-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ο τσιγκος ανεξαρτητα απο το παχος του,δεν ειναι αυτο που σου προσφερει ασφαλεια.......ειναι το περιτυλιγμα απλα!!!!
Πολύ σωστό!!
-
Θυμάμαι παλιότερα που τα φτερά του Clio ήταν από πλαστικό. Και να έπεφτε κανένα καροτσάκι του SM πάνω, το φτερό ξανά πετάγονταν προς τα έξω.
Εντωμεταξύ σήμερα έτυχε να δω το παρακάτω:
Καλό το αλουμίνιο, αλλά μεγάλη ζημιά και ακριβό το κόστος επισκευής.
-
O τσίγκος που αναφέρετε παραπάνω είναι μέρος της ασφάλειας. Της παθητικής ασφάλειας για να είμαστε ακριβόλογοι. Και οι εταιρίες το μελετούν πολύ και αυτό. Στο βίντεο του NCAP του οποίου οι προδιαγραφές είναι γνωστές, φαίνονται ξεκάθαρα οι ζώνες παραμόρφωσης της λαμαρίνας μπροστά.
Αν δεν υπήρχε μελέτη και στο κομμάτι του αμαξώματος ή περιτυλίγματος πιθανό να ήταν κοφτερά μαχαίρια και έχοντας μια μη συγκεκριμένη παραμόρφωση θα μπορούσε να είναι και θανατηφόρα. Οπότε μέλημα των εταιριών είναι όλο το πακέτο όπως εξωτερικό αμάξωμα, πλαίσιο και κλωβοί ασφαλείας κλπ να λειτουργεί με τον καλυτερο τρόπο στο θέμα της παθητικής ασφάλειας.
Φυσικά έτερον εκάτερον το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς ή και η έκταση της αφού οι εταιρίες χρησιμοποιούν ενίοτε διάφορα υλικά όπως πλαστικό, λαμαρίνα, αλουμίνιο, carbon κλπ σε καπό, φτερά και λοιπά μέρη του αμαξώματος τα οποία όπως και να έχει έχουν τις προδιαγραφές που απαιτούνται στο θέμα της παθητικής ασφάλειας.@GGAB στο συγκεκριμένο συμβάν που αναφέρεις δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο αν το Qashqai πρόλαβε και έπεσε με χαμηλή ταχύτητα στο Matiz. Πχ ο μπροστά προφυλακτήρας σε μια σύγκρουση με ταχύτητες πολύ λίγων χιλιομέτρων (9, 10 χιλιομέτρων) επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση, σε αντίθεση με τον πίσω μέρος του Matiz που πιθανό να μην την διαθέτει αυτή τη δυνατότητα ή ίσως η υψομετρική διαφορά στο σημείο επαφής του Qashqai με το Matiz (αν και λογικά σε φρενάρισμα πανικού υπάρχει ένα βύθισμα του αμαξώματος μπροστά) να έδωσε αυτό το αποτέλεσμα, του ανέπαφου QQ με το χτυπημένο Matiz.
-
Γι'αυτό έγραψα οτι τουλάχιστον οπτικά το qq έδειχνε απείραχτο..........μπορεί πράγματι να έχει ''πάρει'' απο μέσα τη ζημιά του!όπως και να έχει πάντως ούτε τα πλαστικά κλίπς δεν είχαν ξεκουμπώσει στους προφυλακτήρες και κυρίως του πίσω που σίγουρα δέχτηκε όλη τη φόρα του οκτάβια.....
-
Όσοι έχετε κάνει το πρώτο service των 15.000Km για το QQ με τον 1.5 diesel, πόσο περίπου πληρώσατε; Που κυμαίνονται οι τιμές;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όσοι έχετε κάνει το πρώτο service των 15.000Km για το QQ με τον 1.5 diesel, πόσο περίπου πληρώσατε; Που κυμαίνονται οι τιμές;Μεταξύ 110 και 150 αναλόγως αν παίζει κάποιο εκπτωτικό πρόγραμμα!
-
Τελικά το πρώτο σέρβις είναι στα 10 η στα 15;
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Τελικά το πρώτο σέρβις είναι στα 10 η στα 15;Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στο χρόνο ή στα 15.000 χλμ όποιο έρθει πρώτο
-
Πήρα τηλέφωνο σε δύο αντιπροσωπείες και μου είπαν 70 με 80€.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πήρα τηλέφωνο σε δύο αντιπροσωπείες και μου είπαν 70 με 80€.Αλλαγή λαδιών μόνο θα σου είπαν βασικά!
-
Ποσα λιτρα λαδι θελει;;;
-
Δεν ξέρω ποιον κινητήρα έχει ο axel, πάντως ο 1,6dci παίρνει 5,5λτ και τόσο πληρώνεις στην αντιπροσωπεία μόνο για λάδια και φίλτρο λαδιού.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Δεν ξέρω ποιον κινητήρα έχει ο axel, πάντως ο 1,6dci παίρνει 5,5λτ και τόσο πληρώνεις στην αντιπροσωπεία μόνο για λάδια και φίλτρο λαδιού.Ρωτησα απο περιεργια,γιατι το i20 1.1 γνωστου μου θελει 5.2 λ οποτε φανταστηκα οτι το qq θα θελει 2-3 παραπανω ανεβαζοντας το κοστος μιας απλης αλλαγης λαδιων αρκετα!
-
Τελικά πρόλαβα και έκανα την αλλαγή σήμερα. Με χρέωσαν 70€ για 5lt λάδι, ένα φίλτρο λαδιού και μια ροδέλα (?). Και σε άλλη αντιπροσωπεία που ρώτησα στην Θεσσαλονίκη η διαφορά ήταν 10€. Πολύ καλή τιμή νομίζω για αντιπροσωπεία. .
-
Προχθες ειμουνα στην nissan λεωφ.αθηνων και περιμενα στο service 3 ωρες.Στο διαστημα που περιμενα περασανε με προβλημα στο νεο nissan Qashqai γυρω στα 7 ατομα.
-
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ιδού οι νέες τιμέςhttp://www.nissan.gr/vehicles/city-cars ... rices.html
Πλουτίσαμε
Ποσο ανεβηκε το δικο σου?
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ιδού οι νέες τιμέςhttp://www.nissan.gr/vehicles/city-cars ... rices.html
Πλουτίσαμε
τώρα είναι premium!!!!!!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ιδού οι νέες τιμές
http://www.nissan.gr/vehicles/city-cars ... rices.html
Πλουτίσαμε
Ποσο ανεβηκε το δικο σου?
2600 παραπάνω!!!
-
Το 1.5D Energy το έχει τώρα στα 21.790, ενώ στον (παλιότερο;) κατάλογο που βρίσκω στο C&D το είχε στα 22.120€, χωρίς όμως την απόσυρση.
Το 1.6 πετρέλαιο, αντίστοιχα πήγε από τα 24.520 στα 24.890€.
Την μεγάλη διαφορά επομένως στην τιμή του QQ την κάνει η κατάργηση της απόσυρσης, με την οποία ο καταναλωτής είχε ένα όφελος της τάξης των 1.430€, και όχι τόσο η αλλαγή υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης και η αύξηση του ΦΠΑ.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]