-
lleonidas: ευχαριστω να εισαι καλα, περιπου 15 μερες με ειπαν θα κανει γιατι εχουν νεα παραλαβη
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
στο σύντομο μέλλον θα βάλλουν τον νέο 1600άρη diesel κινητήρα της Renault με τα 160 άλογα στο qashqai. Εάν το αμάξι κυκλοφορούσε τώρα με αυτόν τον κινητήρα θα το είχα ήδη παραγγείλει!
θεωρεις ότι αυτος με τα 130 δεν είναι ικανοποιητικος για τον χαρακτήρα και το υφος του συγκεκριμενου αυτοκινητου?
απλα ρωταω....μπορώ μόνο να απαντήσω για το τι ικανοποιεί εμένα! Δεν με εντυπωσίασε ο κινητήρας και θα ήθελα κάτι πιο δυνατό, ιδίως με την προοπτική ότι εάν σκάσω πάνω από 25.000 ευρώ, δε θα πηγαίνω με την προοπτική να κρατήσω το αμάξι για 2-3 χρόνια...Άρα θα θέλω να με ικανοποιεί οδηγικά για κάποια χρόνια στο μέλλον...
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Και τον 160 να φόραγε τώρα και να ανέμεναν καποιον με 200 άλογα την ίδια απάντηδη θα έδινε ο φίλος. Προσωπικά και αυτός με τα 110 είναι υπερικανοποιητικός θεωρώ.είναι όπως το έγραψε ο realzeus...Ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Προφανώς κάθε κινητήρας καλύπτει διαφορετικά γούστα και ανάγκες. Ακόμη και ο ίδιος οδηγός δεν έχει ίδιες ανάγκες και επιθυμίες σε διαφορετικές ηλικίες...
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Το μοτέρ με τα 160 άλογα θα είναι πιο ακριβό από το ήδη ακριβό 1.6 dci με τα 130 άλογα. Για τον μέσο οικογενειάρχη και ο 1.5 dci είναι αρκετός. Άλλωστε με ένα remap ζωντανεύει εύκολα.τα...remap ελλοχεύουν κινδύνους για τον κινητήρα, εάν δεν απατώμαι...
Γενικά, κάθε παρέμβαση στη μηχανή ενός αυτοκινήτου ενέχει ρίσκο, το οποίο σκέφτεσαι πολύ περισσότερο όταν το αμάξι σου έχει κοστίσει περισσότερα
Κι εγώ έβαλα υγραέριο (μια μετατροπή είναι κι αυτό...) στο δικό μου αμάξι, αλλά το κόστος του τότε ήταν στα 5.000 ευρώ και σκέφτηκα 'μικρό το κακό και το ρίσκο, ας τολμήσω...'
Εάν είναι στα 25.000 το σκέφτεσαι διαφορετικά... -
Όσα άλογα και να βάλουν αν δεν βελτιώσουν τη συναρμογη και τον ποιοτικό τους έλεγχο το αυτοκίνητο κινδυνεύει να διαλυθεί στο δρόμο. Τριγμοί, χτυπήματα, τζιτζίρισματα, γδούποι όλα τα καλά έχει η αμαξάρα που πάτησε πάνω στην επιτυχία του προηγούμενου και μας το χρεώνουν και σαν premium για τις ηλεκτρονικές βλακείες που έχει πάνω που μια παίζουν την άλλη όχι. Μακριά όσα άλογα και να του βάλουν.
-
iceman7 τι ακριβως εννοεις ? Τριγμοί, χτυπήματα, τζιτζίρισματα, γδούποι, εχει βγαλει ελατωματα ?
-
Ειναι τόσο κακόσυναρμολογημένο που ακόμα και σε δρόμο χαλί ακούγονται θόρυβοι, απο πόρτες, τάμπλω, οροφή.... Πέραν όσων έχει βγει τεχνική οδηγία.. Εχω χάσει την ησυχία μου. Άσε που μεσα σε ένα μήνα μου ήρθαν 2 ανακλήσεις, χωριά τα software updates που όποτε πας όλο και κάνουν. Δεν ειναι αμάξι τα windows ειναι.....
