-
Αν κρίνουμε από τις τυποποιημένες μετρήσεις που δίνει η nissan δεν είναι τόσο γρήγορο. 0-100 σε 9,1 είναι αργό νούμερο για turbo βενζίνη με 163 άλογα. Ο 1.6 dci με τα 130 άλογα θέλει περίπου 10 sec. Αλλά πέρα από τα απόλυτα νούμερα, αν ισχύει ότι κάτω από τις 3000 στροφές είναι τόσο νωθρός, σημαίνει θα ότι πρέπει να ζορίζεις το μοτέρ άρα και αρκετά αυξημένη κατανάλωση. Όλοι οι νέας κοπής turbo βενζίνης δίνουν τα ρέστα τους από τις πολύ χαμηλές στροφές και μου φαίνεται περίεργο να εμφανίζει τέτοια χαρακτηριστικά λειτουργίας ένα τόσο καινούριο μοτέρ (δηλαδή να δουλεύει όπως οι old school turbo). Ο νέος 1.6 dci με τα 160 άλογα θα είναι ιδανικός συνδυασμός επιδόσεων και οικονομίας.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ο νέος 1.6 dci με τα 160 άλογα θα είναι ιδανικός συνδυασμός επιδόσεων και οικονομίας.το θέμα είναι πότε θα τον δούμε;;;;
-
Λογικά εντός του έτους. Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μοτέρ αυτό να το προσφέρει μόνο με τετρακίνηση (όπως γίνεται και στο crv). Σε αυτή την περίπτωση η τιμή δεν πρόκειται να ξεκινάει κάτω από 26-27 χιλιάρικα.
-
Καλημέρα σας
χρειάζομαι τα φώτα σας (αν και ίσως είναι δύσκολο να βοηθησετε)Λόγω γνωριμίας μπορώ να αγοράσω με πολύ λίγα χιλιόμετρα στην ίδια καλή τιμή το qashqai 1.5D Techna ή το Volvo V40 T2 Mommentum + αρκετά extra (αρχές 2014).
Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, εκτός του ότι μου αρέσουν εξίσου και τα 2 μοντελα.
Αν το Vovlo ήταν diesel μάλλον δεν θα το συζήταγα.Για να είμαι ειλικρινής σαν κατηγορία προτιμώ το qashqai αλλά διαβάζοντας και τα 'προβλήματα' που βγάζει -τριγμοι κλπ- καθώς και την σχετική αδυναμία του κινητήρα- προβληματίζομαι ακόμα περισσότερο
Σημειώση ότι οι επιλογές μου είναι αυτές οι 2 μόνο
Μπορείτε να βοηθήσετε στην επιλογή?
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Λογικά εντός του έτους. Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μοτέρ αυτό να το προσφέρει μόνο με τετρακίνηση (όπως γίνεται και στο crv). Σε αυτή την περίπτωση η τιμή δεν πρόκειται να ξεκινάει κάτω από 26-27 χιλιάρικα.Εμένα μου φαίνεται τρομερά αισιόδοξο σενάριο αυτό. Μάλλον για 2016 το βλέπω ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τις πωλησεις των κινητήρων με τα 115, 130 άλογα. Και η τιμή που αναφέρεις μια χαρά είναι ιδίως εν συγκρίσει με τα 32 χιλιάρικα του crv. Εγώ πλέον εάν δε βρω κανένα premium τρομερή ευκαιρία (ουσιαστικά μόνο τα X3 και XC60 diesel άντε και κανένα Q5 μου αρέσουν...), μάλλον θα περιμένω τον κινητήρα με τα 160 άλογα...Για τις δικές μου ανάγκες και σε επιδόσεις και σε διαστάσεις και σε κόστος συντήρησης κτλ μοιάζει με διαφορά η πιο συμφέρουσα και λογική επιλογή
-
Ο χρήστης user_mak έγραψε:
Καλημέρα σας
χρειάζομαι τα φώτα σας (αν και ίσως είναι δύσκολο να βοηθησετε)Λόγω γνωριμίας μπορώ να αγοράσω με πολύ λίγα χιλιόμετρα στην ίδια καλή τιμή το qashqai 1.5D Techna ή το Volvo V40 T2 Mommentum + αρκετά extra (αρχές 2014).
Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, εκτός του ότι μου αρέσουν εξίσου και τα 2 μοντελα.
Αν το Vovlo ήταν diesel μάλλον δεν θα το συζήταγα.Για να είμαι ειλικρινής σαν κατηγορία προτιμώ το qashqai αλλά διαβάζοντας και τα 'προβλήματα' που βγάζει -τριγμοι κλπ- καθώς και την σχετική αδυναμία του κινητήρα- προβληματίζομαι ακόμα περισσότερο
Άμα μπορείς να πάρεις το τέκνα σε καλή τιμή πάρε το. Έχει πολλά, μα πολλά έξτρα και είναι περιζήτητο, οπότε θα κρατήσει και μία σχετικά καλή μεταπώληση.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Λογικά εντός του έτους. Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μοτέρ αυτό να το προσφέρει μόνο με τετρακίνηση (όπως γίνεται και στο crv). Σε αυτή την περίπτωση η τιμή δεν πρόκειται να ξεκινάει κάτω από 26-27 χιλιάρικα.
