσωτερικου οπως εχει γραφτει κατα καιρους σε διαφορα φορουμ;
- Ο 1.5 diesel ειδικα οταν πηγαινατε πολλοι επιβατες μεσα και φορτωμενο πορτμπαγκαζ ανταποκρινοταν πληρως σε προσπερασματα, ρεπριζ κλπ η πιστευεις ο 1.6 με τα 130 αλογα ταιριαζει πιο πολυ στο αμαξι;
- Εψαξα στο σαιτ της Honda αλλα διαφορα δε βρηκα. Η εκδοση Acenta Con με την εκδοση Acenta Premium τι διαφορα εχουν;
- Ειπες οτι το Connect δεν αξιζει τα λεφτα του. Αν καποιος παρει την απλη Acenta ομως, δε χανει οθονη, GPS, καμερα οπισθοπορειας κλπ; Η απλη Acenta εχει μονο ενα ραδιοCD;
Μέχρι να απαντήσει ο Plutare ας δώσω εγώ ορισμένες απαντήσεις.
-
Μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονα για την ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού. Δεν έχει την προσοχή στην λεπτομέρεια ή την αντιληπτή ποιότητα κατασκευής ενός αυτοκινήτου του γκρουπ VAG για παράδειγμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει και κάποιο πρόβλημα όμως. Σε εμάς, ακούγεται κατά καιρούς ένας τριγμός μπροστά αριστερά στο ταμπλό, ο οποίος όμως υποψιάζομαι πως προέρχεται από το ενδείκτη του ραντάρ παρκαρίσματος, που μας έβαλε έξτρα ο αντιπρόσωπος.
-
Τις προάλλες ήμασταν τέσσερα άτομα (με κάποια παραπανίσια κιλά ) και ανεβαίναμε ένα τρελό στροφιλίκι στα γρήγορα γιατί είχαμε να προλάβουμε αναχώρηση πλοίου και παρόλα αυτά δεν ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ζορίστηκε. Προφανώς και η αίσθηση της επιτάχυνσης είναι πιο έντονη όταν είναι άδειο το αυτοκίνητο, ακόμη και φορτωμένο όμως δεν νιώθεις ότι του λείπει η δύναμη. Ο 1.6 είναι σαφώς πιο δυνατός (με είχε εντυπωσιάσει το πως μάζευε χιλιόμετρα όταν είχα κάνει test drive), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως ο 1.5 είναι λύση ανάγκης.
-
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως η Premium έχει ότι η Connect, συν τα συστήματα ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα κλπ).
-
Η απλή Acenta πρέπει να έχει ένα απλό radio cd με USB, όπως και η Energy. Αυτό έχουμε και εμείς στο δικό μας, και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος (τα χειριστήρια στο τιμόνι υπάρχουν σε όλες τις εκδόσεις).
-
Thanks Axel
-
Φιλε plutare σε ευχαριστουμε για το αναλυτικο review και παλι καλοταξιδο το QQ σου. Επειδη ο Σαρακακης μας κανει νερα με τις τιμες των SUV της Honda (περιμενω να δω και το HRV αλλα αμα εχει τιμη RAV4 μας χαιρεταει κι αυτο), σκεφτομαι πολυ σοβαρα τη Nissan και ειτε το QQ ειτε το Xtrail. Θελω λοιπον να σε ρωτησω με βαση οσα εγραψες τα εξης:- Διαπιστωσες εσυ προβληματα στην ποιοτητα κατασκευης του εσωτερικου οπως εχει γραφτει κατα καιρους σε διαφορα φορουμ;
Κατα αρχάς να σου πω ότι αγοράζοντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έκανα μια πολύ μεγάλη υπερβολή σε σχέση με το αρχικό μου budget που ήταν max μεχρι 22Κ. Αν μπορούσα θα πήγαινα χαλαρά στο X-trail το οποίο το θεωρώ πραγματικά φοβερό, μιας και είναι λίγο πιο κοντά σε SUV, έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και είναι και λίγο πιο ψηλό και γενικά κατα την προσωπική μου άποψη είναι πιο όμορφο απο το QQ.
Τέλος να σου πω ότι και γω γλυκοκοίταζα πολύ το HRV, αλλά με όλα αυτα τα μπλεξίματα (νέο μοντέλο απο νέο εργοστάσιο, προφανή καθυστέρηση εισαγωγής στην χώρα, αβεβαιώτητα για την τιμή του) και με τον χρόνο να με πιέζει πήγα τελικά στο QQ1 ) Δεν έχω διαπιστώσει απολύτως κανένα πρόβλημα κατασκευής η συναρμογής. Μια μέρα μόνο άρχισα να ακούω ένα περίεργο κουδούνισμα απο την μεριάτου ταμπλώ μπροστά απο τον συνοδηγό και λέω να τα αρχίσαμε, καλά τα γραφανε... αλλά τελικά ήταν ένα ζευγάρι κλειδιά που είχε ξεχάσει η γυναίκα μου στο ντουλαπάκι....
