-
Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι με το υβριδικό λόγω της μεταφοράς ατόμων. Δεν καταλαβαίνω, τι ακριβώς σε προβληματίζει;
-
Καλορίζικο το yaris σου, έστω και καθυστερημένα. Το φοβάμαι το αυτοκίνητο για την χρήση που περιγράφω και νομίζω οτι είναι πιο ευπαθές σε σχέση με το βενζινοκίνητο. Το αυτοκίνητο θα το οδηγήσω αύριο και ελπίζω να αλλάξω άποψη γιατί σίγουρα είναι πιο οικονομικό απο το αντίστοιχο βενζίνης.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιο άγχος και παραπληροφόρηση για το υβριδικό σύστημα της Toyota (δεν θα αναφερθώ σε άλλα συστήματα). Το σύστημα είναι bullet proof και η εγγύηση (6ετης και 10ετης) καλύπτει τυχόν προβλήματα λόγω ελαττώματος. Η μικρή πιθανότητα για αλλαγή μας μπαταρίας στην δεκαετία η μετά από πολύ χρήση κατά την γνώμη μου δεν είναι τίποτα, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και άλλες λύσεις πέραν της αντιπροσωπείας. Προσωπικά είμαι στο δεύτερο Prius. Είχα το mk2 1.5 και το έδωσα με 90.000χλμ και το έχει τώρα ο νέος ιδιοκτήτης με 150.000 και δεν έχει κάνει κιχ. Έχω το mk3 με 72000 χλμ δεν έχει παρουσιάσει τίποτα. Από την στιγμή που είναι αυτόματα και το στυλ οδήγησης στο ορίζει αρκετά το αυτοκίνητο δεν μπορείς εύκολα να το σπάσεις. Εγώ τα οδηγώ σβέλτα κάθε μέρα μέσα στην Αθήνα, και κάνουν και ταξίδια επαγγελματικά σαν 'κανονικό' αυτοκίνητο. Θεωρώ ότι είναι από τα πιο έξυπνα και καλομελετημενα αυτοκίνητα, για αυτό και πιάσει στην αγορά. Αν θέλεις βέβαια να κάνεις τρέλα νούμερα σε καταναλώσεις θέλει να το μάθεις πολύ καλά, και έχει έντονο learning curve για να πετύχεις τετραψήφιο νούμερο αυτονομίας. Πήγαινε οδήγησε το, όσο περισσότερο γίνεται. Είναι ένα κανονικό αυτοκίνητο, να του συμπεριφέρεσαι σαν κανονικό αυτοκίνητο. Φορτωσε το με όσα άτομα θες και οδήγησε το κανονικά. Η μόνη διαφορά που θα δεις είναι στην κατανάλωση. Σέρβις, χρήση κλπ σαν κανονικό αυτοκίνητο.
Νίκος
Στάλθηκε από το H60-L02 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες, και ναι θα το οδηγησω αύριο και θα δώ τι θα κάνω.
Πήγα και το οδήγησα και μπορώ να πω οτι έμεινα ενθουσιασμένος, και πλέον δεν υπάρχει πιθανότητα επιλογής βενζίνης. Ο ήχος που ακούγεται απο τον κινητήρα λίγο με χάλασε αλλά μάλλον θα τον συνηθίσω. Σκέφτομαι να το παραγγείλω σε bitone bronze με σύστημα πλοήγησης, συναγερμό, πατάκια και αισθητήρες παρκαρίσματος 18.000 ευρώ. Μου κάνουν έκπτωση 1000 ευρώ αλλά μου είπαν οτι δεν παίρνει απόσυρση επειδή είναι υβριδικό. Ισχύει αυτό;
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες, και ναι θα το οδηγησω αύριο και θα δώ τι θα κάνω.Πήγα και το οδήγησα και μπορώ να πω οτι έμεινα ενθουσιασμένος, και πλέον δεν υπάρχει πιθανότητα επιλογής βενζίνης. Ο ήχος που ακούγεται απο τον κινητήρα λίγο με χάλασε αλλά μάλλον θα τον συνηθίσω. Σκέφτομαι να το παραγγείλω σε bitone bronze με σύστημα πλοήγησης, συναγερμό, πατάκια και αισθητήρες παρκαρίσματος 18.000 ευρώ. Μου κάνουν έκπτωση 1000 ευρώ αλλά μου είπαν οτι δεν παίρνει απόσυρση επειδή είναι υβριδικό. Ισχύει αυτό;
Μην σε προβληματίζει αυτό, άλλωστε τα υβριδικά έχουν ήδη έκπτωση/απαλλαγη από το τέλος ταξινόμησης!