Εμένα μου φαίνεται τρομερά αισιόδοξο σενάριο αυτό. Μάλλον για 2016 το βλέπω ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τις πωλησεις των κινητήρων με τα 115, 130 άλογα. Και η τιμή που αναφέρεις μια χαρά είναι ιδίως εν συγκρίσει με τα 32 χιλιάρικα του crv. Εγώ πλέον εάν δε βρω κανένα premium τρομερή ευκαιρία (ουσιαστικά μόνο τα X3 και XC60 diesel άντε και κανένα Q5 μου αρέσουν...), μάλλον θα περιμένω τον κινητήρα με τα 160 άλογα...Για τις δικές μου ανάγκες και σε επιδόσεις και σε διαστάσεις και σε κόστος συντήρησης κτλ μοιάζει με διαφορά η πιο συμφέρουσα και λογική επιλογή
Της renault είναι το μοτέρ, αυτή θα αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό πότε θα το δώσει. Θα το βάλει στο kadjar και μετά από λίγο θα μπει και στο qq. Γι' αυτό υποθέτω ότι στα τέλη του 2015 θα το δούμε και στο qq. Δεν υπάρχει θέμα με τις πωλήσεις των άλλων μοτέρ, αυτός που θέλει ένα οικονομικό qq δεν μπορεί και δεν θέλει να φτάσει να δώσει 28-30 χιλιάρικα. Γιατί με πλούσιο εξοπλισμό τα 30 χιλιάρικα θα τα φτάνει. Τα οποία προσωπικά τα θεωρώ πάρα πολλά για nissan qq όσο καλό και να είναι το μοτέρ.
-
[quote='user_mak']Καλημέρα σας
Μπορείτε να βοηθήσετε στην επιλογή?[/quote
Είμαι ιδιοκτήτης ενός από τα πρώτα QQ 1.5D Accenta με 17.000+ χλμ. και χρήση με σχετική καταπόνηση. Όσον αφορά τη δύναμη του κινητήρα, πρέπει να το οδηγήσεις γιατί μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις αν σου κάνει από δύναμη. Αναφορικά με τριγμούς, κλπ., μέχρι τώρα δεν έχω απολύτως τίποτα όπως και μερικοί άλλοι ιδιοκτήτες που έχω συναντήσει. Μην ξεχνάς ότι στα fora έχουν την τάση να διαμαρτύρονται όσοι έχουν πρόβλημα, ενώ οι ικανοποιημένοι ιδιοκτήτες δεν έχουν λόγο να γράψουν, όπως εγώ που θα γράψω μόνο πολύ αραιά. Επίσης αν δεις στα fora είναι ένα-δύο άτομα που κάνουν τη μεγάλη 'φασαρία', ίσως για λόγους προσωπικής απογοήτευσης, ενώ οι πολλοί αναφέρονται σε μικρολεπτομέρειες. Επίσης κάποιοι είναι ψείρες και κάποιοι όχι. Παίζει και ρόλο και με τι το συγκρίνεις και τι οδηγούσες πριν. Για το δίκτυο service, εγώ είμαι μέχρι στιγμής απόλυτα ικανοποιημένος από τον Ανανιάδη στον Άγιο Στέφανο. Παρόλα αυτά θα σου πρότεινα να το κάνεις test drive και να ρωτήσεις αρκετούς ιδιοκτήτες, ίσως σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Πάντως το αυτοκίνητο έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία και η Nissan έχει εξαιρετική φήμη στην αξιοπιστία. Τώρα και το V40 D2 το είχα ψάξει πολύ πριν αγοράσω. Μου είχε αρέσει πολύ και τελικά δεν το πήρα μόνο λόγω χώρων γιατί χρειαζόμουν περισσότερους. Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλή επιλογή!
-
Αν χρειαζεσαι τους χώρους και το υψος του QQ και την οικονομία του diesel αλλιως το Volvo.
Έχουν τόσες διαφορές που τα κανει άσχετα μεταξύ τους αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Καλημέρα σας
Άμα μπορείς να πάρεις το τέκνα σε καλή τιμή πάρε το. Έχει πολλά, μα πολλά έξτρα και είναι περιζήτητο, οπότε θα κρατήσει και μία σχετικά καλή μεταπώληση.
Θα έχει αυτοκτονήσει απο εκνευρισμό με τα χτυπήματα και τα τζιτζίρισματα μέχρι να φτάσει να το πουλήσει, άσε που τα έξτρα ξέρεις οτι κανεις δεν τα υπολογίζει. Αν κάποιος θέλει σώνει και καλα να πάει σε ντάτσουν ας δει τη βασική έκδοση με τον 1,2 στα 18.000 ευρώ και μόνο.