Επιπλέον ο κινητήρας ειναι τραχύς και σε συνδυασμό με τα προβλήματα συναρμογής ακούγονται διαφορά. Πας σε συνεργείο κάνουν κάτι σφίξιματα και ρεγουλαρισματα αλλά μετά απο λίγο πάλι τα ίδια ! Δράμα...... Εννοειται γίνεσαι φίλος με τα συνεργεία. Ο αρχιμηχανικός του δικού μου το είπε ο άνθρωπος εξαρχής, 'μεσα στον πρώτο μήνα εχω γνωρίσει όλους τους κατόχους του νέου qq' -
Όπως έχω περιγράψει αναλυτικά και σε προηγούμενες σελίδες, η δική μου εμπειρία από 17.000χλμ. με το Qashqai 1.5 Acenta είναι πολύ θετική, χωρίς κανένα πρόβλημα, τριγμούς κλπ. Το πήρα από τα πρώτα το Μάιο 2014. Το πρώτο service των 15.000χλμ. στα 55 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Το αυτοκίνητο ταξιδεύει σχεδόν συνέχεια φορτωμένο με αποσκευές, βάρκα, εξωλέμβια, νερά, κλπ., άνετα με 140-160, με καλή ποιότητα κύλισης και σε φτάνει ξεκούραστο. Στο service έκαναν όντως αναβάθμιση στο software του τηλεφώνου και πλέον συνδέεται άμεσα (Δεν έχω το connect). Κατανάλωση συνολική περίπου στα 6.3 με τα 90% των χλμ. σε ταξίδι με 140 μέσο όρο, αλλά χωρίς να το λυπάμαι. Τελική σχετικά φορτωμένο δεν έχει περάσει ποτέ τα 195 σε ελαφριά κατηφόρα. Συνολικά ένα τίμιο αυτοκίνητο που σε κάνει να θες να το κρατήσεις για 10+ χρόνια.
-
Στα 10 χρονια θα έχει διαλυθεί. Ειναι τέτοια η αίσθηση τσαπατσουλιας που σου δίνει, ειναι και το ανεπαρκές δίκτυο ....... Τα πάντα άλλωστε εξαρτώνται τι απαιτήσεις έχεις, τι αμάξι είχες πριν. Ένας φίλος είχε spark και ένα πόλο 15ετιας και ειναι ενθουσιασμένος. Εγώ που είχα rav4 γελάω. Αντίστοιχα και άλλος με rav4 μεσα στο κλειστό φόρουμ των χρηστών qq. Ακόμα και το ταπεινό Yaris diesel που έχουμε για δεύτερο ειναι πιο ποιοτικό απο το Nissan.
-
Φίλε iceman7 νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολικός. Βέβαια καταννοώ την αγάπη για την ΤΟΥΟΤΑ. Ως κάτοχος στο παρελθόν δύο θρυλικών αυτοκινήτων (corolla 1.6 Gli L/B και starlet 1.3 3θ) στο θέμα της αξιοπιστίας τι να γράψω... Το ένα το έδωσα σε γνωστό έχοντας κάνει 350000 απροβλημάτιστα χλμ και το δεύτερο επίσης σε φίλο με 130000 χλμ. Το qq δεν παύει να είναι ένα όμορφο και καλό αυτοκίνητο. Ο μόνος κίνδυνος είναι να γίνει κάτι σαν το golf που πολλοί πλέον το αγοράζουν μόνο και μόνο γιατί είναι golf. Για το λόγο αυτό η ράτσα των πωλητών δεν δείχνουν σωστή αντιμετώπιση στους υποψήφιους πελάτες ή στους κάτοχους τέτοιων οχημάτων. Σου λένε δηλαδή, αν σ' αρέσει... αλλιώς υπάρχουν πολλοί που περιμένουν στη σειρά για να αποκτήσουν αυτό που δεν σου αρέσει...
