-
επειδή εάν επεκταθώ θα είμαι off topic...το σχόλιο μου αφορά στις - κατά τη γνώμη μου - επερχόμενες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη (και όχι μόνο...) από Φθινόπωρο και τις συνακόλουθες συνέπειές τους σε κάθε τομέα της οικονομίας...άρα και στις αυτοκινητοβιομηχανίες...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
επειδή εάν επεκταθώ θα είμαι off topic...το σχόλιο μου αφορά στις - κατά τη γνώμη μου - επερχόμενες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη (και όχι μόνο...) από Φθινόπωρο και τις συνακόλουθες συνέπειές τους σε κάθε τομέα της οικονομίας...άρα και στις αυτοκινητοβιομηχανίες...Δηλαδη φιλε οποιος προλαβε να παρει αμαξι μεχρι τον Ιουνιο τον Κυριον ειδε; Εμεις που σχεδιαζουμε να παρουμε αμαξι το φθινοπωρο λες να μεινουμε με τις ...κουρεμενες καταθεσεις στο χερι;
-
@ The_Emperor _ ευχαριστώ για την διευκρίνιση.
Κάποιος φίλος με εντυπώσεις για τον κινητήρα 1.2?
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
επειδή εάν επεκταθώ θα είμαι off topic...το σχόλιο μου αφορά στις - κατά τη γνώμη μου - επερχόμενες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη (και όχι μόνο...) από Φθινόπωρο και τις συνακόλουθες συνέπειές τους σε κάθε τομέα της οικονομίας...άρα και στις αυτοκινητοβιομηχανίες...
Δηλαδη φιλε οποιος προλαβε να παρει αμαξι μεχρι τον Ιουνιο τον Κυριον ειδε; Εμεις που σχεδιαζουμε να παρουμε αμαξι το φθινοπωρο λες να μεινουμε με τις ...κουρεμενες καταθεσεις στο χερι;
Εάν υπάρξει πιστωτικό γεγονός μέχρι τότε που να αφορά την Ελλάδα, δε θα γίνει αυτό που γράφεις;
Μάντης δεν είμαι φυσικά, απλά η φυσική πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι η νότια Ευρώπη δεν μπορεί να συνυπάρξει με τη κεντρική - βόρεια...Άρα, αυτό συνεπάγεται είτε σχίσμα είτε αλλαγή της ΕΕ. Στο επόμενο εξάμηνο οι περισσότερες χώρες του νότου έχουν εκλογές. Τι θα γίνει άραγε, εάν εμφανιστούν 2-3 'Τσίπρες' ακόμη; (δεν κάνω κριτική για το εάν αυτό είναι καλό ή κακό...απλά καταγράφω την τάση στις χώρες του νότου για αλλαγή πολιτικής της ΕΕ...).
Για να επανέλθω, λοιπόν, στα του αυτοκινήτου, εάν γίνει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα θα κοστίζουν 30-50% ακριβότερα από ότι τώρα...Εάν υπάρξουν εξελίξεις σε ολόκληρη την ΕΕ αυτό θα συμπαρασύρει και τις άλλες οικονομίες, άρα και τις τιμές των αυτοκινήτων γενικότερα...Απλά η άποψή μου...μπορεί ο καθένας να διαφωνεί ή μπορεί και να βγω τελείως λάθος... (μακάρι;)
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δηλαδη φιλε οποιος προλαβε να παρει αμαξι μεχρι τον Ιουνιο τον Κυριον ειδε; Εμεις που σχεδιαζουμε να παρουμε αμαξι το φθινοπωρο λες να μεινουμε με τις ...κουρεμενες καταθεσεις στο χερι;
Εάν υπάρξει πιστωτικό γεγονός μέχρι τότε που να αφορά την Ελλάδα, δε θα γίνει αυτό που γράφεις;
Μάντης δεν είμαι φυσικά, απλά η φυσική πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι η νότια Ευρώπη δεν μπορεί να συνυπάρξει με τη κεντρική - βόρεια...Άρα, αυτό συνεπάγεται είτε σχίσμα είτε αλλαγή της ΕΕ. Στο επόμενο εξάμηνο οι περισσότερες χώρες του νότου έχουν εκλογές. Τι θα γίνει άραγε, εάν εμφανιστούν 2-3 'Τσίπρες' ακόμη; (δεν κάνω κριτική για το εάν αυτό είναι καλό ή κακό...απλά καταγράφω την τάση στις χώρες του νότου για αλλαγή πολιτικής της ΕΕ...).