Θα συμφωνήσω εδω απόλυτα με τον φίλο AXEL στο γεγονός ότι δεν σου δίνει αυτήν την εντύπωση της χλιδάτης κατασκευής των αυτοκινήτων του group VAG ( πχ tiguan ) , γιατί ας πούμε μπορεί να του λείπουν στο εσωτερικό μερικές νίκελ λεπτομέρειες, παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν υστερεί πουθενά...2 ) Ο 1.5 diesel ξαναλέω ότι έμένα, που ποτέ δεν ήμουν απο αυτούς που έκαναν ραλλυ στους δρόμους, μου φαίνεται επαρκέστατος. Και εδώ θα συμφωνήσω με τον φίλο AXEL λέγοντας πως σίγουρα ο 1.6 είναι πιο δυνατός, αλλά ο συνδιασμός της απόδοσης του 1.5 με τους χαμηλούς ρύπους κάτω απο 100 και τα μηδενικά τέλη είναι για μένα ο ιδανικός...
Για μένα ο 1.6 μάλλον είναι ότι πρέπει για το Xtrail το οποίο λογικά έιναι και πιο βαρύ.3 ) Οι διαφορές τις Acenta Con με την Acenta Premium είναι οι ακόλουθες ως τα πράγματα που έχει επιπλέον η Premium :
*Safety shield - Υποβοήθηση υψηλής δέσμης προβολέων
- Αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας
- Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας
- Αποφυγή μετωπικής σύγκρουσης
*Εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος (4+4)
*Εσωτερικός καθρέπτης αυτόματης σκίασης4 ) Ναι η απλή Acenta έχει μόνο radio-CD με MP3. Προσωπικά αν δεν πήγαινα στην Acenta Premium γιατί ήθελα το Safety shield και τους εργοστασιακους αισθητήρες, θα πήγαινα στην Acenta και θα αγόραζα ένα racio cd aftermarket το οποίο όσο το είχα ψάξει λειτουργεί αψογα και με τα χειριστήρια στο τιμόνι
πχ http://www.car.gr/parts/view/5149799/Ότι άλλο χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω μου λές
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όπως θα έχεις αντιληφθεί φίλε plutare είμαι κάτοχος ενός οχήματος του γκρουπ με λίγο πιο ταπεινα χαρακτηριστικά. Εντούτοις σε ένα χρόνο και κάτι έχω διανύσει με τον ίδιο κινητήρα που φορά και το δικό σου 37000χλμ εντελώς απρόσκοπτα. Τι σημαίνει αυτό; Με ελάχιστο κόστος συντήρησης και μέση κατανάλωση από 4,8 έως 5,1 το πολύ, δίχως τριγμούς και προβλήματα με τα λοιπά συστήματα τα οποία έχω άλλοτε χρειαστεί και ήταν εκεί (αισθητήρες παρκαρίσματος, abs, esp, asr hill assist) ή έχω χρησιμοποιήσει από ανάγκη (πλοηγος) ή διασκέδαση (ακροάσεις μουσικής μέσω του media με ταυτόγχρονη χρήση του bluetooth για τηλεφωνικές κλήσεις απρόσκοπτα και δίχως να παίρνω τα χέρια από το τιμόνι). Παράλληλα διαπίστωσα ότι οι off road εξορμήσεις μου δεν μου απέφεραν δυσάρεστες εκπλήξεις (θεόκοντη πρώτη) ενώ οι χώροι για μεγάλο ταξίδι με αποσκευές και οικογένεια είναι επαρκέστατοι. Γιατί θα έπρεπε να περιμένω πως ένα όχημα της ίδιας οικογένειας με πιο ποιοτικό για παράδειγμα εσωτερικό και περισσότερα καλούδια από το δικό μου θα άφηνε παραπονεμένο τον ιδιοκτήτη του; Αντίθετα θα δεις πως η συμβίωση σου με το qq θα βελτιωθεί και άλλο. Για παράδειγμα η μέση κατανάλωση θα βελτιωθεί ενώ ο κινητήρας μετά από καμμια 20 αριά χιλιάδες χλμ θα ανοίξει και άλλο και θα μοιάζει ακόμη πιο ροπάτος. Μου την έσπασε επίσης στο δικό μου που αφού έχω τέτοια οθόνη και ενώ βλέπω φωτογραφίες των δίσκων από τα mp3 που ακούω εντούτοις δεν μπορώ να δω βιντεάκια...Πέραν του γεγονότος ότι έχω διαβάσει όσα έγραφες παλιότερα και στα περισσότερα συμφωνω και επαυξάνω, να σου πώ ότι είμαι σίγουρος φίλε SPI για αυτα που λές, μιας και ο ξάδερφος μου είναι κάτοχος ενός duster και ενός stepway για την σύζυγο και πραγματικά πίνει νερό στο όνομά τους.....