-
Το ίδιο νομίζω κι εγώ...Το αμάξι είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο...Μάλλον πιο πολλά παράπονα έχεις από το δίκτυο παρά από τον κατασκευαστή...Ο κινητήρας του είναι από τους πιο αξιόπιστους diesel που κυκλοφορούν. Τώρα εάν η συναρμογή έχει γίνει τόσο πρόχειρα ή είσαι εσύ ο τυχερός δεν το ξέρω. Αυτό που έκανα εγώ τεστ δε μου έδωσε τέτοια εντύπωση, χωρίς κιόλας να πω ότι ένιωσα πως μπαίνω και σε mercedes (πχ η gla σου δίνει μέσα άλλη αίσθηση...)
Μερικές φορές είναι και λαχείο το αμάξι που θα σου τύχει αν και στο φόρουμ του QQ υπάρχουν αρκετά παράπονα για ατέλειες και αβλεψίες -
Επίσης ένα γνωστό θέμα είναι ότι τα σχόλια στα forum δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα, γιατί όσοι έχουν πρόβλημα γράφουν πολύ περισσότερο απ' όσους είναι ευχαριστημένοι και δεν έχουν λόγο να μπουν στη συζήτηση (όπως εγώ που ανήκω και στο qashqai club). Βέβαια αν λαμβάνεις υπόψη σου αυτό το στοιχείο της υπερβολής που θα συναντήσεις, τα forum είναι πολύ χρήσιμα γιατί μαθαίνεις όλες τις 'ευαισθησίες' του κάθε μοντέλου και μπορείς να προσέχεις. Πχ. το γνωστό θέμα με το DSG της VW.
-
Προτιμότερο να ξέρει ο υποψήφιος αγοραστής τα άσχημα από τα καλά...Έχεις δίκιο!
-
Οδήγησα την προηγούμενη εβδομάδα ένα Qashqai 1.6.
Αρχικά να αναφέρω ένα τεράστιο fail της αντιπροσωπείας, που επηρέασε την γνώμη που σχημάτισα για το αυτοκίνητο. Η αντιπροσωπεία λοιπόν είχε επιλέξει για το αυτοκίνητο του test drive της, να φοράει 19άρες ζάντες με λάστιχο 225/45/19 ΟΚ, το καταλαβαίνω να βάζεις τέτοιο λάστιχο στο αυτοκίνητο που έχεις στην έκθεση για να δείνχει το αυτοκίνητο πιο όμορφο, αλλά στο test drive; Με τους δρόμους που έχουμε;
Οι εντυπώσεις μου λοιπόν.
Από θέμα όγκου μου φάνηκε σχετικά μεγάλο και ογκώδες, παρά το γεγονός πως το αυτοκίνητο που οδηγώ έχει σχεδόν το ίδιο μήκος. Ο εσωτερικός καθρέφτης μικρός, με το πίσω τζάμι μικρό να φαίνεται κάπου στο βάθος. Η κάμερα οπισθοπορείας που έχει ως extra πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμη στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τουλάχιστον μέχρι να το μάθεις. Από την άλλη, οι εξωτερικοί καθρέφτες τεράστιοι και αρκετά βοηθητικοί.
Σε ότι αφορά τον χειρισμό του, τα χειριστήρια του (τιμόνι, πεντάλ, κιβώτιο) μου φάνηκαν αρκετά μαλακά και εύκολα. Ίσως για την ακρίβεια λίγο πιο μαλακά και εύκολα από ότι θα ήθελα μιας και ένιωθα πως σε ένα βαθμό σε αποκόπτουν από το περιβάλλον και δεν έχεις πολύ καλή αίσθηση του δρόμου (κάτι αντίστοιχο είχα νιώσει όταν είχα οδηγήσει Fabia).