Για να επανέλθω, λοιπόν, στα του αυτοκινήτου, εάν γίνει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα θα κοστίζουν 30-50% ακριβότερα από ότι τώρα...Εάν υπάρξουν εξελίξεις σε ολόκληρη την ΕΕ αυτό θα συμπαρασύρει και τις άλλες οικονομίες, άρα και τις τιμές των αυτοκινήτων γενικότερα...Απλά η άποψή μου...μπορεί ο καθένας να διαφωνεί ή μπορεί και να βγω τελείως λάθος... (μακάρι;)
Είμαστε κάπως άλλα αναρωτιέμαι σε μία τέτοια περίπτωση αν η τιμές των μεταχειρισμένων θα ανεβαίνανε λόγω ανόδου και των καινούργιων?!
-
Όσο και να ακριβύνουνε τα μτχ αν το χρηματικό αντάλλαγμα δεν εχει αντίκρυσμα, ειναι δηλ ξεφτιλισμενη δραχμή η καποιο νέο νόμισμα η IOUs τι να το κανεις; Εχει δει κανεις κατοχικά και μετα κατοχικά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας δισεκατομμυρίων; Κάπως ετσι θα ειναι...,
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Είμαστε κάπως άλλα αναρωτιέμαι σε μία τέτοια περίπτωση αν η τιμές των μεταχειρισμένων θα ανεβαίνανε λόγω ανόδου και των καινούργιων?!
μετά λογικά τα μεταχειρισμένα θα προσαρμοστούν στο νέο νόμισμα...Εάν πχ με το νέο σου νόμισμα ένα μεταχειρισμένο που πριν είχε 15.000 ευρώ τώρα φτάσει 30.000...ποιος τρελός θα το αγοράσει;; Θα πρέπει η τιμή του να πάει ξανά στις 15.000 με το ΝΕΟ νόμισμα...
σταματάω κι εγώ γιατί μυρίζομαι ban χαχα
-
Εντάξει ήταν χρήσιμο το off topic διότι κάποιος που σκοπεύει να αγοράσει τώρα αυτοκίνητο πρέπει να έχει υπόψιν του και το τη θα επακολουθήσει, τη αξία θα κρατήσει το αυτοκίνητο κλπ κλπ.
Και για να είμαστε και εντός θέματος... Snowman ΙΙ και εμένα στα 1500 μου είπαν για πρώτη αλλαγή, με την δικαιολογία ότι δεν ξέρουμε πόσο καιρό έχουν μήνη τα λάδια στο αυτοκίνητο. Το θέμα βέβαια είναι ότι τα qq πάνε απ'την παραγωγή στην κατανάλωση επί τόπου οπότε δεν τίθεται θέμα να έχουν μήνη καιρό τα λάδια μέσα.
-
Αγαπητε φιλε jackdaniels επειδη οπως εχω δει ειχες το Techna 1.5 πες μου εντυπωσεις απο θεμα κινητηρα.
Απο ενα τεστ που εκανα ειδα οτι τραβαγε σιγουρα αλλα σιγουρα καλυτερος ειναι ο 1.6
τι γνωμη εχεις;ευχαριστω πολυ
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Αγαπητε φιλε jackdaniels επειδη οπως εχω δει ειχες το Techna 1.5 πες μου εντυπωσεις απο θεμα κινητηρα.
Απο ενα τεστ που εκανα ειδα οτι τραβαγε σιγουρα αλλα σιγουρα καλυτερος ειναι ο 1.6
τι γνωμη εχεις;ευχαριστω πολυ
Κοίτα δεν το δοκίμασα με 4 άτομα και φορτίο. Δλδ αν έχεις οικογένεια ίσως ο 1.6 σε βολέψει καλύτερα, και λέω 'ίσως' διότι πρώτον δεν τον έχω δοκιμάσει και δεύτερον σε ότι review είδα στο youtube τον καιρό που ήταν να το πάρω όλοι πρότειναν τον 1.5 κι έλεγαν ότι δεν είναι αισθητή η διαφορά με τον 1.6. Εμένα πάντως με ικανοποιούσε, και όπως έχω ξαναπεί το προηγούμενο αυτοκίνητο μου ήταν 184ps με ότι αυτό σημαίνει. Η κατανάλωση του 1,5 πάντως είναι εξωπραγματική! Μιλάμε για 4.8-5.3 σε μικτές διαδρομές με 19άρες ζάντες!!!