-
Ο χρήστης Sailor66 έγραψε:
Καλημέρα σας
Αναφορές για προβλήματα συναρμογής και ποιοτικού ελέγχου υπάρχουν χιλιάδες και στο ελληνικό (που δεν μπορείς να δεις) και στο αγγλικό,και στο ιταλικό forum. Μπορεί να είσαι τυχερός ή να οδηγείς με μουσική ή να μην έχεις καλή ακοή και να μην σε ενοχλούν οι θόρυβοι, τριγμοί ή τα ηλίθια μηχανικά μικρό προβλήματα απο τα οποία ειναι γεμάτο το qq.
Γιατί να παρει κανεις αυτοκίνητο λαχείο;Επίσης όσον αφορά το Θεοχαράκη ειλικρινά δεν ξέρω τι καλό τους βρίσκεις ή σε τι ήσουν συνηθισμένος. Πιο δημόσιο πεθαίνεις. Ανύπαρκτο after sales και παρακολούθηση / έλεγχος δικτύου με αποτέλεσμα ο καθένας να κανει και λεει οτι του κατέβει. Σε σύγκριση με Toyota ας πούμε που είχα και εχω χρονια η ημέρα με τη νύχτα.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Σκοπεύω να κάνω test drive - μάλλον θα έχω δυνατότητα να τα κρατήσω για 1 ΣΚ - οπότε θα έχω τον απαραίτητο χρόνο για να κρίνω.
-
1 ΣΚ ; Που δίνουν τέτοια test drive;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Επίσης όσον αφορά το Θεοχαράκη ειλικρινά δεν ξέρω τι καλό τους βρίσκεις ή σε τι ήσουν συνηθισμένος.
Να σου το πω ατυχία?
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω πολύ καλη συνεργασία. Όπως εσύ με την Toyota. Και πέρασα και από αυτή όπως και από άλλες και ήταν από αδιάφορες έως κάκιστες. Στις κατονομαζω κιόλας αν θες με τελευταία στην κορυφή των κακών. Audi, Toyota, Peugeot, Renault (εποχες MAVA) η Νο 2 και top η Suzuki που ούτε από έξω περναω.
Προσωπικές εμπειρίες που είναι διαφορετικές για τον καθένα μας. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
1 ΣΚ ; Που δίνουν τέτοια test drive;Δεν δίνουν. Είναι φιλική η τιμή και η εξυπηρετήση.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Επίσης όσον αφορά το Θεοχαράκη ειλικρινά δεν ξέρω τι καλό τους βρίσκεις ή σε τι ήσουν συνηθισμένος.
Να σου το πω ατυχία?
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω πολύ καλη συνεργασία. Όπως εσύ με την Toyota. Και πέρασα και από αυτή όπως και από άλλες και ήταν από αδιάφορες έως κάκιστες. Στις κατονομαζω κιόλας αν θες με τελευταία στην κορυφή των κακών. Audi, Toyota, Peugeot, Renault (εποχες MAVA) η Νο 2 και top η Suzuki που ούτε από έξω περναω.
Προσωπικές εμπειρίες που είναι διαφορετικές για τον καθένα μας.Δεκτό. Αλλωςτε και εγώ εχω δημιουργηςει πρωτιςτως καλή σχεςη με το συνεργείο μου.
Απλα η νιςςαν εμένα μου έχει δωσει απο την πρώτη στιγμή εικόνα δημόσιας υπηρεσίας και πρόσφατα και πλήρους αδιαφορίας. Επίσης το γεγονός οτι δεν ελέγχουν καθόλου το δίκτυο τους και ο καθένας κανει οτι θέλει για εμένα λεει πολλά. Θυμάμαι πήγαινα για τεχνική οδηγία ή service στα Toyota και δυο μέρες εμένα είχα τηλεφώνημα απο κεντρικά με συγκεκριμένες ερωτήσεις για δίκτυο και αντιμετώπιση.
Αυτά σε συνδυασμό με ένα ενοχλητικό αυτοκίνητο με έχουν βγάλει στα κάγκελα. -
Δεν το πιστεύω οτι υπάρχει κόσμος που μπορεί να σκέφτεται να αγοράσει το v40 αλλά να διχάζεται απο το qq. Τι να πω έχουν κανένα μάγο εκεί στη nissan?
-
Αστο φιλε τι να πεις..... Είναι να απορεί κανείς. Ίσως τα looks ίσως η διαφήμιση champions league και προφανώς το γεγονός οτι το προηγούμενο είχε πουλήσει πολύ. Δυστυχώς ολοι ειδαμε το τυρακι αλλά τη φακα καθόλου...
-
Γιατί ρε παιδιά, τη καλύτερο έχει το V40 απ'το QQ? Ειλικρινά ρωτάω, δεν γνωρίζω και δεν είμαι κάτοχος QQ πλέον οπότε μπορώ να μιλάω ποιο ουδέτερα περί του θέματος.!
-
Σίγουρα έχει καλύτερη συμπεριφορά στον δρόμο καθώς είναι κανονικό χαμηλό επιβατικό.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]