Σε ότι αφορά τον κινητήρα του, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από την μια το αυτοκίνητο μάζευε εύκολα χιλιόμετρα και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αυτό δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτά που ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο, στην ηχομόνωση (η οποία είναι ομολογουμένως πολύ καλή) ή στο γεγονός πως κάθεσαι ψηλά. Πηγαίναμε με 120-130 και ένιωθες πως πήγαινες με 70.
Από την άλλη, είχα υψηλότερες προσδοκίες από τον συγκεκριμένο κινητήρα μιας και έχω διαβάσει διθυραμβικά σχόλια στο Car & Driver. Ένιωθα πως ο κινητήρας έχει πολύ μικρό οφέλιμο εύρος λειτουργίας, και πως χρειαζόταν να αλλάζω διαρκώς ταχύτητες. Γενικά σε σχέση με το Civic Diesel 1.6 που είχα οδηγήσει, ο κινητήρας του Honda μου φάνηκε κλάσεις ανώτερος, σε όλα τα επίπεδα (βέβαια άλλο το βάρος και η αεροδυναμική του Honda).
Σε ότι αφορά την συμπεριφορά στον δρόμο τώρα.
Το αυτοκίνητο το οδήγησα σε ανοιχτό δρόμο και όχι σε δρόμο με στροφές, ενω πάτησα και ελάχιστα χώμα έτσι για την φάση. Ομολογουμένως η αίσθηση του να μπορείς να βγεις και λίγο εκτός δρόμου είναι πολύ καλή φάση, αλλά αυτό προφανώς ισχύει για όλα τα SUV,.
Στον ανοιχτό δρόμο λοιπόν, από την μια με εντυπωσίασε το γεγονός πως έπιανε ταχύτητα με μεγάλη άνεση, από την άλλη όμως, ένιωθα πως το αυτοκίνητο 'έπαιζε' αριστερά-δεξιά και γενικά με έκανε να νιώθω μια ανασφάλεια. Έχω πατήσει και με άλλα αυτοκίνητα 160-170Kmh (και πολύ μικρότερα), αλλά με το Qashqai ένιωθα πως έπρεπε διαρκώς να έχω το νου μου, κάτι που με κούρασε. Στην συνέχεια (γιατί στο τέλος πρόσεξα τις 19άρες ζάντες), υποψιάστηκα πως μάλλον λόγω της μεγάλης διάστασης των ζαντών σε συνδυασμό με τους δρόμους μας, οι ρόδες ακολουθούσαν και μετέδιδαν σε μεγαλύτερο βαθμό σε εμένα, τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Θα ήθελα να το οδηγήσω και με 16άρες ή 17άρες ζάντες για να δω αν αλλάζει κάτι. Σίγουρα πάντως το παραπάνω χαρακτηριστικό ήταν αυτό που με χάλασε περισσότερο στο Qashqai.
Από θέμα άνεσης, μου φάνηκε αρκετά σφιχτό (αντίστοιχο με την έκδοση Sport του Civic που είχα οδηγήσει), αν και το Civic φορούσε 17άρες. Πιθανότα με 16άρες και λάστιχα υψηλότερου προφίλ, η συμπεριφορά του στο θέμα άνεσης να είναι πολύ καλύτερη.
Σχετικά με την ποιότητα κατασκευής, το Qashqai με προβλημάτισε, μιας και έχω διαβάσει στο φόρουμ απόψεις ιδιοκτητών που ανέφεραν προβλήματα συναρμογείς. Το συγκεκριμένο Qashqai που οδήγησα λοιπόν είχε γύρω στα 20.000Km και κάποιες φορές ακουγόταν ένας τριγμός στο ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό. Αυτό όμως που ήταν πιο ανησυχητικό, ήταν που ακουγόταν ένας έντονος συντονισμός (ειδικά με δευτέρα), μπροστά αριστερά. Τόσο έντονος ήταν ο θόρυβος, που δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν δικό μου και να μην το είχα πάει στον μάστορα.