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Ότι άλλο χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω μου λέςΕυχαριστω plutare. Με βλεπω να καταληγω στη Νισσαν κι εγω - εκτος απροοπτου. Μαλιστα τη μερα που ανακοινωσε ο Σαρακακης +3.000 ευρω αυξηση τιμης στο CRV, ηρθε στο μερος που παραθεριζω ενας τυπος με ολοκαινουργιο Xtrail Techna 2015 λευκο περλα με μαυρη 19αρα ζαντα, τι να σου λεω... Το χαζευα αρκετη ωρα. Και εβγαζε απο μεσα μπρατσακια για τα πιτσιρικια, βαρκουλες, ομπρελες, ψαθες, ψυγειακια. Και μετα παταγε το κουμπακι του power tailgate και εκλεινε σιγα σιγα το πορτμπαγκαζ. Και δωστου απο την αρχη. Μου αρεσε πολυ. Αν αντεξω οικονομικα (και δεν καταστραφει το συμπαν ως τον Οκτωβριο που θα κανω την αγορα) μπορει και να το προτιμησω αλλιως θα παιξω πιο συντηρητικα με το QQ. Να δουμε κι αυτο το ρημαδι το HRV που μας ταλαιπωρει 1 χρονο ποτε θα 'ρθει. Μεσανατολικο το εχω κανει το ζητημα αγορας νεου τουτου...
-
Ότι άλλο χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω μου λές
Ευχαριστω plutare. Με βλεπω να καταληγω στη Νισσαν κι εγω - εκτος απροοπτου. Μαλιστα τη μερα που ανακοινωσε ο Σαρακακης +3.000 ευρω αυξηση τιμης στο CRV, ηρθε στο μερος που παραθεριζω ενας τυπος με ολοκαινουργιο Xtrail Techna 2015 λευκο περλα με μαυρη 19αρα ζαντα, τι να σου λεω... Το χαζευα αρκετη ωρα. Και εβγαζε απο μεσα μπρατσακια για τα πιτσιρικια, βαρκουλες, ομπρελες, ψαθες, ψυγειακια. Και μετα παταγε το κουμπακι του power tailgate και εκλεινε σιγα σιγα το πορτμπαγκαζ. Και δωστου απο την αρχη. Μου αρεσε πολυ. Αν αντεξω οικονομικα (και δεν καταστραφει το συμπαν ως τον Οκτωβριο που θα κανω την αγορα) μπορει και να το προτιμησω αλλιως θα παιξω πιο συντηρητικα με το QQ. Να δουμε κι αυτο το ρημαδι το HRV που μας ταλαιπωρει 1 χρονο ποτε θα 'ρθει. Μεσανατολικο το εχω κανει το ζητημα αγορας νεου τουτου...
To Xtrail πραγματικά τα σπαεί...
εφόσον μπορείς να περιμένεις μεχρι τον Οκτώμβρη, ας ελπίσουμε ότι θα έχει έρθει και το HRV.
Επίσης να σου θυμίσω ότι αν θυμαμαι καλά μεχρι τοτε θα έχει έθει και το Renault Kadjar το οποίο φαίνεται πράγματικά πολύ αξιόλογο και πρέπει να κουμπώνει καπου αναμεσα σε QQ και Xtrail, με τις φήμες να λένε όμως ότι θα χεί πιο δελεαστικές τιμές απο τα Nissan...
Δεν το έχεις κανει μεσανατολικό και μην το βλέπεις έτσι. Τόσα λεφτά θα επενδύσεις και μάλιστα σε περίοδο που δεν βγαίνουν και ευκολα, αυτό έλειπε να μην το ψάξεις όσο παει.... -
ΑΑΑΑ ξέχασα να αναφέρω και μια λεπτομέρεια που αν και μικρή την θεωρώ πραγματικά απαράδεκτη για ένα αυτοκίνητο των 24Κ.
Το παράθυρο του συνοδηγού δεν είναι αυτόματο.
Ναι εν έτει 2015 και σε ενα αυτοκίνητο 24Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ και πρέπει να το κρατάς πατημένο για να κλείσει....
κάτι που το είχε και το fabia του 2001 και το citroen του 2004.
ΗΜΑΡΤΟΝ -
Φίλε plature δεν το έχει μόνο η ΝΙSSAN αυτό το θέμα.....το έχει και η SUSUKI ME TO VITARA.....
-
Ο χρήστης DISTRIBUTOR έγραψε:
Φίλε plature δεν το έχει μόνο η ΝΙSSAN αυτό το θέμα.....το έχει και η SUSUKI ME TO VITARA.....Ρε τι !@$%@%& κες είναι αυτοί ρε. εκεί βρήκαν να κανουν οικονομία????