-
Λογω ροπης σιγουρα δεν υπαρχει εξωπραγματικη διαφορα μεταξυ 1.5 και 1.6
ακομη και οι πωλητες σε διαφορες αντιπροσωπιες προτεινουν το 1.5
Δυστυχως το 1.6 techna ξεπερναει τις 30...εγω προτιμω το 1.5 με το οπτικο αποτελεσμα και τα συστηματα που εχει μαζι με το bi led οροφες σε σχεση με το 1.6 acenta connect που ειναι το εναλλακτικο και παει 26700.
Σκεφτομαι ομως οταν θα ερθει η οικογενεια σε κανα χρονο περιπου μηπως τραβαω τα μαλλια μου
βεβαια υπαρχει και η λυση του remapping αλλα το ψιλοτρεμω σε diesel...
Και εγω απο corsa opc προερχομαι stage 1.
Δεν ψαχνω γκαζια απλα μια ανετη διαδρομη με λιγα κατεβασματα -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Λογω ροπης σιγουρα δεν υπαρχει εξωπραγματικη διαφορα μεταξυ 1.5 και 1.6
ακομη και οι πωλητες σε διαφορες αντιπροσωπιες προτεινουν το 1.5
Δυστυχως το 1.6 techna ξεπερναει τις 30...εγω προτιμω το 1.5 με το οπτικο αποτελεσμα και τα συστηματα που εχει μαζι με το bi led οροφες σε σχεση με το 1.6 acenta connect που ειναι το εναλλακτικο και παει 26700.
Σκεφτομαι ομως οταν θα ερθει η οικογενεια σε κανα χρονο περιπου μηπως τραβαω τα μαλλια μου
βεβαια υπαρχει και η λυση του remapping αλλα το ψιλοτρεμω σε diesel...
Και εγω απο corsa opc προερχομαι stage 1.
Δεν ψαχνω γκαζια απλα μια ανετη διαδρομη με λιγα κατεβασματαΌχι ρε φίλε, και να τα διέθετες τα 30+ η άποψη μου θα ήταν 1.5 τέκνα, το 1.6 το προτείνουν σε αυτούς που τραβάνε σκάφος ή κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται άλλωστε να έχεις όλη την οικογένεια μαζί σου και να είσαι τίγκα φορτωμένος κάθε μέρα έτσι δεν είναι?
Πραγματικά τα έξτρα του τέκνα δεν παίζονται, αν είχα οικογένεια δεν θα το σκεφτόμουν λεπτό για κάτι άλλο. Το μόνο που με έχει ενοχλήσει στην περίπτωση του qq είναι η 'αρπαχτή' που έκανε η nissan με το να το βγάλει βιαστικά με τα γνωστά θεματάκια και την πρόχειρη συναρμολόγηση. -
Σιγουρα οχι φορτωμενο καθημερινα. Η χρηση θα ειναι καθημερινη εντος Αθηνων σε κοντινες διαδρομες, για δουλεια κλπ.
Μιλαμε για 5-10 ταξιδια το πολυ το χρονο προς Καλαματα κυριως οταν θα ειναι φορτωμενο.
Νομιζω πως τα γνωστα προβληματα με τη συναρμολογηση εχουν λυθει και ακομη και αν συμβει κατι επειδη το συζητησα υπαρχει η διαθεση να διορθωθουν μετεπειτα. -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Σιγουρα οχι φορτωμενο καθημερινα. Η χρηση θα ειναι καθημερινη εντος Αθηνων σε κοντινες διαδρομες, για δουλεια κλπ.
Μιλαμε για 5-10 ταξιδια το πολυ το χρονο προς Καλαματα κυριως οταν θα ειναι φορτωμενο.
Νομιζω πως τα γνωστα προβληματα με τη συναρμολογηση εχουν λυθει και ακομη και αν συμβει κατι επειδη το συζητησα υπαρχει η διαθεση να διορθωθουν μετεπειτα.Ε ιδού, απαντάς μόνος σου, μικρές διαδρομές, κέντρο πόλεως κλπ τη χρειάζεσαι? Χαμηλή κατανάλωση, shafety shield για να ξέρεις τη παίζει αριστερά δεξιά και πολλά 'παιχνίδια' για να περνάς την ώρα σου στο μποτιλιάρισμα, τεκνα 1.5 θες, λύθηκε το ζήτημα, να περάσει ο επόμενος παρακαλώ
ΥΓ. Όταν έρθει η ώρα ρίξε μας σήμα εδώ μέσα με τις προσφορές που θα πάρεις να το συζητήσουμε το πράγμα!