Το σύστημα πλοήγησης θα έλεγα να το αποφυγεις μιας και θα πρέπει να πληρώνεις για τις αναβαθμίσεις!
Το ίδιο και για τους αισθητήρες! Εχει κάμερα και μεγάλη οθόνη... δεν θα τους χρειαστείς!
Πολύ καλή τιμή (λόγω της έκπτωσης 900 που δίνει η τογιότα) που θα γίνει καλύτερη αν αφαιρέσεις τα παραπάνω! -
Το αυτοκίνητο απορρίφθηκε γιατί δεν μπορούσα να βάλω aftermarket λάμπες π.χ(osram night breaker). Ο καλός φωτισμός είναι αναγκαίος για εμένα. Άκουσον -Άκουσον θα έχανα την εγγύηση μου είπαν. Πάμε ξανά απο την αρχή λοιπόν.
-
πάρε opel corsa με εργοστασιακά ξενον
-
Το αυτοκίνητο απορρίφθηκε γιατί δεν μπορούσα να βάλω aftermarket λάμπες π.χ(osram night breaker). Ο καλός φωτισμός είναι αναγκαίος για εμένα. Άκουσον -Άκουσον θα έχανα την εγγύηση μου είπαν. Πάμε ξανά απο την αρχή λοιπόν.Καλά από βλακείες θα ακούσεις πολλές και όσο δυσκολεύουν τα πράγματα θα ακούμε και χειρότερα αλλά για άλλες λάμπες Δεν πιστεύω θα σου δημιουργήσει κάνεις πρόβλημα. Ίσως με κιτ aftermarket xenon να γκρινιάζουν αλλά με κλασσικές λάμπες το βρίσκω τραγικό... Στην χειρότερη τις αλλάζεις όταν πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία. Στην Toyota προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με aftermarket πράγματα (xenon, multimedia station, κάμερα οπισθοδρόμησης, συναγερμό ακόμη και dvb-t mpeg4 που είχα βάλει σε prius mk2 στην εργοστασιακή οθόνη αφής μετά από πολύ ψάξιμο και με ρώταγαν πως το κατάφερα).
Γνώμη μου, αν σου αρέσει το αυτοκίνητο άσε τους να λένε.
Νίκος
Στάλθηκε από το H60-L02 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μαλακια του πωλητή που σου είπε τέτοιο πράγμα και καλό θα ήταν να το αναφέρεις και στην τογιοτα.
-
Ούτε που θα το καταλάβαιναν ότι αλλάξες λαμπτήρες
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Βασικά δεν χρειάζοταν καν τέτοια ερώτηση στον πωλητή αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Βασικά δεν χρειάζοταν καν τέτοια ερώτηση στον πωλητή αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία!Όταν σου λένε ότι υπάρχει ασυμβατότητα με ότι aftermarket βάλεις και έτσι χάνεις την εγγύηση, δεν παίζεις με τέτοια. Σημειωτέον ζήτησα απο την αντιπροσωπεία να τις αλλάξει και έτσι αναγκάστηκαν να με ενημερώσουν. Ο θεός έβαλε και γλύτωσα απο μεγάλη ταλαιπωρία.
έχει το corsa εργοστασιακά ξένον; Στο configurator δεν το βλέπω.