-
Εγώ έχω χειρότερο θέμα γιατί παρόλο που το αμάξι έχει συναγερμό από την μάνα του...σε όλα....εκτός τα ραντάρ τα εσωτερικά.... ζήτησα λοιπόν και μου βάλανε έχτρα συναγερμό με ραντάρ......Ε λοιπόν σε αυτό τον συναγερμό δεν μου βάλανε πλακέτα παραθύρων((20-30 Ευρό)
Αποτέλεσμα συνηθισμένος και εγώ από το προηγούμενο αυτοκίνητο(LEON 2004 16V 105Hp) να κλειδώνω και να φεύγω σαν κύριος με όλα τα τζάμια κάτω....!!!!
Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι η συγκεκριμένη πλακέτα παραθύρων του συναγερμού δημιουργεί προβλήματα στα ηλεκτρικά παράθυρα και να περιμένω να μιλήσω με το συνεργείο και να μου εξηγήσουν αφού γυρίσουν από τις διακοπές.......... -
α και μένα δεν μου βάλανε την συγκεκριμένεη πλακέτα και δεν κλείνουν τα παραθυρα ( παρόλο που ο συναγερμός είναι ένας αρκετα καλός Gemini ), και η δικαιολογία είναι οτι η πλακέτα τραβαει αρκετα απο την μπαταρία η οποία είναι ηδη πολύ φορτωμενη λόγω του start/stop και για αυτό δεν την βαζουν.
Συμφωνήσαμε όμως στην επόμενη επισκεψη μου να την βάλουμε... -
Αναφορικά με τη δύναμη των κινητήρων και τις ρεπριζ...1.5dci 8,8/13,8 13,6/17,7 1,6dci 6,9/10,4 10,2/12,9
(οι τιμές είναι για 60-100km/h με 4η/5η και 80-120km/h με 5η/6η)Και για ακόμα ένα μέτρο σύγκρισης...ASX1,6d 7,5/11,2 11,4/13,6 s-cross 1,6 6,2/9,2 8,7/11,2
(πηγή autobild και autotriti)....μεγάλη διαφορά στον 1,5dci και 1,6dci....όσο για το s-cross απλά.....σκοτώνει!!!....
p.s θα ποσταρω και άλλες τιμές στην ενότητα crossover, για όποιον ενδιαφέρεται... -
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Αναφορικά με τη δύναμη των κινητήρων και τις ρεπριζ...1.5dci 8,8/13,8 13,6/17,7 1,6dci 6,9/10,4 10,2/12,9
(οι τιμές είναι για 60-100km/h με 4η/5η και 80-120km/h με 5η/6η)Και για ακόμα ένα μέτρο σύγκρισης...ASX1,6d 7,5/11,2 11,4/13,6 s-cross 1,6 6,2/9,2 8,7/11,2
(πηγή autobild και autotriti)....μεγάλη διαφορά στον 1,5dci και 1,6dci....όσο για το s-cross απλά.....σκοτώνει!!!....
p.s θα ποσταρω και άλλες τιμές στην ενότητα crossover, για όποιον ενδιαφέρεται...Στα χαρτια φαινεται μεγαλη διαφορα. Δεν ξερω αν και η αισθηση κατα την οδηγηση ειναι η ιδια.
Βεβαια για τις ρεπριζ εκτος απο τη δυναμη του μοτερ παιζει σημαντικο ρολο και το βαρος του αυτοκινητου και η κλιμακωση του κιβωτιου. Να δουμε και το HRV με τον 1.6 iDtec τι νουμερα θα δωσει... -
Ας μας πει κάποιος που έχει κάνει test drive σε ορισμένα από αυτά,αν και είναι λίγο δύσκολο να πιάσεις τέτοιες ταχύτητες σε τεστ.
-
όντως είναι λίγο δύσκολο να πιασεις ταχύτητες,
πάντως να πω πως όταν έκανα τα test drive, μακραν ο πιο ροπάτος και δυνατός κινητηρας ήταν του Vitara.
μου είχε φανεί μαλίστα ακόμα πιο δυνατός και απο τον 1.6 dci... -
Ο πιο δυνατος που εχω κανει τεστ ντραιβ εγω ειναι ο 1.6 με τα 160 αλογα του νεου CRV. Το αυτοκινητο με 2α η 3η μετα τις 2.000 σαλ κανει σουζες.
-
Ε εντάξει λογικό είναι ο ένας έχει 120 άλογα και ο άλλος 160....
-
Με βάση τιμής απόδοσης ο 1.6 του VITARA είναι υπεραρκετος......Ειδικα εαν βάλεις και το sport mode ........δεν παίζεται......
Νissan Qashqai J11 [2014-__]