-
Ομολογω οτι με βοηθας αρκετα
Εχω παρει ηδη προσφορες και οι τιμες παιζουν παντου το ιδιο. Το μονο που διαφοροποειται ειναι καπως τα δωρα που κανουν.
Παζαρια αποτι εχω καταλαβει δεν παιζουν. Δυστυχως. Εσεις γνωριζετε καποιον που θα μπορουσε να δεχτει εστω καποια μειωση;
Η τιμη ειναι 27800 περιπου δυστυχως με μεταλλικο. Και ομολογω οτι θα ηθελα και το δερματινο αλλα εχει αλλα 800 ευρω και δεν ξερω αν αξιζει τελικα.
Τα δωρα ειναι σαν καλυτερο πακετο το καλλυμα πισω στο χωρο αποσκευων, το φιλετο νικελ μπροστα, ο συναγερμος και τα φιμε. -
Εκπτώσεις δεν παίζουν γενικά... από δώρα τα έχει όλα πάνω η τεκνα οπότε με όσα σου δίνουν είσαι καλά. Δοκίμασε ισως να πάρεις την επέκταση εγγύησης στα 5 ή 6 χρόνια για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Πάντως ταπεινή μου άποψη πολλά λεφτά τα 28000 για το qq .... ότι και να έχει πάνω...
Ωραία συστηματάκια αλλά άχρηστα στη μεταπώληση και ειδικά τo connect είναι τσάμπα λεφτά! -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Ομολογω οτι με βοηθας αρκετα
Εχω παρει ηδη προσφορες και οι τιμες παιζουν παντου το ιδιο. Το μονο που διαφοροποειται ειναι καπως τα δωρα που κανουν.
Παζαρια αποτι εχω καταλαβει δεν παιζουν. Δυστυχως. Εσεις γνωριζετε καποιον που θα μπορουσε να δεχτει εστω καποια μειωση;
Η τιμη ειναι 27800 περιπου δυστυχως με μεταλλικο. Και ομολογω οτι θα ηθελα και το δερματινο αλλα εχει αλλα 800 ευρω και δεν ξερω αν αξιζει τελικα.
Τα δωρα ειναι σαν καλυτερο πακετο το καλλυμα πισω στο χωρο αποσκευων, το φιλετο νικελ μπροστα, ο συναγερμος και τα φιμε.Δεν ξέρω αν έχεις δει το ημιδερμάτινο του τέκνα, προσωπικά το προτιμώ από το δερμάτινο, οπότε τα θεωρό πεταμένα λεφτά τα 800. Επίσης δες μήπως προτιμήσεις το λευκό, γλυτώνεις το 500άρικο, δείχνει πολλή καλό και κρατάει καλύτερη μεταπώληση. Εγώ το πήρα λευκό στα 27,400 με μπρος πίσω το έξτρα κομμάτι που μπαίνει στους προφυλακτήρες, δλδ 27,000 χωρίς αυτό, και μου έκανε δώρο τα φωτιζόμενα μαρσπιέ στις μπροστά πόρτες. Αν θες να σου στύλο λινκ από το facebook παιδιού από εδώ μέσα που πήρε καλύτερη προσφορά κι από εμένα, να τον ρωτήσεις ότι θες. Δεν έχει πρόβλημα να βοηθήσει το παιδί.
-
Το ειδα και μου αρεσε οποτε λεω και εγω να τα γλυτωσω
Εσυ αν δεν κανω λαθος το ειχες παρει περυσι.
Απο περυσι εχει ανεβει δυστυχως η τιμη καταλογου κατα 600 ευρω. Την περασμενη βδομαδα πηρε αλλα 100.
Ο φιλος που λες το πηρε περυσι;
Απο ποιο εμπορο;
Στειλε μου πμ αν δεν υπαρχει προβλημα
Ευχαριστω πολυ -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Το ειδα και μου αρεσε οποτε λεω και εγω να τα γλυτωσω
Εσυ αν δεν κανω λαθος το ειχες παρει περυσι.
Απο περυσι εχει ανεβει δυστυχως η τιμη καταλογου κατα 600 ευρω. Την περασμενη βδομαδα πηρε αλλα 100.
Ο φιλος που λες το πηρε περυσι;
Απο ποιο εμπορο;
Στειλε μου πμ αν δεν υπαρχει προβλημα
Ευχαριστω πολυΚι άλλο το ανέβασαν?
Σου έστειλα πμ με το fb του, κάνε τον φίλο να τα πείτε. -
Ανέβηκε κι άλλο;;;;;;; Ω θεοί!!!!! Καλα να πάθουμε ...
Νissan Qashqai J11 [2014-__]