-
Μαλλον δεν ηθελες να παρεις υβριδικο και βρηκες δικαιολογια. Ολοι παραπανω σου λενε πως δεν υπαρχει προβλημα. Λαμπες στη τελικη αλλαζες και εσυ μονος σου εξω ή σε καποιο μαγαζι με αξεσουαρ
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Δύο πράγματα σου πουλάνε στα υβριδικά. 1 χαμηλή κατανάλωση 2 εγγύηση για 10 χρόνια. Όταν με το παραμικρό παύει να ισχύει η εγγύηση, τότε αλλάζει η όλη αντιμετώπιση της κατάστασης. Προσωπικά το φοβήθηκα και έκανα πίσω απο αυτήν την επιλογή.
-
Η μπαταρία έχει 10 χρόνια και αυτό κάνεις δεν θα στο αμφισβητησει.
Άλλη επαφή στο παρελθόν με τογιοτα είχες; ή κρίνεις από συμπεριφορές άλλων εταιρειών; -
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Diesel και πόλη ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
Αυτό το έχω ακούσει και από άλλους αλλά δε θυμάμαι το λόγο. Έχει να κάνει με την αναγέννηση του dpf φίλτρου;
Ακριβως..
Πατρινος ετρεχε την opel στα δικαστηρια λες και εφταιγε τ αμαξι οταν κανεις 3 + 3 km την ημερα. -
Βασικά δεν χρειάζοταν καν τέτοια ερώτηση στον πωλητή αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία!
Όταν σου λένε ότι υπάρχει ασυμβατότητα με ότι aftermarket βάλεις και έτσι χάνεις την εγγύηση, δεν παίζεις με τέτοια. Σημειωτέον ζήτησα απο την αντιπροσωπεία να τις αλλάξει και έτσι αναγκάστηκαν να με ενημερώσουν. Ο θεός έβαλε και γλύτωσα απο μεγάλη ταλαιπωρία.
έχει το corsa εργοστασιακά ξένον; Στο configurator δεν το βλέπω.
-
το ότι δεν έχεις η εγγύηση αν βάλεις άλλη μάρκα λάμπες..... προφανώς ΚΑΙ δεν ισχύει .... είναι αστείο ....
-
Δύο πράγματα σου πουλάνε στα υβριδικά. 1 χαμηλή κατανάλωση 2 εγγύηση για 10 χρόνια. Όταν με το παραμικρό παύει να ισχύει η εγγύηση, τότε αλλάζει η όλη αντιμετώπιση της κατάστασης. Προσωπικά το φοβήθηκα και έκανα πίσω απο αυτήν την επιλογή.- χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με τι; / σε τι διαδρομές ..... πρέπει να είσαι αρκετά συνειδητοποιημένος για να αγοράσεις καινούριο hybrid. Αυτοκίνητα που καίνε εργοστασιακά φυσικό αέριο τα έχεις απορρίψει;
- εγγύηση 10 χρόνια, φαντάζομαι όχι για ΟΛΟ το αυτοκίνητο ... αλλά ΜΟΝΟ για το υβριδικό κομμάτι.
για παράδειγμα, σε ποιο ποσοστό χαμένης χωρητικότητας ΚWh από την ολική, σου αλλάζουν την μπαταρία στο διάστημα της εγγύησης των 10ετών ;
όταν σε κάποια φάση κοίταγα το bmw i3, το ποσοστό %, στο οποίο θεωρούσαν ότι η μπαταρία έχει πέσει και στην αλλάζουν στο πλαίσιο την Εγγύησης δεν με ικανοποιούσε, κι έφαγε άκυρο από την εξίσωση.
-
όπως είχα αναφέρει η επιλογή ήταν ανάμεσα στο υβριδικό και στην βενζίνη, επειδή κάνω λίγα χλμ και το 80% στην πόλη.Με το πετρέλαιο φοβάμαι οτι θα έχω προβλήματα με το dpf, λόγω των χλμ που κάνω και για αυτό μονόδρομος είναι η βενζίνη.
Τα αυτοκίνητα που καίνε εργοστασιακά φυσικό αέριο, ναι τα έχω απορρίψει. Όσο για το corsa θα πάω να το κοιτάξω.
Toyota Yaris 2013 (Mk3)