Σε ότι αφορά την κατανάλωση, με αρκετό γκάζι (σε ανοιχτό δρόμο όμως) και μικρή εμπειρία στο πετρέλαιο, κατάφερα να κάψω 7.5 lt/100Km.
Συνοψίζοντας, μπορώ να πω πως το Qashqai μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Θα ήθελα να το οδηγούσα με τον 1.5 και με 16άρα ζάντα, κάτι δύσκολο όμως μιας και πουλάει τόσο καλά που τα αυτοκίνητα test drive είναι ελάχιστα (πωλητής μου είπε πως είχαν 1.5 test drive το οποίο αγόρασε πριν ένα μήνα πελάτης που ήθελε οπωσδήποτε ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο. Ο φόβος των εκλογών να είναι καλά. ).
Τέλος, αρκετά άσχημη εντύπωση μου έκανε η αντιπροσωπεία, τόσο για την λάθος επιλογή ελαστικών όσο και για το γεγονός ότι δεν φροντίζουν να έχουν τα test drive αυτοκίνητα τους σε άψογη κατάσταση. Κρίμα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σε ότι αφορά τον κινητήρα του, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από την μια το αυτοκίνητο μάζευε εύκολα χιλιόμετρα και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αυτό δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτά που ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο, στην ηχομόνωση (η οποία είναι ομολογουμένως πολύ καλή) ή στο γεγονός πως κάθεσαι ψηλά. Πηγαίναμε με 120-130 και ένιωθες πως πήγαινες με 70.Από την άλλη, είχα υψηλότερες προσδοκίες από τον συγκεκριμένο κινητήρα μιας και έχω διαβάσει διθυραμβικά σχόλια στο Car & Driver. Ένιωθα πως ο κινητήρας έχει πολύ μικρό οφέλιμο εύρος λειτουργίας, και πως χρειαζόταν να αλλάζω διαρκώς ταχύτητες.
Περιγράφεις ακριβώς ό,τι ένιωσα κι εγώ από τον κινητήρα...κάτι λείπει
Ιδιαίτερα χρήσιμο να διαβάζουμε τέτοιες 'κριτικές' εδώ μέσα!ΥΓ : Με 17άρες ζάντες (αυτές δεν είναι στάνταρ στις εκδόσεις Energy - Acenta εγώ δεν κατάλαβα θέμα στο δρόμο...Σε στροφές πάντως που το πήγα έγερνε λίγο...
-
Energy 16αρες
Acenta 17αρεςΤα ποιοτικά προβλήτα και τα θέματα συναρμογής τα γράφουν παντού. Ασχέτως πόσα βγαίνουν στο αμάξι καθενός και πόσο ενοχλούν τον καθένα μας.
Η όλη όμως επαφή με το δίκτυο και τον αντιπρόσωπο, ειδικά αν έρχεσαι από ΤΟΥΟΤΑ, σε αφήνει με πολύ άσχημη αίσθηση. -
acenta έκανα τεστ...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Οδήγησα την προηγούμενη εβδομάδα ένα Qashqai 1.6..................... Κρίμα.
Μου φαίνεται ότι .....και πόσρσε να οδηγησεις , άχρηστη θα την βγάλεις
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Οδήγησα την προηγούμενη εβδομάδα ένα Qashqai 1.6.
.................... Κρίμα.
Μου φαίνεται ότι .....και πόσρσε να οδηγησεις , άχρηστη θα την βγάλεις
Γιατί έπρεπε υποχρεωτικά να μου αρέσει το Qashqai? Έχει και πολλά κοινά με την Porsche βλέπεις
Το Civic 1.6 diesel που δοκίμασα ήταν εξαιρετικό για την κατηγορία και το στυλ του.
-
Συγνώμη τώρα, αλλά τι σχέση έχει το qq με το civic? Με άλλο προσανατολισμό έχει κτιστεί το ένα και με εντελώς διαφορετικό το άλλο.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]